Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chez Christine

46 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Anyukám mindig mondogatta nekem, hogy ő bizony inkább megpucol egyszerre sok fokhagymát és tartósítja püréként, mint mindig nekiálljon pucolni.Tény, hogy sokkal kényelmesebb a hütőből előkapni, kis kanállal adagolni :)Erőt vettem magamon és leültem egy kisebb hálónyi…..
Chez Christine 2010.02.09 20:15:30
@sansfrontiere: Szioka! Örülök, hogy tetszik, amit itt olvastál. Bevallom, már igen rég nem írtam és éppen itt lenne az ideje frissíteni, van is mit felrakni, de... Menstégemre válljon, hogy hétköznap egyáltalán nem érek rá, hétvégén meg igyekszem a kétévesemmel és pukájával tölteni az összes szabadidőmet :) Azért igyekszem és nem felejtem, a napokban frissítek!
Bevallom, mióta először olvastam arról, hogy hogyan lehet marcipánt gyártani otthon (na és persze megosztottam a párommal is eme felfedezést), azóta kacérkodom a gondolattal (és a párommal is sűrűn emlegeti), hogy meg kéne csinálni.Sikerült beszerezni szilikonos jégkockatartókat,…..
Mmmmm... mennyei...bizony. Mikor belekóstoltam, még a szememet is lehunytam annyira jól esett ízlelgetni. Hát ez valami fantasztikus!!!!Dolce Vita-tól jött a recept, amelyért ezer köszönet!!!Összeállítása nem több mint 10 perc, már mosogatással együtt is.Hozzávalók:20 dkg őrölt…..
A képek magukért beszélnek. Irány a természet!!! ..
Húsvét van, "főzzünk valamit" - gondoltam, de tudtam azt is, hogy tavaszi nagytakarítás és napokon át tartó sütés-főzés kizárva a rengeteg program miatt.Kinéztem hát egy olyan recepetet, melyben minden lényeges hozzávaló megtalálható, amit Húsvétkor szoktunk enni.…..
Ma kaptam egy e-mailt a brands.hu -ról, amiben hírdették, hogy 03.18-03.22.-ig akciós 25-60%-os kedvezménnyel lehet megvásárolni a fenti szakács termékeit.Bevallom imádom a műsorát, de sajna nincsen meg egy könyve sem, reménykedem, hogy szülinapom/névnapom/karácsony alkalmából…..
Chez Christine 2009.03.19 13:41:22
@virag_5: Sajnálom, hogy elfogyott :(
Sajna nincsen még tapasztalatom ezekkel a termékekkel, ahogy látom, egyhamar nem is lesz :(
Chez Christine 2009.03.19 19:47:08
@PraktikásMaimoni: Szia, nagyon sajnálom, de nincsen fölös meghívóm :(

@Anihami: Köszi a tippet, már repülök is az oldalra :) Na de azért ha a kezemben lenne maga a receptkönyve, azért az mégis más :)
  Ha Anyuékkal töltünk hosszabb időt, akkor mindig megkérem, hogy csináljon hagymakrémlevest, mert aaaaannnyira finom... Mindig úgy képzeltem, hogy ehhez valami misztikus tudomány kell, én ezt sosem fogom elsajátítani. Aztán nem sokkal ezelőtt döntöttem, kell nekem ez a…..
Chez Christine 2009.03.13 15:47:59
@Parizs: Köszi Anya, ezt elfelejtettem megemlíteni :) Lehet azért, mert mi nem raktunk rá :)
Szeretem a kávét. Vagyis inkább a tejet kávéval, cukorral, szépen tálalva. Pár évnyi unszolásra anyu a kávéfőzőnk halála után már olyan szerkezetet vett, amibe csak bele kell önteni a hideg tejet, és bár nem „ötcsillagos”, de elég jó minőségű tejhabot ont ki magából;…..
Chez Christine 2009.02.23 20:01:17
@Orsi(Kiskanál): Szia Orsi, bocsika, hogy belekotyogok... Nekünk ugyan nem a kávéfőző ontja a tejhabot, hanem egy csoda kis szerkentyű, tejhabosító két cerkaelemmel :)
Volt, hogy 5 rétegű tejes kávét tudtam csinálni. A lényeg itt azon van, hogy a kávé és a tej közel azonos hőmérsékleten legyen, és csőrős köntővel öntjük a felhabosított tejbe a forró kávét, szépen lassan. Tutira nem fog összekeveredni, csak rétegesen. Jó próbálkozást!! :D
Hűűű...erről én is teszek majd egy megemlékezést :) Nagyon szépen a képet/kávék!
Lehet latte macchiato-nak is nevezni, számomra akkor is csíkos kávé marad :)Kétszersült hatására, én is elkészítettem a magam kis csíkosát, és bemutatom a tejhabosítót is, amiről már említést tettem az előbb említett blogban...
Valamikor régebben olvastam egy mézes-mustáros-ketchup-ös pácról, majd ezt továbbfejlesztve hozzáadtam vegetát, provence-i fűszerkeveréket, fokhagymaborsot és sült oldalas fűszerkeveréket (ennek hiányában most grill-el készült).Páchoz:- 1 ek méz- 1 ek ketchup- másfél ek…..
 Hozzávalók kb. 2-3 személyre:- 1 fej brokkoli- 1 doboz főzőtejszín- liszt (vagy étkezési keményítő)- vegeta, szerecsendióSzedd rózsáira a brokkolit. Mosd meg, majd tedd fel vegetás vízben főni. Mikor már jó puha, öntsd le a 2/3-ad levét. A maradék lére öntsd rá a…..
"Ezek a blogok szerfelett bájosak, a blog íróknak az a céljuk, hogy barátok és barátságosak legyenek. Reményeink szerint ezen díj átadásakor több barátság keletkezik, a barátság elterjed, és több figyelmet kap a blogger. Amikor továbbadod, kérlek vedd figyelembe ezen…..
A közös gasztro oldalt olvasgattam ma reggel és sorra belebotlottam játékos kedvű blogtársaimba, akik a következő játékot játszák: 1. menj a Wikipedia Random Article oldalára. A cikk címe az együttesed neve. 2. ugorj át a random idézetek oldalára és a legutolsó idézet, utolsó…..
  Az eredeti recept szerint vajas kifli, melyet már Ancsika és Limara is megénekelt.Én azért változtattam rajta egy s mást, példának okáért, hogy tettem bele kevés sót (tapasztalat, hogy legközelebb inkább sós lesz, mint édes hatású), illetve nekem nem volt itthon maláta és…..
   Ezennel bemutatom az ÓRIÁS bonbon-t :)Kisebb szilikonos formám nem volt, ez sima muffin formából kipattintott csoki óriás. EEnnek most Nutella a belseje, ám legközeleb kipróbálom a marcipánt, így talán elviselhetőbb lesz ebben a nagy méretben is :)..
Chez Christine 2009.02.14 09:03:03
@Orsi(Kiskanál): Két ilyen óriás készült, kb. fél tábla 50%-os étcsokiból (persze maradt még valamennyi a lábos alján kis kóstolásnak.
A benne lévő Nutella pedig 3 teáskanálnyi, de még a 4.-iket is elbírta volna, mert nem lett tele.
 Már egyszer közzétettem egy pizzareceptet, ám amit VKOrsinál olvastam, egyszerűen csak kínálgatta magát, hogy még aznap elkészítsem.Nagyon könnyű volt elkészíteni, ropogós volt kívülről a tészta, belül pedig puha és nagyon finom.Recept megtalálható itt.Köszi szépen…..
Már régóta ki akartam próbálni, hogy milyen is a házilag elkészített aranygaluska igazi vaníliasodóval, de mindig olyan bonyolultnak tűnt az elkészítése.Mígnem egy napon megtaláltam itt a megfelelő receptet.Mondanom sem kell, hogy azóta minden héten el kell készítenem, sőt…..
Mint ahogyan múltkor is írtam arről a csöpp kis kávézóról, illetve a tulaj bloggjáról, most már úgy éreztem ideje, hogy a saját szememmel lássam, hogy tényleg úgy néz-e ki a kis helység, és a gazdája, mint ahogyan arra számítottam.Nem csalódtam, sőt....A hely már messziről…..
Hogy miért is indítom ezt a bloggot? Nagyon egyszerű... Szeretném összefoglalni azokat az étkeket, amiket szeretek főzni, sütni, elkészíteni. Sok-sok helyen olvastam recepteket, ötleteket egy-egy étel elkészítésére, de fejben tartani lehetetlen őket. Így hát ki szeretném váltani…..
Chez Christine 2008.04.05 10:46:19
Keverj el kb. 3 ek. mustárt, 2 ek mézzel, 2 ek olivaolajjal, fűszerezd bátran (én borsot, vegetát és provence-i fűszerkeveréket használtam). Kutyuld össze és mehet bele egy egész szárnyas mellehúsa apróra vágva (kb. 1/2 kg).Hagyd egy állni kb. 15-20 percet, majd mehet tepsibe,…..
Mixed pickles Búcsúposzt 2009.01.27 10:10:00
Nem szeretek búcsúzkodni, de úgy tűnik, mégsem úszom meg. Igazából már átköltöztem, ott is írtam, és azt gondoltam, az előző két képpel, meg hogy rákattintva az új helyre dob, valahogy elmellőzhetem a dolgot. De mégsem. Nem lehet csak úgy szó nélkül elmenni, még ha…..
XXII.-ik VKF! fordulóban az egytálételeké volt a főszerep, a háziasszony pedig Mézesmadzag.Törtem a fejemet, és rájöttem, hogy napjainkban leginkább az egytálételeké a főszerep, ha főzésre szánom magam, így feladtam a leckét apának is. Gondolkodjon, mit főzzek holnap ebédre,…..
A minap olvastam Sajtkukac által közzétett Grissini receptjét, egyből rájöttem, hogy még aznap meg kell csinálnom.Az eredmény...hmmm... Nem sikerült a külalakja, viszont isteni lett az íze :)  ..
Próbabloghu próba2 2009.01.23 12:57:38
blabla..
Próbabloghu próba1 2009.01.23 12:57:18
blabla..