Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszterszep

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2018-as Alfabéta-díjat kép-regény kategóriában kapja a Nyugat + Zombik, Csepella Olivér képregénye (Corvina, 2017). A képregényt Beck András művészetkritikus (MOME) méltatja. A húszéves Karinthy Frigyes ifjonti és fellengzős gondolatából indulok ki, aki azt írta fel jegyzetfüzetébe, hogy „ha…..
Az alábbi színpadi programokkal várunk benneteket 2018 május 13-án a Dürer kertben: 11.00 Kerekasztal-beszélgetés nemzetközi vendégeinkkel: Kati Kovácsot, Alexandru Ciubotariut és Thomas Kriebaumot Kovács Milán, a ZSIGER.hu kiadó vezetője kérdezi 12.00 Szabó Győző színésszel Korcsmáros Gábor, a…..
Az Alfabéta-díjas Vass Róbert folytatja a történetmesélést a Különös, idegen nyelven karaktereivel. Az új képregény korhatármegjelelöése szókimondást, az elmúlt fél év Facebook-posztjai (link) pedig politikai témákat ígérnek. A negyven új képregényt tartalmazó kiadványt a Nero Blanco kiadó…..
A BPZines asztalán a Hungarocomixon (2017. dec. 9) több képregény is kapható lesz a zine-ek mellett. A zine-eket ebben az összefoglalóban gyűjtöttük össze, a mostani cikkben pedig zine hátterű képregények szerzőivel, Sárdi Katával és Csató Csengével, valamint a BP Zines atyjával és Kata…..
Jó év az idei a magyar SF képregénynek: az újságosoknál kapható a Fantomatika sorozata (link), és a Hungarocomixon megjelenik A végső eljövetel első része. Az öt részesre tervezett sorozat első részében egy idegen világ idegen bőrszínei és idegen öltözködési elvei mellett egy idegen bolygó is…..
Két horrorképregényes poszt egyetlen Hungarocomixra (2017. dec. 9)! Kíváncsian várom, hogyan sikerült a zsánert megmozgatni a magyar alkotóknak, és már itt elővételezem, hogy holnap scifis interjú jön! Csapjunk tehát bele Szalma Gáborral, aki, mint már tegnap is írtam (link), nem tartja munkáját…..
Az idei Hungarocomixon (2017. dec 9) a zsánerképregények kedvelői több fronton is megszólítva érezhetik magukat. Lesz sci-fi és horror is. Egyrészt kapható lesz az eddig megjelent teljes sornyi The Walking Dead, másrészt két magyar, a horror elemeit használó képregény is megjelenik. Azért fogalmazok…..
A Hungarocomix (2017. dec. 9) új megjelenései között kivételesen nem csak képregényeket, hanem egy képregényekről szóló tanulmánykötetet is találunk, a Képregényen innen és túl:Tendenciák a kortárs magyar képregényben és képregénykutatásban I. c. kötetet.  A napokban közreadtuk Vincze Ferenc…..
Dudás Győző régi motoros a képregények világában (link a honlapjára): a Három Madár Műhely tagjaként a kilencvenes évek végén számos képregényt készítettek. Legújabb, Perisztaltikhoszeia c. nagyobb lélegzetű, vagy ahogy ő fogalmaz, egészestés képregénye egy 2000-ben megfogalmazott ötlet kidolgozása,…..
A napokban jelent meg a Képregényen innen és túl tanulmánykötet, melynek alcíme mindent elárul: Tendenciák a kortárs magyar képregényben és képregénykutatásban I. A Szépirodalmi Figyelő által megjelentetett kötet tehát a képregénytudomány (comics studies) magyar meghonosítására tesz kísérletet,…..
Ahogy azt már bizonyára mindenki tudja, idén megnöveltük a vásárteret, ami egyrészt lehetővé tette, hogy több árus is elférhessen, másrészt remélhetőleg nektek is több helyetek lesz nézelődni és a már megvásárolt képregényhalmaitokkal egyensúlyozni. Íme hát a fesztiválon árusító kiadók és kereskedők…..
Raiz című füzete után már a második Lucas Grande-története jelenik meg Ambrus Izsáknak. A ZSIGER.hu alkotói körébe tartozó alkotót az első western-képregényéért jelölték Alfabéta-díjra. Hogyan foglalnád össze a második részt?Tényleg csak röviden, mert nem hosszú a történet és nem akarom lelõni a…..
A Magyar Képregény Szövetség 13. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét. Várjuk a képregényolvasókat és gyűjtőket, az óvatos érdeklődőket és a fanatikusokat május 14-én, vasárnap, 10 órától. Változás az előző évekhez képest, hogy idén a Dürer-kert teljes területén…..
A 13. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál egyik nemzetközi művészvendége Victor Drujiniu, aki a Budapesti Román Kulturális Intézet támogatásával érkezik a fesztiválra. Victor rajongással beszél a képregényrajzolásról, karrierje során pedig a legnagyobb francia és amerikai képregénykiadóknak volt…..
A Magyar Képregény Szövetség és a Képes Kiadó 13. alkalommal rendezi meg a Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivált - idén a Dürer-kert valamennyi termét kihasználva. Keressétek az extra vásárteret, a workshoptermet, a Rejtő-szabadulószobát, a gyerekfoglalkozást, és az alkotói falat - na meg a már…..
Képregényes rendezvények állandó vendégei az utóbbi időben a zine-ek és a zine-eket készítő alkotóközösségek. Rumi Zsófi grafikussal és Rumi Bori tervezőgrafikussal zine és képregény kapcsolatáról beszélgettünk saját munkáikban, tapasztalataikban. (A Hungarocomix programja itt található, infók a…..
Stark Attila új könyvét, a Kulolandot hozza a Hungarocomixra, aminek kapcsán a majmot leváltó új figuráról, szerkesztésről, és zine-ekről beszélgettünk. (A Hungarocomix programja itt található, infók a helyszínről és időpontról pedig itt.) Szép Eszter: Először is, mit kell tudni a Kulolandról?…..
Marabu harmadik Dodóskönyve a Hungarocomix egyik nagyon várt újdonsága. Ennek kapcsán beszélgettünk karikatúráról és önismétlésről, fióknak rajzolásról, hosszabb és rövidebb képregényekről, és még a haikuról is. (A Hungarocomix programja itt található, infók a helyszínről és időpontról pedig…..
A december 10-i Hungarocomix plakátja megosztotta a véleményeket: egy görnyedt, kevéssé szimpatikus kontyos nő szatyrokat cipel, egy kutya vicsorog, telefon zörög, a nő azt mondja hogy "ehhh," és egy holló azt, hogy "aaaaa." A világoskék, ámde mégis borongós jelenetet többen próbálták a képregény és…..
A december 10-i Hungarocomixra, a magyar képregények és képregényesek napjára többen is készülnek újdonsággal, különböző stílusban és terjedelemben. Friss megjelenése kapcsán elsőként Ambrus Izsákot kérdezte Szép Eszter stílusokról, képregényekről a főiskolán, Izsáknak az őszi börzén debütáló Lucas…..
A 10. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon vendégeink között lesz a Napirajz alkotója, Merényi Dániel is. Dániel, művésznevén Grafitember két programban is részt vesz majd: 11-től a Művészsimogatóban lehet beszélgetni vele bármiről, vagy nézni, ahogy a többi alkotóval együtt 'időutazás' témára…..
A 2014-es Korcsmáros Pál-díjat az EpicLine alapítója, szerkesztője, legaktívabb írója és "Vadregény" című sorozatának rajzolója, Tálosi András, vagyis Spuri kapja. Emlékeztetőül: a Korcsmáros Pál-díjat 2012-ben alapította a Képes Kiadó és a Magyar Képregény Szövetség azért, hogy az előző naptári…..
Ha feltennénk azt a kérdést, amelyet már számtalanszor feltettek előttünk, és számtalanszor meg is válaszoltak, tudniillik, hogy van-e olyan téma, amely nem illik a képregényes ábrázoláshoz, akkor erre a kérdésre tagadólag kellene válaszolnunk: nincs. Vannak azonban témák, amelyek a képregény…..
A hétvégén megrendezett V. Szegedi Képregényfesztiválon az egyik előadásban megemlítődött Robert Crumb neve. Aki megemlítette, Szabó Zoltán Ádám volt, az előadás címe pedig: "Részletek a hazai képregénytörténet egyik nem létező fejezetéből - avagy ismerkedés az utóbbi három évtized hazai underground…..