Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Őszinte Ingatlanos

58 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Ő I!Karcsi vagyok Budapestről. Lakást adok ki albérletbe. Olvastam az "Ezek nélkül ne írd alá a lakásbérleti szerződést!" cikket: link.Abban azt írják, hogy a közös költség felújítási alapba fizetendő részét a bérbeadónak kell fizetni és nem a bérlőnek. Hadd kérdezzem meg, hogy ezt milyen…..
Jó napot! 2014 ben ajándékba kaptam édesapámtól egy lakást, aminek az ajándékozó levélben 33 M forint volt megjelölve értéknek. 2016-ban az ingatlant értékesítettem 40.5 M Ft-ért. Szeretném megtudni mekkora érték után kell adóznom az évben? Másik kérdésem, hogy az eladott lakáson vásároltam egy…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Évente egyszer járok az önök országában és nagyon megtetszett. Igazán barátságos, jóravaló emberekkel és gyerekekkel ismerkedtem meg. Ezért arra gondoltam, vennék befektetési szándékkal, nagyobb telekkel (fontosak a melléképületek!), egy normális házat. Nagy…..
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Meg szeretnem tudni, hogy ha 2013 dec-ben vasaroltam a lakasomat es 2017 .jan .adom el , akkor adozás szempontjabol 3 vagy 4 evet kell kalkulalni, hogy meg tudjam, mennyi adot kell fizetnem az eladas utan . Koszonettel Zsofia Kedves Zsófia!   A lakóingatlan…..
Tisztelt Őszinte Ingatlanos!2011-ben vásároltunk egy házat Őriszentpéteren, most szeretnénk kicsit kibővíteni és a tetőteret beépíteni, viszont így meghaladnánk a terület beépíthetőségét (csak 15%). Lehetőségünk lenne a szomszédtól területet vásárolni, azt kérdezném, hogy mi ennek a menete, hova…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Az lenne a kérdésem, hogy az ingatlanközvetítők miért ragaszkodnak foggal-körömmel az írásos vételi ajánlathoz, és miért, milyen jogcímen kérnek el egy vevőtől kisebb nagyobb összeget? Én felháborítónak tartom, akarnék venni, de nincsen bizalmam akár fix akár x %-ot oda…..
Kedves Ő I! Kecskeméten van eladó garázsunk. Gondolkodunk ingatlanközvetítő bevonásán, de nem ismerjük ennek részleteit, például hogy mivel számoljunk, kb mennyi a jutalék (azt látjuk, h várhatóan 3-6 %, de ez ugye egy intervallum, és "általában"), vmint nem tudjuk, h ez a hírdetésben szerepeltetni…..
Szia Őszinte Ingatlanos! Tudom, hogy nem feltétlenül egy ingatlanos kell ehhez, inkább jogász, de kíváncsi vagyok a véleményedre, volt-e ilyen a praxisodban, hallottál-e már ilyenről. Belvárosi társasházban lakunk, és sajnos az utóbbi időben, nagyon elszaporodott a házban a lakások airbnb formában…..
Tisztelt Ingatlanos!A következő kérdésben kérnék tanácsot : 2 éve vettem egy társasházi lakást. A közös képviselőt "örököltem" , akkor pár éve gond nélkül intézte a ház ügyeit - egy magánszemély amennyire én tudom, bár lehet mögötte valamilyen kft. Pár napja a tudomásomra jutott hogy a közös…..
Kedves Ingatlanos! Azt szeretném megkérdezni, hogy "banki ingatlanokat" csak készpénzben lehet vásárolni, vagy megoldható úgy, hogy vevő hitelfelvétellel kombinálva veszi meg a lakást? Üdv Emese   Kedves Emese! A kérdés, hogy mit értünk banki ingatlan alatt? Több lehetséges kategória…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Adott egy családi ház, mely édesanyám tulajdonában van, nekem holtigtartó haszonélvezeti jogom van rajta. 3 gyermek van a családunkban, házasok vagyunk. Tervbe vettük az ingatlan tetőterének beépitését, és ehhez igényelnénk CSOK-ot. (2,2mFt, azt hiszem) A kérdésem a…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Az lenne a kérdésem, hogy pontosan, hogy néz ki egy banki visszavett lakás értékesítése, ha nem árverezésről van szó?  Kinéztünk egy lakást. Áron alul árulják. Megnézni nem lehet, de a házat láttuk, és úgy gondoljuk, nem lehet rossz bármelyik lakás is az. Szóval…..
Szezonalitas az ingatlanpiacon Kedves ŐI!Létezik az ingatlanpiacon merheto szezonalitas lakastranzatciok szmaat es arak kepzeset illetoen amire egy vasarlast tervezo embernek erdmes lehet tekintettel lennie? Gyakorlatiasabban megfogalmazva van-e potencialis haszna off-cycle negyedevre utemezni a…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Befektetési céllal szeretnék egy kisebb lakást vásárolni. Az anyagi lehetőségeim korlátozottak, hitelt nem vennék fel. Mivel az utóbbi időben az árak az általam kedvelt kerületekben nagyon megemelkedtek, így külsőbb helyeken nézegetek ingatlanokat. Mi az Ön véleménye a…..
Őszinte Ingatlanos 2016.09.22 17:19:39
@dorkasunny: ez igaz, nem volt Újpalotai használható fotó. De ez is egy szép panel!:)
Kedves Őszinte! Egy szokatlan kérdéssel fordulok hozzád. Parlagfű-allergia miatt szeretnénk 400 méter fölötti szintmagasságra költözni (ott már nem él meg a növény), a munkánk viszont Bp-hez köt, egyikünknek a budai központhoz tömegközlekedéssel, másikunknak a VII. kerülethez autóval. Tudna…..
Őszinte Ingatlanos 2016.09.16 10:27:28
@Phteven: Nem, a levelet nem a képzelet alkotta.
Szia Őszinte Ingatlanos! Őszi költözéssel, a barátaimmal balatoni albérlet után vadászunk. Ha bérlünk, akkor ugye lesz kaució (amitől azért tartunk, hogy lenyúlják), egyéb költségek, és kidobott pénznek érezzük. Ezért szóba jött, hogy vennénk, most hogy vége a szezonnak egy bármilyen ingatlant (úgy…..
Őszinte Ingatlanos 2016.09.13 09:20:27
@villamos alóli kacaj nem mindíg őszinte: Én tényleg sajnálom az elkeseredettségét. Részemről a fiatalok lelkesedése váltotta ki a "drukkolást"! Ha arra kértek volna hogy írjam meg, hogy mennyiért lehet eladni konkrétan az ő kis házukat, és mennyi időn belül, akkor azt írtam volna.
A megbízási díjra visszatérve, gondolom Ön nem jutalékból él, vagy fizetésből, hanem jó szándékból tartja le a környezetében élők közössége.
Szép napot,
Ő I
Őszinte Ingatlanos 2016.09.13 12:20:55
@villamos alóli kacaj nem mindíg őszinte: Nem azért. Én személy szerint sajnálom a sok rossz tapasztalatot, és azt is hogy bármelyik szakmáról lehet ilyet állítani. Pusztán a negatív,nem jó indulatú, egyébként kedves hozzá szólása indított válasz adásra.
Kedves Őszinte, Budapest környékén nézelődünk, elsősorban inkább az Észak budai agglomerációban, előnyben Budakeszi és környéke.  Van jó pár hirdetés, ami felkeltette az érdeklődést, de igazából új lakást szeretnénk. Viszonylag kevesebbet találtunk, van ennek valami oka, vagy csak egyszerűen nem…..
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Buda szívében lakunk, és nagyobb lakásba szeretnénk költözni. A környéken csak klasszikus polgári lakások vannak, melyeknek minden szobája kb. 20-25 m2. Mivel négy szobát szeretnénk, ez minimum 80m2-t jelentene konyha és fürdőszoba nélkül. Reálisan kb. 100m2-ről…..
  Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Nem akartam megbízni, de erőszakos volt. Úgy érzem áron alul adta el a lakást. Soha nem láttam többet  a megbízás után, nem tájékoztatott megfelelően semmiről. Több ingatlanos is ugyan azt a vevő jelöltet hozta ki. Fogalma sem volt arról hol található az ingatlan,…..
Őszinte Ingatlanos 2016.09.01 07:44:33
@átlátó: :-),
Tisztelt Őszinte Ingatlanos!A vevő nem jelentkezik az általa már kifizetett lakásért és a vételár egy letéti számlán van. Érdeklődöm, hogy a Ptk. mely §- a szabályozza, hogy mennyi idő múlva vehető fel a pénz, illetve az erről születő bírósági határozat mennyi időt ad…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Milyen problémákra lehet számítani egy nem lakásnak minősített ingatlan megvásárlásakor, ha azt a vevő lakásként akarja használni. Erre az ingatlan úgy tűnik alkalmas. Hol lehet annak utánanézni, hogy megtörtént e esetleg annak átminősítése vagy sem. Amennyiben nem,…..
Őszinte Ingatlanos 2016.08.25 08:53:34
@Szín Játék: Igaza van, mea culpa, a 10% ebben az esetben sem igaz!
Köszönöm
Őszinte Ingatlanos 2016.08.25 08:55:03
@Almandin: Tudomásom szerint, be lehet jelentkezni.
Szia, őszinte ingatlanos! Nagyon szeretem a blogodat olvasni és külön üdvözlendő, hogy van valaki, akihez lehet kérdésekkel fordulni- csak így tovább! Az én kérdésem, a szárnyaló ingatlanpiacon saját kis válság- szeletemmel kapcsolatos. Adott egy jó lokációban tálalható lakás, szépen berendezve,…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Örülök, hogy rátaláltam a blogodra, rengeteg hasznos információt találtam válaszaidban, köszönöm neked:) Tanácsodat szeretném kérni, kérlek, segíts a véleményeddel. Befektetési céllal vettünk egy társasházi 60 nm-es 2+1 félszobás, erkélyes lakást, rém lepukkant…..
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Az alábbiakban kérem a segítségét, ön szerint lehet ilyet találni? Vásárlásra szánt keret:10 M Ft, vagy az alatt, plusz 3-4 M Ft rá lehet költeni, hogy aztán ki lehessen azt adni. A cél: egész hitel törlesztőjét fedezze az albi díj - az egészet hitelből akarom,…..
Őszinte Ingatlanos 2016.08.16 13:09:58
@főkolompos: Szerintem nincs. Próbáltam ezt sugalmazni..
Őszinte Ingatlanos 2016.08.16 14:35:48
@Nancsi: Ott viszont nem lehet olyan árszínvonalon kiadni, vagyis, az sem optimális, és ha még nem is ott lakik a bérbeadó...
Tisztelt Ingatlanos! Igazán kutyaszorítóban érzem magam. Korábban deviza hitel miatt elvesztettem az ingatlanomat,meggondolatlanul vettem fel bazi sok hitelt, elúsztam. Hamar beláttam, hogy nincsen értelme fizetni, inkább megegyeztem a bankkal. Azóta (4 éve) egészen jó kis kiadó lakásban éltem a…..