Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kollár Anna

30 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kommunikáció szakon végeztem – kész, beismertem. A Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Karán szereztem a BA diplomámat és akármilyen büfé szaknak is nevezik, én sokat tanultam. Na nem annyira a képzés alatt (bár a vizsgaidőszakok mindig intenzívek voltak), a tanultak értékére inkább csak…..
Míg az előző generációk még könnyedén a szőnyeg alá söpörték a lelki és fizikai problémáikat, a mi generációnk körében egyre inkább divattá válik az önismeret és a jóga szőnyeg (vagy csak a nadrág?). Ha Nálad is szokássá vált a reggeli meditáció beiktatása és a könyvesboltokban a kedvenc részleged a…..
Tegnap este vasalás közben éppen a szokásos Szex és New York örökérvényű sorozatot néztem sok x-edik alkalommal, amikor a következő mondatra kaptam fel hirtelen a fejemet, majdnem odaégetve Ádám ingét a kezem alatt: „Én is szeretlek. De magamat még jobban szeretem.”   A ’megérdemlem szint’ Ha…..
Emlékszem, amikor felvettek az egyetemre, mennyire biztos voltam benne, hogy innentől kezdve egyenes út vezet előre a siker és a boldogság felé. Hiszen annyi filmet láttam és annyit álmodoztam erről kislány koromtól kezdve! Tudtam, hogy amint belépek az egyetem kapuján, amin annyit dolgoztam, hogy…..
“Az élet végtelen körforgásában, ahol most vagyok, minden tökéletes, egész és teljes.” - Louise L. Hay Egy csodálatos Nő és fantasztikus Tanító, Louise L. Hay augusztus 30-án távozott a Földről. Talán Ő volt az első Mentorom Anyukámon kívül, aki tisztán és érthetően “mesélt” nekem a könyveiben és a…..
Az Önbizalom Erősítő Edzőtábor előző részében végigvezettük a gondolatmenetet, hogy miért is hasznosabb a női magazinok számára, ha az önismeretet mindössze egynyári kiegészítőként, vagyis határidővel véget érő projektként próbálják meg eladni, ahelyett, hogy az örökkével ijesztgetnék az…..
Magazinok címlapjai, online cikkek milliói és trénerek ezrei harsogják teljes mell szélességgel, hogy úgy fogadd el magad, ahogy vagy. Feltételek nélkül szeresd meg azt a Nőt, aki vagy és akkor majd minden a helyére kerül a világban. Plusz, jutalomként magadhoz vonzod álmaid pasiját, vágyaid…..
Az Önbizalom Erősítő Edzőtábor 1. részében megosztom Veled, hogyan váltam azzá a magabiztos Nővé, sőt sokkal többé, mint akiről kislányként csak álmodoztam és aki most minden nap hálát ad azért, hogy álmai életét élheti.   Álmaim Nője - nem én voltam  Mikor kislány voltam, élt egy kép a fejemben…..
  Az esetek 90%-ban olyan dolgok, helyzetek miatt aggódunk, amik sosem fognak bekövetkezni. Mi mégis képesek vagyunk az energiánk jó részét rááldozni, hogy azon gondolkozzunk, mi lesz akkor majd, ha... Természetesen utólag visszanézve már könnyű nevetni saját magunkon és kijelenteni, hogy milyen…..
“Hogy rohan az idő!” “Hihetetlen, hogy máris eltelt egy év!” “Semmire sincs időm, pedig alig haladtam valamire!” “Mintha csak most lett volna, pedig már több, mint 10 éve történt.” Ismerősek ezek a mondatok? Talán Te is szoktad használni őket?   Tény vagy vélemény? Az elmúlt években…..
1968-ban Dr. Rosenthal és Dr. Jacobson egy érdekes kísérletet végzett el, melynek célja az volt, hogy vizsgálják az elvárások hatását a diákok teljesítményére. Hihetetlen eredmények születtek!   A Pygmalion-hatás A két harvardi pszichológus véletlenszerűen kiválasztott egy általános iskolát, ahol…..
Egy szakítást megelőző időszakban olvastam Stephen R. Covey könyvében a 3-féle függőségi paradigmáról és azonnal szerelembe estem. Na nem egy konkrét személlyel és nem is a már meglévővel, hanem az egymásrautaltság gondolatával. Tudtam, hogy pontosan ez az, amit mindig is kerestem és amire a…..
  Évek óta foglalkozok boldogságkutatással, tanulmányoztam a pszichológia különböző irányzatait, és több, mint 10 éve foglalkozok önismerettel, mégis igazi aha-élményként olvastam Loretta Breuning cikkjét a Forbes-ban. Mindig meg tud lepni, hogy milyen összetetten működik is mi, emberi lények, és…..
Volt már olyan reggeled, amikor kislattyogtál a fürdőszobába, smink nélkül, kócosan, még álomittas szemekkel belenéztél a tükörbe és egyszerűen gyönyörűnek érezted magad? Még meg is lepődtél, és ellenőrizted a fényhatásokat, hogy vajon mi változott meg az éjszaka során? És olyan, hogy hajnalban…..
Boldog Egészség Világnapját Neked!   A Egészségügyi Világszervezet (WHO) megalakulásának évfordulója egyben az Egészség Világnapja, aminek alkalmából összegyűjtöttem Neked 8 egészséges és fenntartható szokást, ami segít erősen tartani a testedet-lelkedet! Emlékezz, minden, amit ITT és MOST teszel,…..
Egy kicsit mindig megszakad a szívem, amikor a "mi az az 1 dolog, amit már ma megtehetnél a boldogságodért" kérdésre azt a választ kapom: "megtanulhatnám szeretni önmagam". Ilyenkor ránézek a Nőre, aki velem szemben ül és pár másodpercig, épp addig, hogy ne érezze magát túlságosan zavarban, elkezdem…..
Reggel időben ébredtem, mert nem szerettem volna ismét kapkodva érkezni a reggeli edzésre. Kényelmesen készülődtem, folyamatosan ellenőriztem az órámat, hogy benne vagyok-e még a keretben. Talán azt a plusz egy tányért nem kellett volna elmosnom, és akkor tényleg nyugodtan sétálhatok oda a…..
Tegnap hármasban találkoztunk két egyetemi barátnőmmel, és érdekes dolog történt. Tudnod kell, hogy hármunkból ketten vállalkozók vagyunk, és a harmadik barátnőnk is már régóta foglalkozik hobbiszerűen az álmai munkájával, azonban még nem mert kilépni az alkalmazotti munka biztonságából. Tavaly az…..
A mai nap, az új életed legelső napja. Valahogy így szól a mondás, amit mindig is csodálatosnak találtam. Új élet... Időnként olyan csábító a gondolat, hogy az ember lánya egyszer csak hátrahagy csapot-papot, és elmegy Balira fagyit árulni - nálam legalábbis ez a menekülő útvonal, amikor a…..
A 30 napos Modern Istennő kihívás tegnapi gyakorlata egyszerű volt. Mindössze annyi volt a feladat, hogy ismételd a következő mantrát: "Ma valami csodálatos dolog fog történni velem." A gyakorlatokat én állítottam össze, írtam le, posztoltam ki, sőt, teszteltem is már számtalan alkalommal, mégis…..
Van egy szokásom, amit olyankor csinálok, amikor monoton munkát végzek vagy csak ki akarom kapcsolni az agyam két feladat között. Szex és New Yorkot hallgatok (már annyiszor láttam, hogy nem kell néznem :p) és Pinterestes képeket válogatok.  Éppen ebben a folyamatban voltam benne és agyam egyik…..
Azt akarom, hogy tudd, megérdemled a szeretetet. Nemcsak a szerelmedtől, a családodtól és a barátaidtól. Megérdemled saját magad szeretetét. Megérdemled, hogy mikor belenézel a tükörbe, szembe nézel saját lényeddel és tudatosítod magadban, hogy ez a csoda Te vagy, hangosan ki tudd mondani: “feltétel…..
Istennőnek lenni nem egyszerű. Vagy írjam inkább, hogy Nőnek lenni nem egyszerű? Nyomja a vállad az összes létező elvárás, amit csak az ember valaha is megteremtett. Soroljam, vagy ne nehezítsem meg még jobban a gondolataid?   Társadalmi elvárás az Ego-lány szájából “Ennyi idősen már sokkal…..
Egy boldog rákos lány Jubileum 2016.08.23 13:04:28
Nem igazán ilyen jubileumokat szerettem volna ünnepelni, de azért csendben és halkan eltelt a 25. kemoterápiás kezelésem is, az elmúlt 3 évben ennyi sikerült eddig belém folyatni. 2 éve ilyenkor már bőven azt hittem, hogy azzal a 6 darabbal letudtam a legnehezebb részét ennek a rákososdinak.  Olyan…..
Már lassan egy éve játszom a gondolattal, hogy megszólítsam a Benned lévő istennőt. Újra és újra belefogalmaztam a cikkeimbe, Facebook posztjaimba, majd újra és újra kitöröltem és helyettesítettem valami lágyabbal, könnyebben befogadhatóval. Miért? Mert éreztem, hogy ennek a szónak ereje van! Olyan…..