Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Közlekedő Tömeg

64 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendhagyó írás következik oldalunkon: ezúttal ugyanis nem Budapest, és még csak nem is Magyarország közlekedésével foglalkozunk – ehelyett egészen a Balkánig tekintünk ki, és a bolgár fővárost, Szófiát vesszük górcső alá. Egyesületünk hat tagja még január végén három napot töltött a város…..
A közösségi közlekedés, és azon belül a vasút versenyképességének növelése szempontjából igencsak kedvező döntések láttak napvilágot az elmúlt időszakban. A Vonatinfó mobilapp jegyvásárlási lehetőséggel való kibővítése, valamint az internetes platformokon keresztüli jegyvételre vonatkozó 10%-os, és…..
2017. július 8-án számos európai nagyvároshoz hasonlóan Budapesten is útnak indult a repülőteret a belvárossal összekötő közvetlen autóbuszjárat 100E jelzéssel. A hamar magas népszerűségre szert tevő járat kényelmes és gyors eljutást biztosít, azonban több szempontból van még hová fejlődnie, hogy…..
Folytatódhat a budapesti járműpark megújítása: új, alacsonypadlós, légkondícionált CAF-villamosok érkezhetnek Budapestre a Magyar Közlönyben megjelent kormánydöntés szerint. Ebből az összegből eredetileg a Keleti pályaudvar és Újpalota közé építettek volna villamost, ami (a legelső, Astoria–Újpalota…..
“Továbbra is zavartalan a metrópótló autóbuszok forgalma” – áll a BKK csütörtöki közleményében. A hétvégi kaotikus kezdés után az első munkahéten a pótlóbuszok közlekedése valóban jóval gördülékenyebb volt, de korántsem zavartalan: a legforgalmasabb időszakban, a reggeli csúcsórában a tervezetthez…..
Metrópótlás hétvégén Hétvégente az M3-as metró teljes vonalán pótlóbusz jár, jelentősen hosszabb menetidővel. Könnyen lehet, hogy más útvonalon gyorsabban eléred az úti célodat, ebben segít neked a BKK FUTÁR weboldala és mobilapplikációja. http://futar.bkk.hu/Javasoljuk, hogy ha teheted, használd a…..
A csepeli II. Rákóczi Ferenc út és a Szent István út kereszteződésében egy érkező szerelvény bizonyos irányokat olykor percekre is leblokkolhat, a bentragadó autók pedig számos buszjárat utasait tartják fel, ezért azok sokszor a hévet is lekésik. A problémát az okozza, hogy a Szent István út felől…..
“A Fővárosi Önkormányzat, a BKK és a BKV Zrt. mindent megtett, és a rekonstrukció ideje alatt is elkövet a megszokottnál nehezebb közlekedési körülmények enyhítésére” – olvasható a metrófelújítás hivatalos honlapján. A városvezetés elszántságáról már a szombaton kezdődött metrópótlás első napján…..
Két nap van hátra az M3-as metró északi szakaszának november 4-én, szombaton kezdődő felújításáig: mostanra szinte teljesen befejeződtek a forgalomtechnikai átalakítások, azonban már most felfedezhető számos olyan kockázati tényező, melyek felszámolása nemcsak lehetséges, de elengedhetetlen ahhoz,…..
Az elmúlt időszakban számos komolyabb zavarhelyzet borzolta az utasok kedélyeit a Budapest környéki vasútvonalakon – gondoljunk például a szeptember 18-ai felsővezeték-szakadásra a Nyugatinál, vagy a 29-ei hatósági zárásra a Déli összekötő vasúti hídon. A közös jellemzője ezeknek a helyzeteknek…..
Tegnapelőtt hat szervezet, köztük a Közlekedő Tömeg Egyesület is felemelte hangját a MÁV-Start vezetésének közelmúltbeli ballépései miatt, melyre hamar jött is válasz. A láthatóan sebtiben összedobott közlemény így foglalható össze: idegen tollakkal ékeskedés, felelősség áthárítása, rejtett…..
Az elmúlt hónapokban egymást érték a magyar vasúti személyszállítással kapcsolatos aggasztó hírek. Szinte nem múlt el hét anélkül, hogy valamilyen szolgáltatás megszüntetésével, leépítésével kapcsolatos fejlemény ne derült volna ki, és nem látszik, hogy a folyamatnak vége lenne. Mindezek érthetetlen…..
Évek óta kiszámíthatatlanul közlekedik a 212-es busz – Javaslatcsomagot dolgoztunk ki a járat megbízhatóságának javítása érdekében...
Egyesületünk támogatja azt a kezdeményezést, mely szerint a 14-es villamos a metrópótlás idején a Lehel tértől tovább, egészen a Nyugati pályaudvarig kellene közlekedjen – közvetlen kapcsolatot adva a 4-6-os villamosokra. A hosszabbítás szükséges, a pótlás megkezdéséig hátralévő egy hónap pedig elég…..
Közbenjártunk a Vágány utcai dugóban álló buszok ügyében – immár sárgán villognak a lámpák, megszűntek a 15-20 perces késések. Felújítás miatt szeptember 11-én, hétfőn egyirányúsították a Vágány utcát, ezért a 20E és a 30-as buszok módosított útvonalon közlekednek. Csakhogy a jelzőlámpáknak senki…..
Több százan segítettetek tervezetünk elküldésével. Köszönjük! A hivatalos tájékoztatás szerint idén november elejétől megindul az M3-as metró felújítása, első körben az Újpest-Központ – Lehel tér szakaszon; a munkálatok várhatóan egy évig tartanak. Ez idő alatt kritikus fontosságú, hogy mind a…..
Légkondis járművön utazol, mégis meleged van? A karbantartás sokszor hagy kívánni valót maga után, a Tudatos Közlekedő applikációval viszont te is segíthetsz, hogy ez megváltozzon! Bár megrendelőként a BKK feladata lenne, hogy ellenőrizze a klímák megfelelő működését, de több száz járműre mindössze…..
Befejeződött a hűvösvölgyi villamosvonal három hónapos nyári lezárása – az elhanyagolt, és így veszélyessé vált Kelemen László utcai támfal újjáépült, illetve egy rövid szakaszon a pálya is, de a vonal túlnyomó része érintetlen maradt. Cikkünkben áttekintjük a nyári felújítás eredményeit, és 4…..
Még most sem késő légkondit szerelni az M3-as metró új szerelvényeibe. Legújabb videónkból és a főpolgármesternek írt nílt levelünkből kiderül, hogyan érhető el egy alapvető cél: elfogadható utazási körülményeket teremteni az új metrókocsikon. Szerinted is kell légkondi a 3-as metróra? Szavazz:…..
“A főpolgármester utasítására a Főváros cégei mindent megtesznek, hogy enyhítsenek a lakosság hőérzetén” – jelentette be a Főpolgármesteri Hivatal augusztus 2-án, ám a közösségi közlekedés résztvevőinek ez nehezen értelmezhető akkor, amikor a járművek légkondícionáló berendezéseinek jelentős hányada…..
Július 25-étől közel két hónapig nem lehet használni az Astoriánál lévő Bubi-állomást, közmű-rekonstrukció miatt – a reggeli bejelentés után az állomásnak kora délután már hűlt helye sem volt. Nem ez az első alkalom, hogy indokolatlanul zárnak le egy állomást, annak ellenére, hogy percek alatt…..
Nem csak a személyes adatokat kezeli hanyagul a BKK néhány napja megjelent, biztonsági hiányosságoktól hemzsegő internetes bérlete – a díjtermék minimális informatikai képességekkel is élethűen lemásolható, az interneten pedig könnyedén terjeszthető, miközben azt tömegesen továbbra is mindenféle…..
A BKK a XII. kerületi önkormányzat együttműködésével június 20-án közzétett egy, a 21-es járatcsaládot érintő társadalmi egyeztetést, melyet a BKK sem hivatalos közleményként, sem Facebook-bejegyzésként nem hirdetett meg. Meg is van az oka a titkolózásnak: terveik szerint a 21A járat lerövidülne…..
Követeljük együtt a hűvösvölgyi villamosvonal valódi fejlesztését a BKK-tól! Így nézne ki egy őszinte pótlási tájékoztató...