Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szűretlenszűz

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többször ért már az a vád, hogy túlzottan szigorúan szelektálok, mondhatni válogatós vagyok férfiak terén. Na jó, hát lehet, hogy kicsit sok a kritérium, de végül mégis mindig az derül ki, hogy akire nagy nehezen rámondom az áment....na éppen arra kellett volna legkevésbé. Belátom, talán…..
szűretlenszűz 2017.05.13 19:46:25
Tegyél magadnak egy szívességet – mert senki másnak nem áll érdekében. Kezdd el a helyén kezelni a munkahelyedet. Bárcsak ezt el tudtam volna mondani 20 éves önmagamnak......
szűretlenszűz 2017.03.30 10:24:04
@kegmájer:

Lehet, hogy most nagyon szánalmas dolgot fogok mondani neked, de a beszélgetéseteket olvasva én rájöttem, hogy nem tudom milyen boldognak lenni. Hozzáteszem: azt sem, hogy milyen boldogtalannak lenni. Az alapélményem az elégedettség, tudok és szeretek is örülni mindenfélének, szeretem magam, derűs vagyok, de nem tudom milyen boldognak lenni. Tudom, hogy milyen élethelyzetekhez, de illene boldogságérzést hozzárendelni, de én az öröm, elégedettség, feldobottság, vidámság különböző fokozatait szoktam átélni ezekben a helyzetekben. Talán éppen ezért boldogtalan sem szoktam lenni, max. szomorú, elkeseredett, elégedetlen. Be kell vallanom, hogy fogalmam sincs mi a boldogság, de nem is hiányzik :).
szűretlenszűz 2017.03.31 10:41:49
@Untermensch4:
"Igen társasjáték, beszélgetéssel történik (így aki egyedül "játssza" az biztos lehet benne hogy érdemes szakemberhez fordulnia... :) ). Röviden ránézésre úgy fest mintha egy forgatókönyvíró-rendező-színész brainstorming lenne 4-5 emberrel ahol némi szabályokkal korlátozva van a fantázia túlzott elrugaszkodása és a "forgatókönyvíró és rendező" hagyja hogy a színészek sokat improvizáljanak, ezzel interaktívvá válik a történet. De kb 1973 óta még nem sikerült röviden de érthetően elmagyarázni senki által, nem hiszem hogy én leszek az első... :)"

...nem is rossz, tisztára, mintha a földi élet emberi aspektusát próbálnád elmagyarázni egy földönkívülinek, meghagyva az esetleges "teremtettség" lehetőségét a "forgatókönyvíró-rendező" személyéhez rendelten. :D
szűretlenszűz 2017.03.31 10:59:49
@kegmájer:

Az emberi érzések sokféleségének, árnyaltságának szövevényét jó ötlet az élet változatos megjelenési formáihoz hasonlítani. A növény-, és állatvilág rendszerezési igénye mesterséges (kreált) szempontok szerint történik (hogyan is történhetne másképp? :D )csakógy, mint az emberi psziché megnyilvánulási formáinak a különböző kategóriákba való besorolása. És ige, igazad van, a boldogság kategória is szükségszerűen egy kreálmány.
Lobsterizmus Szülő < Felnőtt 2017.01.18 20:45:11
Észrevettétek, milyen gyakran menekülnek emberek a szabadság elől? Ennek baromi egyszerű oka van. Nem, nem a felelősség. Vagyis nem úgy. A felelősség tényleg fájdalmas, csak éppen a legtöbb ember pont elkerüli. Mégpedig azzal, hogy nem hoz döntést, csak sodródik és reagál az elvárásokra. Akkor…..
szűretlenszűz 2017.01.30 15:35:30
@kegmájer:

Az individuális cél, szerintem az, amikor az egyén a saját késztetettségéből adódó vágyait, elképzeléseit akarja megvalósítani.
Ehhez különböző eszközöket választhat és a megvalósítás közben természetesen néha alkalmazkodnia kell a körülményekhez és más emberekhez is, néha meg nem.
Pl. ha divattervező akarok lenni, akkor nem fogok magamban boldogulni, a célom elérése érdekében "használatba" kell vennem más embereket is, kapcsolatokat kell építenem, társulnom kell közös érdekszövetségekbe.

A te késztetettségedből adódó vágyaid a párválasztás, családalapítás irányába vittek el.
Ez éppannyira individuális cél, mint az, hogy színész akarsz lenni.
Neked ehhez kapcsolódó céljaid lettek, és a céljaid megvalósításához vettél használatba egy másik embert, egy társat,remélve, hogy az érdekvektoraitok közös irányba mutatnak.
szűretlenszűz 2017.02.08 17:50:53
@kegmájer:

Lobster Erich Fromm nyomán megkülönböztet negatív és pozitív szabadságot és azt állítja, hogy a negatív szabadság érzése (mentesnek lenni valamitől)menekülési mechanizmusokat indít be az emberben.
A pozitív szabadságot Fromm "valamire való" szabadságként jellemzi. És könyvében (Menekülés a szabadság elől) hosszú-hosszú eszmefuttatás után arra a következtetésre jut, hogy "az életnek csak egyetlen értelme van:magának az életnek a beteljesítése." pedig nem volt egy buta ember.... továbbá leírja, hogy igazi individuális lénnyé úgy válhatsz, hogy spontán tevékenységet űzöl (jó hírem van, ebbe beletartozik a szex is).
:)
szűretlenszűz 2017.02.25 01:29:39
@Gerle Éva:

"bocs, de a közösülés és a szaporodás nem élettani kényszer. kultúrafüggő és kultúravezérelt, kultúrába ágyazott mindkettő."

Ez komoly?
És mióta van ez így?
Tudják ezt a pitypangok, vírusok, papucsállatkák, méhek, gepárdok is vagy elfelejtettek szólni nekik és így most kulturálatlanul szaporodnak a világba bele?

Olvasd el az élő szervezet biológiai meghatározását.
hu.wikipedia.org/wiki/Szervezet_(biol%C3%B3gia)

Szaporodni alap. Annyira az, hogy reprodukciós képesség nélkül nem is nevezhető élő rendszernek egy szervezet. (légyszi ne citáld ide a meddő egyedeket)
Az ivaros szaporodás csak egy próbálkozás a sok közül. A földi életnek egyetlen egy célja van: replikálódni.
Nem kulturáltan fajt fenntartani, nem társadalmat barkácsolni (ezek mind csak következmények)hanem genetikai örökítőanyagot továbbadni orrba-szájba.
A szaporodásnak van alárendelve minden, van aki osztódik, van aki bimbózik, van aki sarjad, hasad, darabolódik, párzik...mindegy csak legyen valahogy egyből kettő, vagy kettőből egy.
Felmerült a kérdés, hogy mit lehet csinálni azokkal, akik szerint a nőnek gyengusnak és butácskának kell lenni, hogy nőiesch legyen.  ..
szűretlenszűz 2017.01.19 11:21:50
@Libertina:

Szivi, Liza :)
szűretlenszűz 2017.01.19 16:26:30
@kegmájer:

És ha egy tökéletes álomnőd lenne?
Kívánatos formák, észbontó popsi, karcsú derék, megbabonázó cicik, szép pofi, kedvesség, vidámság, ápoltság, (kis-, vagy nagykanállal mért okosch-ság), aki vágyná, akarná veled és csak veled!!! a szexet, gyakran, rendszeresen, élethossziglan, aki maga lenne az elfogadás irányodba....
Ha találtál volna egy ilyen nőt, akiről később, néhány év együttélés után kiderül, hogy vele lőttek a családi életnek, mert nem lehet gyereke, de amúgy imádjátok egymást és a reprodukciós képességen kívül minden megvan benne, amire te vágysz...szépség, hűség, kedvesség, vidámság és kedv a szexre mindhalálig veled...akkor mit tennél?
Lecserélnéd egy másikra, aki tud utódokat is szülni, de a szex inkább csak döcög vele, és a hűségében sem lehetsz egészen biztos?
szűretlenszűz 2017.01.19 18:42:22
@kegmájer:

És, ha ez a hűséges, gyönyörűséges, kívánatos veled egy életen át szexelni vágyó tünemény nem akar gyereket?

Sem sajátot sem örökbefogadottat?
És még fogamzásgátol is, nehogy véletlenül felcsináld?

És azt, hogy nem akar gyereket "elfelejti" az elején mondani?

Csak évek múlva nyögi ki, mikor te már félholtra kefélted magad a nagy gyerekcsinálási vágytól vezérelve és a végelgyengülés határán tengeted napjaid???
Ha mégegyszer meghallom ezt a panaszt, valakit le fogok okádni, mert ez egészen egyszerűen gyomorforgató. Tisztázzunk valamit: nincs olyan, hogy szexmegvonás. Olyan van, hogy nincs kedve valakinek dugni veled. És ha ennek ellenére valamiért mégis hajlandó, azt te mégis hogy akarhatod? Hadd…..
szűretlenszűz 2016.10.02 18:17:28
@Wrex: elméletileg szexmegvonás esete akkor forogna fenn,ha a "punettit" amúgy szétveti a vágy, de mégsem dug veled. Gyakorlatilag ilyen meg nincs, mert ha dugni van kedve, akkor dugni is fog, ő sem ellensége saját magának.
Az már egy teljesen más helyzet, ha kedvet sem enged csinálni magának a szexre.
Lobsterizmus Meztelen Ambíciók 2016.08.11 19:04:29
Kiválóságos hírem van mind a tízmillió lobsteristának. Írtam egy könyvet...
szűretlenszűz 2016.08.17 09:43:43
@szűretlenszűz:

"Már nem dugnak, mert nem lettek sztárok."

Ez az epilógus!"

Hát merre tart ez a búval baszott világ, hogy már dugással sem lehet sztárrá válni???

Semmi perspektíva...
Semmi jövőkép...

Na most lett elegem mindenből :(

Írj inkább arról, hogyan lehet macskává válni, vagyis emberként macskaéletet élni. Ez komolyan érdekelne.
De légyszi ne azzal kezdd, hogy
járj egy tálcába végezni a dolgod és ha végeztél, alaposan kapard be.
Ez hosszú lesz... Nem, nem a poszt - a folyamat. Ha magadra ismertél ebben a posztban, vagy felismerted a tanult tehetetlenséget a politikai viselkedésben, akkor lehet, hogy érdekel, hogy mi ebből a kiút. Engem is érdekelt és keményen olvasgattam - de nincsenek jó híreim. Van megoldás, persze.…..
szűretlenszűz 2016.07.26 18:23:12
@kegmájer: Gratulálok! Pont jó helyre jöttél tanulni a tehetetlenséget.
Bele kell nyugodnod, hogy itt választ nem fogsz kapni. Ez ellen nem tehetsz semmit. Tehetetlen vagy. Jobb, ha tudod. Ha eddig nem tudtad, akkor most megtanultad.
szűretlenszűz 2016.08.03 00:38:51
@Quadrille Lobster:
A tanult tehetetlenség, a nyomában kialakuló motivációhiány mellett, még egy jellemző következménnyel jár; a szorongással.
Te félelemről írsz ebben a posztban, szerintem a szorongás itt pontosabb megfogalmazás lenne.
Csíkszentmihályi a flow-ban elméletében leírja, hogy az egyén nem a kitűzött cél elérésekor él át elégedettséget, hanem magában a folyamatban, amíg célja eléréséhez halad.
Erről te is írsz.
Szorongáshoz vezethet a rendelkezésre
álló kompetencia és az előttünk álló feladat nehézsége közötti diszkrepancia, a megoldhatatlannak tűnő "feladatok" (a legtágabb értelemben véve a feladat szót, pl. megfelelni a társadalom, család által elvárt szerepeknek, idomulni a rendszerbe, stb.), az emberi képességek és az emberi lehetőségek diszharmóniája is. Az azonban már a szubjektív értékeléstől függ, hogy a cselekvési lehetőségét és saját képességeit ki hogyan értékeli. És igen, az értékelési metódus tanult elemekből áll össze.
Az ember szorongani kezd attól is, ha valamit ugyanazon a fejlettségi szinten kell huzamosabb ideig művelnie. Az öröm iránti vágya arra ösztökéli, hogy fejlessze készségei körét, ez kivezeti a szorongás állapotából. A stressz csak akkor létezik, ha az egyén átéli azt.
Ugyanaz a nyomás az egyik ember számára kihívás, a másik számára romboló erő. A stressz kezelésének lehetősége a pszichikai energiák kihasználásában rejlik. A flow és antiflow ellentétes irányú áramlatok a szerint jönnek létre, aszerint, hogy képességeinket tudjuk-e, van-e lehetőségünk használni. Abban az esetben, amikor a képesség kevésnek bizonyul a cél eléréséhez, az antiflow szorongást vált ki. A szorongás tehát egyike az antiflow-élményeknek, olyan állapot, amikor a kihívások túl magasak a képességekhez viszonyítva.
Ezáltal a személy kudarcra van ítélve, és ez szorongással tölti el.
Peurifoy szerint személyiségünk hét tényező együttes hatásának az eredménye. Ennek értelmében a személyiségünket befolyásoló tényezők: a családban elfogadott érték- és nézetrendszer; a
szocializálásunkban alkalmazott fegyelmezési módszerek; a gyermekkorban ellesett felnőtt szerepmodellek; a családon belüli születési sorrend; a növekedésünk során ért társadalmi és
kulturális hatások; a biológiai örökletesség; valamint az, hogy mindezeknek milyen jelentőséget tulajdonítunk.
A felsorolt tényezők együttes hatása idézi elő a szorongásra utaló vonásokat. A szorongásos zavarokat a jövőre irányuló, veszélyt magában
foglaló események váltják ki leginkább. Az egyéni, szorongásra hajlamosító tényezőket a következőkben kell
keresni: koragyermekkori tapasztalat (szülői szeretet), attribúciós stílus (kognitív sérülékenység), önbecsülés, értékelés alapú gondolkodás (a pozitív értékelés előfeltétele a
további jólétnek), társas támogatás, genetikai hatások, társadalmi-környezeti hatások.
Egyik lehetséges terápia:
A szisztematikus deszenzitizálás egyik szakasza a szorongáshierarchia
összeállítása. Ennek során kiemelik a szorongás visszatérő motívumait, sorba rendezik őket szorongáskeltő erejük szerint. A szorongáshierarchia átlagosan 20-25 téteből áll. A terápia alatt relaxált állapotban fokozatosan bevezetik a szorongáskeltő ingereket. Az eljárás a reciprok gátlás elvén működik, amely azt mondja ki, hogy nem lehet egy időben ellazulni és
szorongani.
Az eljárások során kiderült, hogy a szorongás fellépte és spontán oldódása is terápiás értékű. Ennek továbbfejlődéseként, az ingerválasztásos módszer esetén a pácienst a legintenzívebb szorongás helyzetnek teszik ki.
A Beck kognitív terápia abból indul ki, hogy a diszfunkcionális hiedelmek beépültek a normális kognitív szerveződésbe.
A zavar megváltoztatásához strukturális változás szükséges. Az eljárás során a terapeuta standard kognitív terápiás technikákat használ, ami segít a szorongó módból visszaváltani normális állapotba.
Tesztelik az automatikus gondolatokat és hiedelmeket, ami azért fontos, mert a
diszfunkcionális hiedelmek a sokszor a valóságorientációnk alapját képezik. Elsődlegesen a problémát kell strukturálisan megfogalmazni, ez elősegítheti a további adatgyűjtést. Második lépésként a sémák azonosítása történik. A terapeuta megfigyeli, milyen feltételezések teremtik meg a negatív énképet támogató körülményeket. Konkretizálni kell az alapsémából származó kimondatlan célokat. Az irányított felfedezés lehetővé teszi az élmények jelentésének feltárását. A
terapeuta az áttétel kogníció jelein keresztül nyomon követheti az automatikus gondolatokat.
A terápia során a gondolatnapló vezetésével lehetővé válik a kiegyensúlyozottabb, reálisabb
gondolat létrejötte. A "beteg" a
terápia során megtanulja, hogyan tudja saját viselkedését, hangulatát megfelelő irányba terelni.
Nemrég egy fiú barátom arról mesélt, hogy nagyjából két hónapja “kavar” egy lánnyal, ahogy ő fogalmazott. Érdekes volt számomra, hogy bár ez a srác egy éves ismeretségünk alatt sok lánnyal “kavart”, egyiküket sem nevezte nevén, hanem a könnyebb beazonosíthatóság érdekében valamilyen jelzővel…..
szűretlenszűz 2016.07.27 03:54:47
@Szárnyasi Blanka:
"Az emberek kismillió más okból jönnek össze egymással, mint a szerelem."

Szerintem csak egyetlen egy okból jönnek össze egymással és az a vágy, a vonzódás.
A másikat izgalmasnak, izgatónak, érdekesnek látjuk.
Felfigyelünk rá és vágyódunk utána.
Akarjuk.
Kell.
Ha ez nincs, akkor semmi nincs csak vegetálás, mert egy kapcsolat attól a belső dinamikától válik élővé, lüktetővé, ami a másik iránti vágy növekvő feszültsége és a másikban való feloldódás megnyugvása közé kifeszül.

Van olyan vágy, amihez nem tartozik szerelem, de nincs olyan szerelem, amihez ne tartozna vágy.
Úgy tűnik a HVG pszichológiával foglalkozó részlege kizárólag értelmi fogyatékosokat alkalmaz, illetve olyan szélhámosokat akik azt hintik a népnek amit az hallani szeretne, legyen az bármekkora bárgyú baromság. Most éppen arról írnak cikket, hogy miért is harcolnak egymással a nők, s bár még csak 2…..
szűretlenszűz 2016.07.25 10:11:25
@Mme.Brioche (FR): he-he...te gyárilag vagy ilyen? Ne fáraszd magad az 1000 évig gondolkodással, akkor sem mennél többre, mint ahol most vagy. Nem az időfaktoron múlik hi-hi.
szűretlenszűz 2016.07.25 10:12:46
@szűretlenszűz: A fentit csak illusztrációnak szántam a poszthoz. Ha-ha.
Ha valaki odafigyel a társadalmi jelenségekre, akkor már észrevehetett egy érdekes, újszerű problémát. Például a könyvesblogos Zimbardo-cikk kapcsán is levonható a következtetés: A nők nem akarnak férfiakat eltartani. A férfiak az emberi társadalom kialakulása óta dolgoznak a nőkre, jobbára zokszó…..
szűretlenszűz 2016.07.24 02:30:23
@Ahasverus:
"A nők többségének semmi helye a munkaerő-piacon!"
Ja, igen! De akkor a szexmunkának is lőttek. Legalábbis annak, ami nem az otthon falai között, hanem "nyilvános házban" történik, mert az otthoni természetesen házimunkának számít.
szűretlenszűz 2016.07.25 00:40:29
@Deansdale: Gazdasági válság lenne, mivel a fogyasztás nem egyszerűen a felével esne vissza, hanem kb. a kiinduló állapot 1/8-adára. Olyan iparágak, szolgáltatások roskadnának össze, amik létüket a női vásárlókedvnek köszönhetik. Nem lennének reklámok, sorozatok, magazinok, függönyök, díszpárnák és illatzsákocskák. Egyszerűsödne a világ működése és a legtöbb cuccból elég lenne egyféle. Ha az óvszerre továbbra is igényt tartana a férfiak egy része, az eperízű akkor is menne a süllyesztőbe. Illatok helyett szagok lennének. Feloszlanának a zenekarok. Bezárnának a virágboltok.
Az első primitív, kezdetleges szexrobotok helyett, újabb és újabb, a fokozatosan bővülő vásárlói igényeket egyre jobban lefedő fejlesztéseket dobnának piacra. Legyen kedves, picit okoska is, lehessen megnevettetni, értse a viccet, tudjon elkészíteni pár fontosabb kaját,kapja össze a lakást délutánra, hajtogasson ruhát, legyen rajta legalább 3 lyuk, nedvesedjen a puncija magától, legyen A+++ energiaosztályú és hangutasításra inaktiválja magát.
szűretlenszűz 2016.07.25 01:10:48
@Deansdale:
"Ha egy társadalomban felszaporodnak az olyan nők, akik tudat alatt hiányolják az olyan férfiakat akikre felnézhetnek (tudatosan sosem ismernék be az ilyesmit, mert az méltóságukon aluli lenne), az például azt eredményezheti, hogy pártolni fogják az idegen férfiak tömeges bevándorlását."

Hát baszki, ha tudat alatt hiányolják a felnézést, akkor miafaszt valljanak be tudatosan?!?!
Azt, hogy tudat alatt hiányolják???
De, hát azt nem tudják, ember...érted ezt?
Mondd má' meg lécci, hogy neked mi van a tudatalattidban!
Ha még véletlenül rá is hibáznál, akkor sem lesz már ott, attól, hogy kimondtad.

"A migránsok végülis életerősek és agresszívak, vagyis vannak olyan "értékeik" amik a helyi férfipopulációból már ki lettek irtva a feminizmus által."

Akkor az eszmefuttatásod nyomán, a migránshelyzetre az is egyféle megoldás lehet, hogy az anyaországban kiherélt férfiak, ha újra tököt akarnak növeszteni, menjenek migránsnak egy másik országba, ahol lehet agresszíven dominálni egészen addig, ameddig a helyi emancipuncik újra le nem törik a szarvaikat. Nem kell ide biztonsági kommandó meg titkosszolgálat meg terrorelhárító osztag!!!
Bízzák a nőkre!
Ismered azt a típust, amelyik azzal csajozik, hogy "Én sohasem bántanék egy nőt." És egy kicsit sem ijesztő?..
szűretlenszűz 2016.07.21 02:29:25
@Quadrille Lobster: A hős szindróma elnevezésnek olyan kórházszaga van. Legyen inkább hiúsági bűnözés. Vagy hiúsági politizálás. Esetleg hiúsági anyaság, apaság, amit megelőz a hiúsági baszás. Mindegy mi, csak hatást váltsunk ki vele másokban. Dobjanak egy hátast attól, hogy milyen fasza gyerekek, szívdöglesztő picsák vagyunk.
Hogy besöpörjük a zsetonokat. A csodálatot, a leesett állkapcsokat, hálás tekinteteket,erektáló farkakat, bizsergő puncikat.
Igazán hatékonyan és időtállóan megdicsőülni az elmúlt 2016 évben egy személynek sikerült, és az is az isten fia volt. És ott is rohadtul előre ki volt találva a sztori, pont, mint a gyújtogató tűzoltónál. A názáretihez képest mindenki szánalmas amatőr, bár politikai vonalon kétségtelenül történnek óvatos kísérletek az überelésére.