Regisztráció Blogot indítok
Adatok
roska

65 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor megkeresett minket a Rukkola salátabár, hogy szívesen meghívnának tesztelni, el kellett gondolkodunk rajta, hogy akarunk-e promóciós ajánlatokba belemenő blog lenni. Nyilván nem. Viszont mivel a Rukkola amúgy is rajta volt a kerületi bakancslistánkon, úgy döntöttünk, az…..
Ha azt mondom, hogy a nyolckerben van Budapest egyik legizgalmasabb színháza, mit mondasz? Vállat vonsz, netalán gunyorosan legyintesz, mondván, "ó, ugyan már", vagy megkérdezed, hogy "na és hol"? Bárhogyan legyen is, azért elárulom: a Vas utcában van, és Ódry Színpadnak hívják...
Oké, nem élőben, nyilván, hanem az Uránia Nemzeti Filmszínház színház-közvetítés sorozatának legutóbbi tagjaként. Ez a sorozat pedig jelenleg az egyik legklasszabb program Pesten, sokan viszont még csak nem is hallottak róla. (kép: mckellen.com)..
Kétségtelenül az április egyik legnagyszerűbb programja kilátogatni a Füvészkertbe a cseresznyefavirágzás két hete alatt, ilyenkor egy kicsit tényleg Japánban érezhetjük magunkat. Különösen, ha letelepszünk az Ázsiai kertben található kis tó partjára, ahol egyedüli társaink az oda-odaröppenő rigók...
Egy jó adag penne alla pesto, egy pohár hűvös limonata, napsütés és virágillatú szellő, ami némi homokot hord felénk. Ez akár az olasz tengerpart is lehetne, pedig csak a nyolcadik kerületben vagyunk. Oké, a homok (na jó, por) nem szándékos, hanem a szomszédos épület felújításából származik, de ez…..
Európa többi nagyvárosához hasonlóan már Budapesten is százszámra találhatunk bioéttermeket, termelői piacból viszont egy fokkal szerényebb a kínálat. Különösen igaz ez Józsefvárosra, ahol ilyen-olyan piac ugyan még akad is, ezeknek azonban nincs sok közük az igazi, klasszikus…..
A körülöttem álló sípolók nyálcseppei pöttyözik fényképezőgépem kijelzőjét, és mintha mindenki suttogna. Pedig nem, csak én hallok még mindig tompán. Juhász Péter és az Együtt bizony lelkiismeretesen kifütyülte a március 15-e alkalmából a Nemzeti Múzeumnál ünnepi beszédet tartó Orbán Viktort...
A nyolcadik kerület igazi határmezsgyéje a nagykörút, mely határozottan elválasztja a barokkos-klasszicista, arisztokrata Palotanegyedet a klasszikus sztereotípiákat megtestesítő „Nyóckertől”. Ez akkor tudatosult bennem igazán, amikor a József körútról a Nap utcára ráfordulva…..
A mindennapok során nemigen gondolkodunk el azon, milyen lehetett a nyolcadik kerület az elmúlt évtizedekben. Hogy mi változott, és mi nem, hogy szebb lett-e a kerület, vagy épp ellenkezőleg. Most a Fortepan-ról szelektált fényképek társaságában nyakamba vettem a kerületet, hogy megnézzem, mi a…..
  Hamburgert enni nem lehet szépen, ez közismert. Az első falat után fröccsen a szósz, nyúlik a sajt, roppan az uborka, és a gyönyörűen megdizájnolt fine-dining kreálmányból nem marad más, mint szanaszét csúszott rétegek Pisai ferdetornya. De legalább nem kellett sokáig szemlélnem a fotózásra…..
Sűrű volt az elmúlt hét Roger Waters számára. Először bejelentette új szólóalbumának címét, aztán azt, hogy ami őt illeti, szívesen benne lenne egy végső Pink Floyd-koncertben, most pedig azzal rukkolt elő, hogy eljátssza a The Wall-t a mexikói határon. Na de inkább szép…..
A szó szoros és átvitt értelmében is vizuális orgia a Maroon 5 és Future közös dalához, a két napja debütált Cold-hoz készült videoklip. A sztori szerint a rapper áthívja a hazafelé tartó Levine-t, hogy meghallgassák közös dalukat, azonban az énekes italát bedrogozzák, és onnantól kezdve állatfejű…..
Na jó, ez így nem teljesen igaz, mert a The Beatle Who Vanished igazából nem a Beatlesről szól, hanem arról a Jimmie Nicol nevű dobosról, aki 1964-ben 13 napig helyettesítette a mandulagyulladás miatt betegszabadságon lévő Ringo Starrt. Az eltűnt Beatle-ről 2013-ban Jim Berkenstadt írt könyvet,…..
Ma délután jelentették be a 89. Oscar-gála jelöltjeit, a legjobb betétdal mezőnyében pedig Sting és Justin Timberlake is kiharcolt egy-egy nominációt, mindketten többedmagukkal. Timberlake-ék a Trollok című mesefilm betétdalárt, a nyáron a rádiók által agyonjátszott Can’t Stop the Feeling!-ért, míg…..
Sting esetében nem mondható szokatlan témaválasztásnak a környezetvédelem, hiszen eddig is számos dalában foglalkozott a problémával, de ez kit érdekel, amíg a végeredmény tetszetős. Márpedig az énekes tavalyi, 57th & 9th című albumáról való One Fine Day fülbemászó szám, egyszerű, de megkapó…..
Idén ugyebár 30 éves lesz a The Joshua Tree, a lemez, ami a Boy és a War után végleg szupersztárrá tette a U2-t. Az évforduló alkalmából pedig a zenekar úgy döntött, turnézik egy sort az USA-ban és Európában (na, Magyarországra azért nyilván nem jönnek), a koncerteken pedig a teljes albumot…..
Ma lenne 70 éves David Bowie, ennek alkalmából pedig kiadták azt az utolsó három dalt, amit a Blackstar számaival egyszerre rögzített a zenész. A No Plan, a Killing a Little Time és a When I Met You már korábban nyilvánosságra kerültek, mivel felhangzanak Bowie tavaly bemutatott, Lazarus című West…..
  Bill Drummond és Jimmy Cauty duója egy falra ragasztott poszteren* tudatta London városával és a világgal, hogy a The Justified Ancients of Mu Mu készül valamire. A stílusos, 2017: What The Fuck Is Going On? című, talán nem is annyira poszter, mint inkább kiáltvány túl sok konkrétumot azért nem…..
Andrew Dominik nagyszerű rendező, ezt már többször is bizonyította, és megítélésén ezúttal sem esik csorba, mert az igazság az, hogy a One More Time with Feeling szívbemarkoló és gyönyörű film. Egy olyan alkotás, ami nagyjából azt a szerepet tölti be, mint a Tears In Heaven az Eric Clapton…..
James Corden tudja, hogyan járjon nézői kedvében. A karácsony közeledtével nem érte be annyival, hogy csak szimplán meghívja Mariah Carey-t egy közös carpool karaoke-ra és elénekeljék minden rádióadó és pláza karácsonyi zeneválogatásának központi darabját, az All I Want For…..
Jövőre lesz 50 éve, hogy Elton John és állandó dalszerzőtársa, Bernie Taupin együtt dolgoznak, ennek az évfordulónak apropóján szeretnének videoklipet három klasszikus dalukhoz, a Tiny Dancer-höz, a Rocket Man-hez és a Bennie and the Jets-hez. A videók elkészítésére bárkinek lehetősége van,…..
Amerikában hatalmas népszerűségnek örvend James Corden talk showja, többek között azért, mert sorra hívja kocsijába a legnagyobb legnépszerűbb énekeseket, hogy saját dalaikat karaokézzék. Volt már nála sok mindenki Adele-től elkezdve, Gwen Stefanin, Sián, Elton Johnon, Lady…..
Alig ért véget az HBO sorozat első évada, már meg is jelent az ahhoz tartozó soundtrack album, méghozzá nem is akármilyen dalokkal. A 34 számot tartalmazó lemezen a sorozathoz szerzett zenék mellett többek között Soundgarden (Black Hole Sun), The Rolling Stones (Paint It Black), Amy Winehouse (Back…..
Az együttes legújabb klipje, a Sick Love keményen bemutat Hollywoodnak és a kaliforniai álomnak, ami azért egyáltalán nem újdonság a zenekartól. Ami újszerű az a vizuális mód, a videoklip ugyanis leginkább olyan, mintha a South Park és a BoJack Horseman keresztezése lenne, cameoszereplő Red Hot…..
  A Francois Rousselet rendezte videoklip Eddie Taylor Ride ’Em on Down című számának feldolgozásához készült, és egyszerre jelent meg tegnap az együttes új albumával, a Blue & Lonesome-mal. A lemezen Eddie Taylor mellett többek között Willie Dixon, Little Walter és Buddy Johnson blues…..