Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fülig José

0 bejegyzést írt és 2224 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Etimológiai szótár szerint az "ántivilág" szó jelentése 'régi szép világ'. Jellemzően az első és második világháború közti Magyarország mindennapjaira használják, legalábbis nagyapámtól így hallottam először ezt a jelzőt. Ezt az alig negyedszázados korszakot idézzük meg ma az (MTI) Nemzeti…..
1935. Kristine Neumann és zsidó vőlegénye, Julius Wolff nyilvános megszégyenítése "fajkeveredés" miatt az északnyugat-németországi Nordenben..
Fülig José 2022.11.14 18:45:30
@Apuci Wakillama: milyen hármat, én csak kettőt látok...
1875. A legkorábbi ismert fotográfia Stonehenge-ről..
Fülig José 2022.10.07 19:59:21
@amundsen: nemnagyon voltál még vakhajtányon, ha pumped kiakaszt....de ne is legyél
Fülig José 2022.10.07 20:01:56
@Apuci Wakillama: "te értettél egy büdös szót is abból amit mondott?!" nagy vagy!
Fülig José 2022.10.08 20:49:30
@amundsen: nem vesztettél semmit, amit (nem) keresel a vadhajtások. de nem tőlem tudod..
1889. Poligámiát tiltó törvény ellen vétő mormon férfiak börtönben, Salt Lake City, Egyesült Államok ..
Fülig José 2022.03.10 07:42:11
@BiG74 Bodri: csatlakozom.
Ezekben a hetekben mindenki az oltásokról beszél, sokan várják, sokan nem elutasítják, akadnak, ahol zökkenőmentes a szervezés és van, ahol minden, csak nem az. Következzen három magyar története Angliából, néhány közös ponttal...
Határátkelő Kínai nyomulás 2021.02.28 06:30:00
Kína nyomul. Általában is persze, ám most a vakcinakérdésről lesz szó, már csak azért is, mert a leginkább felkapott nyugati gyártók nem tudják kielégíteni az igényeket. Az Európai Unióban még egész jó a helyzet, azon kívül azonban még rosszabb a helyzet...
Fülig José 2021.02.28 09:45:18
@Hari Seldon 2: ott nem akarnak találni fertőzést, emitt akarnak, amennyit csak lehet.... ott nem kell meggyőzni a birkákat, az van amit mao mond: beoltod magad oszt kuss! emitt adnak a látszatra, mutogatjak is a médiában a világvégét (minnemghalunk jájjjanyám!), a centire ugyanolyan birkák meg szaladnak oltásért a semmi ellen... esetleg itt keresd a talált fertőzések közötti - általad is szembeötlőnek vélt- különbséget
ui: itt azé' majdnem abbahagytam az olvasást: ", hogy a vakcinációs programja relaxált légkörben haladjon előre."
szép mondat....de mit jelent?!
Hollandia gyakran kerül be a világsajtó hírei közé. Zavargások és vandalizmus miatt azért elég ritkán, így aztán eléggé megdöbbentők voltak a közelmúlt lázongásokról szóló hírei. Hogyan látszik mindez egy hollandiai magyar szemével? A Hollandokk írásából kiderül...
Fülig José 2021.02.01 12:30:15
@desw: "kb a majom szintjén lévő primitív lények."
ellenben veled meg a hozzád hasonló zsenikkel, akik másfél éve rettegnek a sötét kamrába bújva a zombiapolipszistől. ha holnaptól lakhelyelhagyási tilalmat veztenek be a tökéletesen inkompetens politikusaitok, a fajtád azt is zokszó nélkül tűri.
Fülig José 2021.02.01 17:31:25
@desw: aham, autófelgyújtás. egyszerűen belefáradtam az ostoba fajtáddal való vitatkozásba. további kellemes rettegést.
Kemény és tragikomikus február, vagy inkább március elé nézünk. A kocsmárosok kezdenek besokallni. Jön a jó idő, egyre tovább van világos, és az emberek mennének ki a szabadba. Az hülyeség, hogy elvitelre lehet piát kiadni, mert szembemegy a vendéglátóipar lényegével. Mi a túrónak vegyek…..
Az ember véleménye sokat változik élete során, és ez igaz lehet akár egyetlen országra vetítve is – minél tovább élünk ott, annál inkább észrevesszük az idegesítő dolgokat is. Téged mi idegesít abban az országban, ahol élsz? Mi az, ami korábban nem zavart, mostanában igen? Írd meg a…..
Mindenki hibázik. Nap, mint nap. Aprót vagy nagyot, és sajnos néha végzeteset. Ebben a témában kerestem fotókat az MTI Fotóarchívumában. Kíváncsi vagyok, kinek mi jut eszébe a képekről, hozzászólásaitokat szokás szerint várjuk a kommentszekcióban, 1964. november 1. Somogytúr elírt…..
Fülig José 2021.01.24 09:43:02
@gigabursch: egyszer láttam egy fotót valami kínai világkiállításról, (persze most nem lelem) ahol a "tudatlanok" kedvéért a kínai cégek nevét lefordították... a képen egy stand látható millió érdklődövel, nyakkendős pingvinek hada, hoszteszek, miegymás, a stand felett meg a kínai cégnév molinón kifeszítve szépen ahogy kell, alatta kisebb betűkkel, külföldiül: "translate error"
nemtom igaz-e a kép de jót röhögtem.
Fülig José 2021.01.24 10:17:58
@JTom: sírok....
Makett-torta, esküvőgyár – az ember azt hinné, ha valahol igazán nagy lakodalmak vannak, akkor az Törökország, Mercedes posztjából azonban kiderül, az előítéletek ebben az esetben sem működnek, ugyanis a helyzet egészen más...
Fülig José 2021.01.19 22:24:07
@Golf2: mér' a magyar esküvő mi? Ipnapam kipattint 3-4-5 mikulast egy "rendes" esküvőre, a kis gyíkok meg egy év múlva válnak...
  Új fejezet köszöntött be a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, mégpedig eljutottunk oda, hogy immár hazánkban is oltanak, és ezzel elkezdődött a betegség visszaszorítása ami ugyan nem fog egyik napról a másikra menni, de talán sikerrel járunk. Viszont felmerültek komoly kérdések is az üggyel…..
Határátkelő Mámor a köbön 2020.12.27 06:30:00
Nem, nem az ünnepek alatti, felettébb káros mámorokról (túlevés, túlivás) van szó, éppen ellenkezőleg: a sportos mámorról, ebben az esetben a szörfről. Persze azért nem marad ki a gasztronómia sem.....
Fülig José 2020.12.27 09:34:47
@Golf2: ráadásul kurva hideg is van... :-)
A hír rövid volt, mi több, számítani is lehetett rá, ennek ellenére alighanem sokakat nagyon rosszul érintett: Magyarország is csatlakozott azokhoz az országokhoz, ahová nem engedik be az Egyesült Királyságból érkező repülőgépeket...
Kedves Mindenki! A hvg.hu kegyelméből és az én döntésem alapján a blogom -- miután az index.hu szerkesztőségváltásával egy időben már korábban megszüntettem a NER reklámainak befogadását -- elköltözik a blog.hu-ról és a hvg bloguniverzumának részeként folytatja. Remélem, minél többen oda is…..
Fülig José 2020.12.18 16:50:10
@Rodney_2: "(pénz) van annyi, hogy nem tudjuk hova tenni"
ebben pont tudnék segíteni!
@HaFr: "csak innen el," mondom én baszki, fel Montenegróba! @Gery87: "22-es kormányváltás...jó vicc:)" ez viccnek is rossz.
Alighanem sokan vannak úgy ezekben a hetekben, hogy nehezen tudnak dönteni, hazautazzanak-e a karácsonyi ünnepekre. Egyrészt ugye jó legalább ilyenkor látni a családot, másrészt a járvány miatt az ember nehezebben szánja rá magát az útra, hiszen sem magát, sem a szeretteit nem akarja veszélybe…..
Fülig José 2020.12.16 09:45:41
@fhdgy: Van egy bitang jó könyv, Fred és Geoffrey Hoyle: Űrhajók a göncölszekérben. Röviden: Jönnek a szuperfejlett gyíkemberek kipusztítani a földet, bemondják a tévében, világkormány ellenlépésként rakétákat lő fel, űrcsata a nap mellet, stbstb esélyünk nulla. nade jönnek a gyíkemberek ellenségei segíteni, mégszuperfejlettebbek.ők bazi űrhajókon járják a világűrt, miután a gyíkok szétb.szták a bolygójukat és segítenek a veszélyezetett népeknek bazi űrhajót építeni és pucolni. namost a mégszuperfejlettebb ürlénylány (pont úgy néznek ki mint az emberek) ellátogat egy angol kisvárosba, ahol az öreg faszik ülnek a kocsmában és söröznek. mondja nekik, hogy kéne felfele állni és építeni az űrhajókat, oszt télak. ezek mondják, hogy egy f.szt, majd jól seggbe rúgják a gyíkembereket. a lány szerint ez lehetetlen, még senkinek sem sikerült. az öregek aszonygyák, akkor meghalnak inkább, mint hogy bazi űrhajókon meneküljenek az idők végéig...
na.
ez a baj veletek, rettegőkkel: nem bírjátok felfogni, hogy a lakosság jelentős része nem kíváncsi az alternatívaként kínált életformátokra: maradj otthon, nézz tévét (jóóóóóóóóó sokat amíg megzápul az agyad), bámuld az internetet (amíg megzápul az agyad), vásároljvásároljvásárolj online, dolgozz, aludj, zabálj egyedül és rettegj (ha van kivel: dugni maszban, kesztyűvel, az orvosok is hordják, neked is sikerül, ugyi....) ha ki kell menned (úristen!) pelenka a szád elé, gumikesztyű, hegesztőpajzs, háromliter szappan és rettegj
nincs többé: utazás voanton/repülön/kistraktoron, sörözés, moziszínházmúzeum, semmilyen sportesemény, bogrács a haverokkal, dugás a mezőn, esküvő/temetés, családi karácsony/húsvét/hanuka kisf.szom.
ha te így akarsz élni az idők végezetéig, az a te dolgod. én nem akarok, az meg a enyém. de ne pofázz bele a dolgomba, én sem ugatok bele a tiedbe.
ui. most mondják az eljövendő 3. hullámot, mindmeghalunk.... gratulálok.
Fülig José 2020.12.18 07:25:13
@kék madár: "Naponta letoltom, terkepre teszem elemzem, osszehasonlitom, trendeket nezek, demograpfiai adattal osszevetve orszagos szinten,"
erre sincsenek szavak....gratulálok.
Sziasztok magyar tezsvérek, remélem mindannyian jól vagytok és serényen betartjátok a járványügyi intézkedéseket és szabályokat. Teljesen mindegy milyen ideológiai alapon állunk és álltok, itt más egyenlőre nem segít, mint hogy odafigyelünk egymásra és megpróbáljuk kontrol alatt tartani a vírus…..
Fülig José 2020.12.12 08:37:27
@jozsef_3: te istenbarama! én, fideSSes...? eszed öcsi, amennyi látszik... és a lovon is fordítva üsz. ti óbégatjátok, hogy "maradj otthon", nem én, baromarc. én azt írtam: aki retteg, maradjon, aki nem azt hagyjátok élni. értő olvasás : jócó3, 1:0
Fülig José 2020.12.12 08:43:12
@gigabursch: és a hétcsillió négyzetkilométer plexiről (életvédelmi plexi, wáháháháháháhá) még nem is szóltál... azzal mi lesz, ha a rettegők esetleg mégse halnak mindannyaian szörnyűűű kínokközt...?
Fülig José 2020.12.12 08:49:16
@jozsef_3: bránermatykó...? szevasz te fasz.
Kétmillió magyarnak ennyi jut: élelemre szűk 1,5 euró, ha éppen erős napja van a forintnak. (Már rég volt.) A KSH szerint havonta fejenként 27 100 forintot költöttek átlagosan a magyarok élelmiszerekre és nem alkoholos italokra -- ebből a kereseti statisztikákkal, termékenységi rátákkal, a…..
Fülig José 2020.12.08 17:58:03
@Reding Roli: te mit szedsz...? kérek belőle!
"A jó hír az, hogy - elvileg hosszú távon - globálisan ès Magyarorszagon is egyre inkább tudásalapúvá válik a társadalom,"
az orbáni közoktatásról beszélsz? ahol kiégett tanárok dolgoznak középkori eszközökkel és tanmenettel? ahol a csúcs-vízfej egy guriga klotyópapírt nem juttat az intézményekbe, de belebeszél az ültetésbe is? egy ország, ahol generációk nőnek fel úgy hogy tudják/látják: nem tanulni/dolgozni kell, csak a főnököt vagy egy sameszát kell lecidázni jó bő nyállal és megvan amerika? amikor a fényességes vezír és csahos kutyái szemrebbenés nélkül hamisítják a történelmet hogy a csőcselék döngethesse a mellét? mégis, mi a f.szomban reménykedsz...? még 5-10 év és reszeltek. olyan bibliai sötétség fog ereszkedni a kipcsakra, hogy arra nincsenek szavak... örményország, muhahaha.... nem fog látszani a fejünk felett a búvárbéka segge.
Fülig José 2020.12.08 18:33:56
@Reding Roli: aha, csakhogy a szoci rendszerből nehéz volt kiugrani, míg ma egy döntés kérdése (véleményem szerint ezért fog a cigány buddha kilépni az unióból, bármi áron)
már a cucilizmus is behozhatatlan hátrányba taszította a népet, úgy néztünk '89-ben Bécsben mint a lopott ló, de legalább nem voltunk 1edül. ha jól dolgozik (haha) a duce, Románia, Szlovákia, Dél-Oszétia és Togó is hangsebességgel fog elhúzni tőlünk.
Beszélget az optimista meg a pesszimista
aszongya a pesszimista:
-bazz, ennél szarabb már nem lehet...!
mire az optimista:
-már hogyne lehetneee!!!
Fülig José 2020.12.08 21:56:24
@Reding Roli: ja, a remény hal meg uccsóra... nekem ennyi időm nincs. A kipcsak csak kipcsak marad ( appám, ezt ismételgesd ;-))
Elakadva kelet és nyugat, ég és föld között, se hús se hal, sem nem valami és nem is semmi. Meglelné a helyét ha elfogadná a sorsát és elöre tekintene, de nem lehet: átkozott vezetők alatt mered a múltba és sajnáltatja önmagát.
Tarján András blogja Rigó 2020.12.08 15:52:46
A fű nő. A füvet nyírni kell! Az ilyen városi szemüveges fogja az elektromos fűnyírót, nyakába kanyarítja a kábelt és nyír. Természetesen füvet. Nem nagy a kert. Hosszában harminc, keresztben tíz lépés. A fűnyíró halkan zümmög. Mondom kicsi a kert, közel van mindkét szomszéd. Ki is jönnek,…..
Fülig José 2020.12.08 17:42:29
Krisztina története nem kevés tanulsággal szolgál, hiszen külföldről átmenetileg hazatérve megpróbált elhelyezkedni Magyarországon. Sikerrel járt, de a tapasztalatai nem túl szívderítők. Vajon mi kellene ahhoz, hogy a határátkelők tömegesen térjenek haza? Téged mi tudna visszacsábítani? Mikor…..
Fülig José 2020.12.08 15:34:46
"hogy nem telt el 10 perc hogy valamelyik ne dühöngött, panaszkodott vagy sajnálkozott volna valamiért."
mint mondtam, szar hely. orbánisztán "boldog" kipcsak lakosai ilyenek...de látom megjött hinta megmagyarázni.
@Horthy Miklós cselédje:
már a múltkor eszembe jutott egy másk klasszikus, amikor Arthur, a britek királya megküzd a fekete lovaggal és levágja a karját (ami ott fekszik a földön), majd hálát ad az Úrnak!
"-Köszönöm Uram, hogy győzelemre segítettél!-mondja
-Nem győztél le!-válaszol a lovag
-Dehát levágtam a karod!
-Nem is...!''
ti vagytok azok, akik teljesen egyértelmű, mindenki számára világos dolgokat is letagadjátok. nem tudom, pénzért vagy mert nem fogjátok fel ésszel...de ez mindengy is.
Mi az vagy mik azok az okok, amiért valóban hazajönnének a külföldre költözött magyarok? Magyarországon ezt sokan próbálják kitalálni, de vajon valóban jó helyen keresgélnek? Bár létezik a visszavándorlás, tömegek nem indultak meg hazafelé a határátkelők közül. Van igény a hazatérő szakemberekre? De…..
Fülig José 2020.12.05 20:32:48
@Horthy Miklós cselédje: ha te mondod öcsi.... biztos úgy van.
Fülig José 2020.12.07 20:56:51
@desw:"Nem elég a segély a bezzeg Angilában'??"
bezzeg orbánisztánban... nem fáj az ostobasag, buzger...?
Fülig José 2020.12.07 22:22:13
@desw: látom, az olvasással (is) hadilábon állsz... hol láttad, hogy külföldön élek? pontosan
Elképesztő dilettantizmussal navigálta bele magát a kormány a zsákutcába járványkezelés címszóval. Azt mondhatnánk, baromi vicces, és már csak egy szivart kérünk, csak hát sajnos emberek fognak meghalni és tönkre menni a balfaszság miatt.  November második hetében egyik napról a másikra lépett…..
Fülig José 2020.12.07 18:27:53
@Rodney_2: "Pl ha mindenki hordaná a kibaszott maszkot akkor elég hamar vége lenne a járványnak, "
gondolom elkerülte a figyelmedet főeszessége, a préri géniuszának kijelentése, miszerint minden maszkos buziskodás ellenére a járvány terjedése gyorsul. nem lehet, hogy csak a hozzad hasonló féleszű rettegők megnyugtatására taláták ki ezt a maszkos marháskdást? nem lehet, hogy a rattegéseddel meg a fóbiáiddal, meg az akárhány idős rokonoddal (manapság minden hozzád hasonlónak van vagy 20 ilyen, nem is értem hogy jön ki...) mondjuk otthon maradtok? és nem a világ idomul a degenerációitokhoz? na...?
Fülig José 2020.12.07 19:20:54
@lobaszopiatej: ezen már tavasszal röhögtem, rövidebb nyitvatartás = kisebb tömeg, igazi, telib.szott idióta volt aki kitalálta. de sebaj. hulljon a férgese.
A nyomorult Covid-vírust sehol sem jó elkapni, Törökország sem kivétel ez alól. Az ott élő Mercédesz (akinek több írását olvashattátok már itt) is sajnos azok között van, aki pozitív tesztet produkált. Szerencsére a körülményekhez képest jól van, így meg tudta írni tapasztalatait. A kép…..
Fülig José 2020.12.07 19:09:09
@SzZoole: ja, nem kötelező de ha nem vagy beoltva nem hagyhatod el a pecódat... van 100Ft om, hogy kötelező lesz, vagy te ÖNKÉNT beoltatod magad.... :-)))