Regisztráció Blogot indítok
Adatok
2016natsu

17 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz nem látni, milyen kéjes örömmel fogad a magyarországi kormánypropaganda minden egyes nyugat-európai merényletet. Hogyan játszanak rá, hogyan adják a lovat az emberek félelmei alá, történjék a támadás Nizzában, Párizsban vagy Berlinben...
A Fuji arnyekaban Landmark Tower 2016.10.23 11:51:52
Ferjem szulei nalunk vannak latogatoban, igy minden napra szervezunk egy kis varosnezest vagy setat a kornyeken. Minap, a Yokohama obolbe csavarogva, kihasznaltuk a tiszta idot es  felmentunk a kilatoba...
Sziasztok!Tegnap mentem a nyelviskolába vizsgát tenni, de azt mondták, hogy jól beszélek, és nincs náluk olyan osztály, amely nekem való.Örülök, de nem örülök.Sajnos ez az ingyenes magyar óra nem volt nekem való. Ezért tovább keresek más iskolat. Ha Japánba mesz és ott akarsz élni, akkor valahogyan…..
2016natsu 2016.08.31 21:29:56
Az egyik fajta késő az eleve késve indul, és az autóból, tökéletesen járható forgalmi viszonyok között telefonál, hogy "Sajnálom, dugóba kerültem, de nemsokára odaérek". És még ekkor is korábbi időpontot mond, a késésének kisebbítésére, mint amennyi idő alatt valójában oda fog érni.

[off]
Ezt egy kicsit elszabtad :) (nincs betűcsere, így mondható)
"sz*rnak idegenekre" ezt sem akarod a blogodon írni. Majd valaki elmondja pontosan mit jelent.
[/off]

Ami a magyar tudásod illeti, úgy tűnik nagyon sokat tudsz, és valóban lehetséges, hogy nyelviskolában már nincs a szintednek megfelelő óra. Viszont még így is érezhető a nyelvtani hibákon keresztül, hogy nem az anyanyelved.
(Alanyi és tárgyas ragozások keverése, szórend, stb).
Mindenképpen javasolnám, hogy írj úgy, hogy az írásaidat egy anyanyelvűvel kijavíttasd. És ezekből tudj tanulni. Sokszor nyelvtanilag nem helytelen amit írsz, de a szórend miatt más jelentést kap a mondat mint amit az adott kontextusban helyesen mondani lehetne. Igazán nehéz úgy idegen nyelvet jól megtanulni, hogy kedvességre hivatkozva, nem javítják ki a hibáidat, mert az érthetőséget már nem zavarja nagyon. De így megmarad a tudásod a jelenlegi szinten.
Ha nyelvgyakorlás céljából írsz/beszélgetsz, külön kérd meg a beszélgetőpartneredet, hogy javítsa ki ha valamit rosszul mondasz. Ne foglalkozzon azzal, hogy ez bántó-e, és te se bántódj meg azon ha ezek után folyton kijavít, vagy elmagyarázza, hogy mit jelent amit mondtál.

がんばって!
Nem szökött meg senki a sátorból, amelyben három férfi és három nő "űrhajós" egy évig volt összezárva Hawaii szigetének hegyeiben egy Mars szimulációs kisérlet keretében. ..
Dömötör Csabának, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárának sajnos nem sikerült megértenie a 2016. október 2-i menekültellenes népszavazással kapcsolatos álláspontunkat, amely az állampolgárokat segíti a népszavazáson való részvételben. Segítünk, és elmagyarázzuk neki!..
Mai bejegyzésem lehet kicsit másképpen lesz... Szerencsére, az olvasóim nagyon szimpatikusak. Mindig félek amikor elosztom a bejegyzést, mert lehet nem tetszeni fog amit írtam, de eddig soha nem kaptam gonosz kommentot. Nagyon hálás vagyok, mert így támogatnak engem. Amit tudok itt írni, csak…..
Visszatértek az ékezetek. Ami nem más, mint annak a jele,..
Vegre akadt egy kis szabadido. Bar most mar ugyis mindegy. 4-en ucsorgunk, es varjuk a gepeinket. Egyiptom, Oroszorszag es....
Szep sorjaban, a menetrend fuggvenyeben tunnek el az emberek 10 perccel az ingyenes buszjarat indulasa elott legalabb, a hazaindulo teljes menetfelszerelesben (pl. ajandekkal teli tulsulyos borondok :) varnak a recepcional. A tanarok, (vagy legalabbis akinek az ideje engedi) jonnek elbucsuztatni az…..
Amilyen sebesseggek tortennek a dolgok, az idonek ez nem a repulese, hanem a zuhanasa. Szabadesesben. Mire picit feleszmelek mar vege mindennek. Vagyis csak majdnem...
prolog: ez a tegnapi postom lett volna, csak elfelejtettem elesiteni.Sokminden van japanban, amit ebben a programban meg lehet tapasztalni. Egy valami azonban sajnos nincs...
Elerkezett az az idopont amikor azt mondhatom, "Diz is onehalf" (Ez majd egyszer egy masik post lehet). Szoval eltelt a 15 napbol a fele.azaz 7 nap. Viszont fellovok par kepet az eddigierol. Gondolta Moricka..
jfkc - japán élmények Homevizit 2016.07.19 14:09:28
Hetfon, meglatogattunk egy kornyekbeli Japan csaladot. A 24 for 12 darab 2 fos csoportba sorolvan, varakoztunk arra, hogy ertunk jojjenek es elvilegyenek. Aztan amikor megjottek,..
jfkc - japán élmények Oszaka 2016.07.19 13:53:49
Joreggelt. Tehnap Oszakaban voltunk. Reggel fel kilences indulas mellett is ejjel fel tizenketto korul erkeztunk.Errol legalabb ket posztot is lehetne irni, igy viszont most nem irok egyet sem. A fenykepek nem tudtak megorokiteni az izeket sem. Eddig ez persze tobb sebbol verzik:..
jfkc - japán élmények Alvas 2016.07.16 00:29:27
Az elmult 4 napban, naponta 4 ora alvas nem nevezheto megfelelo pihenesnek. Igy aztan..
Eltelt a masodik, immar teljes nap. Kb. ennyi ido eleg is lenne arra, hogy mindent osszeirjak, ami tortent. De inkabb csak osszefoglalok par dolgot, es jegyzem a reszleteket, mert felek, elfelejtek par dolgot amit nem kellene. Ezzel szemben egyidejuleg..
jfkc - japán élmények 15 nap 2016.07.13 13:55:42
Eloszor is megerkeztem.Kezdodik a 15 napos program. Meg kellene kerdeznem a 15 nappal oregebb onmagamtol, hogy mire kellene felkeszulnom, mit kellett volna maskepp, vagy jobban csinalnom. Egyelore nem tudom, de remelhetoleg 15 nap mulva mar okosabb leszek. Peldaul azon gondolkodtm, hogy milyen…..
Liszt Feri Nemzetkozi repuloekezethegyen.....
jfkc - japán élmények Ittekimasu 2016.07.12 08:34:57
Tarisznya a vállamon.... Majdnem. Bőrönd a küszöbön, Útlevél a zsebben. Repjegy, fényképezőgép, és a digitális nomádok elengedhetetlen tartozéka a laptop a kézipoggysászban. Kicsit úgy érzem magam,..
Csomagolás, készülődés, csekklisták, semmi fontosat ne felejtsek el. Részben.... De az ébrenlét oka,..
Ha Japán vallása kerül szóba, annak, aki kicsit is jártas a témában, rögtön két dolog ugrik be: sintó és buddhizmus. Már a japán buddhizmus is elég zavaros az egyszeri szemlélődő számára a különböző iskolákkal és bódhiszattvákkal, de a sintó sem panaszkodhat a maga népes istenvilágával,ezért úgy…..
A Fidesz tegnap sajtóközleményt adott ki, melyben a párt egy rendőri szemlére hivatkozva a következő dilemmát veti fel: „Felmerül a kérdés, hogy az aktivisták – emberek jóhiszeműségét kihasználva – valójában nem is a környezetért aggódnak, hanem egy drogtanyáért.„ A Ligetvédők kommunikációjából, de…..
Maria ragyogóan kezeli a közösségi oldalát, ezért felkarolta őt a média és ez talán segített neki hamarabb a Boeing pilótafülkéjében a jobb székbe kerülni...
Repülési terv Megérkeztek az első információmorzsák a repülés útvonalairól. Részletek az alábbi táblázatban olvashatóak. Az előzetes útiterv alapján, dubaji átszállással, kb. 20 órás út lesz. Ehhez adjunk hozzá 7 óra időeltolódást, városi közlekedést, stb. Összességében kb 30 óra talpon...