Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vödör1

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
benyakzoltan Hollywood alkonya? 2019.12.02 09:21:30
Ez itt most nem az Irishmanről szól. Nem magáról a filmről. Abból születik majd remélhetőleg elég írás, blogolás, kritika. Ez itt a mozi estéjéről szól. A sötétről, amikor a moziterembe már nem engedik be a régi hősöket, mert kell a hely a műanyagszörnyeknek. Az a tény, hogy csak néhány…..
Vödör1 2019.12.03 15:29:54
@Macropus Rufus: "vélhetően egy 20th vagy egy Universal sokkal nagyobb tőkével rendelkezik mint egy sz@ros Netflix. "

Biztos? "Netflix net worth as of December 02, 2019 is $137.77B."

"Movies are proving to be big business for Comcast. Producing leading movie franchises, such as Fifty Shades of Grey, Fast & Furious and Despicable Me, and coupled with their hugely popular theme parks, Universal Studios is valued at over $5.4 billion."

A 20th Century Foxot meg megvette a Disney 70 mrd-ért, ha a Disneyt nézzük igaz, de korábban?
Az utóbbi hónapokban fellángolt klíma pánik futótűzként terjedt tova a világon. Főleg a fiatalok által szervezett megmozdulások, demonstrációk, és egyéb megnyilvánulási formák kezdenek teret nyerni a világ fejlett államaiban. A sok klíma veszélyhelyzetet hirdető emberrel szemben azonban még most is…..
Vödör1 2019.12.02 12:40:14
@humorpalanta: ja, egy elmebeteg. Kíváncsi lennek az ilyennek a családjára, vajon hogy viselik, vagy a családi összejövetelek előtt begyógyszerezik?
Múlt vasárnap írtam egy posztot, mert kiakasztott az oké, boomerezés jelensége. Azt próbáltam meg benne leírni, hogy megértem (s át is él(t)em) a frusztrációt, amit az okoz, hogy az embert a fiatal kora miatt diszkriminálják s vitában ellehetetlenítik, de ez senkit nem jogosít fel mást, más…..
Vödör1 2019.12.02 12:28:01
@Ad Dio: ""A saját tapasztalatom ilyetén leírása: "50-70 éves pöffeszkedők", "pökhendi, fölényeskedő, lenéző magatartásra"

"Tudod mit rontottál el az előző posztban? Hát nagyjából mindent amit el lehet. felületes volt a témafeldolgozás, szerencsétlen a szóhasználat és a stílus, tartalmilag sem állt a helyzet magaslatán ÉS ráadásul hozzájárultál a társadalom egy csoportjával szembeni gyűlölet kiépítéséhez. Sebaj tanulj belőle.

A mostani posztod sajnos megint nem túl erős. Magyarázod a magyarázhatatlan és véded a védhetetlent. Erre mondják, hogy csendben maradni bölcsebb lett volna.

Azért ne add fel, csak növessz agyat mielőtt legközelebb klaviatúra elé ülsz."

Pedig a fentiek tűpontosan jellemeznek például téged...

Topicgazda, pedig ne féljen, nem volt semmi gond a korábbi posztjával! Pontosan azokat triggerelte, akikre ezek a jellemzők illenek. Sohasem fogják belátni, hogy mennyire el lett itt szabva minden jórészt az ő életük alatt (nem az ő hibájukból, minden korosztály ugyanezt csinálta volna), és hogy mennyire nem releváns már az az ismeret (tudásnak merész lenne nevezni) amit magukra szedtek az évtizedek alatt.
  Kazahsztánnal kapcsolatban vannak az embernek prekoncepciói. Akkor is, ha járt már ott: jurta, lóhús, végtelen sztyeppék dögivel. Arra viszont, hogy olyan dolgokat lássunk, amelyek versenyre kelnének a hasonló európai jelenségekkel, valljuk meg, nem nagyon számítunk. Pedig van ám olyan. Mutatunk…..
Vödör1 2018.08.10 09:30:03
@Ráhel a saját lábunkon áll: melyikre gondolsz, mert többféle van. És mitől egyértelmű?
A Nemzeti Sport koporsójába már régen belevertek vagy hatezer szöget, de a legnagyobbat akkor sikerült elhelyezni rajta, amikor az a Szöllősi György került a főszerkesztői székbe, akit a szakmában csak Pogácsás Gyuriként ismernek, és legendás arról, hogy a takonygerinc kifejezés mellett az ő neve…..
Vödör1 2018.05.24 18:06:46
@TMNC: a "büntet" egy általánosan elterjedt szleng szleng.blog.hu/2009/02/28/buntet_615
Damon Lindelof neve valószínűleg csak a legelkötelezettebb sorozatrajongóknak mond valamit, viszont a Lostról még az átlagos tévénéző is hallott, meg talán arról is, hogy milyen sokan fordítottak hátat a sorozatnak az évek alatt, a finálé után pedig különösen sokan érezték becsapva magukat.…..
Nemrég jelent meg ez a cikk, amire akarva sem tudnék úgy hivatkozni, hogy nagy port kavart, ugyanis azt leszámítva, hogy jól irányzott célzásait néhányan természetesen készségesen magukra vették, és a maguk módján reagáltak is. Éppen az zavar, hogy nem kavart nagy port, eddig ugyanis a hasonló…..
Vödör1 2018.05.14 12:55:46
@Filmelemző:
off
bocs a közbevetésért, csak rákattintottam a blogodra, és furcsa, hogy az első oldalon mindegyik film/sorozat 7.5 vagy 8 a tízből. Azért nem ennyire kiegyensúlyozottak ezek az alkotások szerintem :)
"Blijkt dat hij zulke fundamentele waarden niet respecteert, dan kan hij geen deel van de EVP-familie zijn. Wij zijn kristalhelder: hou je aan de regels, dan doe je mee; zo niet dan doe je niet meer mee. Punt uit.’  (Manfred Weber) " :)  ..
Vödör1 2018.05.14 09:14:03
@RontoPal: "Még az is lehet, legközelebb beírnak Vityka ellenőrzőjébe egy szóbeli figyelmeztetést..."

Nono, az túl durva lenne. Először inkább javaslattételre felterjesztik hogy alakuljon-e egy bizottság a kérdés tisztázására.

A karaván ugat a kutya meg halad, vagy mi...
Helló, G_Norton vagyok, a csapat legújabb tagja. Jelenleg a PPKE BTK történelem MA hallgatója, a Retörki külsős munkatársa, twitteres megmondóember, és természetesen filmrajongó.   Amikor olvastam, hogy Joe Wright a romantikus filmek után Winston Churchillről készít filmet, nem voltam…..
Amint hazaért a gyerek az oviból, suliból, az az első kérdése hogy nézhet e tévét? Vagy játszhat e az X-box-on? Esetleg a tablet-et követeli, vagy egyszerűen csak félre vonul egy telefonnal játszani? Rettegsz a délutánoktól, estéktől, mivel más programot szánnál neki, de semmi nem érdekli? Este…..
Vödör1 2018.04.26 16:17:35
@Skywatcher: nem mindenki programozó, és nem is kell mindenkinek annak lennie.
1. 2010 és 2018 között az ellenzék közel azonos összetételben indult három parlamenti választáson, az eredmény mind a három esetben a Fidesz kétharmada lett. Mármost ha valaki ezt negyedszer is ki akarja próbálni, az látványosan nem tanul. Ezt meg lehet tenni, de nem egészséges és ellentétben áll…..
Vödör1 2018.04.26 12:33:50
@444: bocs, te nem az a hozzászóló vagy aki a szépemlékű mandiner blogon mindig a regionalizmussal jött? Csak olyan ismerős a stílus.
Vödör1 2018.04.26 14:09:49
@444: eszembe jutott, unionista néven írt ott valaki. Nem volt rossz az a blog, sok érdekes gondolatot lehetett ott olvasni a kommentelőktől, dehát azt is beszántották...
Május közepén megnyitja kapuit az I 55, Magyarország első amerikai étterme, ahol eredeti recept alapján készül majd a Chicago Deep Dish Pizza. Az étel jellegzetessége, hogy nem a megszokott formát hozza, hanem már-már olyan vastag, mint egy pite, a tésztája ennek ellenére vékony és könnyű. A…..
Vödör1 2018.04.25 18:26:04
Örülünk, Vincent? Holnapposzt 2018.04.09 00:33:27
       Kéretik abbahagyni az önkorbácsolást. Igen, ez az ország mától egy kicsit jobban hasonlít majd egy darab szarra, mint eddig. Erről azonban nem ti tehettek. Hanem pont ők.    ..
Vödör1 2018.04.09 12:55:59
@Fuxos (ex bömis): pontosabban 49.4%, amiből 1.69% a kutyák, akiket nem raknék egyértelműen ellenzéknek, mert ők az ellenzéknek is az ellenzékei.
Vödör1 2018.04.10 09:08:02
@közösperonos átszállás: a nyugdíj nem jó példa, mert felosztó-kirovó rendszer van és a nyugdíjat adó módjára szedik, nem járulék amiért járna valami. A TB járulék az már jó példa asszem.
            A Mandiner ügyeletes hülyéje delirált egy jót Jordan Peterson kanadai pszichológus professzorról, az amerikai alt-right idoljáról.           Jordan Petersonról el szokták mondani, hogy nagyon okos ember. Az.         Súlyos depressziós (az ok talán az, hogy lánya-  akit Mikhail…..
Vödör1 2018.03.19 14:16:19
@jotunder: "az végtelenül szomorú, hogy én időnként már neki drukkolok...." de ez miért szomorú? A józan észnek drukkolni, tök mindegy honnan jön, miért lenne szomorú?
Vödör1 2018.03.20 09:45:02
@Jean Claude: én óvatos lennek minden társadalommérnökösködő balos franciával. Nem biztos, hogy a nagy forradalmukban élhetőbbet alkotnak.
Kijött az első előzetes a hatodik, egyben utolsó, egyben Kevin Sapcey mentesített House of Cards-évadból, amiben az ötödik etap végén elnöknek beiktatott Claire viszi a prímet, a kedves ura meg sehol, semmilyen formában nem tűnik fel benne említés szintjén túl, mert szexuális zaklatási botrányokba…..
Vödör1 2018.03.05 16:44:29
Index.hu cikk az ALDI bolti eladók jövedelméről. "Ez az összeg a cégnél töltött idővel arányosan nő, így a tíz évet meghaladóan az üzletben dolgozók havi bruttó járandósága eléri a 372 519 forint kiegészítve a cafeteria elemekkel. A Budapesten belüli és környéki üzleteink dolgozóinak BKV-bérletet…..
Ha kötelező lenne megneveznem a 3 kedvező rendezőmet, akkor az egyik helyet biztosan Joel Coen és Ethan Coen foglalnák el. Szinte kivétel nélkül imádom az összes filmet, amibe valaha, valamilyen formában beleszólásuk volt. Az egyik sokat foglalkoztatott kabalaszínészüket, George…..
    Mint az ismeretes,  ma, a kora délutáni órákban, megszűnt a Mandiner. Az egykori konzervatív portál megszűnését egy Czopf Áron nevű ********* jelentette be. (jogi képviselőnk kérésére a ********* szót nem definiálom, de ha az Olvasó olyan fiatalemberekre gondol, akik idősebb férfiaknak tesznek…..
Vödör1 2018.01.30 09:53:35
@viharangöntő: persze, de az abortusz kapcsán nemcsak (sőt) nemi erőszakos esetek léteznek. Ezekben az esetekben hogy jelenik meg a férfi génállománya feletti rendelkezés?

Továbbmenve, a magzatot senki sem kérdezi meg hogy meg akar-e születni. Ez is egy egyoldalú döntés a szülő(k) részéről ("önző gén"), ahol fizikai korlátok miatt nem lehet a magzatnak a saját génállománya feletti rendelkezéséről beszélni. De ez már inkább filozófiai kérdés.
Ha megkérdeznék, hogy az eddigiek alapján melyik filmet nevezném 2018 A régi városának, a Három óriásplakátot mondanám. Aki ismeri Martin McDonagh filmjeit, eredeti stílusát, tökélyre formált dialógusait, az nagyjából tudja, hogy mire számítson; azonban a rendező ezúttal olyan magasan felülmúlta…..
Még csak a 2018-as mozis év elején járunk, de az Elit játszma nagyon odakívánkozik már most az év végi toplistákra. Egy igazi tökös, mozgalmas rendezői bemutatkozás az írózsenitől, Aaron Sorkintól, minden további pedig a videóban.....
Tavaly megkezdett szokásunkhoz híven idén is listáztuk kedvenc újonc szériáinkat az elmúlt egy évből. Mivel 2017-ben sem volt kisebb merítés sorozatokból, mint egy évvel korábban, egyrészt idén is többen álltunk össze a szerkesztőség tagjai közül, hogy megosszuk veletek…..
Vödör1 2018.01.15 17:14:55
         A Mandiner nagyívű interjút közölt Alain de Benoist francia filozófussal, a francia Új Jobboldal nevű filozófiai irányzat vezetőjével. A húsz év körüli fiatalember szemlátomást kis híján összepisili magát, hogy egy ilyen jelentős gondolkodóval beszélgethet, ami tulajdonképpen rendben is…..
Előzménynek tekinthető cikkek jelen blogbejegyzéshez: Lenézett műfajok: a horror; A horrorrajongók személyiségtípusai Drága Horrortestvéreim, hozzátok szólok! Igen, hozzátok, akik Stephen Kinget olvastatok éjszakánként a takaró alatt, és hozzátok, akik azért maradtatok fenn…..
Miért hiszi bárki is, hogy Orbán egy választási vereség után simán átadja a hatalmat?              illusztráció: varanus.blog.hu Higgyük el, hogy a közelgő Advent szelleme megszállja az ellenzéket, és ahelyett, hogy önmagukkal és egymással foglalkoznának, végre ráfordulnak arra az útra, ami…..
Kár, hogy mérlegelnünk kell, megéri-e az európai keresztény hagyomány és a magyar etnikum védelme -- és már akkor is lehet védelemről beszélni, ha bár csak retorika, de tudatosít -- , a demokrácia, a gazdaság és a társadalmi erkölcs (tovább)rombolását, a state capture-t és az orosz behatolást.…..
Vödör1 2017.10.30 07:49:47
@ricardo: nem, a liberalizmus volt atmeneti a masodik vh-t koveto gazdasagi, eletszinvonalbeli emelkedes gyermeke, es mint ilyen a gazdasagi hanyatlassal el is fog tunni. Korbe ertuk a foldet, nincs mar hova terjeszkedni. Egy veges rendszerben a vegtelen novekedes illuzio, ami torvenyszeruen ki fog pukkadni.