Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kommentes nikk

0 bejegyzést írt és 738 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemegyszer hallom ezt a mondatot olvasni szerető emberek szájából. Nem szeretnék amúgy ezzel a cikkel senkit sem megbántani, és legfőképp nem szeretnék senkinek a pénztárcájában turkálni, hiszen mindenki a saját anyagi lehetőségeihez mérten tudja, hogy mi drága és mi olcsó. Mivel író vagyok, aki…..
Amit a címben írtam, olyasmit általában autoriter személyiségek szeretnek írni, és egyáltalán nem tartom magam ilyennek, mégis kikívánkozik belőlem a felszólítás. A Covidnak haláleset kapcsán vagyok érintettje, ami mint egy közlekedési baleset vitte el kedves, idősebb rokonomat. Még nem volt…..
kommentes nikk 2021.04.21 22:37:07
@GyMasa: hosszú és parttalan vitánkból szerintem rosszul szűrted le az álláspontokat. Birka írta azt, hogy az oltottak 100% eséllyel megfertőzhetnek másokat, ha maguk is megfertőződtek. Vagyis szerinte az oltott és nem oltott megfertőződöttek ugyanolyan potenciális terjesztők. Erre linkeltem a cikket a tanulmányokkal, amik szerint a friss kutatások azt mutatják, hogy az oltottaknál az oltás nem csupán a (súlyos) megbetegedést előzi meg, de a vírusterhelés jelentős csökkentése miatt az is előfordul, hogy egyszerűen nem adják tovább a fertőzést, még akkor sem, ha maguk egyébként tünetmentesek. Ezen a 100%-on ment a fesztivál, mert a kutatások szerint nem igaz, hogy az oltott, de utána megfertőződött személyek 100%-os eséllyel fertőznek tovább, a 100% ugye itt egyenlőségjel a nem beoltttakkal. "Ugyanis, az az állítás, miszerint az oltás megszünteti a továbbterjesztést, nem igaz." - igen, egyetértek, ám ilyet én egyszer sem jelentettem ki, a tanulmányok szerint az esélyek azonban csökkennek. Ez az egész nem a maszkhordásról szól, csupán egy elméleti vita arról, hogy aki oltást kapott, és utána megfertőződik átadhatja-e a vírust, vagy nem. Birka szerint 100% az esélye annak, hogy átadhatja, szerintem meg nem, meg a Pfizer szerint se például. Nem nem adhatja át, csak nem 100%-os eséllyel.

"Főleg, ha rád hallgatnak, és elkezdenek mindenhová maszk nélkül menni, tömegesen, lobogtatva az oltási igazolásukat, hogy ők aztán "védettek"." - én ilyet, de még csak kicsit hasonlót sem írtam, a maszkviselés még érintőlegesen sem került szóba. Ezt kikérem magamnak, fegyelmezett maszkhordó vagyok, sosem buzdítanék senkit az ellenkezőjére.
kommentes nikk 2021.04.21 22:51:16
@GyMasa: Az egész polémia ebből indult:

"Úgy tűnik, hogy teljesen félretájekozatt vagy, ugyanis ennek pont az ellenkezöje az igaz: bármilyen oltást kapsz, az max. csak téged véd meg, de a vírus a mai tudásszint szerint 100%, hogy terjesztődik a beoltottról is."

Ez egyértelműen azt jelenti, hogy aki oltott, de megfertőződik, az 100%, hogy terjesztője is a fertőzésnek. Ez az, ami cáfolható.

"azt írta le, hogy 100%-ban nem igaz, hogy NEM fertőznek meg senkit a beoltottak" - Egyrészt ennek az állításnak nem sok értelme van, mert valami vagy igaz, vagy nem igaz, nincs olyan egy eldöntendő kérdésnél, hogy 76%-ban igaz. Ha tényleg erre gondolt, akkor viszont nagyon rosszul fejezte ki magát, mert nem ezt írta le, hanem ezt: "a vírus a mai tudásszint szerint 100%, hogy terjesztődik a beoltottról is". Ha arra gondolt, amit te írsz, akkor helyesen és érthetően így lenne egyszerűen: nem igaz, hogy NEM fertőznek meg senkit a beoltottak. Ezzel nem is vitáznék, hiszen igaz, mondjuk ennek senki nem is állította az ellenkezőjét.
kommentes nikk 2021.04.21 23:09:29
@GyMasa: nem tudom mit mondjak, én nem így látom, kifejtettem, hogy szerintem mit jelent, amit leírt, ráadásul egy későbbi kommentjében ő maga erősítette meg, hogy tényleg arra gondolt, aztán belebonyolódtunk mindenféle furcsa dologba, gyűjtőfogalomba, meg hogy hol van a vessző a mondatban, végeredményben az a helyzet, hogy az egész vita messze nem ért annyit, mint amennyi energiát belefektettünk, meg az is lehet, hogy full ugyanazt állítottuk, csak kicsit túl lett húzva. Én simán beismerem, ha valamiben nincs igazam, itt nem látom úgy, hogy ne lenne, ha szerinted nincs, akkor a véleményed tudomásul veszem, és itt a vége
Meglepetésemre a regisztráció utáni héten már felhívott a háziorvosom, hogy van lehetőségem COVID-19 vakcinát kapni, élek-e vele? AstraZenecát kapnék...
kommentes nikk 2021.04.21 08:30:05
@MAXVAL birсaman közíró: helyes, talán így hamarabb szabadulunk tőled.
kommentes nikk 2021.04.21 10:53:34
@MAXVAL birсaman közíró: el is hiszem, hogy még a síron túlról is kommentelgetni fogsz, az életed is csak ennyiből áll, igaz a béred akkor már nem tudod majd elkölteni :)
Honnan jött a Nysa, a Trabant vagy éppen az ALEKO kifejezés, és melyik márka kapta a nevét az ókori Rómából?..
kommentes nikk 2021.04.20 15:58:31
@kewcheg: "Daewoo néven árulták a 90-es években" ez volt a Daewoo FSO? Haverunknak volt, úgy hívtuk, hogy a fosó :)
ZolkoW Légkonzerv 2021.04.18 22:06:18
Hogy mire jó ez? Ha biciklizel, az biztos megvan, hogy mi az a tubeless, és ha magadnak rakod össze, akkor ez jól jöhet. Én is sokáig megvoltam nélküle, meg aztán szerencsére kompresszor is van, de egy szép napon megláttam a kihívást a dologban, így nem volt menekvés. A lényege annyi, hogy egy…..
kommentes nikk 2021.04.20 15:15:42
Egy, az eddigi (hideg)háborús hadszínterek között egy, újabb van kialakulóban, mások szerint pedig már nagyban zajlik is a Covid–19 vakcinák gyártóinak háborúja, amelyben legyünk oltás mellettiek, vagy oltásellenesek, ha nem is vagyunk/leszünk vesztesei az egésznek, de mindképpen kapkodjuk a…..
kommentes nikk 2021.04.20 13:53:40
kommentes nikk 2021.04.20 13:55:34
@Ekrü: az Astra egyébként vektoros, és szintén nem túl régi technológia, pár ilyen típusú oltás van még csak. A kínai az oldschool, abban elölt vírus van.
Ez nem egy boldog cikk, írni sem volt könnyű, és olvasni sem lesz az. De nem is az a célom vele, hanem az, hogy megpróbáljam ismét felhívni a figyelmet arra, miért felelőtlen és rossz döntés kiengedni a cicánkat az utcára. A cikk végén szereplő képeket és tragédiákat látni mindig nehéz, de talán ha…..
kommentes nikk 2021.04.19 14:01:12
@horrorpornó bábszínház: az ugye megvan, hogy a macska nem ember? :) Látom nagyon behergelted magad, pedig a képlet egyszerű, a felnőtt macska laktózérzékeny, szereti a tejet, de az nem tesz jót neki. Spóroljuk meg a következő értekezést a maszájokról, ha kérhetem :)
kommentes nikk 2021.04.19 14:08:04
@Vén motoros: mondd már el, mi a jó franc az a kondenztej, mert életemben nem hallottam ezt a kifejezést.
kommentes nikk 2021.04.19 14:23:22
@horrorpornó bábszínház: jól van Szilárdka, nyugalom, vedd be a pirulákat :)
Két értelemben is belazulhatott a miniszerelnök: a járványkezelésre is jellemző ez, de annak is örülhet, hogy a nép jobban elismeri áldásos tevékenységét, mint korábban. Mindkettőről durva dolgokat tudtunk meg a napokban. Járványkezelés ügyben a helyzet világos: extrém magas fertőzöttség mellett…..
kommentes nikk 2021.04.17 11:45:22
Orbán taktikája jól láthatóan az, hogy elengedi a halálozási számháborút, cserébe beerősít oltás terén, aminek - feltételezésem szerint - reményei alapján az lesz a vége, hogy egyfelől nálunk a magas átoltottság miatt hamarabb áll meg a járvány, másfelől ha ez így lesz, akkor ráerősíthet a bénakacsa eu szövegre, és a választásokon felhasználhatja az akkor már feltehetően kedvező adatokat. Mivel minden kimutatás szerint a választók az elmúlt hat, de főképpen az elmúlt három hónap alapján ikszelnek, így a mostani tavaszi, nyári tragikus eredményekre már nem fognak nagy arányban emlékezni. Jellemző azonban a rezsim szar válságkezelésére, hogy a fent vázolt, alapvetően érthető és politikailag nem rossz taktikát saját maguk rombolják például a korai nyitással, mert a nagyvezér kényszeresen akarja mindenben beelőzni a nyugatot. Ha most erős zárás mellett folytatnák az erőltetett tempójú oltást, sokkal hamarabb és sokkal jobb eredményük lenne, de mivel egyetlen ember hatalmi hóbortjáról van szó, ezt is elbasszák. Szóval szerintem az oltási taktika kifejezetten jó, az orosz cucc elvileg kifogástalan, és a kínaival is legfeljebb az a baj, hogy hatékonyságban elmarad a nyugatiaktól, de az is ad védelmet. Ha emellé nem az egészségügyi válság közepén szopatná taknyosra az eü dolgozókat, és ha baromságok (egyházi szarságok, vadászati lófasz, oligarcha támogatások, stb) helyett az egészségügybe nyomatna kőkemény tízmilliárdokat, akkor hamar talpraállnánk, és tartós támogatottságot érhetne el, mert végsősoron mindenkinek az egészsége a legfontosabb (ezt ismerte fel Erdogan, aki durván fejleszti jó ideje az egészségügyet, ragaszkodnak is hozzá).
Az elején szeretném leszögezni: nem ismerek magamnál nagyobb Harry Potter-rajongót. Rajongásom tárgya viszont a könyvekre korlátozódik. A filmekről viszont megosztó véleményem van és különösen fáj, mikor az alkotók eltérnek a könyv cselekményétől és elképesztően ciki jeleneteket emelnek be az…..
kommentes nikk 2021.04.15 14:38:47
@MAXVAL birсaman közíró: jól tetted elvtársam, brüsszelita könyvek ezek, a fekete mágiát propagálják finomlelkű gereszgyényeknek, isden utálja az ilyesmit, pokolra vele, fény!
A fej- és fülhallgatók nem megfelelő használata hosszú távon gondokat, halláskárosodást is okozhat. Mire kell vigyáznunk, hogy ezeket elkerüljük?..
kommentes nikk 2021.04.15 11:09:42
@Örömhernyó: te hallod autóban a mögötted jövő motorost? Oké a Harley-t talán megértem, de egyébként komolyan hallod?
kommentes nikk 2021.04.15 11:29:26
@MAXVAL birсaman közíró: hát valami okozott, az okokra csak tippelni lehet.
kommentes nikk 2021.04.15 14:08:19
@MAXVAL birсaman közíró: igen-igen, erről beszélek, ennek keressük az okát!
Wolfgang Puck, séf hosszú kitérő után "talál vissza" Közép-Európába, az osztrák (karintiai) származású séf útja a Beverly Hillsen található két Michelin-csillagosa után vezet erre...
kommentes nikk 2021.04.15 11:35:51
@kék madár: ez egy kifejezés, nyilván a poszter sem osztrák fémáruval vagy élelmiszerrel gondolta összehasonlítani, inkább híres/ismert emberre gondolt.
Robi a minap elmélkedett arról – nem kis „Na, ugye?” érzéssel –, ahogy az online előválasztás kapcsán a Momentum a saját csapdájában vergődik. Vergődik? Csapdában? A sajátjában? Érdekes kérdés, hogy a politikai spektrum közepén álló új, fiatal, tiszta erőként való felbukkanása óta a Momentum hogyan…..
kommentes nikk 2021.04.14 11:43:44
@ben2:
@ben2: "De mi a helyzet a szakértői háttérrel?
Miért nem látunk ellenzéki konferenciákat oktatásügyről, gazdaságról, külpolitikáról?" - mert a lőtéri kutyát nem érdekli az ilyesmi, egyik oldalról sem, leszámítva egy olyan marginális kisebbséget (nevezzük belpesti értelmiségnek, persze vidéken is akad belőlük), akik nem tényezők a választásokon, a maguk huszonpár ezres létszámával, a Hitgyüli magában többszörös tényező, és nekik csak utalni kell egy vaskosat, és rendelkezésre állnak, falun meg megoldható a dolog krumplival, zsebekbe csúsztatott ezresekkel, ésatöbbi, akkor minek fárassza magát bárki beszélőfejes konferenciákkal, aminél az M1-en a vasárnapi keresztény félórát többen nézik? Egyébként amúgy majdnem mindenben egyetértek veled.
"Egyenesen a lényegre térek. A feleségemet és engem teljesen eláraszt a munka és a gyerekek, így nincs sok időnk szexre. Ennek kiküszöbölésére a feleségem azzal az ötlettel állt elő, hogy osszuk be a szexuális együttléteket és szó szerint ütemezzük be a szexet a közös Google naptárunkba. Emiatt úgy…..
Közép- és hosszútávon pont azokkal szúr ki, akiknek segíteni akar, ráadásul tovább torzít egy amúgy is rosszul működő piacot. Bejegyzésünkben elmondjuk, hogy miért várható brutális árnövekedés, miért tolódnak ki a vállalási időpontok és miért hat a program általában is a vevői érdekek ellen.…..
kommentes nikk 2021.04.09 08:44:01
@a nagy hohohorgász: teljesen igazad van, már csak egy időgép kell, hogy megoldódjon a helyzet. Én komolyan nem értem, mit rugózol ezen a dolgon. A támogatások mindenhol emelik az árakat, ez természetes, sőt kalkulált folyamat, mert a támogatás szól a kivitelezőnek, a melósnak, a vállalkozónak, az építőanyag kereskedőnek, és az adóbevételeken keresztül az államnak is. Nem pluszpénzt adsz a kivitelezőnek, hanem egyszerűen emelkedtek az árak. Ha nincs ilyen élénkítő támogatás, akkor olcsóbb az építés, olcsóbb az anyag, viszont kevesebbet keres a melós, aki aztán elmegy külföldre több pénzért, te meg kereshetsz hónapokig egy burkolót, aki ráér. Ráadásul mivel kevés a melós, nyugodtan emelheti az árait. Nehezen értem meg, hogy miért nehéz átlátni ilyen egyszerű folyamatokat. A támogatás melletti ármegtartás egyetlen eszköze a hatósági ár, üdv a Szovjetúnióban :) Az én kecómra visszatérve meg kezdem kínosan érezni magam, semmi okom, hogy kamuzzak egy tök idegennek a neten, a házunkat tessék b+ Monoron vettük 2017-ben kerek 17-ért, teljesen jó állapotban, de mivel 73-ban épült, egy csomó korszerűsítést igényelt, de egyebekben azonnal lakható volt, ráadásul nem kádárkocka, anno módos orvos házaspár építtette, a burkoló el volt ájulva, hogy a fürdőben fekete csempe volt, a hátán made in spain felrattal, amit szerinte akkoriban kb lehetetlen volt beszerezni. Rágurítottunk sacc ötöt azóta, még bele fog menni 2-3 és akkor tiptop, mostanra villanyvezetékek, összes nyílászáró (-teraszajtó) cserélve, tavaly teljes fűtéskorszerűsítés, a fürdőszoba és a konyha a tégláig leverve és újjáépítve (ezzel kezdtünk), négyből kettő szobában új laminált padló, radiátorok mind cserélve, nagyjából így állunk. És mielőtt elkezded a mantrát, igen, vannak orkok Monoron, nem több, mint a hatkerben, és szerencsére az egyetlen igazán utcától a lehető legmesszebb lakunk, átlósan a város másik csücskében. Pesten dolgozom, otthon max a boltba járok, kevesebbet látok barnát, mint mikor a Nagyvárad téren laktam albiban. Na, most már ismered a kiba életemet, nyugi van?
kommentes nikk 2021.04.09 09:13:48
@a nagy hohohorgász: hát 31 a melóhely-lakhely, és x2.
kommentes nikk 2021.04.09 09:43:56
@a nagy hohohorgász: én meg egyáltalán nem állítottam, hogy ez jó, hanem hogy nagyjából természetes folyamat már abban az értelmében, hogy a kihelyezett támogatás ezzel jár. De mondok rosszabbat, több ismerősömtől tudom, hogy ugyanaz a meló sem kerül mindenhol ugyanannyiba, kihívod a burkolót egy kádárkockához, mond egy x nm árat, kihívod a város szélén épült pár éve épült fancy lakóparkba, mond 1.6 x-et. Nagyjából ugyanarról van szó, ahol kiszagolható a több pénz, ott többet is kérnek. Attól még nyilván nem jó mindez, csak nagyon csodálkozni felesleges rajta, nem lehet megfordítani, szabályozni meg hatósági árral lehetne csak kb. A harácsoló cégvezetőt meg úgy lehet kikerülni, ha te szervezed, irányítod a melót, ami egy hagyományos állás mellett kb lehetetlen, mert nincs rá idő, meg gyakran tapasztalat, hozzáértés sem, én biztos nem merném így csinálni. Van rokonom, aki meg tudta tenni, mert teljesen kötetlen a munkája, tudott hónapokon keresztül napi 2-3, akár 4-5 órákat kint lenni az építkezésen, szervezte a munkát, felügyelt mindent, milliókat spórolt.
A jelenlegi helyzetben ha valaki olcsó pénzből szeretne valamire való használt autót vásárolni nagyon körül kell néznie a piacon mielőtt letenné voksát egyik másik márka, típus, konkrét autó mellett. Válogatásra egyre kevesebb lehetőség adódik, mivel a használt autó árak már az előző években is…..
kommentes nikk 2021.04.07 14:12:27
@wmiki: de az autót a tudomány segítségével készítették, akkor az neked istenkáromlás, nem? Te igazából lovas szekérrel jársz, mert következetes vagy, és nem hiszel a tudományban, ugye?
Felteszek egy kérdést és jelöljétek meg a helyes választ: Ki az a kortárs horroríró, az ijesztgetők ijesztgetője, a rémek réme, aki számtalan könyvében súlyos traumákkal, de egyúttal felhőtlen szórakozással ajándékozta meg a modern kor gyermekeit és felnőtteit? A. Stephen KingB. Stephen KingC.…..
kommentes nikk 2021.04.06 09:28:54
@eßemfaßom meg áll: épp tegnap kaptam el otthon a Blöfföt a tévében, és eszembe jutott, hogy meg kéne hallgatni gyorsan az eredeti hagokat mondjuk valamelyik Brad Pittes jelenetben, hát óriási csalódás volt, eleve Pittnek vékony, kellemetlen hangja van, mind a szöveg, mind a hang a közelébe sem ér a szinkronosnak, mellesleg Stathatm hangja is óriási csalódás, színtelen, jellegtelen és szintén vékonyka, a szinkron nála is ezerszer jobb. Le kéne már számolni ezzel a szinkron az szar topossza, magyarban legalábbis gyakran jobb, de általában nem rosszabb, mint az eredeti.
Az angol Metal Hammer egy újabb "kedves" listával örvendeztette meg az olvasóit, ebben a kétezres évek száz, szerintük legjobb rock- és persze metaldalát kaparták össze egy nagy kupacba. Nos, ha a sorrenddel lehet is vitatkozni, azért azt alá kell írni, hogy ezeknek a java valóban kiérdemelte a…..
Ez most egy személyes írás, kevésbé marketinges, elnézést kérek azoktól, akiket ez esetleg zavar. Azt hiszem, magyarázatot kell adnom, miért nem írtam bejegyzést az elmúlt három hétben. Ennek az oka, hogy elkaptam a Covid vírust, és elég rossz állapotba kerültem, végül majdnem két hét kórházi ápolás…..
kommentes nikk 2021.03.31 13:48:56
@Konrad: "Én tényleg csak azt hiányolom, hogy egységesen, egy helyen össze legyen szedve egy hivatalos oldalon MINDEN, amit egy covid betegnek tudnia kell. Nemcsak orvosi, de egyéb területen is." koronavirus.gov.hu. Hiába királyi, egész használható. Az egyéb területek alatt mire gondolsz? Kaja? rendelj neten. Egyéb fogyasztási cikkek? Rendelj neten. Számlák? Fizesd online, vagy hagyd a francba, ha két héten belül nem gyógyulsz meg, a számlák lesznek a legkisebb gondod, egyébként minden szolgáltalá először a 30. nap után kezd el hisztizni, szóval pont ráér a számla, ha tök beteg vagy. Hogyan kell karantént tartani? Maradj otthon. Kit hívj fel, ha rosszul vagy? Háziorvos, 112. Vagy mire gondoltál még, ami egy átlagember számára nem tökéletesen egyértelmű, és le kell írni valahova?
kommentes nikk 2021.03.31 14:28:01
@Konrad: valóban nem kell, és szerintem sem csúcsszuper, valójában a dolog jellege miatt valószínűleg a világon sehol sem csúcsszuper, már csak azért sem, mert hétről-hétre tudnak változni alapvető dolgok, ahol éppen a tudósok, kutatók tartanak. Azt viszont tényleg nem értem, hogy miért kéne egy olyan útmutató, ami olyasmit tartalmaz, ami kb egyenértékű azzal, hogy víz alatt ne vegyél levegőt. Kajarendelés meg számlafizetés, tényleg szerinted ezeket le kéne írni valakinek? Az egész poszt kicsit erőltetett, mintha, mivel a kommunikáció a szakterületed, mindenképp valamit ki akartál volna hozni kommunikációs szempontból. Csak nagyon nem áll össze az egész.
Van itt néhány online társkereső, amelyik jobbnak tartja magát a többinél, merthogy szerintük ők etikusak, a többi meg nem az. Pl. mindjárt a lovebox, ami Kellner Dénes idején remek közösségi fórum volt, utána meg egyszerűen nem lehetett tőle megszabadulni, úgy nyomta tele spammel a levelesládát,…..
kommentes nikk 2021.03.31 13:29:33
@Örömhernyó: fúdekurváraigazadvan :)
Van az úgy, hogy igencsak picike előszoba (rész) van az otthonodban, amit nem könnyű ízlésesen és praktikusan berendezni. Kíváncsi vagy mások, hogy csinálják?..
kommentes nikk 2021.03.29 12:48:35
Van egy bevett filippinó csalás egyedülálló férfiak ellen. Elsősorban azért férfiak a célpontok, mert nők aligha utaznak a Fülöp-szigetekre párt keresni. A Met által elmesélt tragikus történet nem kevés tanulsággal szolgál...
kommentes nikk 2021.03.25 17:45:34
@Nagy kámpics: ""Szoval szerinted minden nő kurva."

Magas labda volt. :)

Ezt, ugyebár, nem mondtam/sugalltam.
Hogy a jegygyűrűt a prostitúció egyik megjelenési formájának tartom, azt viszont tartom, remélem, nem fogunk összeveszni rajta."

Vagy azt se érted, amit leírsz, vagy tömöd vissza a citromot a lóba. A prostitúciót a prostituáltak végzik, ők meg k*rvák. Ha szerinted egy randin kifizetni a kaját, vagy megkérni a csajod kezét egy gyűrűvel az prostitúció, akkor igenis lekurváztál minden nőt. De lehet az a baj, hogy nem volt még dolgod nővel, csak prostikkal, akkor megértem, hogy nem vágod a különbséget. Segítek, hátha a javadra válik a jövőben: A kurvától nem kapsz érzelmi viszonzást a pénzedért, a barátnődtől/feleségedtől meg igen. Voilá, ilyen egyszerű (és mutatja azt is, hogy ha neked mindenki kurva, akkor eddig nem sok érzelmi viszonzást kaptál).
kommentes nikk 2021.03.26 17:42:33
@Nagy kámpics: én nem nem értem, amit írsz, hanem nem értek egyet vele. Te ezt nem értetted meg :)
Budapest etnikai diverzitása elmarad a nyugat-európai nagyvárosokban tapasztalt szinttől, ugyanakkor a magyar fővárost is már több, kulturálisan és nyelvileg sokszínű tömegeket mozgató migrációs hullám érte el. Joggal vetődik fel a kérdés: vajon Budapesten van-e multietnikus környék? Létezik a…..
kommentes nikk 2021.03.25 12:28:11
kommentes nikk 2021.03.26 08:42:10
@lezlidzsi84: brendelt maga az internet triggereli, mindenre ugrik, kárt mágnest keresni.