Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Field64

0 bejegyzést írt és 427 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
New Orleans külvárosában található a Haiti Klub nevű bár, ahol a különféle bőrszínű vendégek vudu táncműsorban gyönyörködve ihatják le magukat a sárga földig. Morgan, a gátlástalan fehér gengszter olyannyira kedveli az egzotikus hangulatú bárt, hogy naponta vásárlási ajánlatot tesz Langstonnak, a…..
Szóval Sanyi, jelenleg egy olyan világban élünk, ahol még egy Alíz Csodaországba oltott Frakenstein történetből is csak ki tudják hozni a végére, hogy egy WÓK FEMINISTA PROPAGANDA legyen, és aztán - bár nem elsősorban ezért, de mégis - tizenegy Oscar díjra jelöljék, és ennek harmadára ráadásul még…..
Field64 2024.01.31 09:27:34
@scal:

Mon ami, mozgásba hoztam kis szürke agysejtjeimet, és azt hiszem, sejtem, melyik poszt lehet az. :)
Sokszor hallom azt a környezetemben, vagy olvasom okos oldalakon, hogy nehezen tudnak, vagy egyáltalán nem tudnak az emberek karácsonyi hangulatba kerülni. Ami részben annak is köszönhető, hogy alig esik évek óta bárminemű hó. Inkább esőben, meg latyakban lehet ünnepelni. Meg persze manapság az a…..
Field64 2023.12.30 19:59:25
@scal:

„beírtam a Dögkeselyűt a kedvenc streaming szolgáltatómba :D és 19 különböző verzióban nézhetném meg”

Csak szólok, hogy szerintem a huszadik verzió a legjobb és legteljesebb. :)
Sam McNeill egy kis kaliforniai üdülőváros és alkalmi síparadicsom, Eagle Lake seriffje, akinek általában nem akad bonyolultabb feladata részegen összeverekedő polgártársai szétválasztásánál, a legújabb síszezon kezdetén azonban roppant kínos incidens zökkenti ki a nyugalmából. Sam ugyanis arra lesz…..
Robert Dominici, az ünnepelt római zongoraművész a zenén kívül két dolgot szeret igazán: a sikert és saját magát. A kamaszosan fiatalos arcára roppant büszke 35 éves muzsikust szó szerint körüldongják a nők: a barátnője, Susanna, ugyan mással is kavar, de ettől még képtelen elszakadni Roberttől; a…..
A 21 éves David Keller a barátnőjével a tengerpartra megy némi nap- és sós vizes fürdőzés végett, ám kellemes kikapcsolódás helyett rémálomba illő élményben lesz része: feltűnik a színen néhány dune buggy-s huligán – David kétségkívül jobban örült volna Bud Spenceréknek vagy a Retrokult szexi…..
Nora, az elkényeztetett olasz úrilány, rádöbben, hogy semmiféle izgalmas programot nem szervezett még a nyárra, noha már tikkasztó a hőség… Épp ezért úgy határoz, hogy elcseni gazdag, ám roppant figyelmetlen papája jachtját, és két semmirekellő barátnőjével, Nancyvel és Carlával elhajózik a dalmát…..
Susanne Carter amerikai karatebajnok azért utazik a Fülöp-szigetek fővárosába, Manilába, hogy felkutassa eltűnt húgát, Bonnyt. Susanne testvére oknyomozó újságíró, és a legújabb melója során veszett nyoma, miközben a drogkartellek és az illegális, halálig tartó harcművészeti összecsapások szervezői…..
Carol, a szemrevaló, kéjsóvár, ám cseppet sem víg özvegy Tunéziába utazik elba… akarom mondani: elütni az időt nem kevésbé kívánatos titkárnője, Anna társaságában. Carol az arisztokrata férjétől többek között versenylovakat örökölt, amelyek most épp Tunéziában futnak, valamint egy villát, ahol…..
Miközben egy fárasztó munkanap végeztével hazafelé autózik, Jim Grayam, a Benson Industries tehetséges számítógépes szakembere egy olyan gépkocsira lesz figyelmes, amelyet egyenesen a vonatsínekre vezetett a gazdája, egy rendkívül csinos, ám ájultra nyugtatózott fiatal hölgy, aki magatehetetlenül…..
Dr. Brad Russell seattle-i pszichiáter levegő- és környezetváltozásra vágyik, mivel úgy véli, csak ezek hoznák meg az ihletét ahhoz, hogy megírja élete fő művét, amely majd forradalmasítja a lélekturkászatot. Az idillinek gondolt helyet a kanadai Új-Skócia egyik halászokkal teli kisvárosában,…..
Demetrio Cultrera, a nagydumás palermói autókereskedő a tipikus 70-es évekbeli olasz nőcsábászok kényelmes mindennapjait éli, amíg meg nem ismerkedik a gyönyörű Rosalba Giordanóval, egy gazdag tonhalimportőr papa lányával. Demetrio szenvedélyes szerelemre lobban Rosalba iránt, és amilyen gyorsan…..
Field64 2023.09.09 18:05:52
Capitaninak több filmje is ment a magyar mozikban (Az éjszaka rablásra való, Forróvérű kísértet stb.), de én csak kettőt láttam: az Akiket forró szenvedély hevít és a Languszta reggelire címűeket. Az előbbi tetszett jobban, az utóbbi nekem kicsit túl harsány volt, pedig a sztori szempontjából igazából az előzőt gondoltam volna annak a cím és a miliő alapján. Érdekes, hogy később Capitani is ráállt a szentek életének megfilmesítésére, talán hogy levezekelje meglehetősen világias korábbi filmjeit. :)

Lando Buzzancáról jegyezzük meg, hogy kétszer is forgatott Tordai Terivel. A Miért mondtam kétszer igent? (1969) című közös filmjükben például bigámista férj volt, Teri az egyik asszonykát alakította, a másikat pedig a később énekesnőként is befutott Raffaella Carrá domborította. Amúgy a fickó engem kissé Surdára (Ljubiša Samardžić) emlékeztet. (A másik közös mű is 1969-es, a Susanne-sorozat részét képező A fogadósnénak is van egy unokahúga.)

Ami a domborítást illeti, az Adriana Asti pályafutásában sem volt mellékes, ámbár igazán jeles művészfilmes alkotókkal dolgozhatott együtt Viscontitól Pasoliniig, Bertoluccitól Bunuelig, de még Mészáros Márta és Tinto Brass is rendezte. Utóbbi kétszer is. a hírhedt Caligulában és az avantgárd Action!-ben. Helen Mirrenhez hasonlóan később Asti sem tagadta meg a Caligulát, sőt az új évezred elején megismételte alakítását egy pár perces rövidfilmben is.

Gordon Mitchellről is kevesen tudják, hogy dolgozott Fellinivel is, a Satyriconban.

P. S.: A fő témát jelentő filmet is megnézem majd, ha megtalálom szinkronnal vagy legalább felirattal.
fáymiklós Minimum két dal 2023.08.27 06:36:41
Vannak az egyslágeres emberek, akik talán még rejtélyesebbek, mint a sokslágeresek. Mert az utóbbinál sem érthető minden, leginkább a kimerülés nem. Miért tud valaki tíz éven át azonnal megmaradó, fülbemászó, emlékezetes, esetleg generációknak fontos dalokat írni, és aztán miért veszíti el ezt a…..
Louisianában kezdődik a történetünk, méghozzá 1928-ban... A kétes hírű Monroe családnak esze ágában sincs kiköltözni a házából, noha az már nem az ő tulajdonuk, hanem a Shreveporti Banké, amely felé eladósodtak. Amikor a helyi seriff és a kilakoltatók felszólítják Monroe-ékat az ingatlan…..
John Wilson amerikai mérnök azért érkezik a Dominikai Köztársaság fővárosába, Santo Domingóba, hogy a lakatlannak hitt Macska-sziget megvásárlásáról egyezkedjen a cége nevében a helyi turisztikai miniszterrel. Johnnak az a szándéka, hogy giccsparádét nyújtó üdülőparadicsomot varázsol a szigetből,…..
Spencer doktor megváltoztatja az otthoni telefonszámát: az újat csupán közeli barátainak adja meg, a régit pedig – természetesen az ő tudta nélkül − egy anyagi gondokkal küzdő házaspár kapja meg a telefontársaságtól... Ben Taylor, az alkoholista és alig foglalkoztatott színész egy borongós hajnalon…..
Field64 2023.07.10 13:09:04
@Androsz:

„Angie Dickinson képét elnézve hihetőbbnek tűnik már, hogy a Dressed To Kill nyitójelenetében tényleg őt láttuk a zuhany alatt. Hihető?”

Nem. De Palma nemcsak hogy bevallotta, hogy nem Dickinson meztelenkedett, hanem az Alibi test című filmjének filmforgatáson játszódó zuhanyjelenetében le is leplezte a trükköt: a sztárral kezdődik a forgatás, amíg az arcot és a nyakat látni, majd egy adott pillanatban leáll a kamera, és jön a meztelen dublőr, vele folytatják tovább, az intim testrészek már hozzá tartoznak. Hitchcock Psycho című filmjéről viszont elterjedt, hogy nem Janet Leigh állt a zuhany alatt, hanem egy dublőr. Ezt maga Leigh cáfolta, és azt állította, hogy csak a jelenet fárasztó beállításához használtak dublőrt. Amit viszont senki nem gondolt volna: Anthony Perkinsnek volt dublőrje abban a jelenetben! :)
1905-öt írunk, és a franciaországi Loiret régiójában járunk... Miközben a vérszegénységben szenvedő helyi arisztokrata hölgyek egy mészárszéket keresnek fel, hogy a bajukra állítólag gyógyírt jelentő ökörvért kortyoljanak, néhány kilométerrel távolabb Marc, az ékszertolvaj hiába próbálja jobb…..
A New York-i Dan Caputót rendőr apja, Joe, rendszerint félholtra verte, ha a fiú feleselni merészelt vagy nem írta meg elég hamar a leckéjét. Noha sosem jött ki az öregével, a felnőttkorba lépve Dan is a rendőri pályát választotta: nem csupán a bostoni különleges ügyosztály tagja lett – ahol a…..
Field64 2023.05.31 10:01:49
@gigabursch:

Hát igen, erre az ötletre épül Agatha Christie Az ABC-gyilkosságok című regénye, sőt a Repülőtér-széria első része is.

Az olasz filmesek mindig találtak vetkőzni hajlandó hölgyeket, kik a színészi tehetség különböző fokozatait képviselték, ám mindnyájan nagyon mutatósak voltak: Edwige Fenech, Agostina Belli, Ornella Muti, Gloria Guida, Sylva Koscina, Femi Benussi, Lilli Carati és a többiek részben jelen blogból is ismerősek lehetnek.

George Eastman a művészfilmek (!) kedvelőinek is ismerős lehet a Fellini-Satyriconból: ő játszotta a labirintus szörnyét, aki az összecsapás végén leveti szörnymaszkját, és egy rokonszenves dalia mosolyog a nézőre és a legyőzött főszereplőre, Encolpiusra.

Jack Palance a MovieCopson három filmjével is várható: Chato földje, Oklahoma olaja, Tango és Cash. Franco Nero gyerekkorom egyik kedvence volt, szóval ideje lenne belehúznom már a filmjei ismertetésébe, de mea maxima culpa, nem a magyar filmjeivel fogom kezdeni. :)
1975-ben mutatták be a nyugati mozik a brit fenegyerek direktor, Ken Russell (Ken Russell és a világ legszexibb operafilmje + Ken Russell és a szexkalandor magyar zseni + Ken Russell és a gyönyör szegecses éjszakája + Ken Russell: Aki vibrátort adott Anthony Perkins kezébe) lenyűgöző…..