Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fodri

256 bejegyzést írt és 293 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az amerikai tévécsatornák minden évben több tucatnyi új sorozatot rendelnek be, hogy hátha valamelyik sikeres lesz, de 10-ből jó eséllyel maximum 3 éli meg a második évadot. Persze mindegyiknek nagy reményekkel vágnak neki, de általában soha senki nem látja előre, hogy melyik lesz az, ami egész…..
Az egyik legkedvesebb gyerekkori emlékem az, amikor nagymamámmal ülünk a melléképület verandáján, és jóízűen majszoljuk az ősöreg körtefánk isteni termését. Ez a „körteszeretet” máig megmaradt, így ezt a gyümölcsöt nagyon szívesen fogyasztom bármilyen formában a befőttől kezdve a gyümölcslevesen át…..
Gasztrodiziákum Tojásleves 2017.03.18 13:40:51
A világ egyik legegyszerűbb, mégis egyik legfinomabb levese, noha nem túl attraktív, az tény. De mi nagyon szeretjük! Ha ötlet híján vagyunk, és nemigen jut eszünkbe semmi főznivaló, akkor mindig ott lapul valahol adu ászként a tojásleves. Kevés dolog kell hozzá, nem is telik sok időbe az…..
Bake your smile Körtés pite 2016.09.26 15:52:41
Már nagyon régóta terveztem, hogy megsütöm életem első pitéjét. A kolléganőm nagy pitesütő (igen, most rád nézek Szilvi), tőle kaptam is egy szuper receptet, így múlt héten felkerekedtem és megvettem "A pitetálat", ami gyönyörű, kerámia, letisztult, csak éppen gigantikus, 32 cm átmérőjű. Így…..
Jó ideig igencsak hadilábon álltam a kelbimbóval. Megettem, ha épp az volt a terítéken, de nem mondhatnám, hogy kedvelt zöldségem volt.  Az elmúlt időszakban felfedeztem, hogy bizony nagyon sokféleképpen el lehet készíteni a kelbimbót. Szerepelt már itt a blogon egy nagyon egyszerű, és isteni…..
Gasztrodiziákum A változás szele 2016.09.15 07:47:32
Sziasztok!Ne ijedjetek meg, ti még mindig az eddig olvasott gasztroblog háza táján jártok, csak egy kicsit új köntösbe bújtattuk! :) Egy ideje tervezgettük már, hogy változtatunk a néven, és ennek most jött el az ideje! Az ApróChef blog tehát nem tűnik el, csak átalakul, és Gasztrodiziákum néven…..
Gasztrodiziákum Sörkifli 2016.08.02 15:54:44
Nemrégiben átestünk egy költözésen Törpirivel, és miután szép lassan minden a helyére került, elérkezett az ideje egy lakásavatónak is. Ha pedig átjönnek a barátok, akkor kell egy kis rágcsálnivaló az itókák mellé. Felcsaptuk hát Törpiri nagymamájának receptes füzetét, és ráböktünk erre a…..
Néhanapján előfordul, hogy kínszenvedés kitalálnunk, mit is akarunk enni. Ám szerencsére a mai nem egy ilyen alkalom volt. Törpiri fejéből villámgyorsan kipattant az ötlet, hogy készíthetnénk valami „olaszos” egytálételt. Jómagam a mediterrán konyha nagy kedvelőjeként buzgó helyesléssel feleltem,…..
Gyerekkorom óta szeretem a kekszeket, de még soha életemben nem sütöttem. Törpiri már nemegyszer alkotott maradandót ebben a témában, így kedvet kaptam én is egy kis kekszgyártáshoz. Ez a mogyorókrémes cookie pofon egyszerű, nem is kell hozzá sok alapanyag, és az időnket sem rabolja túl sokáig. A…..
Mostanság egyre több ereje van a napsugárnak, csiripelnek a madarak, hosszabbodnak a nappalok, szóval a folyamatos és bosszantó esőzések ellenére is egyre közeledik hozzánk a tavasz. Ennek köszönhetően pedig kevésbé kívánjuk már Törpirivel a nehéz, fűszeres ételeket. Ily módon került képbe ez a rém…..
Tombol a kánikula, remélem mindenki vízparton vagy a strandon hűsöl.  A strandolás elmaradhatatlan része a lángosozás-legalábbis nálam. Biztosan sokan ismeritek a kefíres lángos receptjét, mi is azt sütöttük évekig, míg meg nem találtam Nyammm oldalán ezt a receptet. Tényleg…..
Gasztrodiziákum Cseresznyelekvár 2015.06.19 14:20:02
Családi házunk kertjében nemcsak meggy, körte, füge, és eper terem, hanem cseresznye is. Szüleim minden évben befőttek, és savanyúságok egész garmadáját teszik el, mi azonban Törpirivel még nem vállalkoztunk hasonlóra. Éppen itt volt hát az ideje! Előzőleg már…..
Fodri 2015.06.27 14:18:14
@Konyha Virtuóz: Szia!
Nagyon szépen köszönjük a jóleső megkeresést, mindenképpen jelentkezni fogunk! :)
Gyakran, amikor valami gyönyörűt látunk, eszünkbe sem jut előkapni a telefonunkat, hogy képet készítsünk róla, mert tudjuk, hogy a fotó nem adja vissza teljesen a látványt. A tenger hullámzása nagyon jó példa erre. Nemrég viszont néhány fotográfus egyértelműen cáfolta ezt a…..
Fodri 2015.06.27 13:45:55
Az új blogom rögtön az egyik kedvenc témámmal kezdem: avokádónevelés magról. A ma már itthon is jól ismert és közkedvelt avokádó Közép-Amerikában honos, ott 10-20 méter magasra is megnövő fa, amelyet a 18. század vége óta a trópusi, szubtrópusi és mediterrán vidékeken világszerte termesztenek…..
Az idei a vizek éve a vojázsblogon, ezért ebben a posztban most tavakról lesz szó - minden méretben. A világ legöregebb és legmélyebb tava a Bajkál-tó - méltán hívják egyesek tengernek. Szibériában található, legnagyobb mélysége 1 642 méter. 23 615 km³-nyi vízkészlete…..
Pár nappal ezelőtt édesanyámtól bőven kaptunk paradicsomot. Nagyon szeretjük ezt a zöldséget nyersen, sütve, főzve, de bármilyen formában jöhet. Törpirivel nagy fogyasztói vagyunk a paradicsomlevesnek (legyen szó a magyaros, vagy épp a fűszeresebb „olaszos” verzióról), ám…..
Fodri 2015.06.27 12:02:10
@na__most__akkor: Kukoricával is finom lehet, egyszer kipróbáljuk! A sűrített paradicsom pedig nem tudom, hogy került bele, de nem használtunk a leveshez. Már javítottam is. Köszönöm, hogy szóltál! :) Minden bizonnyal összekevertem egy régi recepttel. :)
Hírességek, amikor még senki nem (vagy csak nagyon kevesen) ismerték őket: ritkán látott fotók korunk ikonjairól. 1. Barack Obama a főiskolai kosárlabdacsapatban. 2. Arnold Schwarzenegger első látogatása New Yorkban, 1968 3. Bill Gates rendőrségi fotója 1977-ben, miután…..
Keresztanyám a fűszerpaprika-, valamint fokhagymatermesztés mellett időről időre babból is elvet egy nagyobbacska mennyiséget. Ilyenformán nem csak a hagyma utánpótlásunk van megoldva, hanem néha csurran-cseppen számunkra pár zacskónyi tarka-, vagy éppen fehérbab is. Mi az esetek…..
Fodri 2015.06.09 09:11:57
@rabbithunter: Szia! Nagyon örülök, hogy ízlett, és hogy meg vagy elégedve velünk! :D Igyekszünk a továbbiakban is tartani a "szintet"! :)
„The Suicide Squad wishes you a Happy Anniversary Mr. J!” – David Ayer Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy minden idők legjobb képregényes gonosztevője nem más, mint Joker. A DC Comics szülötte még a múlt század közepe felé, 1940. április 25-én, a Batman #1 képes füzetben…..
Már többször is említettük, hogy igyekszünk egészségesebb ételeket fogyasztani. No persze nem vetjük meg a jófajta nehéz, laktató magyar finomságokat sem, sőt…de azért érezhetően egy hangyányit már odafigyelünk arra, hogy amit eszünk, az ne csak finom, hanem lehetőleg…..
A főiskolán azt a feladatot kaptuk az egyik kurzus kapcsán, hogy tervezzünk egy hetes projektet óvodai csoport számára. A mi témánk a "ház körül élő madarak" volt, így minden foglalkozás valamilyen módon kapcsolódott olyan kis madarakhoz, mint a veréb, a cinege vagy a rigó. A…..
Fodri 2015.04.20 13:01:29
@dudikopof: Na igen, lehet ráció abban, amit mondasz! :)
Sok pszichológiai tanulmány semmi másról nem szól, minthogy a résztvevők kitöltenek egy kérdőívet, melynek kérdéseire egy vállrándítás kíséretében igennel vagy nemmel válaszolnak. Most azonban nem ilyen pszichológiai vizsgálatokról lesz szó. A következőkben ismertetett…..
Fodri 2015.04.18 10:41:27
Mára már eljutottunk oda Törpirivel, hogy viszonylag könnyen kitaláljuk az ebédünket. Ám vacsora, illetve reggeli témakörben még sokszor legyűr minket a tanácstalanság. Na, nem így a múlt héten, amikor is mennyei paradicsomban sült ham and eggs került az asztalunkra! Ez a fogás…..
Már az idejét sem tudtuk megmondani mikor ettünk utoljára krumplifőzeléket. Ugyanez volt a helyzet a fasírttal is, egészen mostanáig. Nem is húznám tovább az időt felesleges szócsépléssel, ideje újra fakanalat ragadni! Hozzávalók a főzelékhez: -1 kg burgonya -1 nagy pohár…..
A mákos gubával sokáig igencsak hadilábon álltam. Nem tudom megmondani az okát, de gyerekkorom óta ki nem állhattam. Ez az állapot úgy egy éve változott meg, amikor is adtam neki egy utolsó utáni esélyt, és mit ad Isten, ízlett. Kifejezetten finom volt, bár arra már nem…..
Fodri 2014.12.29 10:11:18
@BigPi: Egyszerűségben az erő! Nem is hangzik rosszul, finom volt? :D