Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kino

2 bejegyzést írt és 181 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A parlament kétharmaddal döntött.  Mindenki ragadjon alkoholos filcet!  A tegnapi ülésnapon az országgyűlés nagyon sok igennel és MSZP-s tartózkodással döntött: Magyarország nem hagyja magát, így péntektől a hivatalos pénzneme az Euró lesz. Az új bankjegyek…..
Jobbegyenes A wannabe emigráns 2013.09.23 13:07:10
Sajnos szinte mindnyájunknak vannak olyan rokonai, vagy barátai, akik a reménytelennek ítélt hazai gazdasági helyzet miatt nálunk szerencsésebb országokban kénytelenek szerencsét próbálni. Ők, azok, akik akár napi 10-12 órát is güriznek, és zsíros kenyéren élnek, hogy egyszer,…..
A TASZ jelenti Leviatán elszabadul 2013.09.30 06:36:38
Az egyháztörvényben intézményesített önkény, és az annak eredményeként bekövetkezett folyamatos diszkrimináció mindazok alkotmányos közérzetét is rontja, akiket egyébként hidegen hagy az egyes egyházak sorsa. A magyar egyházszabályozás a saját hatalmától megrészegült kormányzatban rejlő veszélyek…..
kino 2013.09.30 09:36:47
Mit szólnál, ha azt mondanám neked, hogy olyan növényt termesztünk és fogyasztunk nap mint nap, amely halálos mérget tartalmaz? Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy ennek ellenére senki sem követeli a termesztésének a tiltását, szabályozását, de még csak a méreg hosszú távú…..
A minap teljesen gyanútlanul várakoztam Örvényes közelében egy búzatábla szélén, hogy lefotózzam a Balaton túloldalán a Kőröshegyi viaduktot, amikor váratlanul egy szokatlanul csúnya mozdony rongyolt bele a képbe. Persze igazából nem ez történt, mert pontosan erre a vonatra…..
Publius Sör, Skoda, Jogállam 2013.06.15 15:17:10
Megtörténhetne-e az ma Budapesten, ami tegnapelőtt Prágában? – egyszerű a válasz, nem. Szép bizonyítását láthatjuk most a Cseh Köztársaságban annak a tételnek, miszerint a hatalmi ágak szétválasztása kívánatos, a független intézmények függetlenségének garantálása…..
Angelina Jolie vallomása a NYTimes hasábjain kétségtelenül a hét híre lett és az egész világ figyelmét a mellrákra, illetve a gyakran mögötte álló örökletes okra, a BRCA1 és 2 génekben bekövetkező mutációkra irányította. Öröm az ürömben, hogy a hasznos…..
kino 2013.05.18 21:53:34
@Siri Keeton: persze, hogy lehet érteni. de vajon ha nem tud szakmailag pontosan fogalmazni, akkor mennyire érthet hozzá?

ez nem kötözködés. egy autószerelő sem mondja azt az ékszíjra, hogy "madzag"...
A legelterjedtebb nézet szerint a szellemileg (is) aktív mindennapok a zálogai a hosszú, egészséges életnek. Ezért is meglepő, hogy egy új kutatás szerint az aktív szellemi tevékenység az idegsejtekben a DNS törését okozza. Az örökítőanyag sérülése ugyanis minden eddigi…..
Alighogy megjelent a kiberhadviselésről szóló első bejegyzés a blogon, az Index.hu máris főcímben hozta: „Kibertámadás érte Magyarországot!”. Röviden, vegyük át, mi történt, mit tudunk! Ahogy a CrySys blogjából kiderül, 2012 novemberében kaptak egy fülest arról, hogy…..
kino 2013.03.21 00:16:32
A Lilli kiadó elkészült a könyv rendelési oldalával. Ómagyarország - Az Átkerülés napjai ( UPDATE: A kiadó lehet, hogy már nem fogad rendeléseket átalakulás miatt, a szerkesztőségben korlátozott számban (1 db :) ) még van a kötetből.)    ( UPDATE 2:…..
Egy szeptemberi cikkünkhöz érkezett egy igen elgondolkodtató hozzászólás TothLali nevű kommenterünktől: Röviden: kire szavazzon egy magyar CDU-szavazó? Mármint: EU-párti, atlanti-párti, versenypárti, kisebb állam (kisebb állami elosztás) párti. A kérdés azóta sem hagy…..
kino 2013.02.17 09:09:47
@szobatars: csak azért, mert a gonosz IMF hitellel jössz: magyarázd már el légyszíves nekem: mi az az államkötvény? köszi.
Publius Sok HaHa semmiért 2013.02.12 10:06:29
"And when you see a crowd I see a flock" Az idézett sor a Housemartins nevű brit banda Sheep című számából származik, és  jól illusztrálja minden érzésemet, amelyet a Hallgatói Hálózat tegnapi tüntetésén átéltem. Hatalmas különbség van ugyanis a tömeg és a nyáj…..
Szerintetek, lehetséges, hogy egy négy tagú család a XXI. században, több hónap alatt mindössze egy marék háztartási hulladékot termeljen? A kaliforniai Johnson családról az amerikai médiában már sokan cikkeztek, a youtube-on található egy riport is róluk, a családanya…..
Publius Unortodox adósság 2012.11.18 12:51:41
A kormány első számú célként határozta meg az adósság elleni küzdelmet, amiben ha nem is jelentősen, de sikereket tudott elérni. Ugyanakkor a társadalomra rakódó jövőbeni terhek közül néhány nem mutatható ki az államadósságban. Ezek tipikusan a közszolgáltatást nyújtó…..
kino 2012.11.19 00:24:04
@Farkas Gábor: akkor viszont a hatékonysággal vannak nagy bajok.
kino 2012.11.19 00:29:07
@Farkas Gábor: OK, az egy utasra jutó árbevétel 27,5 Ft. És akkor hová tűnik a vonaljegyek és bérletek ára? Vagy az utasok 90%-a bliccelő? Kötve hiszem.
A KARD Krumplileves pogácsával 2012.11.18 07:11:26
Emberek! Magyarok! Drága testvéreim a zűrben, megmenekültünk! Nem hittem volna, tényleg nem, de sikerült. Talán egy morzsányira voltunk a megsemmisüléstől, de volt ott valaki - akinek van már rutinja abban, hogyan seperjen be minden morzsát -, aki megmentette a magyar humort! Matolcsy…..
A múlt héten a Miniszterelnökség "Magyarország lakosságának tájékoztatása érdekében előre nem látható okból és rendkívüli sürgősséggel” hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást írt ki, mivel "kiemelt fontossággal bír az állampolgárok időbeni…..
Vajon mi a fontosabb, stadionok meg látványberuházások, új rendszámok,  vagy a felsőoktatás? Mielőtt  elhamarkodottan válaszolnánk, érdemes elolvasni a következő idézetet. Vajon ki mondta és mikor? "Csak a hírre, hogy tandíj lesz, több mint 26 ezerrel csökkent az…..
Tartalomjegyzék gyanánt Hatásosság Betegségek visszaszorulása Hogyan hitessük el, hogy az oltásoknak nincs szerepe a betegségek visszaszorulásában? Ha valaki végigolvasta írásomat arról, hogy egyes betegségek hogyan szorultak vissza az ellenük ható oltás bevezetése után, meglepődhet, amikor…..
Hage blogja Szervíz II. 2010.12.02 14:05:00
Leírom, mert érdemes, hogy milyen kálvária vár azokra, akik szervízbe kényszerülnek vinni a gépüket.Csodálatos MacBook-om egyszer csak úgy döntött, hogy a megszokottnál hangosabb lesz, így a ventillátor csapágyas meghibásodása egyre jobban idegesítőbb zajjal járt. Ezt tetézte…..
kino 2012.09.28 10:53:13
@Hage: miért, van másik szerviz is? na ugye.
Régóta terveztem, hogy az alkonyati-esti robogózáshoz veszek egy sárga lencsés szemüveget, hiszen a napszemüveg csak feleslegesen sötétít, én meg amíg nincs hideg, szeretek nyitott plexivel közlekedni, szélvédelem tehát kell. Sokan gyártottak már ilyet. A régi öregek…..
napszemüveg Bemértük a gagyit 2012.05.30 15:10:00
A legutóbb különböző minőségi, drága napszemüveget méricskéltünk a Feszl Optikában, vajon melyik hogyan szűri az ibolyántúli sugarakat. Sok érdekeset láttunk a monitoron, de csak napok múlva jutott eszembe: vajon mit tudnának ugyanitt az ezer forint alatti gagyik, kínai…..
kino 2012.06.01 11:20:23
@zsolti_1: szerintem a búvárszemüvegek lencséje alapból is polikarbonát. az enyém biztosan az, rá van írva.
kino 2012.06.01 13:46:10
@zsolti_1: Decathlonban vettem két éve. Beuchat. Csak snorkeling, de a maszk 40 méterig bírná.
A Pest megyei rendőrség még keresi azt a - vélhetően lelkileg sérült emberekből álló - bandát, akik mindenhová játszótereket építenek. "A legutóbb az M1-es Budapestről kivezető szakaszára építettek két csúszdát, egy homokozót és egy márványhintát" -…..
kino 2012.02.11 15:39:19
A tegnapi napon az OVB helyt adott annak az állampolgári kezdeményezésnek, ami a 70 év feletti állampolgároknak lehetőséget adna, hogy szavazati jogukat átruházzák a gyerekeikre. Ehhez kapcsolódik még a TASZ cikke, akik szerint 60 ezer olyan ember van Magyarországon, akiket gyámság…..
A Hatodik Elem Helló, atom! 2011.11.08 16:02:00
Én nem tudom mi ez a sok rinyálás. Egy biztos, óbégatni könnyebb és kényelmesebb, és még gondolkodni sem kell annyit, mint a probléma gyökerét keresni. Az atomenergia lett a mumus ami ellen foggal körömmel, minden erőnkkel kell kemény greenwar meccseket játszanunk, de miért is?…..
A lényeget már leírtam az előző posztban, most jöjjenek a képek. Vagyis állóképek a tévéközvetítésből, mert jobbak nincsenek. A kínaiak egyébként se nagyon törik magukat nagyfelbontású fotók közzétételével bármiről... Azt viszont nagyon hangsúlyozzák, és persze…..
kino 2011.11.05 21:12:22