Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Colonel H. Stinkmeaner

0 bejegyzést írt és 977 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 ..
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.24 16:16:03
@aptikjampó: ez a foci a Fidesz "eredményeit" mutatja.
Nyomták bele a pénzt, közben persze le is nyúlták, aztán semmi se lett belőle.
Profigrammer's Állati mérnökök 2018.03.23 16:42:46
Négy év és nyolcvan ember kellett ahhoz, hogy egy kisebb méretű szövetet készítsenek pókselyemből.  Így nem csoda, hogy az aranypók selyméből készült darab drágább, mint ugyanannyi súlyú arany!    A madagaszkári aranypókok történetéről az Index írt pár éve. Amerikai kutatók egy 3,3X1,2 méteres…..
Volt egy része Orbán Viktor március 15-i beszédének, amit legalább olyan rossz volt hallgatni, mint a politikai ellenfeleiken tervezett elégtétel vételéről szóló szavait. Vagy rosszabb. És ott, a helyszínen hallgatva ezeket a történelemkönyvekből ismerős rettenetes frázisokat kimondottan ijesztő is…..
Györfi András Var min ren 2018.03.22 23:10:20
Teljesen természetes, hogy egy kormány munkája hagy némi kívánni valót maga után. Egy országot vezetni nem könnyű, tengernyi ügy, probléma, óriási felelősség. Arról nem is beszélve, hogy az igazán ragyogó elmék inkább a piacon értékesítik magukat, jobban megéri, mint a köz szolgálatába állni, így…..
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.24 08:20:32
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Jó a fizetése, telik belőle."

De hát pont ez az, hogy nem is telik rá a fizetéséből. Még akkor se ha fényevő lenne mellette. Az is kiderült, hogy a kormány egyik kegyeltje fizette az egész luxusvadászatot.
Soros a magánvagyonát költi, lehet, hogy nekünk nem szimpatikus célokra, Semjénnél meg sehogy se jön ki a matek, de mindegy is mennyit keres, hisz a csókosa fizette az egész rénszarvasölést, helikopterezést, nem Tömjén Zsóti.

A "Bezzeg a Soros!" az nem egy érv ebben az esetben.
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.24 09:04:43
@torró: Semjén nem a legokosabb ember Magyarországon, de még a kormányban se. Akik régről ismerik, azok azt mondják róla, hogy egy elég egyszerű, mondhatni butuska ember. Teológiát végzett, semmihez se ért tehát, de a kis ájtatos manó helyezkedéssel sokra vitte, de esze nem lett több. Simán elképzelhető, hogy megbízott a csókosában, aki kifizette a luxusvadászatot. Ez van, ha ilyen nagy méltóságra emlekedik egy közepesen semmilyen képességű ember, akinek a környezetében nem merik azt mondani, hogy "figyelj már bazmeg, lehet, hogy ez így nem kóser". Ehelyett hajlonganak neki és megcsókolják a kezét, mert osztogatja a közpénzt, a kegyeit, a befolyását. Úgyhogy kireptették egy luxusvadászatra Svédországba, ahol a no-go zónákat sikerrel elkerülve egy nyomorult haziasított rénszarvast sikerült puskavégre kapni. Aztán hívták a helikoptert egymillió forintért, hogy azt az amúgy nem túl nagy rénszarvast ne darabokban kelljen kivinni, ott a helyszínen megnyúzva, hanem reptethessék.
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.24 10:17:09
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: van az a vadász, aki Jászkarajenő külterületén lő fácánt vagy nyulat és Lada Nivával jár. Meg van az a vadász, aki Svédországba jár tizenkétszer vadászni, alkalmanként 4-5 millióért és helikopterrel repteti a leölt rénszarvast. Utóbbival se lenne baj, ha saját jövedelme lehetővé tenné ezt a nagyzolást. De Semjénnél a jövedelme sincs arányban a költéseivel és bevallottan a csókosa fizette neki a bulit. Ez picit korrupciógyanús.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt MT! 2016.08. hónap óta dolgozom egy cégnél. Március 19-én mikor bementem dolgozni a 4 napos ünnep után szólt a telepvezető, aki egyébként a tulajdonos lánya, hogy mivel március 15-én nem jöttem be dolgozni,…..
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.24 07:53:39
@Colonel H. Stinkmeaner: na szóval az új Mt. tartalmaz valami fegyelmiszerű intézkedést, de azt eleve a munkaszerződésbe kell foglalni, milyen esetekben alkalmazható, a munkaviszony megszüntetésére okot adó cselekmény például nem lehet. Szóval olyan nincs, hogy "fegyelmi" intézkedést tesz a munkáltató valamiért és ugyanezzel az indokkal ki is rúg.

Plusz csak ideiglenes lehet és legfeljebb egyhavi alapbérig terjedhet.

Szóval én egy munkajogászt sürgősen felkeresnék.

@M_R: a Munkaügyi Bíróságon elég jó esélyekkel indul a posztoló, teljesen felesleges azzal rémisztgetni, hogy 80-90%-ban ellene dönt majd a bíróság.
Azért nem fog Magyarországon semmi se változni, mert minden munkavállaló elfogadja, hogy kutyába van véve. Oda kell baszni a faszarcú vállalkozóknak.
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.24 09:58:12
@lac1: biztos meg fogsz lepődni, de ha perre kerül a sor, akkor a posztolónak plusz pont jár azért, mert előtte mediációt kezdeményezett.
Az állonverés meg büntetőeljárást vonna maga után.
Gondolkodj már!
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.24 09:59:02
@midnightcoder2: a málenkij robot az mióta munkaviszony? Az rabszolgaság volt.
Zárt elmeosztály híjján komoly pszichotikus tüneteket produkálók garázdálkodhatnak szabadon. Ifjabb Lomnici Zoltán például liberális alkotmánybírákat és bécsi sariarendőröket delirál...
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.23 11:22:31
@Jakab.gipsz: Lomnici úr pont olyan gerinctelen, mint a drága papája, jogászként villoghatna apai hátszéllel, de persze hülyeségeket felböfögni most jobban megéri.
Nigériában sok a HIV fertőzött, arányaiban is és számában is több, mint Magyarországon, de amúgy Afrikán belül messze nem Nigéria a legdurvább hely HIV szempontjából. Kenyában is sokkal nagyobb a HIV fertőzöttek aránya, mint Nigériában, mégis rengeteg olasz, német, francia szexturista látogat oda. Ők picit nagyobb eséllyel hozzák be Európába a HIV vírust.
Ukrajnában becslések szerint van vagy félmillió, Oroszországban meg több, mint egymillió HIV-fertőzött.
Thaiföldön is van kb. 450ezer HIV pozitív felnőtt, mégis kedvelt turistacélpont.
Nigeriával a legkisebb baj az, hogy ott is élnek HIV pozitóv emberek. A nagyobb baj, hogy a lakosság őrült tempóban szaporodik. Pont azért, mert délen keresztények, északon meg muszlimok ott az emberek és emiatt a fogamzásgátlásról hallani se akarnak.
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.23 16:34:16
@Jakab.gipsz: Magyarországon már most is vannak HIV pozitív emberek. Arról már a 80-as években lecsúsztunk, hogy HIV-mentes ország legyünk.
Az Ukrajnában és Oroszországban rohamosan terjedő HIV, hepatitisz B és C és az antibiotikumoknak ellenálló TBC sokkal veszélyesebb a magyarokra.
Persze senki se akar több fertőző betegséget Magyarországon, ez világos. De pont a HIV az nem úgy terjed, hogy rádköhög valaki és elkapod.
Egy ukrán vendégmunkástól sokkal nagyobb eséllyel kapsz el hepatitiszt, mint egy nigériaitól HIV-et.
Bár te biztos gumi nélkül kúrator magad seggbe nagyfarkú fekete srácokkal. Megértem, hogy aggódsz.
Lomnici egy opportunista seggarc, egyre mélyebbre süllyed.
Az Origo az 50-es évek kommunista propagandájának hangulatát idézve ujjongott, a Facebook-os kommentelők úgy imádák Orbánt, mint Rákosit, az óvónéniknek meg nem volt választásuk...
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.23 09:12:16
Újabb választásra buzdító videó érkezett a Comedy Centraltól. Gábor után Emőkét mutatják be  a nagyérdeműnek, aki szerint a Föld lapos és az újpesti ivóvíztől lett homoszexuáis az unokaöccse. És elmegy szavazni április 8-án. ..
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.22 13:32:51
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: mi ebben a ballib? Arról van szó csupán, hogy az antiszociális, rögeszmés embereknek is pont annyi szavazata van fejenként, mint a normálisoknak. És sajnos a magukat felhergelő antiszociálisok lelkesebben politizálnak, mennek el szavazni, mint a kiegyensúlyozott, megfontolt, értelmes emberek.

Egyszerűen szavazásra buzdító spotok ezek, nincs ebben semmi ballib.
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.22 13:34:19
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: csak nem a szófiai csapvíz hatása kezd rajtad kiütközni?
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.22 23:22:26
@Ekrü: az a baj, hogy a tanulatlan bunkókat könnyebb rávenni pár kiló liszttel és pár liter étolajjal a szavazásra (szegényebb vidékeken ilyen csomagokat osztogattak korábban is választás idején).
A konteóhívő féleszűek, házmestermentalitású nyuggerek is szívesen szavaznak. Mindegy, hogy kire, az a lényeg, hogy a normális emberek süllyednek bele az apátiába, ezért elfordultak a politikától.

Hozzátenném nekem is van olyan rokonom, aki villamosmérnöki diplomával és PhD-vel zsebében, egy ledolgozott élet után már nyugdíjasként megőrült kicsit. Sorosról és az ő vilagvesztő terveiről szájhabzott már a 90-es években is, most pedig nyugdíjasként már nincs más dolga, mint a háttérhatalom ármánykodásairól fantáziálni. Mérnökként jó volt, oktatott egyetemen, csak van egy tönkrement magánélete, meg nem élt vágyai, nagyon öregszik és szeretné még fontosnak érezni magát. A politikai látásmódja sajnos olyan, mint egy boroskólától berúgott kamaszé. Úgyhogy a rokonai már inkább nem is beszélnek vele, mert minden találkozáskor kellemetlen eszmefuttatásokba kezd a zsidó-gyíkember összeesküvésekről.
És ő szavaz és kijár a Békemenetekre is.
"Ma egy új szerzőt köszönthetünk "hem" személyében. A történelmi témájú blogolást illetően  sem kezdő (tortenelmierdekessegek.blog.hu), és mondjuk úgy, hogy a húszas évein már túl van ;)" - Jtom 1942 egy hideg napjának reggelén légvédelmi szirénák és fegyverropogás hangjára ébredtek a kanadai…..
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.22 14:55:31
@Bloodscalp: Párizs gyakorlatilag a németek kirakatvárosa volt. Érintetlenül hagyták és oda jártak csajozni, szórakozni, mulatni a német katonák a szabadságuk alatt. A franciák elsöprő többsége kollaboráns volt. Nyilván nem szerették, hogy a németek ott vannak, de együttéltek a helyzettel. Franciaországban nem volt nyomor és éhínség, nagyszabású pusztítás, mint Lengyelországban, Jugoszláviában vagy a Szovjetunióban.
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.22 14:57:12
@Moin Moin: miért kell idekeverni az aktuálpolitikát? Nem csípem a csúti zsebhorthyt, de ez a blog nem ennek a terepe.
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.22 15:03:53
@ételizésítő: nem tudom mit akartál nekem írni, de nagyon félrement. Igen, a magyar hadsereg bevonult a Szovjetunióba, ott nem fogadták őket tárt karokkal. Aztán a szovjetek vonultak be magyar földre. Egyik esetben se volt elvárható, hogy a meghódított nép örüljön a hódítóknak. A német-osztrák viszony más volt, kb. annak felel meg, mint nemrég a Krím orosz annektálása. Eleinte mindenki felháborodott, majd lassan elfogadták a helyzetet a világban, ha nem is hivatalosan. Nem mozdítja senki a kisujjat se azért, hogy a Krím miatt hadba lépjen az oroszokkal.
A szakállas viccel élve rögtön vissza is lehetne kérdezni: Miért, jó? Nos, a mai poszt alapján vannak bőven előnyei az ottani életnek. Ráadásul a mai válogatás annyiból is kilóg a Tíz dolog-sorozat többi része közül, hogy nem egy ember, hanem az ottani egyik magyar közösség…..
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.21 06:25:59
Katar egy tipikus illiberális állam, ott is, ahogy az összes öbölmenti arab országban csak attól függ minden, hogy milyen útlevéllel érkezel. Amerikai, brit, kanadai = nyerő, bármilyen munkát megkaphatsz, tisztelettel kezelnek. Persze sose leszel egy szinten a helyiekkel.
Kelet-európai = azért tudnod kell, hogy hol a helyed, ha például fiatal magyar, orosz, román nő vagy, egyből feltételezik, hogy a testedből élsz.
Pakisztáni, filippínó, indiai, iráni, egyiptomi = jogfosztott aljanép, a szerződését adó cég élet és halál ura.

Én ismertem olyan Magyarországon végzett tanárt, aki katari nemzetközi magániskolában tanított. Kiváló fizetés és jó referencia a későbbi nyugati munkavállaláshoz oktatási területen. De sose illeszkedett be, egyszerűen nem lehet katarivá válni. Mindig egy aranykalitkában élő külföldi marad és tudta, hogy nem ott fog megöregedni, családot alapítani.
Európában legkésőbb a második generációs bevándorló már (de valójában már az első is) teljes jogú állampolgár lehet, minden jog megilleti, ami egy született németet, franciát, magyart, amerikait is megillet. Az öbölmenti és ázsiai országokban ez nagyon nem így van, szigorú kasztrendszer van, amin persze jobbára kívül áll a légiutas-kísérő, külföldi mérnök és informatikus réteg.
Az a vicc, hogy a kőkemény kasztrendszert és diktatúrát üzemeltető Katar futtatja az al-Jazeera TV-hálózatot, ami kioktatja a nyugati országokat, hogy hogy kellene bánniuk a muszlim bevándorlókkal. Magyarország ellen is folytatott kampámyt a csatorna. Közben Katarban semmibe van véve a muszlim indonéz, pakisztáni stb.
Katarral szemben amúgy ellenséges az összes környező arab állam, gondolnak egyet és blokád alá veszik. Volt már ilyen.
"Ezek a rohadékok, akik most ajvékolnak, hogy ők meg lettek fenyegetve. Pedig mindössze arról van szó, hogy egyszer tényleg vége lesz, és az összes szemét, rágalmazó tetű be lesz perelve." (Elhangzott Mészáros Lőrinc propagandatévéjének Sajtóklub nevű műsorában.)..
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.20 13:30:00
@Bryan élete: tényleg ennyi, Bayert csak szó szerint idézni kellene óriásplakátokon, mellékelve a portréját és az utca embere egyből kellemetlenül kezdené érezni magát. Bayer az anti-intellektus élő reklámja. Templomokkal szemben, iskolák környékén kell kiplakátolni a mélyenszántó, emberbaráti üzeneteit, lesz ám miatta szájhabzás a papoktól és a szülőktől, hogy ez nem utcára való szöveg... De akkor miért engedik őt ámokfutni a lakájmédiában?
Fidelitaszosok írták a határon túli magyarokat gyalázó kommenteket későbbi felügyelőbizottsági tagságok és helyettes államtitkári posztok reményében...
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.20 12:53:25
@eßemfaßom még áll: én történelmi okokból nem élek Ausztria-Magyarországon, hisz az megszűnt. Tehát eszembe se jut szavazni az osztrák választásokon.
És történelmi okokból nem Romániában (Erdélyben) élek, mert a dédszüleim átköltöztek Magyarországra.
A texasiak se szavazhatnak a mexikói választásokon, pedig történelmi okokból Texas már nem része Mexikónak.

A történelem már csak ilyen.
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.20 13:39:03
@Colonel H. Stinkmeaner: "A texasiak se szavazhatnak a mexikói választásokon, pedig történelmi okokból Texas már nem része Mexikónak."

Helyesebben: mert történelmi okokból Texas már nem része Mexikónak.

Az amerikaiak se szavazhatnak a brit választásokon, mert történelmi okokból elváltak az útjaik.
Nem csak az autó nepperek vernek át visszatekert órájú autókkal, hanem a bútorkészítők közül is sokan. Nem akarok általánosítani, de a legtöbb kárpitozott bútor vázát így készítik el pillanatok alatt. A videóban látható olaszos stílusú szófa vázának összeállítása…..
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.19 15:35:18
@gergo: IKEA cucc ha vacak tömegcikk is, de legalább garancia van rá. Egy ilyen sufniban dolgozó "mester" meg megvonja a vállát, ha reklamálsz nála.

@Brother Love: iPhone-t vesz 400 ezerért a paraszt, használja 3-4 évig jó esetben, kanapét ha venne 400-ért, azt valószínűleg az unokái is tudnák használni, csak át kellene húzni 30 év után. De hát azon nincs Epöl logó, úgyhogy nem fizetik meg. Kell csinálni Sztív Dzsobsz fantázianevű bútorokat Epöl logóval, vinnék aranyáron a zemberek.
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.19 16:03:12
@Csipyke: az IKEA ugyan nem a legalja, de nem is túl magas minőség. Ülték már olcsóbb IKEA kanapén? Vagy drágán? Mondjuk egy IKEA bőrkanapé és egy minőségi közt zongorázni lehet a különbséget.
Az a szerencsés, akinek régi bútorai vannak. Masszívak, felújíthatóak. A családunkban van szekrény és fotelek, kanapék is a második vilagháború előttről. Tökéletesen funkcionálnak.
IKEA bútort inkább vennék mondjuk efy panelba, mint a videón látható kókányoltat, mert az IKEA legalább garanciális, van minőségellenőrzés, tervezés, akkor is, ha a végeredmény nem vetekedhet egy igazi asztalos által készített minőségi darabbal.
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.20 01:11:23
@eßemfaßom még áll: nem 70-es évekbeli, hanem valóban régi bútorról beszélek. 1945 előttiről, ami még 200 évet kibír, mert olyan fából van. Ha azt felnyomnam vaterára, az árából vehetnék egy autót. De csaladi örökség és már befektetésnek se rossz.

Ha ma kellene vennem, akkor én is IKEA-sat vennék. Szarul néz ki, tucat darab, de viszonylag tartós, nem sajnálom, ha tönkremegy a használat során és inkább azt, mint valami erdélyiek által kókányoltat.
„Mit tehet a magyartanár, ha a diákok nem olvasnak?” címmel rendeztek meg 2018. március 3-án az Országos Széchenyi Könyvtárban egy különleges fontosságú, hiánypótló konferenciát, amely a szakgimnáziumok magyartanítási lehetőségeit, inspiráló módszereit vette górcső alá. A Magyartanárok Egyesülete…..
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.19 13:04:52
Folyik a fejvakarás az irodalomtanárok körében, mert mindenki érzi, hogy a 21. században irodalomoktatásra a jelen formában semmi szükség nincs.
Az orosztanárokkal volt hasonló helyzet a rendszerváltás után, őket átképezték német- vagy angoltanárnak. Nem túl jó eredménnyel. De mit lehet kezdeni egy magyartanárral, aki még egy idegennyelvet se tud rendesen?
Kellene szövegértelmezést, kritikus gondolkodást, érvelést, hétköznapi íráskészséget tanítani (pályázatok, hivatalos iratok, jogszabályok szövegei). De a magyartanárok ehhez pont nem értenek.
Eleve ott dobta le az agyam az ékszíjat, amikor drámákat kellett olvasni. Tragédiákat és komédiákat, színpadi műveket (Antigoné, Tartuffe, Rómeó és Júlia, Bánk bán, Csongor és Tünde, Godotra várva, A vadkacsa, Három nővér) mind olvasni kellett, úgy pedig élvezhetetlenek.
A 21. században remélem eljutnak odáig az iskolák, hogy egy-egy színházi előadást feltöltenek a fenti művekből egy nyomorult youtube csatornára és ott a gyerekek megnézhetik.

A verseket is jobb lenne, ha nagy magyar színészek előadásában hallgatnák a gyerekek. Vers mindenkinek című műsor megvan? Abból lehetne részeket lejátszani.
Miért kell a nyomorult Lakatos Csabikának József Attila verseket nyögdécselnie az osztály előtt felelés gyanánt, amikor Latinovits elmondta már egyszer úgy, hogy az elkövetkező generációk számára etalon lett.

Az irodalomórákat felére kell vágni és helyette matematikát oktatni. A világban mérnökök kellenek, nem köldöknézegető, romkocsmák homályában merengő bőccsészek!
Sajnos nem vicc. Ezek a kérdések benne vannak az un. CPI tesztben, ami az egyik leggyakrabban használt személyiségteszt kiválasztásnál. Íme néhány gyöngyszem az igaz-hamis kérdésekből: Szeretném, ha nem gyötörnének szexuális gondolatok. Gyakran undorodom magamtól. Sohasem kerültem kellemetlen…..
A miniszterelnökből kitört a harag március 15-én. Hívei előtt mondott beszédében úgy fenyegette meg politikai és gazdasági ellenfeleit, mintha neki kellene elszámoltatnia az elmúlt nyolc év politikájáért a hatalmon lévőket. Orbán Viktor nyílt hadüzenete két dolgot jelent. Egyrészt nagyon megviselte,…..
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.17 12:23:54
@midnightcoder2: az igaz, hogy a szocik feltornászták az államadósságot, de a Fidesz nem a zseniális kormányzással lett úrrá a helyzeten, hanem azzal, hogy lenyúlta a magánnyugdíj-megtakarításokat. Illetve megvédte. Ahogy Mészáros és Tiborc meg a többi csókos is megvédi a földeket, kastélyokat, közbeszerzéseket, EU-s százmilliárdokat. Meg van védve a pénz. Jó helyre kerül, megbízható kezekbe. A családban marad.
Egy nagyon ritka génmutációt fedeztek fel az Amerikában élő amisoknál, ami lehetővé teszi az életkorral összefüggő degeneráció elleni kezelési koncepció kidolgozását. „Ez az első olyan emberi génmutáció, amelynek sokoldalú hatása lehet az öregedéssel összefüggő biológiai változásokra” – magyarázta…..
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.16 06:10:52
@masada: az amisok se nem isznak, se nem drogoznak, se nem cigiznek. Vidéken élnek és nyugisan, nincsenek viták, házastársi hűtlenség, hisztik, nincs környezetszennyezés, ahol élnek. És azt eszik, amit termelnek (jórészt). Fizikailag aktívak, de nem élsportolók, nem szednek fehérjéket és szteroidokat.
A nemzetközi nőnapot nem mindig tartották március 8-án, ennek a modernkori ünnepnek a hagyományai rendkívül bonyolultak. Magyarországon például az első világháború utolsó három évében minden esztendőben más napra estek az ünnepségek, előfordult, hogy április elsején is…..
Már tavaly elindult volna a Viasat3-on a The Great British Bake Off hazai verziója, melyben amatőr és hobbicukrászok mutathatják be, hogyan tudnak sütni, az általuk készített édességeket pedig egy kétfős zsűri értékeli. A tavaly őszre tervezett bemutató végül elmaradt, most tavasszal azonban…..
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.15 23:56:07
@Kőműves László: az ám, most egy kicsit feljött a gyomortartalom a számba. Nem hánytam, csak majdnem. Tényleg retkes.

@retrodj: a licenciaszerződésnek pont az a lényege, hogy eléggé szigorúan megszabják, hogy hogy kell újraalkotni az eredetit. Nem lehet csavargatni rajta, mert az árthat az eredeti brandnek.
Valóságshowk esetén a fejlesztő cég egyenesen küld egy munkatársat, aki tanácsokat ad az adaptációhoz és leállítja a túlbuzgó újításokat, amik nem férnek bele a licenszbe.
Ha nyitsz egy McDonald's-ot, akkor nem árulhatsz benne tökfőzeléket vagy T-bone streaket. Elő van írva, hogy mit tehetsz és mit nem.
Nagyon komoly háború robbant ki idén év elején az Egyesült Államokban. Szerencsére csak az árak terén, ám a legnagyobb láncok nem viccelnek. A Meki 1, 2 és 3 dolláros menüket vezetett be. A Wendy’s 20 ételt árazott le egy dollárra válaszul, a Taco Bell pedig bevezette az 1…..
Colonel H. Stinkmeaner 2018.03.13 01:55:47
@megamedve: valóban, koplalással valaki le tud adni kilókat, aztán úgy néz ki, mint egy teleszart krimpliszsák, ropi karokkal és fonnyadt, aszott seggel, a lépcsőn felgyalogolva meg liheg. De az állítólagos 30%, ami a testmozgással függ össze, anélkül semmi akármit is eszel, nem leszel izmos, egészséges, fit.

Viszont én az elmúlt 15 évben ehettem bármit, mivel mozogtam mellette, nem épült be zsírként. Egy sportoló 5000-8000 Kcal-t is bepuszil naponta és nem hízik. Tehát a testmozgás, ami szerinted 30%-ban felelős a testsúlyért, az inkább tűnik elengedhetetlennek.