Regisztráció Blogot indítok
Adatok
incognito ergo sum

0 bejegyzést írt és 971 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár éven belül lesz egy nagyon komoly gond a magyar gazdasággal. Túlzott mértékben építünk a nagy német autógyárakra. Ezek mind benzines autókat gyártanak nálunk. A benzines autók eladása 3-4 éven belül durván elkezd majd hanyatlani. A két nálunk már termelő gyár és a beszállítói hálózatuk kb…..
incognito ergo sum 2018.08.27 15:54:51
@Rettegek mert ballib vagyok:

ennyire azért nem gyorsak ezek a folyamatok -- például a mai technológia mellett a villanyautó nem lehet tömegtermék még öt éven beül, de tíz éven belül sem.

pl. egyszerűen nincs annyi lítium a földön, hogy a jelenlegi belsőégésű autóparknak akárcsak a tizedét is elektromosra cseréljük.

nincs hol tölteni a villanyautókat. de tényleg. ha kiszámolod, hogy bécsbe menet melyik állomáson fogsz tölteni, simán lehet, hogy négy órát fogsz ott dekkolni mert előtted állnak a sorban.

kurva drágák még a villanyautók, ha nulla szerviz és nulla üzemanyagköltséggel számolok, akkor is egyszerűen nem éri meg. és az árgörbét meghosszabbítva nem várható már drasztikus csökkenés, erről is voltak elég jó elemzések pl. a portfolión.

szóval terjedni fog a villannyautó, de lassan.

a magyar gazdaság azért kiszolgáltatott, mert ha németországban bekövetkezik egy kis stagnálás, és jürgen meg kurt 1-2 évig nem frissíti az audi TT roadsterét, az ott csak stagnálás -- nálunk felére esik vissza a győri audigyár termelése. meg az összes autógyár, gumiabroncsgyár és a teljes beszállítói vertikuum termelése. és ez végiggördül az egész magyar gazdaságon. nem kicsit, nagyon.
incognito ergo sum 2018.08.27 15:59:28
@Void Bunkoid:

az orosz gazdaság mint minden autokratikus rendszer gazdasága csak addig működik, amíg van egy extenzív likvid bevételtermelő (oroszországban az olaj és gáz, szaudarábiában az olaj, zimbabwéban a gyémánt, kínában meg a belsőkínai, heti 60 órában gombokért dolgozó félmilliárd szorgos hangya).

ahol ez a pénzcsap elzárul (a venézeknél pl hugo chavez egyszerűen levágta az országot a nemzetközi kőolajpiacról, zimbabwéban, egyipyomban, szíriában az exponenciális népességnövekedés megette a kitermelhető ásványi kincsekből származó bevételeket) ott a rendszer összeroppan.
Nem tudjuk, jó hír-e, de egy friss kutatás szerint a többi ember sem szexel olyan gyakran (és sokat), mint gondolnánk. Mást ne mondjunk, az emberek azt feltételezik, hogy a fiatalok sokkal többet szexelnek, mint amennyit valójában; a férfiak különösen vadnak képzelik el a fiatal nők…..
Bár a jogorvoslati határidő még nem járt le, de minden szavazatot megszámoltak: végre érdemes megnéznünk, hogy a 2018-as választáson leadott voksok a korábbi választásokkal, elsősorban a négy évvel ezelőttivel összehasonlítva mit mutatnak az egyes pártokról. ..
Főleg ebben a választási rendszerben, sőt, most lehet csak igazán! Ez a Választási Törvény, Orbán Viktor és a Fidesz általános politikai rövidlátásának ékes példája, mert bár saját magukra szabták, valójában korábbi voksolások szavazatszámai, és egy gyökeresen más politikai helyzet (a Fidesz akkori…..
A szexualitás alapvetően örömteli tevékenység, leginkább arra törekszünk, hogy felüdülést, kielégülést, örömöt, ellazulást, extázist és még sorolhatnám mi minden jó érzést érjünk el általa – együtt vagy akár egyedül. Mégis sokan számolnak be arról, hogy a szexuális együttlét alatt és/vagy után (de…..
Gretta Budapest legszebb éttermei 2018.02.08 19:30:58
Közeleg a Valentin-nap, ebből az alkalomból pedig összegyűjtöttem nektek a kedvenc éttermeimet, melyek elképesztő kilátással és/vagy tökéletesen romantikus interiorbelsővel rendelkeznek. Azt hiszem, ezek az éttermek garantáltan szuper választásnak bizonyulnak, ha valamilyen különleges eseményre…..
incognito ergo sum 2018.02.09 13:27:55
@Gretta:

épp valentin napon nem fogom a kedvesemet ilyen helyekre vinni, de azt hiszem, hogy egy hagyományos "leánykérésre" (haha) tényleg egy ilyen hely a megfelelő, kedves, de nem tolakodó személyzet, szép kilátással.
Fricz Tamás keserű bonmotjaként híresült el a "következmények nélküli ország" kifejezés. Fricz úr fanyalgása Gyurcsány úrhoz köthető, akinek zavaros életvitelét politikai következmények nélkül hagyta az ország népe. Hiába írta meg az akkori ellenzéki sajtó, hogy az említett kiválóság miképp kapott…..
incognito ergo sum 2018.02.05 11:02:59
@$pi$:

ha már hitel... az Orbán Viktor által kötött szerződés értelmében az új paksi erőművet 10 milliárd eurós orosz hitelből építjük. A hitel kamata lépcsős, 4 - 4.5 - 5%

a magyar állam mindenközben a tőkepiacon 2% kamatra jut hosszúlejáratú devizahitelhez.

a 2% és a lépcsős kamatozású orosz hitel közötti különbség csak a kamatokban 3 milliárd dollár. Orbán Viktor ennyi pénzt dob ki az ablakon.

éljen és virágozzék a magyar és szovjet nép megbonthatatlan seggbekúrása.
Nyilván sok lánynak megfordult már a fejében, hogy milyen lehet hercegnőként élni a mindennapokat. Elsőre mindenkinek talán a hírnév, a csodás paloták, a gyönyörű ruhák, és persze a szőke herceg fehér lovon ugrik be. Azt azonban hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy bizony mindezek mellett sok olyan…..
incognito ergo sum 2018.01.29 10:48:12
incognito ergo sum 2018.01.30 16:56:48
@illegal beauty:

...én egyébként pasi vagyok, és nem lakkozom a körmöm :) de tetszenek a mindenféle színű lakkozott körmök (a műköröm nem annyira).
psbm STOP FIDESZ 2018.01.28 19:36:20
Remélem április 8-án az ellenzéki pártok és a szavazópolgárok megállítják ezt az ámokfutást. Ez közös felelősség. Mondjuk addig még gondolom durva dolgok fognak jönni, úgy látszik a fiúk összedugták a fejüket a kormányülésen, és nem riadnak vissza semmitől. A Fidesz Soros György elleni…..
incognito ergo sum 2018.01.29 08:48:12
@midnightcoder2:

Nem olyan bonyolult ez. Nem kéne úgy csinálni, mintha a világtörténelemben az első tolvaj alkalmazottra bukkantunk volna.. Kitaposott út.

1. Ha a tolvaj alkalmazott állítja, hogy "csak egyetlen alternatíva van, és az még rosszabb", akkor tudnám, hogy hazudik, hogy még többet lophasson. Ahogy a menedzser közmondás tartja: pótolhatatlan emberek sora fekszik a temetőben.

2. Hogyha esetleg *valóban* csak ez az egy alternatíva lenne, akkor is ki kell rúgni a tolvajt, különben, ha semmi retorzió nem éri, még jobban elkanászodik. Szomorú ez, mert egyébként ügyes gázszerelő -- de tolvaj munkaerőben nem bízom meg.

3. Kicsit újra kell gondolnom, hogy a pöcsbe tudta ez a tolvaj munkaerő az orrom előtt megdumálni a raktárost, a portást, a belső ellenőrt és a könyvelőt, hogy falazzanak neki, és úgy kell megváltoztatnom a működési rendet, hogy ne kerülhessen sor hasonlóra.
incognito ergo sum 2018.01.29 09:43:23
@hullajelölt88:

Hát kb erről van szó -- mi vagyunk a főnök.

Mit egy cégnél a részvényesek.
Mi választjuk az igazgatótanácsot.
Ha a régi igazgatótanács toljvaj menedzsmentet helyezett a vezető pozíciókba, akkor az igazgatótanácsot elcsapjuk.

Máskülönben elkanászodnak.

Persze, nagy cégek is beleállhatnak a földbe, közelmúltbeli látványos példa 2008-ban a Lehman Brothers, vagy 2000-ben az Enron: a cégvezetés tudatosan átverte a részvényeseket, újabb és újabb igéretekkel sikerült megszereznie a támogatásukat ahhoz, hogy folytathassák -- a LOPÁST.

Az Enron történet nyomán született meg a Sarbannes - Oxley act, amely csekély húsz év börtönnel bünteti a részvényesek szándékos átverését még akkor is, ha az átverés nem konkrét hazugsággal, hanem részinformációk megtévesztő csoportosításával történik.
incognito ergo sum 2018.01.29 09:45:24
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

komoly gond lehet, hogy most már a legismertebb a fizetett trollt is iderendelték a fidesz védelmére :-D
Sokan azt mondják – persze nyilván csupa ballib ellenzéki –, hogy Orbán diktatúrát épít. Mivel aktívan részt vettem a 90-es első választásokban, kampányoltam, ezért ez a kijelentés valahogy nagyon fáj nekem, nem igazán akarom elhinni. Érzem, hogy nem jó irányba haladunk, de vajon ez tényleg a…..
A házépítés kicsit olyan, mint a foci: mindenki ért hozzá. Legalábbis egészen addig azt képzeli, amíg meg nem próbálja. Egyszer...
incognito ergo sum 2018.01.27 08:05:03
@Brix:

Mi a gond a vastag szigeteléssel? Olcsó, B30 fal, sok polisztirol.
incognito ergo sum 2018.01.27 23:19:31
@Brix:

B30-ra teljesen jó a polisztirolhab is, porothermre vagy ytongra már nem.
Freetime A láthatatlan monitor 2018.01.24 12:56:44
  A minap böngésztem a neten, hiszen Vágási Feri óta már többen beszálltunk már az "Internetbe". :) és hát valljuk be, akkortájt számunkra, ha le is esett, biztosan nem koppant olyan nagyot a kijelentése, mint a mai kor emberének. Akkor a mostani képpel a mi hősünk vajon mit kezdene, ha azt…..
incognito ergo sum 2018.01.27 22:58:56
@smartdrive:

lehet kicsit túl van tolva, de mondjuk polarizációs szűrő meg projektor?
Összefutottam a héten egy régi haverom feleségével. Megálltunk kicsit beszélgetni. Persze hamar a politikára terelődött a beszélgetés. Felháborodva mesélt nekem. „Minden nap reggel 7-től dolgozom délután 3-ig. Utána rohanok az oviba a kicsiért, aztán a suliba a nagyobbik gyerekért. A teljes havi…..
incognito ergo sum 2018.01.26 08:45:53
Férjkereső, bőröndaktiváló, én egy hal szemével, szemtől szembe információ, a sofőr, akinek nincsenek biológiai szükségletei (ő lesz a kakukktojás mert nem kütyü), s a kicsi vagyok, de tudom az abc-t  – a jövő utazáshoz „elengedhetetlen” technikai találmányai. A jövő az utazások ajtajában is ott…..
Egy problémát nem gyorsan, hanem jól kell megoldani. Amikor a jó mérnök találkozik egy problémával, és megtalálja a megoldást, nem áll meg, hanem tovább folytatja, amíg feltérképezi az összes lehetséges megoldást, és utána kiválasztja a legmegfelelőbbet. A gyors és egyszerű megoldásokkal az a baj,…..
incognito ergo sum 2018.01.25 08:04:18
@ételizésítő:

Nem vagyok dohányos.
A csikkeket a dohányosok tíz százaléka dobálja el.
Az is sok.
De a 90% nem dobálja el.
Szerintem ez fejlődés.
És ha a dohány ára tovább emelkedik, és egyre kevesebb helyen lehet szabadon rágyújtani, és a dohányzás egyre inkább megbélyegzetté válik, a dohányosok aránya fog csökkenni.
incognito ergo sum 2018.01.25 19:06:22
@ételizésítő:

Figyi, értem az indulataidat, de homályosak.

Van elég sok szemetes. A legtöbb dohányos ezeket használja.

Attól, hogy dohányzik, még normális ember. Nem kell így felszívni magad ezen.

Meg a poszt nem is erről szól, bánom már hogy egyáltalán hozzászóltam, fortyogó emberekkel nem lehet beszélni. Most ez fog menni áprilisig, mindenki egy puskaporos hordó lett.
incognito ergo sum 2018.01.25 20:53:13
@ételizésítő:

Nem értelek :-)
Sebaj.
Viszlát.
Történetünk főszereplője - természetesen álnéven - Gedeon. Gedeon halkszavú középkorú úriember, ingben érkezik az állásinterjúra - egy iskolába. Portás szeretne lenni, valljuk be, ő az egyetlen jelentkező, a fizetés alacsony, a munkaerőhiány hatalmas. Többet tud, mint ami egy portástól elvárható és…..
A blogomon általában olyan bejegyzéseket közlök, amelyek több napon át, néha hetekig érlelődnek bennem. Mai bejegyzésem más, ma dühös lettem. A dühös lettem, mert elkövettem azt a hibát, hogy belenéztem a 8. évfolyamosok számára összeállított Magyar nyelvi feladatlapba, és az alábbi (4.) feladatot…..
Abban nincs semmi újdonság, hogy az elmúlt nyolc év médiaipari változásainak egyik durva velejárója a névtelen, arctalan, tényeket nem tartalmazó vagy elferdítő cikkek megjelenése az olyan kormányhoz közeli sajtófelületeken, mint a TV2 (Andy Vajna), a közmédia, a Ripost (Ómolnár Miklós) vagy az…..
incognito ergo sum 2018.01.24 04:51:58
@Jenyei:

Horthy Miklós reinkarnációja, te. Nem Kossuth Lajosé.
incognito ergo sum 2018.01.24 04:53:09
@Pop40:

Az agymosás iszonyú régen kipróbált és bevált reklámeszköz. Egyetlen hátránya, hogy nagyon drága, ezért versengő piacon működő magáncégek csak kivételes helyzetekben alkalmazzák.
Noha a kritizáló civileket akarta megrendszabályozni a kormány ezzel a slendrián törvénytervezettel, valójában a saját propagandája alól húzza ki vele a talajt...
incognito ergo sum 2018.01.23 16:32:49
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

talán azzal az árnyalatnyi különbséggel, hogy ENGEM meggyőzött az a beismerő mondatod, másoknak meg nem akarom bizonyítgatni.
incognito ergo sum 2018.01.23 17:38:25
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

hiába kaserolod ezt birka :-) mind a ketten tudjuk, hogy fizetett ügynök vagy. te azért, mert ezért kapod a pénzedet, én meg azért, mert egyszer elkottyantottad. ki előtt akarod játszani az ártatlant? az, hogy napi sok órában semmi mást nem csinálsz, mint kilóra nyomod az agyatlan kormánypropagandát, közvetett bizonyíték minden normális ember számára. nekem annyival jobb a helyzetem, hogy olvastam a közvetlen bizonyítékot is.

sima hazaáruló vagy. nem egy nyugdíjas állás.
incognito ergo sum 2018.01.23 22:55:32
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Figyi, nyilvánvaló hogy pénzért csinálod. Live and let live. Írj gyér olvasottságú blogokba - Bartók-rajongók, Heidegger vs Piaget vitacsoport. Téged darabra fizetnek, minket meg békénhagysz. Oké? Betudjuk majd enyhítő körülménynek.
    Mint az ismeretes,  ma, a kora délutáni órákban, megszűnt a Mandiner. Az egykori konzervatív portál megszűnését egy Czopf Áron nevű ********* jelentette be. (jogi képviselőnk kérésére a ********* szót nem definiálom, de ha az Olvasó olyan fiatalemberekre gondol, akik idősebb férfiaknak tesznek…..
A lehető legrosszabbkor botlott meg legendás pávatánca közben az Orbán-kabinet, hiszen a választásokig hátralévő hetekben magyarázkodásra szorulhat, ha az ellenzék ügyesen használja ki azt a bakit, melyet a külügyminisztérium helyettes államtitkára követett el néhány napja. Altusz Kristóf…..
Diáktüntetés volt a Kossuth téren, helyesebben az Alkotmány utcában. Ott voltam, fotósként saját képekkel rendelkezem. Az Alkotmány utca teljesen tömve volt, a jelenlévők 90%-a diák volt. Valóban voltak ott idősebbek is és nyilván valóban kimentek kíváncsi politikusok, bár én egyet sem…..
incognito ergo sum 2018.01.21 10:45:07
Tisztelt Erdő Péter Úr, A sajtóból értesültem arról, hogy elkezdődött az egyházi felületek árusítása.Ha jók az információim, a hódmezővásárhelyi "Mise" nevű marketingesemény kapcsán már el is utalta a vevő a pénzt a Szállító részére, de a részletekről nem beszélnék, erről Önnek nyilvánvalóan…..