Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LTCS BB

50 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Striák vs. cellulit   A narancsbőrről, vagyis cellulitról, illetve hatékony kezeléséről már írtunk korábban: a striák, más néven terhességi csíkok is megkeseríthetik az életünket, de a két jelenséget semmiképp nem szabad összekeverni. A striák (angolul strech marks, vagyis „feszülési csíkok”)…..
A komoly alkoholfogyasztás és a rendszeres dohányzás nyomokat hagy a bőrön, vagyis minél intenzívebben iszunk, illetve cigarettázunk, annál idősebbeknek fogunk kinézni. Ha azonban csak kis mennyiségben fogyasztunk alkoholt, az egyáltalán nem öregít – állapította meg egy felmérés, amelynek eredményét…..
Ha új terméket kezdünk használni, mindig felmerül bennünk a kérdés, hogy vajon mikor kezd el hatni, mennyire kell türelmeseknek lennünk. A következő listából kiderül, hogy a leggyakrabban használt bőrápoló, bőrterápiákban használt vegyületek kedvező hatása a kezelés elkezdésétől számítva mennyi idő…..
Tetoválás azóta létezik, mióta az ember közösségekbe szerveződött: úgy tűnik, a csoporthoz tartozásnak, az identitás jelzésének ezt a fájdalmas és maradandó módszerét a különböző népek egymástól függetlenül kezdték alkalmazni több ezer évvel ezelőtt. Az egészen pici jelektől a szinte teljes testet…..
A régi szép időkben harcias népeknél elvárás volt, hogy a férfiak testén minél több heg legyen, mert a sebhelyek bizonyították rátermettségüket és bátorságukat. Sok fiú még ma is büszke a sebeire, de vannak olyan hegek, amelyektől inkább megszabadulnánk, főleg, ha nagyon feltűnő helyen találhatók és…..
A vattapamacsok káros hatásairól korábban írtunk már, de a sminklemosó kendők sem érdemelnek több bizalmat. Noha úgy tűnik, mintha gyors és kényelmes megoldást jelentenének, mikor meg akarunk szabadulni egy-egy reggeli, délutáni, vagy akár esti sminktől, az igazság az, hogy nem tesszük jól, ha a…..
Blogunkban már korábban írtunk arról, hogy a bőr egészséges állapotának egyik jellemzője, hogy van elég volumen a bőralja zsírrétegében, hiszen a megfelelő mennyiségű zsír ad alátámasztást a bőrünknek és határozza meg arcunk kontúrjait. A zsír területi eloszlása sem mindegy azonban, hiszen a kor…..
Sokféle anti-aging kezelés létezik, de a ráncfeltöltés (dermal filling, fillerek használata) az egyik legnépszerűbb, éppen ezért itt az ideje, hogy erről is írjunk. A Botoxról már volt szó korábban: az az anyag az izmok lefagyasztásával éri el a kívánt eredményt, a fillereknek, töltőanyagoknak…..
Húszas éveikben még szinte büntetlenül tehetjük ki a bőrünket mindenféle káros hatásoknak, napfénynek, cigarettának, alkoholnak, éjszakázásnak, rossz minőségű sminknek, de mire betöltjük a harmadik X-et, ezek a korábbi vétkek kezdenek meglátszani az arcunkon és más…..
Mindig szeretnénk a legjobbat kihozni magunkból, de vannak azért olyan fontos események az életünkben, amelyek alkalmával még inkább vágyunk rá, hogy hibátlan legyen a kinézetünk. Biztos sokan látták a Bazi nagy görög lagzi című vígjátékot, amelyben a menyasszony természetesen az esküvője reggelén…..
A bőröregedés számos más észrevehető jele mellett (mint amilyenek a ráncosodás, a pigmentfoltok megjelenése és a volumenvesztés) sajnos a pórusok kitágulását is tapasztalhatjuk: ez jelenség is a kollagéntermelés csökkenésére, valamint a bőr zsírnemű anyagát termelő faggyúmirigyek méretének korral…..
  A hiúságot nem szokás pozitív tulajdonságnak tekinteni, de olykor azért vannak előnyei. Például, ha valaki sokat törődik a testével, az egészségével, tudatosan táplálkozik, mozog, és védi a bőrét, az nem csak csinosabb, de egészségesebb, fiatalosabb is lesz. Mindegy, hogy…..
Sok ember természetes reakciója, hogy összerezzen és berzenkedik az ellen az elképzelés ellen, hogy megszúrják. De ha nem egy darab, és nem is csak néhány, hanem több ezer tű jelenik meg lelki szemeink előtt, akkor minimum fakírnak kell lennünk, hogy élvezzük a látványt. Pedig a kis tűszúrások…..
Többször beszéltünk már blogbejegyzéseinkben a különböző hámlasztásokról, és arról, milyen bőrproblémákon tudunk ezzel a módszerrel segíteni. Hogy mi a teendő egy hámlasztásos kezelés előtt és után, hogyan készüljünk erre az eseményre, arról eddig nem esett szó.…..
A krémeknek is megvan a maguk sorsa… És tartósságuk, minőségük megőrzése is függ a környezeti hatásoktól, vagyis nem mindegy, hogy hol, milyen körülmények között tároljuk a termékeket, amelyekért olykor nem kevés pénzt adtunk ki. Ha ugyanis nem megfelelő helyen…..
Akármennyit is mondogatjuk és halljuk, hogy mennyire fontos lenne vigyázni magunkra, ha kimegyünk a napra, még mindig elég gyakran előfordul, hogy emberek könnyebben vagy igen csúnyán leégnek. A minap például egy maratoni futónő képei keringtek az interneten, aki a jelek szerint azt gondolta, hogy a…..
BŐREGÉSZSÉG Félre a vattával! 2017.06.24 10:00:00
Szinte minden háztartás rendelkezik a vatta valamilyen formájával, tekerccsel, vattalabdákkal, de legalábbis azokban az otthonokban, amelyekben nők is élnek, szinte biztosan található ilyesmi a fürdőszobában vagy annak környékén. A vattát sok mindenre használhatjuk, de a…..
Az aknéval kapcsolatos hiedelmekről már beszéltünk, most jöjjenek azok a tévhitek, amelyeket sokszor hallunk, olvasunk a bőrápolással, fényvédelemmel kapcsolatosan. Egyesek kifejezetten ártanak, mások csak nem használnak, de jobb, ha tiszta vizet öntünk a pohárba e téren…..
Ha bőrünk bizonyos részein kis fehér vagy piros színű pöttyök, dudorok vannak, és tartósan ott is maradnak, amikor pedig végighúzzuk rajtuk a kezünket, olyan érzésünk támad, mintha dörzspapírt simogatnánk, akkor valószínű, hogy grízes bőrrel, vagyis keratosis pilarisszal állunk szemben. Az…..
Múltkor a különféle ránctípusokról beszéltünk, és arról, hogy milyen módszerekkel lehet visszafordítani az idő kerekét, vagyis elérni, hogy az arcunkon és egyéb testrészeinken feszesebb legyen a bőrünk, mint azt a korunk indokolná. A mimikai ráncoknál megemlítettük a…..
Sokan esküsznek mindarra, ami bio, természetes, organikus, nincsenek benne adalékanyagok – legyen az étel, ital vagy éppen gyógynövény. Egyrészt persze pozitív, hogy az ember szeretne visszatérni a természethez, újra megbarátkozni a bevált növényekkel és eljárásmódokkal, de attól, hogy valamire…..
Harminc fölött mindenki észreveszi magán, hogy egyre több ráncocska jelenik meg az arcán, később már másutt is… Nem vészes jelenség ez, sőt, kifejezetten szexi is lehet, karaktert ad az arcnak, belevési a bőrbe megszokott mimikánkat, éretté teszi a megjelenésünket. De azért olyan nagyon nem…..
Mindenki arra biztat bennünket, hogy mozogjunk, eddzünk, izzadjunk le alaposan minél többször egy héten – de ha megfogadjuk ezt a tanácsot, az milyen hatással lesz legnagyobb szervünk, a bőrünk kinézetére? Kevesen gondolnak bele, de az intenzív izzadással járó testmozgás akár…..
Amint elkezdünk kamaszodni, szinte kivétel nélkül szembesülünk valamivel, ami addig valószínűleg eszünkbe se jutott: pattanások jelennek meg az arcunkon és más testrészeinken. Mivel pedig ez olyan probléma, amely mindenkinek szembetűnik, és elég sokat ront a megjelenésünkön,…..
Eddigi posztjainkban elsősorban az arcbőrre koncentráltunk, de, mint már többször említettük, a bőr a legnagyobb szervünk, és ennek köszönhetően egyes testrészeinken más és más tulajdonságok jellemzik, illetve különböző problémákkal szembesülhetünk. Az egyik sokszor emlegetett bőrprobléma épp, hogy…..