Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pintermad

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zero. Minden a nullán. Alig-fény, monoton zene, díszlet nélküli tér. Testek fekszenek időtlenül a sarokban. Bár látszólag a földfelszínen vannak, létezésük mintha lejjebb valókként szánná őket. Csak azzal, hogy fekszenek behúznak a tér alá. Sokáig tartják ezt az állapotot, aztán indokolatlan…..
Üres térben határozottan közlekedik egy ember. Férfiember közlekedik. Közben beszél, kifelé néz, dőlnek belőle a szavak. Nemcsak nekem, mindenkinek mondja, saját magát beszéli. Az üres térben elveszítjük a szemkontaktust, mondatai lehullanak a falról. Rengeteget beszél, a humora is jó. Szavai…..
Töredelmesen be kell vallanom, a fesztivál lehagyott engem. Nem tudom követni írással, úgy, ahogy szeretném. Az élmények, a fáradtság, a másnapba átnyúló előadások időtlenné teszik viszonyaimat a látottakhoz. Kavarog minden. Az időérzékem az Ulysessnél fordult át. Goda Gábor Társulata és az Artus…..
Nem. Nem tudtam ellenállni a metaforának, bármennyire is küzdöttem ellene. Mert hát itt ez a magas, fekete-fehér ember, ha nem lenne arca és kicsit szögletesebb lenne, elmenne Malevics festménynek is, nem lehet rá nem odafigyelni. Lassan közlekedik a térben, mikor leül szögletes raszterű reflektor…..
Moderato Cantabile =/ mérsékelt tempóban énekelve. Vagyis kontroll alatt tartani magad. Vagyis nem kijátszani az összes levegőt. Tartani benn, hogy feszítsen, hogy alapja legyen a kiadott hangnak.  Kristálycsillár ereszkedik a földre, tökéletessége jelzi, nem ott a helye. Makulátlansága, szépsége,…..
A Láda titkát csak óvodás csoportokkal együtt fejthetjük meg. Ez ma biztossá vált a számomra. A hit, a képzelet és a gondolkodás egy olyan szerencsés állapotában éri őket ugyanis az előadás, amiről mi, felnőttkorú emberek, esetleg csak álmodhatunk. A gyerek nem fél szólni a bohócnak, hogy…..
Rögtön a buszra szállás után eltűnt az idegenvezető. Magunkra maradtunk, fejünkön fülhallgató, benne egy ismeretlen férfi hangja. Azzal, hogy nincs megadva úti cél azonnal szűkül a tér, tágul az idő. Ahogy bekerültünk a forgalomba, felvettük a város ritmusát, láthattuk, a pontokat, ahol a város…..