Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jobsgarden Blog

100 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismerős az érzés, amikor reggel felkelsz és bár nincs rossz kedved, mégsem tudsz rendesen nekiállni semminek? Bágyadt vagy, lassú és tompa. Kizárólag a semmittevés esne jól, céltalanul és örömtelenül lézengsz a világban. Te is érzed, hogy ez még nem igazán nevezhető depressziónak, és valahol mélyen…..
Kutyabarát munkahely vagyunk, a Jobsgarden már régóta nyitott arra, hogy az itt dolgozók magukkal hozzák háziállataikat. Eddig azonban mindig más divíziókban ülő kollégák mellett láthattam békésen pihenő kutyusokat. Az elmúlt időszakban azonban változott a helyzet, mivel az egyik kolléganőm szert…..
Az elején le kell szögeznem… hatalmas rajongója vagyok valamennyi olyan filmnek/sorozatnak/könyvnek/videójátéknak, amelyben az apokalipszis a fő témakör. Van valami izgalmas abban, ahogy átlagos emberek extrém helyzetekbe kerülve, hogy változnak meg és, hogy adaptálják az adott helyzetet. Én magam…..
Egy jó vezetőt kifogni felér a lottó ötössel, nem is kell magyarázni, hogy miért. Arianna Huffington évekig vezetett egy médiabirodalmat, új vállalkozása, a Thrive Global az egészségre, az önfejlesztésre, a sikerességre, a munkahelyi jóllétre fókuszál. Szakértői összeállították, mit tanultak egy-egy…..
Jobsgarden Blog 2019.08.12 10:30:54
@yerico1: abszolút!
Odakint tombol a nyár. Forr az aszfalt, turisták mosolygós tömegei kávéznak a hívogató teraszokon, míg te kocogsz be az irodába. A kollégáid menő nyári fotókat posztolnak az Instára és ha ott elkerülnéd, küldenek a céges chat csoportba is. Valamikor majd te is mész nyaralni, de addig hogy bírd…..
Azt szeretem a Jobsgardenben, hogy folyton változik. Közel sem vagyunk tökéletesek, de gondolkodunk, tervezünk és igyekszünk tanulni a hibáinkból is. Az idei céges csapatépítőre készülve beépítettük a tavalyi tanulságokat és így utólag elmondhatom, hogy követtünk el pár új hibát, hogy legyen miből…..
Jobsgarden Blog 2019.07.30 20:20:41
@Bambano: Volt pl. térerő :)
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nálunk a kánikulával egy időben kitört a klímaháború. Az irodában úgy általában és a menedzsmentben is felülreprezentáltak a lányok. Olyannyira, hogy a hivatalos dresscode fotókon nem is szerepelnek fiúk. Anno szoknya, nadrág hosszakat és dekoltázs méreteket…..
„Sosem fogsz munkát kapni!” Az első tetoválásomat 16 évesen csináltattam. A bal karom – pontosabban a vállamon egy 5x5-ös négyzetnyi hely – volt az áldozat. Imádtam az egész folyamatot: a kitaláláson át, a szalon felhívásán át a készítésig. Mivel kiskorú voltam nem is mehettem egyedül, hiszen…..
Egyre többet cikk, előrejelzés, elemzés készül arról, hogy a mesterséges intelligencia, az automatizáció hogyan hat a munkaerő-piacra. Az egyik hatása az, hogy várhatóan régi tradíciókkal rendelkező szakmák is teljesen el fognak tűnni. Ebben a cikkben összeszedtünk néhány olyan munkát a múltból,…..
A Játék szervezője A Jobsgarden Kft. Facebook-oldalán (a továbbiakban: Rajongói oldal) szervezett nyereményjátékok (a továbbiakban: Játék vagy Játékok) szervezője a Jobsgarden Kft. (székhely: 1037 Budapest Montevideó u. 16/b., cégjegyzékszám: 01 09 698643) (a továbbiakban: Szervező). A…..
Egyre több olyan álláshirdetéssel találkozunk, ahol gyakornoki pozíciókba keresnek diák munkavállalókat. Az utóbbi időben a munkaerőpiac is nyitottabb a diák munkavállalókra, így már nem kell a mezőgazdaság, és a gyorséttermek által kínált pozíciókra szorítkozni. Kilenc évvel ezelőtt, 16 évesen…..
Bevallom nektek, hogy jelenleg a 4. munkahelyemen dolgozom és a klasszikus értelemben vett munkáltatói értékelés nem mindenhol volt alapvető. Általában közel dolgoztam a vezetőimhez, de az értékelés mindig el lett intézve egy félmondattal a folyosón vagy az irodában. Volt olyan vezető, aki még a…..
Vajon a fiatal munkavállalóid hány százaléka mond fel idén? Tudsz tenni ezért, hogy maradjanak? Van három alapvető dolog, ami befolyásolja a döntésüket. Ha dolgozik a cégednél Y generációs munkavállaló, számíthatsz rá, hogy 43%-uk két évnél rövidebb idő alatt új lehetőségek után néz. Azt…..
15 év egy munkahelyen? Vagy esetleg több? Biztos vagyok benne, hogy neked is nagyon kéne keresgélned a baráti körödben olyan embert, aki ilyen hosszú időt eltöltött egy cégnél. A statisztikák, felmérések szerint az átlagos idő, amit egy munkavállaló eltölt egy munkáltatónál kb. 3-5 év. Ezen…..
Pályaválasztás tizenévesen és egyben örökre. Totálisan ijesztő. Mégis honnan tudná bárki ennyi idősen, hogy valójában mi akar lenni? Hiszen ebben a korban még nem is ismerjük magunkat, a lehetőségeinket meg pláne. A jó hír az, hogy egyre kevésbé szól örökre ez a döntés, egyre inkább rajtad múlik,…..
Karácsony előtt a Jobsgarden is ünnepi lázban égett, nagyon készültünk rá, hogy emlékezetessé tegyünk az ünnepet. Lehetett volna kalapból kihúzni valakit és így ajándékozni, de szerettünk volna inkább valami mást, ezért idén Titkos Barátokká váltunk mindannyian. Ki is az a Titkos Barát? December…..
Egy pályaorientációs nap keretében a Tatai Refomrátus Gimnázium tanulói betekintést kaphattak a munka világáról különböző előadások keretében. Az alkalomra meghívást kapott a Jobsgarden is, a téma pedig a jövő munkavállalója volt. Az előadást megelőzően kaptam egy listát a kapcsolattartótól, hogy…..
Szakmai indíttatásom és egyéni lelkesedésem találkozott, amikor SSC divízióvezetőként a Hungarian Outsourcing Assotiation (HOA) Robotic Process Automation csapat tagjaként, automatizálás témában konferencia szervezésében vettem részt. Gyerekkorom óta nagyon érdekelnek a sci-fik és az automatizálás…..
Szombati munkanap, de nem az irodában. A Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium tanulóinak is be kellett menniük szombaton, de – ahogy nekem – nekik sem a szokott módon telt a délelőtt: a hagyományos oktatás helyett előadásokon vehettek részt. Zétényi Anna, a…..
Először mész állásbörzére?  Összeszedtünk néhány praktikus tanácsot, amivel piacképesebbé teheted magadat az ország egyik legnagyobb álláskeresői rendezvényén! Muszkatal Zsófi, a Jobsgarden tanácsadója volt segítségünkre. A bejegyzés megtekintése az Instagramon Gőzerővel…..
A szakmai alázatot és a kitartást hiányolják a leginkább a pályakezdőkből a HR-esek, miközben a fiatalok szerint éppen ezek a legfőbb értékeik - derül ki a Jobsgarden legfrissebb kutatásából, melyben közel 700 pályakezdő munkavállalói attitűdjét vizsgáltuk, majd az így kapott eredményeket állítottuk…..
A magyar emberek nagyon szeretnek enni, nincs ezen mit szépíteni, örömünket leljük az evésben! A Jobsgarden kollégáival sincs ez másképp, tele vagyunk jobbnál jobb szakácsokkal, szeretjük az evésnek megadni a módját, egyszerűen mindent szeretünk, ami az étellel kapcsolatos, és nem mellesleg ez…..
A vezetőknek és a HR-eseknek hatalmas kihívást jelent alkalmazkodni a munkaerőpiac hirtelen változásaihoz és megtartani a munkavállalókat. A Jobsgarden készített egy országos munkavállalói kutatást a fiatalok attitűdjeiről, melyben sok izgalmas kérdésre kerestük a választ. A mostani kérdőívvel a…..
"Nem tudom, mennyit kérhetek, nem ilyen állásról álmodtam, nem értettük meg egymást a leendő főnökkel" - egy sor olyan kérdés, kétely, amely egy pályázat során felmerülhet, de egy ügyes tanácsadó ezek megválaszolásában is segíthet! Miért jó őszintének lenni a tanácsadóval? Egyáltalán mivel tud ő…..
Kevés szabi, forró vagy éppen „túlklímázott” iroda, mindenki a strandon, mi meg a gép előtt – nem túl pozitív nyári gondolatok a munkahelyen. Szerencsére egyre több munkahelyen felismerik, hogy a dolgozóiknak nem ez a legkönnyebb évszak és mindenféle megoldással próbálják elősegíteni a lelkes(ebb)…..