Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Müller.Péter

208 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyönyörű fehér homokos partok, gránit sziklákkal övezett strandok, érintetlen trópusi dzsungel, virágzó korallzátonyok és a Világörökség részévé nyilvánított természetvédelmi területek. És ez mind csak néhány, a szigetvilág 115 korall- és gránitszigetének megannyi szépsége közül, amelyek garantálják…..
Görögország fehérre meszelt házikói, a Karib-térség álomszerű luxuspartjai, Egyiptom piramisai, Törökország bazársorai és még sorolhatnánk azokat a tipikus, régről ismert jellemzőket és látványosságokat amelyekről egy-egy ország mindenki számára ismert. Azonban van néhány eldugott, titokzatos…..
Dubai városának hallatán, ma már a többségünknek egyértelműen a modernség, a luxus és a rekordok jutnak eszünkbe. Szinte nincs olyan terület amiben Dubai ne próbálná nagyságát hirdetni, illetve rekordot dönteni. Itt található a világ legmagasabb épülete, a világ legnagyobb mesterséges szökőkútja, a…..
Az Indiai-óceánon fekvő álomszép szigetcsoport egyértelműen megéri az árát, legyen szó pihenésről, aktív kalandokról vagy éppen szórakozásról. Bármely szigeten szállnak meg az idelátogató vendégek, az élmény garantált, hogy kifogásolhatatlan lesz. A szigetek többsége kifejezetten a turisták…..
Thaiföld tagadhatatlanul a magyarok legkedveltebb ázsiai úti célja. De mi az ami valójában olyan különlegessé teszi? Az országról köztudott, hogy tengerpartjai, strandjai elképesztő panorámát nyújtanak és igazán exkluzív körülmények között pihenhetjük ki a mindennapok fáradalmait, ha ide tervezünk…..
Mauritius egy vulkáni eredetű szigetállam az Indiai-óceánon, amely két nagyobb és több kisebb szigetből áll. Maga a sziget Afrikához tartozik, azonban érdekes, hogy a helyi népesség nagy része mégis indiai származású. A Karib-térség is tartogat csodákat, viszont ahhoz képest, Mauritius vidéke…..
Utazásaink elsődleges célja általában a kikapcsolódás, a mindennapi fáradalmak kipihenése, a szürke hétköznapokból való elszakadás. A kalandvágyó utazó leginkább a kirándulás, a havas hegycsúcsok megmászása, trópusi esőerdők, barlangok, vízesések felfedezése, esetleg a búvárkodás vagy egy sivatagi…..
Indonézia számos szigete közül talán Bali szigete az egyik legismertebb és legnépszerűbb az utazni vágyók körében. Baliról eszünkbe juthatnak a békés hindu vallású szerzetesek vagy a helyi, hagyományos rizstermesztők, esetleg a vendégszeretet, a hála, a tisztelet szavai. A barátságos helyiek mellett…..
A Hawaii-szigetekről minden bizonnyal a legtöbb embernek a hula táncos, fűszoknyás helyiek, a szörfparadicsomok vagy a luxus élményt biztosító gyönyörű tengerpartok jutnak eszébe. Természetesen Hawaii ennél sokkal több izgalmat tartogat.  Nem csak a kalandorokat, de az átlag embert is garantáltan…..
Görögország és csodálatos szigetvilága a magyarok körében az egyik, ha nem a legkedveltebb úticél manapság. A turisták körében általában a legnépszerűbb célpontok Kréta, Santorini, Zakynthos vagy Rodosz. Ám ezek mellett, a görög szigetvilág számos eldugott, aprócska szigettel büszkélkedhet, amelyek…..
A Bahama-szigetek gyönyörű korallzátonyokból és apró szigetekből álló, trópusi éghajlatú szigetcsoport a Karib-tenger és az Atlanti-óceán találkozásánál. A Bahamákon rendkívül jók a búvárkodási lehetőségek a rendkívül tiszta, átlátszó tengervíz miatt. A tengerpartokon igazi paradicsomi hangulatba…..
Dubai városáról feltehetőleg mindenkinek a modern, monumentális épületek, a luxus, a pezsgő éjszakai élet, a tehetős turistákkal teli bevásárlóközpontok és persze a világcsúcsok sokasága jut eszébe. Ez tehát Dubai ma. Rendben, de hogyan jutott el idáig?   A hajmeresztő valóság bizony az, hogy a…..
Sajnos a koronavírus okozta helyzet, jelenleg világszerte átformálta a szabadság, a kikapcsolódás és az élmény szavainak jelentését. Ám a legtöbb amit tehetünk, hogy megpróbáljuk kihozni ebből az időszakból is a maximumot.  Tervezz előre és fantáziálj arról, hova szeretnél eljutni majd akkor, amikor…..
Nem is olyan rég, Törökország fogalma a magyarok számára még csak a bazárok sokaságát jelentette. Mára előtérbe kerültek a vitathatatlanul izgalmas kisvárosok, a mesebeli tájak felfedezése, az Égei-tenger és a Földközi-tenger partvidékeinek kihagyhatatlan nyaralóhelyei és ezzel az egyik…..
Mint ez már köztudott, a koronavírus már minden kontinensen megjelent. Sőt, ma már szinte a világ minden országában egyre több megbetegedést regisztrálnak. Van azonban néhány olyan csodálatos térség, ahol a legtöbb országhoz képest elenyésző a megbetegedések száma mindezidáig. Nézzük is melyek ezek…..
A jelenleg kialakult, koronavírus okozta krízishelyzet és pánik miatt számos kérdés merülhet fel azok körében, akik utazást terveznek. Legyen szó közeli, avagy távolabbi időpontról, összeszedtünk néhány fontos információt, amivel mindenképp érdemes tisztában lenni, ha utazni vagy éppen utazást…..
Egyiptom leginkább a történelem tankönyvekből ismert a többség számára, sőt az ország nevét hallva gyakran kizárólag a piramisok jutnak az eszünkbe. Na jó, de milyen lehetőségeket tartogat még Egyiptom a piramisokon túl?  Az Egyiptomba látogatók számára a mai napig az elsődleges és legnépszerűbb…..
Ha még nem döntöttétek el, hogy hová menjetek nyaralni az idén, akkor szeretnénk adni egy remek ötletet: Görögországot mindenképpen érdemes felvenni a bakancslistára! Az ősi műemlékektől, a csodálatos tájakig számos oka van annak, hogy miért érdemes pont Görögországba elutaznotok. 1. Sok ezer…..
Görögországot mindannyian az antik kori romokról és a még mindig álló, dicsőséges történelmi épületekről, a napsütéses tengerpartjairól, a hangulatos városairól és szigeteiről, a mindig mosolygós helyiekről és a rendkívül ízletes konyhájáról ismerjük - ugye nem is véletlen, hogy Görögország napjaink…..
Az ár többet elmond egy cégről, mint az gondolnád. Már önmagában meghatározza az ügyfélkört, a cégről kialakuló képet és a céghez társított minőséget az emberek fejében. A magyar vállalkozók egy nagyobb szelete a piaci átlagár alatti árképzéssel próbál „talpon maradni” – nézzük meg, hogy mi a baj…..
Feltörekvő fiatalként, induló vagy tapasztalt vállalkozóként, multis vezetőként és még egyetemistaként is rengeteget tanulhatsz sikeres vállalkozók, feltalálók, gondolkodók idézeteiből, amiket hosszú évek alatt összegyűjtött, milliókat érő tapasztalataik alapján fogalmaztak meg...
Hogy mi a drága és mi az olcsó, azt embere válogatja. Az ínyencek számára egy drága éttermi ebéd néhány különleges fogással körítve igencsak kedvezően hathat és egy mesterfodrász borsos ára is elfogadhatónak tűnhet azok számára, akik rengetegszer csalódtak az átlagos árakon dolgozó fodrászokban –…..
Hosszú út vezetett az 1993-ban Diákszigetként induló 26 millió összköltségvetésű kezdeményezéstől a mostani Sziget Fesztiválig, amely nemzetközi szinten is az egyik legismertebb zenei fesztivállá nőtte ki magát, fél millió látogatóval, sok milliárdos költségvetéssel. Hogyan vált a Sziget a világ…..
Sokak fejében megfordul a vállalkozás indítás gondolata, azonban végül a legtöbbjüknek ez csak egy távoli álom, vagy röpke gondolat marad. A leggyakoribb ellenérv nem az szokott lenni, hogy nincs meg a tapasztalatom, vagy, hogy nem elég jó az ötletem, hanem hogy biztos komoly pénzügyi befektetést…..
Külső szemlélő számára az otthoni munkavégzés (avagy home office) egy áldásnak tűnhet, de egy ebben a helyzetben lévő személy számára ez sokszor inkább átoknak érződik. Nem halad úgy, ahogy szeretne, nem tud olyan hatékonyan dolgozni, ahogy szeretne, a napja teljesen szétesik és csak egy helyben…..