Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Juhász.Gábor

88 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretettel köszöntök minden kedves régi blogolvasót!   Azt a mindenit, de elrepült az idő! Csaknem három és fél évvel ezelőtt találkoztunk utoljára. Elég sok minden történt körülöttünk ez alatt az idő alatt, de erre hamarosan kitérek. Először viszont szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik…..
Fotó: 444.hu Nos, kedves blogolvasók, szombaton egy igazán rendhagyó felvonulás zajlott Budapesten. Nekem, mint résztvevőnek, az volt a benyomásom, hogy az idei Pride-ot a mesebeli Okos lány szervezte: Szabad is volt, meg nem is, volt is kordon, meg nem is, voltak is ellentüntetők, meg nem is, és…..
Budapest Pride Felvonulás 2016. Fotó: Davda Bereznai Nyakunkon a Pride. Természetes, hogy ilyenkor a média is jobban rápörög a meleg témára, mindkét oldal a maga módján. Eredetileg én is egy Pride-os cikkel készültem volna nektek, amiben leírtam volna, milyen szuper dolog a felvonulás, gyertek…..
Melegedő A melegszaunák titkai 2017.06.13 00:06:22
Igen, itt a “meleg” szó nem a hőmérsékletre utal – elvégre a hideg szaunáknak nem sok értelmük lenne –, hanem azokra a helyekre, ahol kifejezetten meleg férfiak élvezhetik egymás társaságát. Akik számára ez esetleg újdonság, azoknak bevezetésképpen elárulom, hogy Budapesten is létezik, például a…..
Mostani cikkünkben egy olyan kérdést fogunk körbejárni, ami kívülállóként teljesen értelmetlennek és lényegtelennek tűnhet. Merthogy valóban az is. Ennek ellenére a melegjogi mozgalomban óriási vitákat generál, hogy a szervezetek hogyan nevezzék magukat egymás között, illetve a nyilvánosság…..
Ahhoz képest, hogy a homoszexuálisok folyton azt hangsúlyozzák, mennyi mindenben hasonlítanak a heteroszexuálisokra, és egyfolytában azért küzdenek, hogy úgy kezeljék őket, mint a többségi társadalom tagjait, mégis elég jellemző rájuk az „öngettósítás”. Itt nem csak a melegfelvonulásra vagy a…..
A napokban coming outolt az egyik kedvenc youtuberem, Szente Krisztián. Ahogy azt már korábban megbeszéltük, coming outolni nem csak melegként lehet. Krisztián egy nagyon érzékeny, és a társadalom jelentős részét érintő témában mondta el saját élményeit...
Cikksorozatunk e heti részében egy viszonylag ismeretlen, ám annál zseniálisabb melegfilmet ajánlunk figyelmetekbe. Bár helyesebben inkább biszexuális, vagy még inkább, pánszexuális filmnek lehetne mondani, hiszen itt aztán minden megtörténik mindenkivel. A Shortbus egy 2006-os, underground alkotás,…..
Emlékszem, miután először előbújtam egy barátnőmnek, később lelkesen újságolta, hogy az összes osztálytársnője irigykedik rá, mert neki van meleg ismerőse. Örültem, hogy örül, de nem igazán értettem, hogy ez mitől olyan nagy szám. Aztán persze megértettem, hogy a nők többsége kifejezetten keresi a…..
Fogadjátok szeretettel új cikksorozatunkat, melyben LMBT témájú filmeket fogunk kivesézni, meleg szemmel. Többen is kérdezték már tőlünk, hogy milyen filmeket ajánlunk azoknak, akik szeretnének bepillantást nyerni a homoszexuálisok varázslatos világába, így ezzel a sorozattal elsősorban nekik fogunk…..
Gilbert Baker, a melegek mára már világszerte ismert jelképének megalkotója. Bár a történelem során már több alkalommal használtak szivárványos zászlót (például az Olasz békezászló is nagyon hasonló), a Baker által készített változat az 1978. július 25-i, San Franciscói melegfelvonulás óta…..
Melegként kifejezetten zavar, ha egyesek a “homofób” jelzőt egyfajta pallosként használva csapnak rendet a jónép között. Ellenzi a Prájdot? Homofób! Nem akarja hogy a rokonok megtudják, hogy meleg a gyereke? Homofób! Azt sem tudja, mi a különbség a homoszexuális és a homo sapiens között? Homofób!…..
A vidéki és a városi élet örök és kibékíthetetlen ellentétét senkinek nem kell bemutatni. Ez a helyzet gyakorlatilag azóta fennáll, hogy valaki kitalálta: állattartás és földtúrás helyett inkább műkörömépítéssel szeretne foglalkozni. Aztán rájött, hogy i.e. 9000-et írunk, és inkább elment kovácsnak.…..
Biztosan mindenkivel előfordult már, legalább egyszer, hogy egy illetőről nem tudta első ránézésre megállapítani, férfi-e vagy nő. Ehhez nem kell feltétlenül melegbárok transzvesztita előadásait látogatnunk, hiszen a hétköznapok során is belefuthatunk androgün személyekbe. Az ember számára ezek az…..
  Az idei Valentin-napon több program közül is válogathattak maguknak a szerelmespárok. A felcsúti kisvasút mellet a Fővárosi Állat- és Növénykert is készült az ünnepre: a szerelmeseknek egy jegy ingyen járt, ha párjukat megcsókolták a bejáratnál. Az állatkert szóvivője arra a kérdésre, hogy azonos…..
Az, hogy a homoszexuális kisebbség nem a társadalom szíve csücske, senkinek nem újdonság. Mi, melegek ezzel nap mint nap szembesülünk. Hiába van ma már szinte minden sorozatban LMBT karakter, és hiába javult a szexuális kisebbségek megítélése, továbbra is a meleg fiatalok körében a legmagasabb az…..
Társat találni sosem volt egyszerű feladat, ezt még a heterók is tudják, nekünk, melegeknek pedig még nagyobb kihívást jelent. És csak hogy tisztázzuk, társ alatt most nem olyan illetőt értek, akivel egy órácskára összemelegedtek, vagy akit talonban tartasz, míg az igazira vársz. Társ az, akivel…..
Egészen új színt hozhat a magyarországi játékpiacra az a kicsi, de lelkes csapat, akik az ország első, meleg társasjátékának létrehozásán dolgoznak. A Gazdálkodj Homokosan projektre, és annak tumblr csatornájára egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket, mi pedig azonnal beleszerettünk! Sikerült…..
Melegedő Bocsi, te meleg vagy? 2017.01.10 22:16:10
Életem során rengetegszer belefutottam már olyan kérdésbe barátoktól, iskolatársaktól, kollégáktól, hogy “Figyelj, van ez az ismerősöm, szerintem buzi, de nem biztos. Hogy lehetne ezt kideríteni?” Erre általában az a válaszom, hogy ballagj szépen oda hozzá, és kérdezd meg tőle. Ennél egyszerűbb…..
Ahogy azt decemberben ígértük, megkezdjük végre a 2017-es szezont! Ám, még mielőtt belevetnénk magunkat az új évbe, bemelegítésként, nézzük meg, mik voltak 2016 legfontosabb buzihírei! Bár a vége felé már szinte hősként ünnepeltük mindazokat, akik sikeresen túlélték az óévet, be kell lássuk,…..
Amíg pártunk és kormányunk teszi, amihez a legjobban ért, a balodali ellenzék pedig a saját farkát kergeti, addig a radikális jobboldalon érdekes és izgalmas dolgok történnek. A Jobbik néppártosodási törekvései nem számítanak újdonságnak, Vona Gábor látványosan sok munkát fektet abba, hogy pártját a…..
A címben szereplő kérdés természetesen költői, hiszen a heteroszexuálisokat ez nem érinti, a melegek pedig tudják rá a választ. Az utóbbi időben viszont többször is előkerült a melegházasság ügye a közbeszédben. Gondoljunk csak a Lipótis aláírásgyűjtési botrányra, vagy Böjte Csaba megnyilvánulására.…..
Sziasztok! Igen, tudom, hogy mindannyian utáltok betegségekről olvasni, ahogy én is. Viszont vannak olyan dolgok, amikről – szó szerint –, életbevágóan fontos beszélni. Az AIDS világnapjára készült cikkünk két részből áll: az első felében gyorsan végigfutunk azokon az alapvető információkon, amikről…..
Miután a melegek mindennapjait és szexuális életét korábban már kiveséztük, épp itt az ideje, hogy beszéljünk a leszbikusokról is. Összegyűjtöttük hát a kérdéseiteket, a legártatlanabbaktól a leggátlástalanabbakig, hogy egyszer s mindenkorra választ találjunk rájuk. Mivel szerkesztőségünknek…..
Kezdjük egy gyors felméréssel. Tegye fel a kezét az, aki a mai napig szokott papír alapon levelezni rokonokkal, barátokkal. Akár képeslapot küldeni nekik. Jó, most az tegye fel a kezét, aki a telefonnal/digitális fényképezőgéppel készített képeinek legalább 5%-át elő szokta hívatni. Tegye fel a…..