Regisztráció Blogot indítok
Adatok
futuretech

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hetiBeton stáb nem először fut bele abba,  hogy az autóskultúra hangadói tanúbizonyságát adják annak, hogy fogalmuk sincs mi az, ami történik a városban, és hogy ezeket a bizonyos történéseket milyen folyamatok is mozgatják. Ez a tájékozatlanság pedig, párosulva egy…..
Azért ez így elég durva karácsony előtt. A Connecticut állambeli Newtown általános iskolájában meggyilkolt egyik kissrác utolsó sorait posztolják Amerikában a twitteren, a papírszelet felső részén, magyarul. Frissítve! Sandy Hook Elementary School, Newtown, Connecticut.…..
futuretech 2012.12.15 14:17:44
Frappáns tudósítást láthattunk a nap legfontosabb eseményéről, Angela Merkel és Orbán Viktor találkozójáról a TV2 délutáni híradójában, csütörtökön. A műsorvezető ezekkel a mondatokkal vezette fel a bejelentkezést:Angela Merkellel tárgyal Berlinben Orbán Viktor. Losonczi…..
„Tekintsétek, miként könyörög Istenhez, hogy küldjön el valakit, aki megváltja mindettől a kegyetlenségtől és barbár gyalázattól. Nézzétek, mennyire kész egy zászlót követni, csak legyen, aki felemelje.”Niccolò Machiavelli: A fejedelem - 1513 Egy ország…..
futuretech 2012.05.08 14:16:06
@hattyú: +1

És nekem van egy olyan elméletem hogy a (egyszerűen fogalmazva)széles látókörű úgymond bölcs embereket nem érdekli a hatalom megszerzése sem a gyakorlása.

Ők maguktól nem tesznek semmit ez irányban és ha ritkán vezetési pozícióba kerülnek akkor is mások tolják oda őket.
futuretech 2012.05.08 14:45:34
@Kedves Loránd: Jól látom, hogy személyes szintre akarsz levinni egy általános rendszervitát, eszmecserét?

Mindenesetre az úgynevezett valóság vagy még inkább valóságok megismerése az egy folyamat vég nélkül.
Kijelenteni befejezett módban az tévképzetekhez vezethet.
Kevesen tudják, hogy az egy főre jutó tojástermelés volt az a gazdasági mutató, amiben legelőször leelőztük az USA-t, még az ’50-es években. Akkoriban nagy szó volt ez, Rákosi Mátyás diadalittasan jelentette be a fegyvertényt. Nemhiába kötődik a magyarság ezer szállal a…..
Miután mára teljesen világossá vált, hogy a doktori címétől megfosztott Schmitt Pál tényleg nem hajlandó önként lemondani, egyetlen izgalmas kérdés maradt: miért nem vonja meg a bizalmat tőle a kormánypárti többség? A legutóbbi bejegyzésben már adtam egy lehetséges…..
futuretech 2012.04.02 04:16:58
@ILLED: Jó ez, hogy bemásoltad.
Első olvasásra úgy látom, hogy jogkövető módon nem lehet elmozdítani.

"13. cikk
(1) A köztársasági elnök ellen büntetőeljárást csak megbízatásának megszűnése után lehet indítani.
(2) Az Alaptörvényt vagy tisztsége gyakorlásával összefüggésben valamely törvényt szándékosan megsértő, illetve szándékos bűncselekményt elkövető köztársasági elnökkel szemben az országgyűlési képviselők egyötöde indítványozhatja a tisztségtől való megfosztást."

Itt szerepel a "szándékos" szó. Pali bátyánk meg folyamatosan hangoztatja a jóhiszeműségét.
Ha a jogkövető lehetőségeket nézzük akkor Orbán Viktor megfelelően jár el. Vagy rosszul látom?
Schmitt Páltól csütörtökön elvették doktori címét. A köztársasági elnöknek pénteken több nyilvános szereplése is lett volna, de mindet lemondták. Ma mindenki azt szeretné tudni, mi lesz Schmitt Pál döntése. Az utca emberét kérdeztük, a köztársasági elnök mondjon le,…..
Bár a tolvaj Schmitt lassan távozik, Károlyit pedig Horthy és Rákosi után Orbán is emigráltatta, történt még egy fontos dolog Magyarországron. Átadták a kecskeméti Mercedes-gyárat.A gúny és szánalom tárgyává lett köztársasági elnök megbízója elégedetten nézett…..
A legutóbbi pofavizit átfogóbb volt, ezért (és nem csak ezért, idő, miegymás) most csak egy kurta ambuláns diagnózis erejéig zavarom önöket. Van a nem kifejezetten kormánypárti médiának egy olyan vicces szokása, hogy odadug az arcok elé egy mikrofont, és többnyire valamiféle…..
futuretech 2012.03.28 09:48:38
@_drc_: Értem amit mondasz és egyet is értek vele.
Viszont én két lépcsőfokról beszéltem amiből a második a különleges képességű emberek az elsőre az átláthatóságra alapul.
És egy komplexebb halmazra gondolok ahol a végzettség(ek) csak a belépő szint. De például van mellé tapasztalat, szereti sőt hobbija a munkája, tudásterülete amelyben elmélyült.
Az ilyeneket kevéssé érdekli más pl. pártpolitikai helyezkedés, érdek kiszolgálás.
Nos eltelt a hónap, amelyben azt vállaltam, hogy megpróbálom minimálbérből kihúzni. Nincs mit kertelni, be kell látnom, hogy nem sikerült. Az utolsó héten nagyon elszaladt velünk a ló. Igaz ugyan, hogy nem csak a heti megélhetést finanszíroztuk belőle, hanem azért jórészt…..
Két takarítónőt és a büfést küldik Pleschinger Gyula és Rogán Antal ellenében. A kormány „lényegében a tegnapi naptól fogva kész az IMF-tárgyalások megkezdésére” – mondta el Giró-Szász András kormányszóvivő. Az IMF válaszában közölte, „Mi ezt…..
Közröhejbe hajlik lassan a Fidesz törvénygyárának működése. A tegnapi-tegnapelőtti ellenzéki obstrukció eredménye, hogy kormányunk nem tudta eldugni a Munka Törvénykönyvének vitáját éjszakára. Végülis csak négymillió adófizetőt érint, gondolom kormányunk őket…..
futuretech 2011.11.30 10:49:53
@sárkányfő: Persze ez igaz. Csak senki nem mondta, hogy a föld a legtökéletesebb világok egyike.
Előfordul, hogy nincs elég forrás. Pl. a szülőnek nincs elég ideje, kvalitása foglalkozni a gyerekeivel és órákon át beszélgetni velük napi szinten.
Vagy az állam nem tud fizetni elég és többfajta szakembert, hogy szépszóval, megértetéssel egyengessék a gyerekek útját.

Még egyszer: Nem azt mondom, hogy testi fenyítés kell. De a föld történelmét tekintve nagyon kicsi az az időszelet mostani korunkban ahol már nem alkalmazzák egyáltalán.
Ezért is túlzásnak tartom azt a mértékű felháborodást amit ez kivált.
futuretech 2011.11.30 10:53:53
@Secnir: Oké ezekszerint van, nem tudtam.
De amit kaptunk mint barack az tényleg így működött de jól csinálhatta a tanár mert rendesen fájt egy rövid időre.
„A citált mondatát én úgy értelmeztem, hogy már a negyvenes korosztály is annyira beleszocializálódott a múlt rendszerbe és a rendszerváltásba, hogy az ő irányításukkal semmi esély a kilábalásra” – provokálta egy évvel ezelőtt az újságíró a Fidesz fiatal…..
Férfi blog Nem is értem 2011.11.27 16:11:00
Matolcsy legfrissebb szavaiból az derül ki, hogy jogász kormányunk az állam jövő évi költségvetési stabilizálásától reméli a gazdasági felemelkedést. Ennek érdekében folytatja a gazdaság szereplők agyonverését, úgy a vállalkozásokét, mint a fogyasztókét. Tényleg…..
futuretech 2011.11.28 10:03:31
@terszim:
"A posztolónak nem csak költségcsökkentésre van lehetősége (ami egyébként valóban az általa leírt hatásokkal jár). Lehetőséget kellene találnia a bevételei növelésére is, például tanuljon és váltson jobban fizető munkára, vállaljon másodállást, dolgozzon hétvégén is, stb. (hogy pontosan mit, és hogyan, azt találja ki maga, ne az államra várjon, ne a fórumozókat kérdezgesse)."

Oké, bizonyos szempontból ez igaz. Erőfeszítésekre válság nélkül is szükség van.
De:
Bár erőfeszítéseket tennének az emberek de abban semmi vonzó nincs, hogy gépekké váljanak és hanyagolják az élet minden egyéb területét. Ha valaki belehajszolja magát a pluszmunkába kényszerrel akkor hamar kiégés jön, kapcsolatok kiüresedése, betegség, depresszió.
Ráadásul mindezt egy értelmetlenül nehezített pályán ahol látszik, hogy a plusz erőfeszítés alig hoz valamit mert a befektetett energia nagy részét lecsapolják és a semmibe elfolyik.

Szerintem nagyon is józan hozzáállás ha valaki azt mondja hogy ez nem éri meg mert rövid az élet amúgy is, és inkább megpróbálja élvezni azt ami megmaradt és olcsóbb hobbijaival, barátaival, családjával tölteni az időt.

Vagy belerakja azt a plusz erőfeszítést de nem itthon hanem máshol ahol az eredményből több marad meg és a levett hányad kevésbé tűnik ablakon kidobott hozzájárulásnak.

Vagy azt mondja, hogy beleteszi a pluszt de ne nézzék hülyének és ezen az értelmetlenül nehezített fokozatú pályán nem vesz részt. Inkább az erőfeszítéseinek egy részét és az agyát arra használja, hogy kikerülje az adóterhelést kiskapukkal vagy a szürke, fekete zónával.

Ha a tanulást választja valaki ahhoz meg éppen hogy kevesebb munka kell, több takarékoskodás és idő.
  Ma reggel a Moody's a bóvli kategóriába minősítette le Magyarországot. Az általunk megkérdezett emberek nagyon nem örülnek a hírnek, de szerintük is összefogtak ellenünk, ahogy ezt a kormány is állítja. Van, aki disznóságnak tartja, ami itt folyik. Az elszálló…..
futuretech 2011.11.25 13:39:57
@Kivlov: Pedig pont ilyesmire lenne szükség. Sőt az állami szféra és nyugdíj csökkentése után lehet, hogy a segélyeket nem is kellene.
futuretech 2011.11.25 13:49:36
@Kivlov: Értem csak a közalkalmazotti szféra csökkentésével hirtelen sokan válnának munkanélkülivé amit muszáj lekezelni.

Egyébként én nem segélyt adnék hanem kamatmentes hitelt ugyanígy havi folyósításban amit vissza kell fizetni később.
Hetvennyolc százalék. A Medián friss felmérése szerint ennyire nőtt azoknak az aránya, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok. A közhangulat egyre kísértetiesebben hasonlít ahhoz, amilyen a tavalyi kormányváltás előtt volt. Egy fontos különbséggel. Érdemes alaposan…..
Kerékagy Könnyes bicikliszerelem 2011.11.09 16:27:00
A kerékpár és kerékpárosa között kialakuló érzelmi szálról ritkán esik szó a szakirodalomban. A Dee Dee K közreműködésével készült rövid alkotásban sem a szavaké lett a főszerep.bike ♥ from Rick Darge on Vimeo...
futuretech 2011.11.09 22:34:34
@Luxusmoszkvicsslusszkulcs: Lehet, hogy igazad van. Végül is rengeteget fejlődött a technika. Engem csak elkapott a nosztalgia mikor régebben versennyel nyomultam és Bp.- Velencei tó megvolt 1:10 alatt. Most egy olcsó Neuzer kerékpárom van amit nem szerettem meg.
Meg jobban éreztem az utat, kanyarokat teló nélkül
és a légellenállás is kisebb volt.
"A sikernek ára van, nem titka,Bohócnak nem jár aranykalitka,Ne szidd a sznobokat,Hisz belőlük élsz,Az írástudóktól meg jobb ha félsz..."Ez a strófa jutott eszembe a legutóbbi Hobo lemezről, ahogy Kedves Vezetőnk parlamenti beszámolóját hallgattam a hétvégi EU…..
futuretech 2011.10.25 08:35:57
@Grigorij Pantyelejevics: Tényleg lehet, találhatóek erre jól működő páldák pl: európa északi részén.
Csakhogy ők kissé más alaphelyzetből tudják kivitelezni. Történelmileg és gazdaságilag is.
Nekünk nem fog menni a nagy állam a csőd szélén.
Majd ha eljutunk arra a gazdasági szinvonalra akkor és sem szavazok a nagy állam ellen, csupán annyi feltételem lesz majd, hogy szakértőket szeretnék látni, teljes átláthatóságot és párbeszédet.
Abban a pillanatban öregedtem meg végérvényesen és visszavonhatatlanul, amelyikben már sehogyan sem tudtam megkerülni annak a beismerését, hogy bizony, irigylem a fiatalokat. Nem jön ez ennyire hirtelenül, csak ugye addig a bizonyos pillanatig még tud az ember hárítani: ugyan, miért…..