Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kkm.furdancs

1039 bejegyzést írt és 1404 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A dolog ott kezdődött, hegy leégett a porszívónk motorja. Mondjuk, kicseréltem, de nem volt olcsó a kínai motor sem. Ennek kapcsán kissé utánajártam a motoroknak, amik a szívó célú gépekben vannak. Ami elsőre feltűnt, hogy más a kialakítása a sima porszívómotoroknak, és más a takarítógépeknek, más…..
 A külső csavarmenetek kézi megmunkálóeszköze a menetmetsző. A menetmetsző tulajdonképpen edzett anyához hasonlítható, amelyet ráhajtunk az orsóra és így készítjük az orsó menetét. A menetmetszőkön hornyok vannak, ezeket nevezzük forgácstérnek. A menetmetszők 3, 4, 5 vagy több horonnyal készülnek...
A horgászat lényege, hogy sokáig lesben állunk kivetett horgokkal és hosszú fárasztás után kiemeljük a halat. A sporttá nemesedett változatban ahelyett, hogy nekilátnánk megfőzni és megenni, inkább megmérjük, fotózkodunk vele, majd visszaengedjük a vízbe. Humánus megoldás és több embernek okoz…..
Mr. Furdancs nagyszerű tervet eszelt ki, melyet papírra is vetett. Egy súlyos boxzsákot erősít a mennyezetre és ütni fogja, mint más hírességek. Például Hemingway, Lord Byron vagy Bunyós Pityu. Lehetőleg mérsékelt eséllyel szakadjon le, ezért a négycsavaros rögzítéshez felfüggesztő fémtalpra van…..
Sült kacsa párolt káposztával, csülök pékné módra, sajttal-gombával-velővel töltött csirkemell, Mrs. Lipton meggyes pitéje… Na, álljunk meg egy szóra - mondja idővel az okos fürdőszoba mérleg, vagy önnön bensőnkben burjánzik fel az igény, hogy suttyomban felgyűlt kilóinktól megszabaduljunk… Egy…..
A köztünk élő gyíkemberek teóriája abszurd feltételezés, hiszen a hüllők alacsonyabb hőmérsékleten csökkentett életfunkciókkal vegetálnak, így télen nyilvánvalóan lebuknának. Egy fűtetlen műhelyben dolgozgatva megfigyelhetünk magunkon hasonló - de korántsem az állatok téli hibernálására emlékeztető…..
Harapták már meg? - kérdeztem fogorvosomat minap, ahogy a fúróval közelített. Nem fájt, de a bármikor belém nyilalló fájdalom lehetősége ott lebegett a levegőben, pontosabban kezében. Ez adta az inspirációt, hogy az orvostudomány múltjából előkeressek félelmetes eszközöket. Némelyiket csak orvosok…..
A manapság kapható bútorok nagy részét mesterséges fatermékekből gyártják, például rétegelt lemezből, farostlemezből vagy faforgácslapból készülnek. Ezek az anyagok olcsók, és általában furnér borítja a felületüket. A faforgácslapok nagy szélességben kaphatók és teherbírók, ezért fűtött környezetben…..
A hajóbaleset nem vicces, ezért csak kivételesen kezdem írásomat egy ilyen gyűjteményes bulvárvideóval. Viszont kiválóan demonstrálja a modern és hatalmas úszóeszközök megállíthatatlan lendületét, melynek nyomán a hajógerinc felszántja a betont és másodlagos kár sem kizárt (egyik jelenetben a hajó…..
Furdancs Blog Ékszerek betonból 2020.10.19 05:00:00
A betonról hallva általában nagy volumenű munkákra gondolunk, mikor egyenletesen mormog a keverőgép és legkisebb mértékegység a lapát. Mai válogatásunkban töredéknyi mennyiségű (bár speciális) cementből készült ékszereket mutatunk. Néhány videó és szöveges leírás taglalja az anyagszükségletet és…..
A futárok nem szeretik a szabálytalan alakú csomagokat, melyekből rudak vagy éles tárgyak állnak ki, mert problémát okozhat az elosztóközpont futószalagján vagy kárt tesz a többi küldeményben. Ilyenek feladásakor  dobozba tesszük a küldeményt és kibéleljük térkitöltő anyagokkal (sosem találunk pont…..
Furdancs Blog Nyomtassunk kávét! 2020.10.12 05:00:00
Láttunk Internetet és láttunk fotókat, immár semmi sem rendít meg, ha kávéhabba rajzolt formákat látunk némely menő kávézó kínálatában. Naivan hihetnénk, hogy Ybl-díjas képzőművészek rajzolják őket 800 forintos órabérért a lépcsőfeljáró melletti kis sufniban, miközben a tulaj korbáccsal veri…..
"Az történt, hogy kikopott a kenyérsütő üstjének a tengelye. Ezt nyilván megelőzte a szimering halála, csak nem jelezte semmi. Szóval a szimering mellett leszivárgott a lisztes víz, és szépen tönkretette a tengely fészkét. Vettem új üstöt, immár a harmadikat, jó drágán, kb a gép árának feléért, és…..
A fürdőszoba-felújítás több szakaszában is előtérbe kerül a szennyvízelvezetés, valamint annak egy fontos és nélkülözhetetlen eleme, a megfelelő szifon kiválasztása. Pofonegyszerűnek tűnik, hiszen mindenki ki tud választani egy darab fehér műanyagot a szaniteréhez – vagy mégsem? A legkedveltebb…..
Kulcsokkal teli a zsebünk és fiókjaink és ez így is lesz, amíg el nem terjed a direkt agyhullám-vezérlésű fiókzár. Viszont költözés, válás, betörés után folyamatosan halmozódnak és kritikus tömeg elérése után akár barkácsalapanyagként hasznosíthatók. Válogatásunk vagy eleve szép régi kulcsokat mutat…..
Ha meggyőzően látványos és kopásálló padlót keresünk kastélyba, közösségi épületekbe és számlaegyenlegünk nem fér el hat helyiértéken, legjobb választás az eltérő színű gránitból, márványból, egyéb nemes kőből  kivágott, majd mozaikként egyberagasztott padlóburkolat. Fejlett ország vagyunk és bár…..
Egyeseknek semmi sem elég jó. Eltartott kisujjal fintorgó megjegyzéseket is olvasni a környezetbarát felhőkarcolókat szemléző cikkek alatt, hogy "Höhö, 100.000 tonna beton aztán öko, nagyon". Lehet kimaxolt ökotudatossággal a természet szívcsakrájára hangolódva 600 vályogkunyhóban vagy jurtában…..
A napokban vásároltam egy régi 1200 wattos fotólámpát, megkoronázva a műhelyfotózás fényigényének kielégítésére tett erőfeszítéseimet. A világítóállványok elkészítését már megírtam és a vakus vesszőfutás sem maradt kommenteletlenül. Most azonban sikerült pontot tenni a folyamat végére egy régebben…..
A köszörűkorong szabályozása: Köszörülés közben a köszörűkorong kopik, elhasználódik. Ez kétféle módon jelentkezhet: a korong eltömődik vagy egyenlőtlenül kopik. Az eltömődést az okozza, hogy lágyabb fém köszörülésekor a leváló fémrészecskék a korong szemcséi közé tömődnek, az elkopott szemcsék nem…..
Nahát, hogy ez nem jutott eszembe eddig! - csaphatnak homlokukra lakhatási problémákkal küzdő olvasóink. A Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnoksága összesen több ezer férőhelynyi apartmant kínál az ország számos településén. Egy csomó probléma azonnal megoldódna. Többé nem lenne gond a…..
A különböző vastagságú hézagmérő lapok védőkeretbe szerelve készletet alkotnak. Egy-egy készlet több hézagmérő lapból áll, a teljes készlet 30 db-ból (0,05...1 mm-ig), a legkisebb 7 db-ból. Minden hézagmérő lapon maratással feltüntetik névleges vastagságát is...
Furdancs Blog Fémipar: Reszelők 2020.08.28 04:34:00
A reszelés egyike azoknak a megmunkálási műveleteknek, amit szinte minden vas- és fémipari szakmunkásnak és barkácsolónak jól kell tudnia. Gyártási, javítási és szerelési munkák közben mindennapi feladat, hogy valamilyen munkadarabról vékony fémréteget kell reszelővel leválasztani...
Mióta a macska háziasította - magához szoktatta az embert - milliárdos üzletté nőtte ki magát az önkéntes alávetettséget megtestesítő önkéntes adományok és építmények kereskedelmi forgalmazása. Az egyszerű macskatartó megelégszik azzal, hogy jövedelme 10 százalékát Whiskas-ra, macskaalomra fordítja.…..
Sok idő eltelt, mióta Kovács úrral együtt megvettem életem első kameráját. Akkorra kifutóban voltak a szalagos készülékek, viszont a digitálisok ára még elérhetetlen magasságokban. Állapota máig kiváló, de a legolcsóbb telefonkészülék is felülmúlja szolgáltatásait (ha a valódi üveg optikától…..
Nemzedékről-nemzedékre szálló, sok száz évnyi kézifűrész- és baltakezelési gyakorlat porladt feleslegessé az első láncfűrészek megjelenésekor. Viszont jelentősen megkönnyítette a favágók munkáját és kevesebb forgács ment veszendőbe, mintha fél napig baltáztak volna egy emberesebb törzset. A…..