Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_drc_

92 bejegyzést írt és 871 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre többeket nyomaszt, hogy a feminizmus, amely eredetileg a nők egyenjogúságáért létrejött mozgalom, mára önmaga paródiájába csapott át. A harcos és erőszakos feministáknak sikerült egy álszent, férfiellenes gyűlöletcsoporttá degradálni a mozgalmat. Eljutottunk oda, hogy…..
A TASZ jelenti Uszító akasztás 2015.07.16 11:19:20
Uszítás miatt eljárás indult Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester ellen. A híresen homofób, rasszista és összeesküvés-elmélet hívő politikus és performanszművész tavaly augusztusban, Érpatak főterén akasztott fel két izraeli politikust szimbolizáló bábut. A…..
Aki értő szemmel figyeli a hazai politikai csatározásokat, amelyek manapság jobbára -- potens pártellenzék hiíján -- a Fidesz-KDNP egyre gyalázatosabb PR-akciói tulajdonképpen, az láthatja, hogy a 2/3-nak nevezett és itthon valamin külföldön egyaránt a demokratikusság…..
Kurvannya Cassis de Dijon 2011.06.23 16:16:00
A fent nevezett ital nevével minden most tanuló vagy mostanában végzett jogász találkozott már, aki valaha is behatóbban kellett foglalkozzon az európai gazdasági és versenyjog előírásaival. Egy viszonylag alacsony alkoholtartalmú, édes, krémes…..
Kurvannya Összegzés 2014.09.29 09:38:15
Régen fordultam már elő erre -- olyan érzés ez, mint amikor a kapitány évek múltán visszatér elsüllyed hajója roncsait szemlélni. Történt közben ez-az, amiről ez a napló nem tud, de mindegy. Létünk újra alámerül tíz-tizenöt vagy húsz évre, lehet, hogy sosem érem meg a…..
ras2 A Kertész hisztériáról 2014.08.18 20:45:01
Egy órája Spiró György üvöltve hajtott el, amikor interjút kértem tőle Kertész Imréről: "Nem veszek részt ebben a cirkuszban". Kálmán C. György a magyarnarancs.hu-n higgadtabban közli, hogy ő ebből ki akar maradni, majd (továbbra is higgadtan) elemez és állást foglal. A…..
_drc_ 2014.08.19 08:53:41
ras2 TGM Izraelről 2014.08.12 18:53:24
"Az, hogy a különféle eredetű és árnyalatú zsidógyűlölők ebben az esetben mit gondolnak, számunkra intellektuálisan közömbös, habár morálisan visszataszító. De a cél – az antiszemitizmus föllobbanásának elkerülése – ebben az esetben se szentesíti az eszközt: Izrael…..
ras2 Úton, útfélen I. 2014.08.09 17:04:07
1./ Hősök tere (a Szépművészeti Múzeumba megyünk, a hamarosan záruló - nagyon jó - Toulouse-Lautrec kiállításra), magyar hősök emlékműve. Az emlékmű vaskerítéséhez temetői fakereszt rögzítve, rajta a felirat: "Itt nyugodjon Petőfi Sándor (1823-1856), a nemzet hőse!"…..
...Véget kell vetni annak a káros, egyébként ultraliberális gyakorlatnak, hogy bárkiről bármit le lehet írni. ...egyértelműen azt a káros gyakorlatot lehet és kell felelőssé tenni, amely 2010-ig, illetve a negyedik alaptörvény-módosításig semmilyen korlátozást nem vezetett be,…..
ras2 95. évforduló 2014.03.21 01:00:00
Tegnap séta közben fedeztem fel ezt az emléktáblát a Szemere utcában. Illetve azt fedeztem fel, hogy még mindig ott van. Örültem. És rögtön eszembe jutott, hogy hiszen ma lesz (van) a Tanácsköztársaság évfordulója. (Az épületben ma egyébként a Nemzetgazdasági Minisztérium…..
_drc_ 2014.03.31 21:18:39
"Orbán Viktor másoktól eltérően ott szorított, ahol az a legsúlyosabb károkat okozta, és ott volt bőkezű, ahol arra semmi szükség nem volt. Ezért is folytatódott az ország szétszakadása." "2011-től úgy 500 milliárdot adományozott a kormány a felső 10-20 százaléknak, és…..
Az automata irányító rendszer beszól az utasoknak, lökdösődik, és az ajtók záródására már csak a bezárás után figyelmeztet. A 4-es metró szoftverébe olyan világújdonságnak számító mesterséges bunkósági rendszert sikerült beépíteni, amivel egészen élethű…..
_drc_ 2014.03.30 08:58:06
@tobias2: nem is beszélve arról, hogy mennyivel több, a választópolgárokat összezavaró hülyeséget meg lehetett volna úszni a palesztin-fél Hamasz-alagutak módszerével.

gondoljunk csak a Lockhead-Martin ügyére, vagy a Horvátországnak "állítólag" leszállított AMD-kkel kapcsolatos botrányra, hogy csak a fegyverkereskedelmen belül maradjunk... és ott van ugye még a lehetőség, hogy Méhkerékről, a román nemzetiségi gimnázium udvaráról lőjük Kasszám rakétákkal Bukarestet...

Sok--sok lehetőség, rengeteg elmulasztott lehetőség!
JóVáros Blog Lókupec 2014.03.02 20:53:31
Viktor, Te ugyanaz a faluvégi gyökér maradtál, mint aminek az apád nevelt. Egy magát ravasznak gondoló pöcs, aki mindenkit megpróbál átverni, lehúzni, kihasználni, hogy aztán gügye mosollyal páleszezzen egyet a faterrel, az ispánnal meg a többi dzsentri szarházival. Ez vagy Te.…..
_drc_ 2014.03.02 22:20:49
Vörös jelek a Hadak Útján:
Hunniában valami készül,
Rongyos hadak, roppant hadak
Seregelnek vígan, vitézül.

Máma Tűz-ország Magyarország,
Fagyott testét a láng befutja.
Csoda esett. Földre esett,
Benépesült a Hadak Útja.

Százezernyi parittyás Dávid
Készül bízón, dalolva rátok:
Ejh, jó urak, dicső urak,
Ilyen gyávák a Góliátok?

E roppant nép nem Csaba népe,
Melyről legenda szólott nektek.
Más nép e nép, ez csak: a Nép,
A fölkelt Nép. S ugye, remegtek?

Dobban a Föld s piros virágos,
Nagy kedvvel a Napot köszöntjük.
És láng-folyó, szent láng-folyó
Minden utca, ha mi elöntjük.

Új hadsereg a Hadak Útján,
Új legenda, új harcos ének:
Ez a Jövő, a kész Jövő
S pirkadása a magyar Égnek.

Ez az ezer évig nyomorgók
Százszor lesujtott, bús csapatja,
De az erő, a friss Erő
S vígságát a nagy Élet adja.

Ágyú, gyilok, úri bitangság
Nem fog a mi dús ereinken:
Ha meghalunk, hát meghalunk
S ha meghalunk, meghalt itt minden.

Mi vagyunk: Jövő és Igazság,
Engesztelés és nagy Itélet,
És mi vagyunk, csak mi vagyunk
Jó Sors, ha kell s ha nem kell: Végzet.

Minden mienk, csak a tűrés nem
S nincs hatalom, amely megingat
És hangosan, nagy-hangosan
Idézzük meg hóhérainkat.

Ez az ország a mi országunk,
Itt most már a mi kezünk épít.
Tobzódtatok, tobzódtatok,
Éppen elég volt ezer évig.

Hír és dal ma riongva vág szét
Városfalak közt, falvan, pusztán:
Itt van a nép, megjött a Nép
Vihar-irammal, Hadak Útján.

Itt van a nép, trónt ülni fog most
Ezer évig férge a rögnek,
Itél a nép, ítélni fog
S ezerszer jaj a bűnösöknek.
ras2 A Köztársaság emléknapja 2014.02.01 10:53:55
1946. február 1-jén kiáltották ki a (második) Magyar Köztársaságot. Egy 2005-ös országgyűlési határozat a köztársaság emléknapjává nyilvánította ezt a napot.  A köztársaság kikiáltása 1946-ban egyértelmű elhatárolódást jelentett a múlttól. A törvényjavaslatot…..
ras2 Simon Gábor – mint olyan 2014.02.05 11:03:35
Régóta tudjuk, hogy a politikusok közt (is) bőven vannak gazemberek – már ha gazemberségnek tartjuk a törvények és az (azokkal nem mindig rímelő) erkölcsi normák áthágását. Sokakkal ellentétben én viszont nem hiszem, hogy minden politikus ab ovo gazember, akit a saját…..
Kurvannya Egy nő 2014.01.08 01:43:59
Jól kezdődik az év eleje, az MSZP és az E2014 a választási összefogás kibővítéséről határozott, hogy minél egységesebben állhassanak ki az így is Orbán Viktor képére és hasonlatosságára megalkotott, monolit egészként viselkedő Fidesz-KDNP hatalmi "koalíciójával"…..
Na szóval, év végi összesítőnk első részében Nedudgi néni költészetéből szemezgetünk. Ő — miként háromnevű kollégái közül méxámosan — erősen megosztja a közönséget: sokaxerint az ő költészete egyáltalán nem borzalmas, csak nagyon-nagyon rossz. Még rosszabb.…..
_drc_ 2013.12.13 15:24:25
_drc_ 2013.12.19 16:32:40
@HaKohen:
nemtoom, hogy Etel-e vagy Etelka.
Hazafelé araszolgatva a városi csúcsforgalomban, egyre többször fordul elő velem, hogy a pirosnál álló másik kocsiba átpillantva egy, a belső visszapillantó tükörre hurkolt olvasón akad meg a tekintetem. Én úgy vagyok vele, meg gondolom mások is, hogy ne legyen a kocsiban olyan…..
Az MSZP közleményt adott ki a roma holokauszt évfordulóján (rövid, itt olvasható). Az mszp.hu honlapon vastagon szedett, bevezető mondat (lead): „Olyan napra emlékezünk ma, amely mindaddig kitörölhetetlen a nemzet és mindannyiunk emlékezetéből, amíg  tisztességes roma…..
Egy olyan dologról fogok most írni, ami Magyarországon tabutémának számít, másrészt, ha beszélnek is róla vagy foglalkoznak vele, nem részletesen, mindenre kiterjedően teszik azt. Nem vagyok szociológus, fogalmam sincs a különböző szociológiai-társadalmi modellekről,…..
_drc_ 2013.08.06 05:58:30
@borzimorzi:
köszönöm. feleslegesség tetted, hogy magam is kifejtsem ugyanezt, mert bizony az én agyamban is ez a gondolat motoszkált. ;)
Drága szép liberális jogvédő szívem csücskei! Nem értettek ti a bulvárkommunikációhoz! Értem a felháborodásotokat, gondolatban Majtényi Lászlóval is, Tamás Gáspár Miklóssal is együtt bólogattam, amikor azt fejtegették, hogy szegény Orbán-lányok (Ráhel és Sára)…..
_drc_ 2013.07.16 11:15:32
@rás:
"elképzelhetetlen, hogy a Fidesz pr-esei hívták fel az internetes bulvárlap munkatársainak figyelmét arra, hogy O. R. és O. S. ott van a Balaton Soundon"
így van, de a bulvármédia az így működik. aki ezt nem kalkulálja be előre, az hülye, vagy nem tudja, hogy mivel játszik...

aRogán Antit is mindig megtalálják, mióta a pici feleségével és Berci kutyával együtt szerepeltek a Barátok közt c. népbutítóban.
a Hajdu Péteres Frizbe-intejú után Orbán és a bulvár frigyét tagadni egyszerűen butaság.
csakhogy a bulvár, és persze minden más média, ha komolyan veszi magát, időnként előfordul, hogy beleharap a simogató kézbe is.

nos, ez történt most.

egyébként meg szerintem sincs az égadta világon semmi sem abban, hogy két lányka a pasijával táncikál tücc-tücc zenére. pont ezt csinálja a többi tinédzser meg kora-huszonéves is -- csak talán nem gyufáznak be ennyire látványosan, ha nyilvános helyen, nyilvános rendezvényen lefotózzák őket...
ras2 Reménytelenül 2013.07.15 11:16:33
"Azért nehéz megszabadulni az Orbán-rezsimtől, mert többé-kevésbé mindenki közreműködött létrehozásában: a magyar demokrácia ezt a Frankensteint hozta össze. Egy rendes elemzés kimutathatná, hogy mindegyik megalázott jogállami intézmény, mindegyik legyalult szakma, minden…..