Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabinho

0 bejegyzést írt és 116 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezekben a napokban kezdődik meg az egyetem Hollandiában (sok helyen most van a bevezető hét, amolyan gólyatábor féleség), amit sok tízezer diák vár nagy örömmel és nem kis szorongással. Utóbbi oka nem is feltétlenül az „új ország, új élet, új iskola”, hanem az a pokol (és Emőke írásából kiderül, ez…..
Nem mindenkinek való a külföldi élet, ráadásul a körülmények változása is hozhatja úgy, hogy az ember a hazaköltözés mellett dönt. A napokban két történetbe is belefutottunk, melyeknek több közös pontja van – az egyik az, hogy mindkettő főszereplői Németországból költöztek vissza Magyarországra. Az…..
Van egy bevett filippinó csalás egyedülálló férfiak ellen. Elsősorban azért férfiak a célpontok, mert nők aligha utaznak a Fülöp-szigetekre párt keresni. A Met által elmesélt tragikus történet nem kevés tanulsággal szolgál...
Lakást bérelni általában nem tartozik a legegyszerűbb akciók közé, az azonban még így is ritkaságnak számít, hogy az ember testi épsége is veszélybe kerüljön közben. Márpedig valami ilyesmi történt Jánossal Hollandiában. A történet színhelye: Rotterdam..
A címben feltett kérdésre bizonyos szempontból elég nehéz válaszolni, hiszen nyilván attól is függ, milyen színvonalú életre gondol az ember. Vanessa úgy döntött, neki egy hónapra 1500 eurója van a megélhetésre. Lássuk, hogyan jön ki ennyi pénzből...
Az ember véleménye sokat változik élete során, és ez igaz lehet akár egyetlen országra vetítve is – minél tovább élünk ott, annál inkább észrevesszük az idegesítő dolgokat is. Téged mi idegesít abban az országban, ahol élsz? Mi az, ami korábban nem zavart, mostanában igen? Írd meg a…..
A hivatalos adatok szerint több mint 600 ezer külföldi állampolgár él Dániában, ám nem mindenki tud maradni is, aki szeretne. Sokan arról panaszodnak, hogy az elmúlt években egyre erősebb a bizonytalanság és egyre nehezebb elhelyezkedni az országban. Ezért aztán elmennek, noha szívük szerint…..
Szabinho 2020.12.15 16:09:00
@nyman: ezek közül már inkább csak Kanadában van reális esélye valakinek összeszedni a pontokat. én Ausztráliában élek, itt az elmúlt 5 évben nagyon lecsökkentették a keretszámokat, kevés ember tud már csak bejönni, nagyon keresett hiányszakmával és ott is legtöbbször csak egy régióba, mint pl Tasmánia, Dél-Ausztrália vagy Északi Terület. sokan itt vannak 10 éve diákvízumon, csak tengődnek, kergetik az álmot, közben egy olyan képzésért fizetnek amire semmi szükségük sincs és heti 20 órában dolgoznak egy konyhán minimálbér alatti fizetésért
Meték őrült ötlete, mely szerint a Fülöp-szigetekre kellene költözni, elég hosszú idő alatt valósult meg, de miként a posztból kiderült, végül csak eljutottak a céljukhoz. Más kérdés, hogy a hely, ahol kikötöttek, tartogatott némi kihívást számukra...
Sikertörténet következik, méghozzá több értelemben is. Peti Angliában küzdötte fel magát a sok szempontból pokoli tengerparti szórakoztatóközpontból (aki látott már részeg angolokat, az tudja, a jelző mennyire nem túlzás…) egészen addig, hogy vissza tudott térni a szakmájába és újra tudta gondolni…..
Szabinho 2020.12.01 00:20:11
Komoly sikert aratva a magyar labdarúgó-válogatott kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra (remélhetőleg megrendezik). Az Izland ellen 2-1-re megnyert mérkőzés a sporton túl mást is megmutatott, mégpedig azt, hogy mennyire nem lehet ma már szétszálazni Európát és mennyire alap lett a…..
Két év Szingapúr, hét év USA – ezen idő alatt lett gimnazistából doktorjelölt Hanna. Történetéről először 2013-ban olvashattatok a blogon, aztán 2018-ban ismét találkozhattunk vele, amikor éppen az Egyesült Államokban diplomázott. Mindkét alkalommal édesanyja számolt be sorsáról, miként most is...
Idegen nyelven élni nem is olyan egyszerű, de egy második (többedik) nyelv ismerete rengeteg lehetőséget rejt – no és persze jó sok kihívást is. Peti posztjából kiderül, hol tart 9 év angliai élet után és mi az, amivel kénytelen megbékélni...
Az észak-amerikai országban azt tanítják, hogy a szerelem az szerelem, nemtől függetlenül, a gyerekekben pedig nem merül fel, hogy a bőrszín miatt ne lehetne barátkozni egymással. Legalábbis ez a Juharszirup szerzőjének tapasztalata...
Szabinho 2020.10.19 11:47:36
@arncht: csak a homoszexualis temara reagalnek. Ilyen nincs hogy elobb meg aztan. Mikor azt latja a gyerek hogy az osztalytarsanak 2 apja van vagy 2 anyja nem mondhatod neki hogy eloszor tanuld meg a tobbsegi szerepeket. Az egyebkent mennyi ido? 1 ora? 1 ev?
Ki ne álmodozott volna arról, hogy egy toszkán kisvárosba költözik, vesz egy régi házat, a helyiek majd befogadják és boldogan él, amíg meg nem hal? Nos, nyilván sokan vannak ilyenek (kisebb irodalom épült erre a tematikára), ám a valóság azért ebben az esetben is más. Nem is kicsit. Poggibonsi..
Szabinho 2020.10.04 10:57:32
A hazatérés nehezített vállfaja, amikor az ember azt érzi, hogy a segítség és jószándék helyett gáncsokat és folyamatosan újabb akadályokat kap. Ez történt anno Mária gyermekeivel is – egy család két tanulságos története következik. Hazaköltöztél Magyarországra? Neked is nehézségeid vannak vagy épp…..
Péter önhibáján és akaratán kívül kényszerült több hónapra Magyarországon maradni, ami 13 év külföldi lét után kifejezetten érdekes tapasztalatokat hozott számára. Azon is elgondolkodott, milyen érzés ma magyarnak lenni...
Szabinho 2020.09.10 11:53:43
@ChristineK: igen, ugyanezt a mondanivalot harmadennyi karakterbol is ki lehetett volna hozni. Foleg hogy nem tortenetet mesel, hanem gondolatokat oszt meg
Ez a nap is eljött. Ahogy a Mátrix című filmben is elhangzott, „Minden dolog, aminek kezdete van, véget is ér.” Ennek a blognak most jött el a vége. Majdnem 7 éve kezdtük el ezt a blogot írni, teli voltunk új élményekkel, izgalmakkal, ahogy az egy teljesen új kontinens felfedezésekor várható is.…..
Buenos Airesről rengeteg minden juthat az ember eszébe: a tangó, a foci, az ételek, a zene vagy a történelem iránt érdeklődőknek a katonai diktatúra. Nekem speciel régi vágyam, hogy egyszer eljussak Argentínába egy koncertre, mert úgy tűnik, az ottani közönség elképesztő hangulatot képes teremteni.…..
Mint minden nagy ország, így Spanyolország esetében is nehéz egységes szokásrendszerről beszélni, hiszen másképp élnek az emberek mondjuk Baszkföldön és másként az ország déli csücskében (a baszkoktól ezúton is elnézést a „lespanyolozásért”). Ezzel együtt is vannak olyan szokások, melyeket nem árt…..
Szabinho 2020.07.29 17:18:25
@arncht: azért nem olyan magas az az életszínvonal. a gazdaságuk stagnál. nagy a munkanélküliség, a déli népek is mennek az Unióba munkát vállalni. Magyarország mára már gazdagabb országnak számít mint Görögország vagy Portugália. persze, tudom hogy ez csak átlagos szám, mert nálunk vannak brutál szegény régiók is. Ausztria nagyon messze van tőlünk és ők tényleg nagyon jól is élnek, de a spanyolokat és az olaszokat gazdasági fejlettség terén valószínűleg utolérjük a következő 10 évben.
Nagyon nehéz meghatározni pontosan, mi is az olcsó és a drága, hiszen leginkább attól függ, mihez viszonyítjuk – a magyar árakhoz, a helyi fizetésekhez, esetleg a környező országokhoz. Mégis megpróbálkozunk most egyfajta vitaindítóval, amiben pontos árak éppen ezért nem lesznek, inkább termék- és…..
Vajon két év alatt mennyire tudja eldönteni valaki, hogy külföldön kíván-e maradni? Lehet ennyi idő után megalapozott döntést hozni? Mindenesetre Zoli a jelek szerint meglehetősen biztos a dolgában. Te hazaköltöznél? Inkább maradnál külföldön? Érted azokat, akik visszatérnek vagy fel nem bírod…..
Az ember azt gondolná, hogy ha már karanténban kell lenni, akkor milyen jó lehet azt a pálmafák árnyékában, az óceán partján megélni. Nos, a valóság azért teljesen más, mint az Niki kajmán-szigeteki beszámolójából kiderül (a képeket külön köszönöm neki). Neked hogyan telnek a napok és hetek a…..
Szabinho 2020.05.04 13:50:48
@Van ilyen: itt is volt azert egy kis arcoskodas, mint az osszes hataratkelonel. En is kulfoldon elek, Ausztraliaban. Oriasi butasag azt gondolni, hogy egy tavoli egzotitus helyen nincsenek nehezsegek, meg hogy mindenki a tengerparton lakik. Mas. Van ami jobb es van ami rosszabb.