Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szaffizsófi

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bozsik Yvett és társulata mindig is markáns szereplője volt a hazai kortárstánc-palettának. Az Antigóné és az Orfeusz és Euridiké után most újból antik görög történet, Oidipusz tragédiája került terítékre, amit Bozsik Yvett a idén a Müpában állított színpadra. A veszprémi előadásra a Hangvillában…..
Közép-Európa Táncszínház: K-Arcok – Uraim / Nemzeti Táncszínház, Közép-Európa Táncszínház, Káva Kulturális Műhely és Bethlen Téri Színház: Igaz történet alapján Milyen ma egy fiatal, budapesti táncművész helyzete? Nehéz ezt dióhéjban összefoglalni, de az biztos, hogy nem könnyű. Attól függ hogy…..
A zombit, mint a horrorfilmek sztereotipizált figuráját kortárs mozgással életre kelteni eredeti ötletnek tűnik. Fehér Ferenc élőhalottainak nincs szüksége sem sminkre, sem díszletre, jelmezük (Simon Judit) is szürke, semleges, bár behoz néhány asszociációt. A három, hangsúlyosan vékony testalkatú…..
PZS: Hogyan talált egymásra a Promenádban részt vevő két társulat, az Artus és a STEREO Akt? BM: 2012-ben végeztem a Színműn színházi dramaturg szakon, és az egyetem utolsó évei alatt kezdtem az Artusban dolgozni, amelynek három évig voltam tagja, mint alkotó-előadó, közben jött létre a STEREO Akt,…..
Kételkedve ülök be a Sóvirágra, mert az eddig olvasott interjúk, eddig látott előzetesek alapján valamilyen kockázatos vállalkozásnak képzeltem az előadást, ami se nem tánc, se nem prózai színház, se nem dokumentarista - mintha mindegyik akarna lenni kicsit, és egyik sem teljesülne. Egy harmincas…..
Mindenki izgatott. Nem bársonyszékbe huppanunk, hanem a jólismert helyi járat kissé kényelmetlenebb ülései avanazsálnak most nézőtérré. De merre fogunk nézni, mi, a zavarba hozott nézők? Be, a buszba az idegenvezetőre? Vagy ki, az ablakon? Lesz történet? Ki lesz főhős? A beépített fülhallgatónkból…..