Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gattopardo

0 bejegyzést írt és 186 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kis híján elsírtam magam, amikor a Machete előzetesében megláttam Mel Gibsont. Hogyan süllyedhetett idáig egy két Oscar díjas színész, aki nem is olyan régen világsztár volt? Egyszerű a válasz: megöregedett, és nem sikerült a klimax miatti magánéleti botrányokat eltitkolni a…..
Az 1998-as, a 2002-es és a 2006-os választás után a jövő évi voksolás is a médiában fog eldőlni (98-ban a Tocsik-ügy, 2002-ben Kaya Ibrahim, Josip Tot és a szőlőbányák fordították át a közhangulatot, 2006-ban pedig azért maradt kormányon az MSZP, mert a Fidesz nem talált…..
Gattopardo 2013.07.24 17:32:14
@pánpéter: vehehehehh....lehet, hogy abszolúte a Népszabi objektivitása nem egy nagy szám, relatíve viszont még így is kábé a százszorosa az elmúlt évtizedben több százsszor helyreigazításra kötelezett Magyar Nemzetnek, ami pedig igazi minőségi újságírás a Magyar Hírlappal összemérve:)
Gattopardo 2013.07.24 19:38:06
@pánpéter: a hírlap már tönkrement, csak szenyor széles nyomja bele a lóvét, népszabinak meg a manemnek pedig egyformán csökken az olvasottsága, de még a népszabi áll jobban-úgyhogy egy darabig még szurkolhatsz:)
Újabb két Dumaszínházas távozik a műsorból azok után, hogy nemrégiben kilépett az egyik legismertebb stand-upos, Bödőcs Tibor. Most Lorán Barnabás „Trabarna" és Rekop György távozik a színházból, kimondatlanul mind a kettőjüknek valószínűleg a társulatvezető Litkay…..
Gattopardo 2013.07.17 21:55:46
@innovation: Nyilvánosan én sem merném hangoztatni.), de nálam Hofi eklatáns példa a "régi jó dolgokból nem maradt semmi" effektusra. Rengeteg felvétele megvan, ha levonjuk a pesti vicceket, a közönséggel való interakcióit (ebben kétségtelenül first class volt), a zenés betéteket, akkor ami marad az baromira terjengős és it-ott kicsit prosztó, nekem kicsit túl kevés poén/perc mutatóval rendelkező szöveg marad. Vessetek a mókusok elé, de Bödőcs meg Kőhalmi már most sokkal jobb, feszesebb, viccesebb.
Gattopardo 2013.07.17 22:04:38
@álfirkász: nagyon nem:) meg úgy egyáltalán, a művészetek szintjén kurvára nincs jelentősége, hogy pl. szegény Cipő kvázi kommunista volt, Patakyattisnál meg kevés hülyébb jobber van, az se a Republic, se az Edda értékéből nem von le semmit:).
Szomorú emailt hozott a drótpostás Zsolt nevű olvasónknak, aki azonnal továbbította nekünk a sokkoló hírt: a Céltudatos és Kalandvágyó Férfiaknak ezentúl más Magazint kell lapozgatniuk: "Értesítjük, hogy a CKM magazin nyomtatott kiadása a 2013/01 lapszámmal megszűnt" - áll a levélben, ami egyúttal…..
Ha Neil Gaiman az osztálytársam lett volna általánosban, valószínűleg vagy azonnal összehaverkodunk, vagy utáltuk volna egymást. Könyvmoly voltam én is, abból a kínos fajtából, aki a focimeccsek és bunyók zajait száz méterről, egy fa alatt olvasgatva szerette hallgatni, és akit…..
Gattopardo 2013.07.05 09:54:01
@gumirocker: Az Elveszett próféciákban ugye masszívan benne van Pratchett mester keze, aki azon kevesek egyike aki büszkélkedhet a "Gattopardo minden (magyarul megjelent) könyvemet megvette és minden újonnan fordítottat kurvára várja" kitüntetéssel:)
Gattopardo 2013.07.05 11:42:56
@Elmeboy: Egyrészt bajtársi üdvözlet, másrészt kár.:) és :(
Mandiner blog Cécile-es évszakok 2013.06.19 07:01:00
Úgy tűnik, nemes hagyománnyá érett, hogy az év egy bizonyos szezonjában beindul az össznépi kulturkampf: nevezzünk-e el utcát, teret, szobrot, emléktáblát Tormay Cécile-ről, Nyirő Józsefről, Wass Albertről; avagy ideológiai eltévelyedésük okán ne büszkélkedjünk velük.…..
Rusznyák Csaba írásának szinte valamennyi állításával egyet tudok érteni, miként a Trónok harca 03x09 epizódja által keltett közfelháborodást is komikusan buta reakciónak tartom. Mégis úgy vélem, hogy az egyébiránt kiváló cikk legfontosabb tétele sajnálatos módon téves:…..
Gattopardo 2013.06.11 19:58:54
EGY Stark legalább ott lesz a fináléban, de inkább kettő.Nyerni pedig senki nem fog, ez nem az a sztori . Egyébként pedig modnok nektek egy mesét:

Volt egy király, aki nem volt teljesen normális, néha évekre is elment az esze, közben az országa züllött.Fellépett hát ellene egy távoli, idősebb rokona, aki kis időre foglyul ejtette a királyt, de miután az ország nemessége nem állt mellé, annak felesége és fia kiszabadította a foglyot, majd néhány csata után a lázadó herceget és kisebbik fiát lekaszabolták, idősebb fia pedig külföldre szököt, ahonnan kisvártatva egy botcsinálta kalóz és királycsináló gróf segítségével visszatért, majd némii csatározás után újra elfogta a királyt, feleségét és fiát pedig külföldre űzte.
Eztán az idősebb fiú király lett, de miután nem vette el a legfőbb segítője lányát, hanem egy jelentéktelen köznemesi családból nősült, ez a gróf először az új király testvérével, majd a lázadás leverése után a száműzött királynéval fogott össze és ezúttal az új királynak kellett menekülnie. Kis ideig még az első király is újra uralkodot, majd újra visszatért a második, és végleg leverte az ellene lázadókat. Ő fiatalon, ereje teljében halt meg random módon pár év múlva, két kis gyerekét azonban gyámság helyett elemésztette túlélő másik öccse, akiről azt terjesztette Sekszpír Vili, hogy púpos. Púposunk aztán már csak két évet uralkodott, mert az első király egyik régóta száműzött híve visszatért, legyőzte őt, majd elvette a második király lányát és dinasztiát alapított. Mindezen első ránézésre anta és prótagonista nélküli katyvaszt, mely teli van látszatra értelmetlen fordulatokkal pedig rózsák háborújájnak hívják és tanítják az iskolában:))
Gattopardo 2013.06.11 20:06:01
@Gyingizik: Elég komolytalannak tűnsz, ha egy másodpercre is azt hitted, hogy Harry Hermionéval "lebegtetődik". A hősnek magányosnak kell lennie, és le kell mondania mindenről mert az viszon előre látszott, hogy fel kell áldoznia magát a végén, és kb. a harmadik résztől nyivánvaló volt hogy a sidekickjei egymással fognak összejönni.(Leia hercegnő is Hannal fog összejönni, a második, oppardon ötödik résztől világos volt) Nem mellesleg a HP sorozatot én krimiként olvastam, ami a saját mágiás világán belül elég koherens volt (lásd pl. ki a gyilkos a negyedik részben)
Gattopardo 2013.06.11 20:13:59
@Gyingizik: Csak szólok tovább, hogy a hamletet meg a Rómeó és Júliát is lopták, mégis az újabb változatok a híresek (és nem, nem hasonlítottam össze a világ legnagyobb drámaíróját Martinnal, csak rámutattam hogy loás és lopás között óriási lehet a különbség) Lásd még: a komplett tarantino életmű)
A port.hu-n és a mi postaládánkban is landolt pár üzenet az RTL Klubon tegnap este 20:00-kor bemutatott Sherlock Holmes miatt, amit, legalábbis a felháborodás szintjéből kiindulva, minden további és szívfájdalom nélkül csonkított meg a kertévé. Mutatunk pár szalonképes…..
Iparági forrásból úgy tudjuk, hogy a Pioneer Pictures nevű magyar koprodukciós cég és az angol Sky1 csatorna egy hete forgatja budapesti helyszíneken a Strike Back (itthon: Válaszcsapás) című tévésorozat negyedik évadát, ami szeptemberben kerülhet adásba. A stáb kedd…..
Mandiner blog Felszabadulás 2013.04.04 08:01:00
„Mindenesetre mondjuk ki: az emberek alapvető joga, hogy meghaljanak és öljenek az országért, amelyben élnek, és hogy kivételes szigorral büntessék meg azokat a fajtájukbelieket, akik a betolakodók tűzhelyénél melegedtek.” (Sir Winston Churchill) Történt, hogy a brit szigeteken…..
Gattopardo 2013.04.04 20:27:05
@jobbrolbandita: ebből a katyvaszból mit akartál kihozni? hogy 41ben néptömegek akartak hadat üzeni a SZU-nak? ha ennyire beleivódott a vörösterror a magyar népbe, akkor nem az lett volna a logikus, ha nem húzunk ujjat egy ilyen civilizációs fokon álló, és ennyivel nagyobb lélekszámú országgal?Azt meg hadd ne könnyezzem már meg, hogy a németek nem művelték velünk is ugyanazt, mint a ruszkikkal.....
Gattopardo 2013.04.04 20:35:43
@csabakirályfi: az egész posztna nincs sok értelme amúgy sem, mert Thürmeréken kívül már mindenki leszarja április 4-et, nemhogy éltesse, de legalább kellemesen lehet anyázni egymást a jobber kartársakkal(az élmény megfizethetetlen, minden másra ott a mastercard) :)), több klikk, több letöltés, jobb banner-eladási lehetőségek, ergo több lé a posztolónak
Gattopardo 2013.04.04 20:36:51
@ArmaGedeon: ezt értem, csak mi köze a dolog erkölcsi vonzatához?
Na aszongya, észak, hideg, Ned Stark, fattyú, farkas, Fal, Mások, király, segítő, ne már, vérfertőzés, miafasz, lelök, béna gyerek, Hodor, törpe, Joffrey, pofon, Sansa, hiszti, Arya, kardozás Daenerys, barbárok, aranykorona, Robb Stark, hadvezér, Jamie Lannister, dél, meleg,…..
Gattopardo 2013.04.02 17:06:41
@fran7: Tywin kb. mint I. Edward a Rettenthetetlenben, csak itt nem homár lett a fia, hanem törpe.Az egója mindenestre egyformán bírja el mindkét karakternek.
Lassan két éve írtuk: dehogy nyomjátok le Prágát! Nemrég Prágában az év első hónapjaiban két bejáráson is részt vettünk: a szerkezetkész Blanka alagút és a zöld metróvonal újabb szakaszát tettük meg gyalogosan. A város északi részében épülő két megaprojektet…..
Érdekes, de korántsem breaking avagy nagyon meglepő infót tett közzé Screen Crush. Ezek szerint a március 31-én kezdődő harmadik évadot, ha azt a nézettség, az HBO anyagi helyzete és minden egyéb körülmény lehetővé teszi, öt-hat újabb követhet, azaz simán elképzelhető, hogy…..
Ratyi, libi, katkó, pina, pina, pina és picsa. A szél befújta a Mandiner szerkesztőségébe a ma elhíresült, ELTE-s diáklistázást. Kommentár nélkül következzenek az egyetemisták jellemzései pattanásos, szexéhes elsős szakmunkásképzősök egyetemista társaik…..
Gattopardo 2013.02.19 19:23:46
@komplikato: ott a pont, de amíg kínában nem lesznek zsidók, a jobbikos elvtársak ingerküszöbét nem éri el a dolog:)
Gattopardo 2013.02.19 19:30:55
@Lucky Larry Silverstein: felvázoljam, hogy pl. az európai autóiparnak hány százaléka van kínai, és hány izraeli kézben? vagy úgy egyáltalán, a világgazdaságabn mekkora az izraeli és a kínai tőke aránya? (kispadon india, brazilia és törökország).
Gattopardo 2013.02.19 19:32:25
@esef: vagy ahogy a viccben mondja a jobbikos a kínainak: ne hunyorogj, büdös zsidó:) jellemző egyébként, hogy a nyugat még rasszizmusban is előbbre tart egy brossúrával mint a kelet:)
Nyilatkozatot adott szombaton Kövér László házelnök az MTI-nek. Miközben érdekes, és módfelett vitatható elképzeléseket vázolt a Parlament szerinte optimális működéséről, Sólyom László volt köztársasági elnököt is bírálta. Sólyom az Áder János által az…..
Nagyon sajnálhatja Varga Mihály, hogy még nem sikerült tető alá hoznia azt a gyakran emlegetett megállapodást, mert a felsőoktatási keretszámcsökkentést simán az IMF-re lehetne fogni. Balog Zoltán az Este című műsorban csodálkozott egy sort. A "humán csúcsminiszter" úgy vette…..
Gattopardo 2012.12.13 17:13:18
@veracity: te mekkora suttyó vagy....az a konstrukció évi 105 ezerről szólt, úgy hogy akkor is volt diákhitel és legrosszabb esetben félmilliós adóssággal indultál egy 5 éves kurzus végén. a mostaniban 150 ezerről indul egy félév (van ahol 325 ezerről) ha a kettő átlagát veszem mondjuk akkor majdnem 2,5 misit kell visszatörleszteni csórikáimnak, úgy hogy nem tudni milyenek lesznek a törlesztőrészletek (többek közt mert a minimálbérhez van kötve). akit a szülők nem tudnak támogatni, és ekkora minusszal indul az szerinted mikor fogja első lakását vagy akárcsak kocsiját megvenni??
Vastagbőr TÉNY 2012.12.05 14:15:00
Vannak, akik már megkapták a Békemenet-szervező CÖF által ígért "kiadványt", melyben Csizmadia László szerint elemezni fogják „az elmúlt 8 évben történeteket”. Sajnos, mi nem vagyunk a szerencsések között, de valaki volt olyan kedves, és elküldte nekünk. Azóta is…..
Gattopardo 2012.12.05 18:54:42
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: én, és kevésbbé cizelláltan :) Pop40 kolléga is megtettük, te szerencsétlen.
Ez egy rövid poszt lesz. Egyetlen gondolat, néhány mondatban. Nem az a gond, ha az ízlések nem egyeznek, ha esztétikailag, ideológiailag nem ért egyet valaki valamivel. A gond kurvára az, amikor valaki be akar tiltani valamit, amikor meg akarja mondani, hogy mi a jó és mi nem. A…..
Gattopardo 2012.12.04 17:51:12
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: kultúrNÁCI éppenhogy csak az lahet, akipuszta szemléletbeli különbség miatt kirekeszt másokat, lásd ezt a gyökér Feketét.hogy helyesled, az meg rólad mond el mindent.
A Jobbiknál szezonja van most a zsidóknak. Egyik nap Vona Gábor vezetésével demonstrálnak Izrael budapesti követsége előtt a gázai hadműveletek ellen. Másik nap a Jobbikból kizárt Lenhardt Balázs és kis csapata tüntet a pártból szintén kizárt, váratlanul…..
Gattopardo 2012.11.27 16:01:33
@nookedli: Radnóti Miklós mit követett el?
Gattopardo 2012.11.27 16:28:55
@Pierre75: ok, rendben. tehát: észérvek alapján magyarázd el nekem légyszíves, hogy mitől belátóbb gy egypártrendszer által irányított, saját kisebbségeit elnyomó szuperhatalom világpolitikája mint egy demokratikus berendezkedésű államé. mitől lenne toleránsabb, megértőbb stb? mert szélsőjobbról meg az usa ekézése unalmas, holott némi történelemismerettel rá lehetne jönni, hogy rómával kezdve a világban mindig volt legalább 1 domináns szuperhatalom, legfeljebb abból lehet választani, hogy ki legyen az. szerintem inkább a demokratikus usa, mint a tekintélyuralmi kína, szerinted fordítva holott egy bizonyos hatalmi szinten tl minden országnak csak érdekei, és nem barátai vannak-ez biztos.
2. kérdés: mi olyan szimpatikus iránban vagy bármilyen országban ahol nem válik el az állam az egyháztól? mindegy milyen vallású az adott állam, az is biztos hogy külkapcsolataira legkevésbbé a tolerancia lesz jellemző.
Nem mellesleg, Kína amióta világ a világ tejeszkedett délnyugat fel, a XX. században különösen dominánsan (Vietnam, Kambozsa, indiai határháborúk).

és hogy mire nem írtál semmit: arra hogy az irán-izrael összevetésed államberendezkedésileg sántít. a dzsinnidézést meg le lehet kicsinyelni, de elég érzékletes példa. ecsetelhetnénk a nők emberi jogi helyzetét,az ellenzékiek üldözését és bebörtönzését az iszlám törvénykezés finomságait stb. akármennyire fifty-fifty az izrael-palesztina erkölcsi része, Izrael egy nuygati típusú demokrácia a félteokráciák dzsungelében, ami nagyon nem árt ha megmarad legalább addig, mire arab barátaink alól elfogy az nolaj.
Gattopardo 2012.11.27 19:18:41
@Pierre75: "nincs geopolitikai ütközése"-most még. katpol értelemben nyilván nem nyomulnak/nyomulhatnak, de gazdasági téren annál inkább.pl a fél eus autóipar már az övék és a tőkének megvan az a jó szokása hogy benyomul minden rendelkezésre álló helyre.namármost egypártrendszer lévén a többi államnak minimális az esélye annak, hogy mondjuk az ellenzéket támogatva változtasson a külpolitikai irányon. az usában buktatott már elnököt a sajtó, kínában ilyen biztos jó darabig nem lesz.
vagy másképpen:
a két ország közül melyikben fejtheted ki a véleményedet szabadon?
- az angoloké volt száz évig a világ kétharmada pl. ahhoz képest a mai usa hatalom smafu. a perzsák/germánok szerepét pedig felesleges túlértékelni, modernebb logisztikai körülmények között esélyük sem lett volna a saját erőterének határait pont az ő szomszédságukban elérő rómaiak ellen (nem mellesleg: Traianus járt Ktésziphonban, de egy sah se tette be a lábát sosem Rómába).
- "más utat járnak"- lerágott csont egy kicist. a 21. században már kellene lennie egy demokratikus minimumstandardnak, ami alatt felesleges az eltérő kultúrális hagyományokra hivatkozni, plne hogy kábé másfél ezer éve nem tettek le az asztalra semmit.hogy mit fogad el a közösség, az sem észérv, egyiptomban moostanság szentesítették megint a nők "körülmetélését"
mégsem tartom haladó hagyománynak csak azért mert a népesség jó része egyetért vele.(vvagy hogy szaúdiaknál nem lehet egyedül autót vezetni)
.-kétszer is írod, hogy "ránk" nem jelentenek veszélyt. ha a legnagyobb nyugati bástya bedől, magával fogja rántani a többit is.
A hülyeség nemzetfüggetlen állapot: miközben a második Fico-kormány módosítani kívánja azt az állampolgársági törvényt, amelyet 2010-ben ők fogadtak el, a magyar nacionalizmus végleg kanonizálta Lúzernagyit. Itt az idő, hogy a neonáci szlovmagyarok után, megírjam kritikám a…..
Gattopardo 2012.11.21 20:56:13
@Csehszlovák Kém: ez részedről meg egy bátortalan csúsztatási kisérlet volt:)Nem azt írtam hogy kirekeszted, hanem azt, hogy tökéletesen érzéketlen vagy iránta.Nem mellesleg, elég minimalista a jogérzéked, ha egyenlőségjelet teszel aközé ha egy állam biztosítja az állampolgárságot a határon túliaknak (miben is sérti ez a másik állam joghatóságát, szuverenítását?milyen kár éri ezáltal?) meg aközé amikor egy állam korlátozza, sőt megzünteti a saját polgárai alapvető jogait eg olyan cselekedetük miatt, ami egyébként semmiben nem korlátozza az állam felettük gyakorolt jogait?) az egyik JOGOT AD, a másik JOGOT von el.
Gattopardo 2012.11.21 20:56:45
@Csehszlovák Kém: ez a pár mondat a legszebb bizonyíték. Miért kell hogy gyakorlati jelentősége legyen annak, hogy valaki a szlovák mellett szeretne magyar állampolgár is lenni?Miben sérti ez az echte szlovákok jogait? Vazzeg, én általában balról támadok, de te materialistább vagy mint Lenin eftárs.

És még egyszer: ha JOGOT ADOK ahhoz miért kellene egy másik állam beleegyezése????Ha kötelezettséget rónék ki, max akkor. Én kurvára nem sírnék, ha az itteni szlovákok ugyanilyen megkapnák ugyanezt. Attól mert nekik valamivel jobb lesz, nekem még nem lesz rosszabb.
Gattopardo 2012.11.22 00:05:07
IDDQD A 100 legjobb videojáték 2012.11.19 12:28:18
Az amerikai Time magazin honlapján közölt egy százas listát a legjobb/legfontosabb videojátékokról. Érdemes megnézni (mondjuk ebben a felhasználóbarát nézetben), tanulságos abból a szempontból, hogy egy erős konzolos gyökerekkel, viszont kevésbé jelentős…..
A Napló szerkesztő-riportere lesz az RTL2-n újrainduló Forró nyomon főszerkesztője - tudta meg a Blikk. Hadas Kriszta 12 év után távozik a TV2-től. Azt már mi is megírtuk, hogy Máté Kriszta leszerződött az RTL Klub új csatonájához, ahol az egykor a TV2-n 1998-2002 között futó…..