Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szaboi11

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendvédelem II. 2016.12.01 18:02:55
3.A rendőri intézkedések és eljárások alapjai 3.1. A Rendőrség működésének törvényi szintű szabályozása A Rendőrség tevékenységét, feladatait meghatározó legfontosabb jogszabályok: Magyarország Alaptörvénye a magyar jogi hierarchiában a legfelsőbb jogszabály. Az Országgyűlés az Alaptörvényben…..
II/2. Rendészeti tevékenységet végző állami, önkormányzati és civil szervezetek A Rendészeti tevékenységet végző állami, önkormányzati és civil szervezetek A rendészeti tevékenységet végző szerveket többféleképpen lehet csoportosítani, a teljesség igénye nélkül a következő csoportosítást…..
II/1. Magyarország biztonsági stratégiája MAGYARORSZÁG NEMZETI BIZTONSÁGI STRATÉGIÁJA „Jelen stratégia rendeltetése, hogy az értékek és érdekek számbavétele, valamint a biztonsági környezet elemzése alapján meghatározza azokat a nemzeti célokat, feladatokat és átfogó kormányzati eszközöket,…..
II/1. Magyarország biztonsága és biztonsági stratégiája „Valljuk, hogy a polgárnak és az államnak közös célja a jó élet, a biztonság, a rend, az igazság, a szabadság kiteljesítése (Magyarország Alaptörvénye) A biztonság Komplex, átfogó fogalom, számtalan értelmezése ismert. A biztonság az állam…..
2015. évi XLII. törvény (új HSZT) 3. §. „A szolgálati viszony alanyai a jogok gyakorlása és a kötelezettségek teljesítése során a jóhiszeműség és a tisztesség elvének megfelelően kötelesek eljárni és kölcsönösen együttműködni. Kötelesek egymást tájékoztatni minden olyan tényről, adatról,…..
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) és Vám- és Pénzügyőrség (VP) integrációjaként jött létre 2011. január 01-jével.  A hivatal felállításának célja az állami adóhatósági és vámhatósági feladatok ellátásának minőségi, hatékonysági javítása, átláthatóságának…..
1995. évi CXXV. törvény a nemzetbiztonsági szolgálatokról  A nemzetbiztonsági szolgálatok az állam fennmaradása és sikeres működése érdekében nélkülözhetetlen szervezetek, mert nemcsak hozzájárulnak az állam belső és külső biztonságának garantálásához, valamint az ország értékeinek védelméhez,…..
A büntetés-végrehajtási szervezet meghatározása A büntetés-végrehajtási szervezet a feladatai ellátása során – az erre törvényben feljogosított szervek határozata alapján – az egyik legfontosabb alapjogot, a személyi szabadsághoz való jogot korlátozza.  A közrend és a közbiztonság fenntartása…..
1.A hivatásos katasztrófavédelmi szervre vonatkozó alapvető ismeretek: Szabályozza: 2011. évi CCXXVIII. (128) törvény hatályos: 2012.01.01. Végrehajtási rendelete: 2012. évi  62. BM. Rendelet  Katasztrófavédelem fogalma: „1. § (1) A katasztrófavédelem nemzeti ügy. A védekezés egységes irányítása…..