Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hangya Közösség

25 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hangya Közösség Végre-végre! 2021.04.19 15:14:30
Új szelek fújnak... vagyis inkább friss levegő érkezett az állatvédelem területére!2 hete megjelent, hogy a NÉBIH (amely eddig nem volt nyitott az ivartalanításra), 50 millió forintot különített el a területre! Múlt héten megalakult a Nemzeti Állatvédelmi Tanács, ahol minden döntéshozó és szakmai…..
VIGYÁZAT, FELVÁLLALT TABU TÉMA! Sok menhelyen járunk hetente, ismerjük a magyar helyzetet. Októberben az idős kutyák felé szerettük volna fordítani a figyelmet. Mert nekik a legnehezebb a tél.   De nem csak nekik...   A kölyök kutyák is nehezen bírják. Sok menhelyen megfordultunk az…..
Készítünk anyagot, szemléletformálásra, felelős állattartás terjesztésére… Sokszor halljuk, hogy nagyon kemény és nyomasztó az a kép, amit közvetítünk a magyar állatvédelem helyzetéről. Egy emeleti lakásban élő kanapés kutyás gazdinak biztosan. Pedig amikor képet választunk az anyagba, akkor a…..
Szösszenetek a magyar állatvédelem helyzetéből 1.  Sokan szoktak a német kiutazáskor olyan kérdéseket feltenni, hogy ügye jó helyre mennek a kutyák, ügye nem zabálják fel őket, ügye nem kísérletezni viszik őket? Odakint közel 15 évvel előznek meg minket állattartási kultúra szempontjából. Akit nem…..
Közel 300 szervezettel tartjuk a kapcsolatot és nagyon jól belelátunk a munkájukba. A nagylétszámú leszakadó régiók tevékenységébe jól belelátunk, sokat járunk le és gyűjtésekben is segítünk nekik. Ami mindenhol előfordul és jellemző probléma. Az utcák tele vannak kóbor kutyákkal, bántalmazott és…..
  Köszönjük szépen azoknak, akik eddig tárgyi adományokkal támogatták munkánkat. A Hangya Közösség 2010-ben adományok gyűjtésével kezdte. A lakossági háztartásokban már feleslegessé vált, de a menhelyeken még hasznosítható tárgyakat fogadta és raktárunkba szortírozva mindenhová azt továbbítottuk,…..
Mindenkinek van zsánere. Akik kutyákat mentenek, azok is előbb-utóbb az egyik típushoz, fajtához, színhez, bármihez picit jobban vonzódnak. 2006-ban még csak furcsán pislogtunk, amikor német örökbefogadók azért érkeztek az országunkba, hogy a legidősebb, legbetegebb kutyát magukhoz vegyék, Társnak.…..
Ismerd meg Mambó történetét. A világ egyik legkedvesebb, legnagyszerűbb kutyája. Az élni akarása mindenki számára példa lehet. Olyan sokszor elkeseredünk, belemélyedünk az önsajnálatba. Ilyenkor jó kicsit magunkba nézni: Mambó a legnehezebb időszakokban sem adta fel. Sőt! Március 27. Mambó…..
Hangya Közösség Hibáztunk 2017.04.02 19:32:22
Furcsa csalódottság kavarog bennünk, mert határozottan, racionálisan eldöntöttünk valamit, amit nem tartottunk be. Tudjuk, hogy mi a hasznos, mi a hosszú távon jó megoldás és mégis becsukott szemmel, a szívünkre hallgatva ellentétesen bólintunk, mint amit az eszünk súgott. Tudjuk, hibáztunk. Két…..
Éhezés, halál vagy tűzvész a rászoruló állatok között. Amikor egy-egy menhely középpontba kerül valami tragédia vagy probléma miatt, egy ország mozdul meg. Többen kerestek bennünket, akikben felmerült, hogy segítenének a többi rászorulónak is. Pl. hogy megelőzzük a bajt. De hova, de hogyan… ? Mi…..
Az állattartók mikrochip beültetésre vannak kötelezve. Ez egy olyan azonosító rendszer, ami hivatalosan is követhetővé teszi az állat tulajdonjogát.Az állatorvos helyezheti be, kötelezően regisztrálnia kell. A regisztráció és a behelyezésért nem kérhet többet, mint 3.500 Ft. Mi az a mikrochip? A…..
Egyre több menhely jelzi számunkra, hogy nagy a gond, nincs minden kutyának menedéke. Pedig próbálják, de a megemelkedett kóbor kutya szám miatt többszörös telt házzal működnek. Nehezen tudják az orvosi számlákat, az élelmet is kigazdálkodni. Sajnos már idén is több megfázás, felfázás, fagyási…..
Még nem vagyunk nyugati típusú társadalom. Már nem vagyunk szegény ország. Valahol a kettő között keressük magunkat. A régi-régi rendet felváltják az új szokások. Még szüleink helyhez kötöttek voltak, mi nem félünk költözni. Míg nagymamánk ugyanazok a bútorok között éli/élte le az életét, addig mi…..
Hangya Közösség Így is lehet... 2016.10.26 21:08:30
Érkezett egy kedves üzenet számunkra. Szóhoz sem jutottunk. Amikor érezzük, hogy nem hiába való a munkánk, hogy nem vagyunk egyedül, másokat is érdekel a négylábú társaink problémája. Azért van remény, növekszik itt egy állatbarát generáció. Amikor végig fut rajtunk egy kellemes melegség:…..
Amikor kedvencünk az életünk részévé válik, szép lassan belakja az életterünket. Nem csak a szívünkbe költözik be, mint Társ, hanem a lakásunk részévé is válik. Eszik-alszik: nem sok holmira van szüksége. Mégis kialakíthatjuk úgy, hogy praktikus és igényes is legyen. Az etetéshez használhatunk…..
Milyen jó lehet rászoruló állatokkal foglalkozni… Sokszor halljuk. Vannak rejtett titkai is ennek a hobbinak. Most eláruljuk a legcsípősebb gondokat. Parányi problémának tűnik, pedig nem az: A BOLHA Vannak olyan menhelyek, akik egész évben tudják kezelni a problémát. Mindig odafigyelve, mindig…..
Egy szakmailag kifogásolhatatlan állatvédő írását közöltük nem rég. Arról szólt a bejegyzés, hogy ha egy állatvédő a lakásban való tartáshoz ragaszkodik, akkor nem a lakáson, a benti tartáson van a hangsúly, hanem azon, hogy családtaggá váljon. Mert sokkal szebb az élet ha a kutya a részévé…..
Naponta kutyák százai találnak új otthonra. Nemrég együtt liheghettünk a frissen érkezett vendéggel a melegtől, de a hirtelen beköszöntött fél-tél miatt már szükséges fedett és valamelyest komfortos házat biztosítani a kinn alvó állatoknak. Mivel nem tűr halasztást, saját kutyaház építése helyett…..
Ez az a bejegyzés, ami csak akkor érdekel bennünket, ha nincs meg, eltűnt.Ez az a bejegyzés, amit senki nem olvas el, ha meg van a kutyája. Ha eltűnt, pedig nem érdeklik a megelőzési tanácsok. Pedig az az egyetlen megoldás: a megelőzés. Hiszen ebben a pillanatban is kegyetlen mennyiségű kutya…..
Amikor még csak egy kutyám volt és esténként a kanapén kuporogtunk, büszkeség töltött el az Állatok Világnapján.Ma már szégyent érzek. Nem akarom így érezni, hadakozom ellene, de így van.Szégyellem, hogy ilyen a magyar állatvédelem. Szégyellem, hogy ebben a pillanatban is…..
Sokszor olvassuk kutyák gazdikereső hirdetéseiben, hogy "csak kinti tartásra" nem adják örökbe. Nem a kinti tartással van a baj. A kérdés az, hogy kerti bútort vagy társat, családtagot szeretnénk?A közösségi portálokon láttam meg egy nagyon jó posztot, a szerzője Schneider…..
Egy számomra nagy tisztelettel bíró állatvédővel közösen sétáltattuk a kutyáimat. Az idősebb generáció tagja, meg van benne a tapasztalat. Ő már higgadtan tudja kezelni azokat a kérdéseket, amik ellen mi még lázadunk. Mi csákánnyal alakítjuk a sziklát, ő már a folyó víz nyugalmával és erejével…..
Hangya Közösség Ne dobd ki! 2016.09.22 21:08:31
A vidéki menhelyek látva kezdtünk el gyűjteni. Ahogy szokás, először a saját háztartásunkban, majd a barátainkat, munkatársakat, ismerősöket kértük, nézzenek szét otthon. Aztán ők is szóltak a barátaiknak, munkatársaiknak, ismerőseiknek. Lettek gyűjtőpontjaink. Idén pedig nagy álmunk vált valóra:…..
Állatvédő csak az lesz, aki eleve emocionálisan érzékenyebb az állatokat illetően. Ha valaki állatvédő lesz, akkor még érzékenyebbé válik. Már nem tud elmenni egy rászoruló kutya mellett sem. Ha véletlenül úgy esik, hogy önként vállalt hobbijából ki tud lépni pár napra, olyan helyre megy nyaralni,…..
  Vannak kérdések, amik naponta elhangoznak. Sokszor. Az ország teljes területén.Nincsenek rá válaszok, legalábbis nem olyanok, amit a kérdezők hallani szeretnének.Olyan kérdések, amikre egyszerűen nincs jó válasz. Amikre csak megpróbálni lehet válaszolni, de nincs megoldás.Évek óta hallgatjuk újra…..