Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alsogood

64 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor ugyanis ki kellett menni a barlangból, nem ártott egy igen komoly ellenőrzőlistát végigfuttatni arról, hogyan éljünk túl. És ez az ösztön velünk maradt. Az agy a cselekvést első körben veszélyként detektálja (kimegyek a barlangból – roppant rizikós), és mindenféle folyamatokon keresztül őrült…..
Mivel értetlenül állok a fejlemények előtt, megpróbáltam utánaolvasni néhány engem foglalkoztató kérdésnek. A cikkben szó lesz az elöregedő orvostársadalomról az ágykapacitások átrendezéséről a betegutakról a járulékos veszteségekről a háziorvosok helyzetéről az alulfinanszírozottságról az…..
Egy kutatásban több mint 149.000 embert vizsgáltak 9 éven keresztül, és statisztikailag jelentős összefüggést találtak a túl sok ülés és a halál között. A konklúzióban egyenesen úgy fogalmaztak, hogy a több ülés magasabb halálozási kockázattal jár minden halálozási esetben, és a szív- és érrendszeri…..
  A két szemléletmód közötti leglényegesebb eltérés a „most” és a „még nem” hozzáállás között van. Tréfás is lehetne, ha nem inkább elszomorító lenne, hogy spirituális gondolatoktól és inspiráló idézetektől nyüzsgő világunkban milyen könnyű félreérteni a "mostban" élés valódi tartalmát. Hiszen…..
Az ismerőseim közül valaki esküszik a fürdőszobai mérlegre, valaki pedig nem is tart otthon, mert minek. Beismerem, eddig nem láttam összefüggést a súlymérés és a fogyás között (inkább a súlymérés és a stressz között), sosem gondoltam volna, hogy a napi mérlegelés segíthet leadni pár kilót. De egy…..
Focus On Túltoltam? 2019.04.01 12:11:21
Többektől hallom az utóbbi hetekben, hogy túltolták, túlpörögték magukat. Ezek az emberek karikás szemmel, energiahiányosan, ólomsúlyokkal magukon próbálnak meg tovább menni. És mindegyikük állítja, hogy nincs ideje pihenni. Van az a bölcs mondás, hogy ha éhes vagy, egyél. Ha szomjas, igyál. Ha…..
Sportolni jó, sportolni egészséges. Ezt mindenki tudja. Mégsem mozgunk. És aki mozog, az sokszor hibásan teszi, ami még többet is árthat, mint amennyit használ. Egy friss közvéleménykutatás szerint a magyar embereknek csupán 33 százaléka mozog rendszeresen, ebből pedig 11 százalék vallja, hogy…..
Nos, nem hiszem, hogy lenne értelme száműzni a „bejárós” módszert, hiszen számtalan előnye van koptatni az iskolapadot. De kétségtelen, hogy az online tanulásban rengeteg a lehetőség, amit előnyös kiaknázni. Saját tempó A legfontosabb előny, hogy saját tempót vehetsz fel. Úgy osztod be az…..
Arról beszélgettem egy barátommal, hogy mitől lehet egy sportot rendszeresen űzni, mitől lehet nem abbahagyni. Szerintem erre egyszerű a válasz. www.nuadteam.com..
Focus On Nagykorúság 2019.01.05 10:41:56
A lányom a napokban lett 18 éves. Azt hittem, hogy ez a dátum semmit sem változtat meg, de nem volt igazam. Olyan ez, mint a házasságkötés, azt hisszük, hogy egy papírtól aztán minden marad a régiben, pedig dehogy. itt még kicsi, és kezesbárány (ja nem, sosem volt az) Nem voltam erre…..
Ha eddig nem tartott ki februárnál tovább az újévi fogadalmad, akkor tudnod kell: nem vagy egyedül. Az emberek 80 százaléka feladja. Tele van az internet olyan cikkekkel, amelyek arról értekeznek, hogyan valósítsuk meg az újévi fogadalmainkat. X+1 pontba szedik össze a teendőket, amelyek…..
Minek egy nap, amikor a szeretetet ünnepeljük, egész évben kéne szeretni, nem csak egy napon! Nos, ez az egyik legnépszerűbb szlogen azoknak a szájából, akik nem értik az ünneplés lényegét. Egyébként igazuk van, tényleg egész évben szeretni kéne egymást, de ettől még fontos, hogy legyen egy nap az…..
Görcsösen nem lehet boldognak lenni, ahogy ezt Popper Péter író és pszichológus is kifejtette. A boldogság egy érzelem, az érzelmeknek pedig megvan az a tulajdonságuk, hogy akaratlagos szabályozásunk felett állnak. Eldönteni hogyan érezzünk, nem lehet. De akkor hogyan legyek boldog? A jó hír,…..
Focus On A tökéletes ajándék 2018.11.14 10:35:48
Az ajándékozás ugyanis nehéz műfaj, de van pár trükk arra, hogy célba találjunk meglepetésünkkel. Egy felmérés szerint az emberek döntő többsége azt értékeli, ha érzik a törődést az ajándék mögött. Vagyis legyen bármilyen drága az ajándék, ha nincs benne valódi tartalom, akkor csak kidobott pénz. A…..
A Föld nem tűnik el, de mi emberek hamarosan eltűnünk, és sajnos nem apokaliptikus hirtelenséggel, hanem lassú kínlódással. Ebben benne lesz a vízhiány, az éhezés, a háborúk, és a járványok is. Mint egy olyan világvége mozi, amibe mindent egyszerre sűrítenek bele a hatás kedvéért. Csak itt nincs…..
Magyarországon a felnőtt lakosság körülbelül 40 százaléka szenved visszérbetegségtől. A milliméteres, ún. seprűvénák még csak esztétikai problémát okoznak a lábon, az akár centiméteres tágulatok viszont komoly egészségügyi kockázattal is járnak. Mint a legtöbb betegség esetén, a…..
Az ülőmunkát végzőknek a munkaidő alatt ajánlott minden órában elvégezniük néhány gyakorlatot, főként a vénák egészségének érdekében. Ülés közben is fontos az izommegfeszítés és a nyújtózás, amivel a keringést az egész testben fel lehet élénkíteni. Enélkül keringési problémák (visszér,…..
alsogood 2018.09.26 09:05:35
@ételizésítő: kicsit feszült vagy. Lazíts! Kevesebb düh, szebb élet. <3
alsogood 2018.09.28 08:05:32
@ételizésítő: értem. :D
alsogood 2018.09.25 14:43:25
@ételizésítő: Köszönöm a kedves kommentet! Igen, vannak olyan munkahelyek, ahol ezt el lehet végezni. :) Ahol nem lehet, ott ne végezd! Ezen túl az acroyoga az tényleg acroyoga, persze lehet magyarosítani, de a közösség, amelyik acrózik, így használja. Nagyon-nagyon sajnálom, ha ez téged zavar...
Az említett kardio mozgásos részt pedig az általam megjelölt forrásból vettem, a Semmelweis Egyetemen írták. Ha problémád van a tartalmával, fordulj hozzájuk bizalommal. A stílusodon viszont még véletlenül se változtass, ezzel a lényegre törő, egyben kedves felhanggal mindenhol szeretni fognak. ;)
Focus On Mi nem pénzkérdés? 2018.09.19 09:19:54
  Lelövöm a poént: minden az. Döntéseinket befolyásolja az anyagi helyzetünk. És itt most nem arra gondolok, hogy kevesebb pénzzel nem az ötcsillagos szállodába megyünk nyaralni, hanem sátorozunk. Mert akinek nincs pénze, az nyaralni sem megy. Azok, akiknek a megélhetése hónapról-hónapra…..
Focus On Last minute világ 2018.08.15 16:02:58
Hamarosan véget ér a nyár, és ha esetleg nem úgy sikerült a vakáció, ahogyan azt elképzelted, akkor lehet, hogy a halogatásod tehet róla. Mert van annak az állapotnak egy diszkrét bája, amikor úgy érzed, nem köt semmi. Amikor a lehető legtovább vársz egy igennel-nemmel, mert megteheted. Amikor ott…..
alsogood 2018.08.16 22:49:55
@munkanélküli informatikus: Vannak ilyen esetek, ezt le is írtam. De az elháríthatatlan dolgok mellett trend lett az utolsó pillanatig várni, meggondolni magunkat, nem elmenni, mégnemtudom-ozni, baráti társaságban és nyaralásban, szabadidő eltöltésében egyaránt. Én erről a jelenségről írtam. :)
A pesszimista ember gyakran hallhatja, hogy legyen már kicsit pozitívabb, mindig nézze az élet napos oldalát, és koncentráljon a jóra. Mondani könnyű, de megtenni vajon miért olyan nehéz? A pesszimizmus leegyszerűsítve azt jelenti, hogy az ember hajlamos sokkal inkább egy történés lehetséges…..
Nemrégiben jelent meg  Steigervald Krisztián generációkutató cikke a "Z” generációról (a 37-52 évesek gyerekei), egy generációról, amelyik egy totálisan más világban nő(tt) fel, mint az előzőek. A „más világ” itt nem költői szófordulat, a sebesség olyan mértékben uralja az életünket, amire a…..
Úgy öt éve, egy szép tavaszi délutánon, az alsós udvaron egyik szülőtársam, (egy nagyon lelkes anyuka) megkérdezte tőlem, hogy én mennyit tanulok naponta a gyerekkel. Mint mondta, ő már rettentően fáradt a délutáni leckeírástól, és elég sokat veszekszik is a fiával, de ha ez a jó tanulás feltétele,…..
„Én azt látom például, mint pszichológus, hogy rengeteg gyereknek nincs semmi más baja, mint hogy nincs olyan erő az életében, aki azt mondaná, hogy NEM. Eddig, öregem. Nincs tovább! Miért? Mert én így akarom.” Ezt állítólag Popper Péter mondta, de a neten nem találtam erre vonatkozó…..
Focus On Csekély e kéj 2018.05.04 09:02:55
A munkaügyi központ légköre nyomasztó. Szörnyű. Olyan, mintha valami gonosz démon elárasztotta volna a helyiséget gomolygó, nyúlós, ragadós feszültséggel, ami rátapad a várakozók hajára, bőrére, ruhájára. Egy láthatóan züllött, hajléktalan nő üldögél a bejárati ajtó mellett, kutyáját fogja, aki…..
Az agy egyes területei aktivizálódnak, ha jót teszel. A jócselekedet csökkenti a testben a stresszt, és olyan pszichológiai változásokat idéz elő, amelyeket tudományos eszközökkel is mérni lehet. Endorfin, te drága Az érzet, amit úgy hívnak „a segítő jutalma” bekapcsol, ha adsz. Miért? Mert az…..