Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gunner

123 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BevezetésMostanság a képregényhősök aranykorát éljük, különösen azóta, hogy 2008-ban a Marvel elkezdte építeni a „mozis univerzumát”, azaz tervszerűen felépíteni és összehozni a kiadó hőseit. Az elmúlt nyolc év során futószalagon gyártották a filmeket, kivétel nélkül sikerrel, ez pedig végre arra…..
Megjöttek az Oscar-jelölések, ideje, hogy kicsit szemezgessünk a fő kategóriákból. Az elmúlt években egyre kevésbé szimpatizálok az Akadémia döntéseivel, de ettől függetlenül nagy izgalommal tekintek a díjátadó elé. Jöjjön hát 17 fő kategória és az idén legjobbnak jelölt filmek/filmesek!..
Hát itt vannak, szinte csak meglepetéssel tévében és moziban egyaránt... természetesen mindig a nagyobb sztárok javára. Ja, és most már Magyarországnak is van belőle...
Mozgókép Blog Top 2015 2016.01.01 13:45:04
Idén is megvolt a magam kis filmtermése, egészen pontosan 65 filmet tudtam megtekinteni a 2015-ös naptári évből. Ezúttal is volt jó néhány, ami elnyerte a tetszésemet, de voltak dögivel olyanok is amelyek csalódást okoztak, vagy egész egyszerűen csak bűnrosszak voltak. No, de ne is…..
Bevezetés„Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban…” Ezzel a mondattal indult hódító útjára 38 évvel ezelőtt minden idők legnagyobb mozgóképes legendája, a Csillagok Háborúja. George Lucas halhatatlan legendájának gyártás szerinti első fejezete (IV. Rész: Egy Új Remény) 1977. május 25-én debütált…..
Természetesen az "űrszekerek" sem maradhatnak ki a karácsonyi sci-fi karaván és utazó cirkusz truppjából, így némi szivárgás után a Star Trek Beyond első hivatalos előzetese szintén útra kelt. Korai ítélkezni, de a rendezőcsere ha feltétlen bizakodásra nem is, némi érdeklődésre talán okot ad.…..
Gunner 2015.12.14 23:49:33
@NorthopViggo: Tudom, hogy nem ő rendezte, de nyilván hangulatra meg stílusra azokból a filmekből fog kiindulni, amiket előtte Dupla J összeeszkábált.

Szerintem sincs Trek-hangulata (ahogy az Abrams-filmeknek sem volt), ezek már a facebook-függő, okostelenfon-nyomkodós generációra lettek kihegyezve.

Persze szórakoztatóak és iszonyú látványosak, de a csilli-villi látványon, meg a műmájer álemenősködésen kívül sok mindent nem találni bennük. Kb. mint a Marvel-filmek esetében.
Gunner 2015.12.15 15:33:33
@Vészmadár: A magam 33 évével én sem tartozom a "fiatal" közönség közé, de azért nagyon befogadó tudok lenni. A baj az, hogy van az a nemzedék, aki felnőtt a '80-as évek filmjein, aztán rendezők lettek és most vért izzadva erőködnek, hogy megidézzék azokat a mozikat, főleg lazaságban, de a végeredmény számomra szinte mindig kínos erőlködés.

Az Abrams-féle Star Trek-mozikon is azt érzem, hogy ezt a '80-as évekbeli lazaságot akarja eladni a mai fiatal közönségnek, csak ez már rohadtul erőltetett meg művi. Meg jó, oké, rendben van, tényleg kell a vérfrissítés, de attól még szólhatnának valamiről a filmjei, mert a két általa dirigált ST-k szimpla bosszúfilmek voltak.

Amúgy szerintem is volt ezeknél rosszabb a régi filmek között, nálam kb. így néz ki egy tetszési sorrend:

1. A nem ismert tartomány
2. Khan haragja
3. A film
4. A hazatérés
5. Nemezis
6. Star Trek
7. Spock nyomában
8. Sötétségben
9. Nemzedékek
10. A végső határ
11. Űrlázadás
12. Kapcsolatfelvétel
Jó ideje tudjuk, hogy a feltámadások korát éljük: szinte minden napra jut egy, csak az a kérdés, szükségünk van-e ennyire? Meglátjuk. A lapozás után történelemlecke a 20 éves csata eseményeiről...
A Star Wars-univerzum legmeghatározóbb szerzője 66 évesen úgy döntött, pihenni szeretne, és visszavonul a legkedvesebb gyermeke életének további egyengetésétől. Az Erő mindkét oldalát uraló nagymester A Birodalom visszavág (The Empire Strikes Back, 1980), A Jedi visszatér (Return of the Jedi, 1983)…..
Gunner 2015.11.12 16:01:00
Lawrence Kasdan a zseni. Micsodája ő a Star Wars-nak? A "legmeghatározóbb szerzője"? Nem tudom, hogy a röhögéstől, vagy a sírástól fetrengjek eme sorok olvasása után.

Én elhiszem, hogy vannak ezek a késő harmincas, kora negyvenes "geekek", akik péniszüket verdesve álmodoztak arról, hogy majd Lucas az előzménytrilógiával valamiféle nosztalgia túrát szervez nekik és vágyálmokat teljesít be, de ő szerencsére ennél jóval többet akart, nem hátsó feleket kinyalni.

Aztán mivel nem tette, ő lett a tehetségtelen és gonosz, hozzá nem értő nímand, aki mellett még szerencse, hogy ott volt két akkora géniusz, mint Gary Kurtz, valamint Lawrence Kasdan, olyan kritikai és kasszasiker alkotások szülőatyja, mint a Wyatt Earp és az Álomcsapda. Tűkön ülve várom, hogy Az Ébredő Erő hozni tudja-e főleg az utóbbi film mesteri színvonalát.

Lényeg a lényeg, hogy elfogadom, bár megérteni és felfogni sosem tudom majd azt a lunatikus agybajt, ami ezt a generációt jellemzi (bár a poén az, hogy a magam 33 évével popkultúrális értelemben közéjük tartozom, ám ezt jó ideje már mélységesen szégyellem). De végül is boldog vagyok, hogy betegségükre majd most ez a zseni Kasdan, és a másik forradalmi lángelme, J.J. Abrams meghozza a gyógyírt gyermekkoruk begyepesedett, elengedésre képtelen vágyálmaival, ahogyan remake-eli és újrahasznosítja emlékeik legszebb pillanatait eladva nekik úgy, mint új filmet és eredeti történetet.

De hát mit várjunk egy olyan korban, ahol George Lucas a megtestesült gonosz, mert merészelt olyan Star Wars filmet csinálni, amiben nincs Han Solo, meg Birodalom és TIE vadász, pedig ugye az a Csillagok Háborúja lényege. Egy olyan korban, ahol Lucas gonosz, mert CGI-t mert használni (mocskos gusztustalanság!), majd miután jól kidühöngtük magunkat, nagy erőkkel mentünk maszturbálni az Avatárra, aminek alsó hangon a 80%-a tisztán animált, de ott már valamiért ez nem probléma (ahogy a Hobbit filmeknél sem, vagy az újkori Star Trek-moziknál). Egy olyan korban, ahol a Halálos Iramban franchise számít "minőségi akciófilmnek" (Ezen blog valamelyik kritikájában, vagy hozzászólásában olvastam anno), egy olyan korban ahol ötpercenként ócsárolunk filmeket, hogy "nincs története" és "egydimenziósak" a karakterek, majd kikiáltjuk az év filmjének azt a Mad Max-et, aminek nincs története, a karakterei pedig még azzal az egy dimenzióval sem rendelkeznek.

Nos, igen, egy ilyen világban valóban Lawrence Kasdan a Star Wars "legmeghatározóbb szerzője". Valóságos géniusz. Majdnem akkora, mint Dan Brown.
Csak nekem sok a duma? Biztosan ismernem kéne a játékot... Na mindegy, talán lenyomja a premierhétvégén a Szemfényvesztők és a Démonok között második részét. Magyar bemutató: május 26. Az két héttel az amerikai előtt lesz. ..
A karakterposzterek megjelenése után, ahogy az lenni szokott, elárasztották a világhálót a paródiák (még magyar ötlettel is találkoztunk), ám ezúttal a hivatalos plakát japán koreai változatát van szerencsénk megosztani veletek az ehhez passzoló, japán trailerrel, amiben eddig…..
Élvezkedjetek egyet(-kettőt-kilencet-száztizenhármat...) a legeslegvégső trailer veretes anyanyelvünkre fordított és azon meg is szólaló, teljes mértékben hivatalos verzióján, mielőtt lelebegtek a kantinba, hogy beverjétek az űrflamót a dzsava haverokkal! UPDATE: Időközben…..
Hát ezt is megértük. Egyelőre nem tudok többet írni. Szerintem egyébként teljesen szükségtelen. ..
Gunner 2015.10.20 15:09:27
@K. Kálmán: Ez egy űrfantázia, nem kell életszerűnek lennie, de látom nem jött át, mire gondoltam. Konkrétan arra, hogy J.J. (országos cimborája, Damon Lindelof mellett) sportot űz abból, hogy túltolja a titkolózást, mintha ettől annyival izgalmasabb meg komplexebb lenne az egész (lásd. Prométheusz).

Itt is szinte összeszorított segglyukkal erőlködnek, hogy még a harmadik előzetesben se legyen egy darab párbeszéd se, hanem legyen minden rejtélyes és misztikus. A végeredmény meg lehet olyan lesz mint a második Star Trek esetében. Jaj de komor meg rejtélyes előzetes, a végeredmény meg egy totál súlytalan száguldozás meg lövöldözés.

No mindegy, megnézzük mindenképp és bízzunk benne, hogy fasza lesz. Ha meg nem, akkor úgy tekintek majd rá, mint az első Expanded Universe filmre, ami csak alternatív módon kiegészíti a Saga-t.
A Fox fejesei állítólag a fejükbe vették, hogy Len Wiseman – aki a kedves felesége, Kate Beckinsale alvilági karrierjének egyengetése után egyebek között a Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed (Live Free or Die Hard, 2007), később Az emlékmás (Total Recall, 2012) remake-jének,…..
A  nemzetközi premierrel egy időben, december 18-án itthon is mozikba kerülő Star Wars: Az ébredő Erő újabb trailere magyar idő szerint október 20-án, kedden debütál, az előzetes előzeteseként pedig íme, a végleges poszter! Emellett a film hazai forgalmazója, a Fórum Hungary…..
Bő egy hete megkezdődött a Gareth Edwards dirigálta Star Wars-spinoff forgatása Angliában, amiről az Elstree stúdió felett készült légi felvételek bejárták a világsajtót. A birodalmi rohamosztagosokról lőtt képeket közöljük a folytatásban, és a főszereplő lázadókról a…..
aeon flux trailer: spotlight (2015) 2015.07.30 09:00:00
A látogató és A cipőbűvölő rendezőjének segedelmével Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams és Liev Schreiber rájönnek, hogy nem minden papsajt. Íme a Spotlight izgalmas előzetese. ..
Megjelent a SPECTRE legújabb előzetese! Sam Mendes tegnapelőtt fejezte be a forgatást, majd azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy ez volt a franchise utolsó darabja, aminek a rendezését vállalta. Hozzátette, hogy bár ugyanezt mondta a Skyfall után – kapott is ezért a barátaitól az arcára…..
BevezetésKevés annyira hányatott sorsú franchise van, mint a James Cameron által megálmodott Terminátor. A széria első darabja (Terminátor: A Halálosztó) 1984-ben debütált, keményen B-filmes stábbal, eszközökkel és költségvetéssel. A film ennek ellenére tekintélyes anyagi sikert ért el és idővel…..