Regisztráció Blogot indítok
Adatok
borigabi

0 bejegyzést írt és 376 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Én azt mondom ilyenkor, hogy menjetek csak, dolgozzatok, mosogassatok, vigyázzatok az angolok gyerekeire, kell a tapasztalat, hogy utána értékeljétek az itthoni lehetőségeket."..
Mi élni szeretünk. Ti ölni szerettek. Mi békében akarunk létezni. Ti háborút akartok. Mi az alkotást díjazzuk. Ti a pusztítást. Mi a szabadságban élünk. Ti az alávetettségben. Mi este éttermekbe járunk, koncertekre, bárokba − vagy templomba, szabadba, önképzőkörbe…..
borigabi 2015.11.14 15:24:19
@varisztor: Pontosan ezt gondoltam én is, csak lusta voltam elkezdeni felsorolni az ellenérveket... :)
borigabi 2015.11.14 17:10:12
@Herr Stacheldraht Leger: Látom megértetted mind a cikkben, mind a válaszban, mind pedig az ahhoz fűzött kommentben rejlő lényeget. Kétbites...
Rohan a világ, és egyre jobb irányba. Pár éve csak megvetés és fizikai agresszió érhette a melegeket Budapest utcáin - mára már aki kimarad, az válik közmegvetés tárgyává - és ez így jó. Örvendetes, hogy egyre inkább coolabbá válik profilképünket szivárványszínűre…..
borigabi 2015.07.06 22:52:37
@johnny rottenbiller: Örökzöld! :)
Új, tanácsadó rovattal bővül a Káma-túra blog. Ha úgy érzed, elakadtál az életedben, nosza ragadj tolla Már régen kitaláltuk Áronnal, hogy kéne írni egy posztot férfiakról, nőkről, családról is. Leírom hát, hogy mi mindent hallottam és tanultam a bruttó 39 hónap alatt…..
borigabi 2014.12.14 19:25:57
@aszterik: Igen, az előzékenység, udvariasság hiánya nekem is feltűnt az elején. Autóval pedig még kevésbé rózsás a helyzet, de ez nem fér bele egy kommentbe, külöm posztot érdemelne. :)
borigabi 2014.12.14 19:30:34
@fejeslaci: @aszterik: Hát igen, az alkohol-probléma nem oldótott meg azzal, hogy este 10 és reggel 10 között - elvileg - nem árulnak alkoholt a közértben...
A leggazdagabb orosz médiabárókat és olajmágnásokat is térdre kényszerítette. A nem kívánatos, „rendszerellenes elemek” kiiktatása, politikai hatalomtól való távoltartása érdekében nem válogatott az eszközök között. A Jelcini privatizáció idején meggazdagodott, az orosz…..
borigabi 2014.09.17 14:14:11
@maxval a bircaman: Azért én a helyedben tennék egy hosszabb kört Oroszországban, mielőtt leírom, hogy milyen jól élnek az oroszok. Éppen az ellenkezője. Putyin mást kínál nekik, egy (agresszíven) terjeszkedő Oroszországot, ami a nemzeti öntudatot erősíti. És hogy most minden sz@rabb? Hát a szankciók tehetnek róla! (Igaz, P. tiltotta le az import élelmiszereket, hamarosan a gyógyszereket is, meg még sok minden mást. És ha sokat nézed a híreket, a végén úgy hiszed, hogy a gonosz Nyugat nem adja.) Az a szűk közép- és felsőosztály pedig, akit ezt ellenzi és valóban rosszul érint, nem oszt vagy szoroz a választói kosárban.
„Addig jó nekünk, amíg Kádár él!” – volt általános vélekedés gyermekkoromban. És valóban: a társadalom többsége így is gondolta. Sőt, mi több, ma is sokan úgy tekintenek a korszakra, mint egy régi, boldog békeidőre. Kádár és rendszere a lelkeket alakította át és…..
borigabi 2014.07.05 15:27:52
@Urfang: pontosan. Kb. az egész poszt egy nagy baromság.
Belsőség Kultúrsokk Kazanyban 2013.08.30 10:34:47
Ufából Tatárföldre érve sok minden megváltozott, és a változások többsége elég meglepő volt. Az első látható dolog, hogy a tatárok tényleg nem tévesztendők össze a mongolokkal - ha egy magyar városban látnánk ugyanezeket az arcokat, nem is tűnne fel a különbség. Jó, a…..
A Mandiner blogján Schmidt Mária esszében emlékezett meg Horn Gyula életéről. Ez az írás erre kíván reflektálni. A dőlt betűvel is jelzett idézetek ebből az esszéből származnak. Vajon Horn Gyula tényleg a magyar Talleyrand volt? Esetleg a nyugatos (bocsánat, zapadnyik) Kádár…..
Ilyen nincs és mégis van. Tájékozódom így estefelé, és nyakonvág a szalagcím: Orbán: Magyarországon nem lesz tandíj . Kattintok is serényen az egérrel, hátha valami érdekes sül ki belőle. A gyerek hamarosan egyetemérett, nem árt ha figyel az ember. Olvasom a bekezdést, ami…..
borigabi 2012.10.02 06:52:17
@nandras01: Jól mondod. :D
Ismét egy teljes mértékben személyes listát kreáltam, bevallottan propaganda szándékkal. Bizonyára mindenkinek vannak kevesek által ismert nagyon kedves filmjei. Na, én most öncélú módon a saját kevésbé véleményezett kedvenc filmjeimet rangsoroltam; ebből kifolyólag - az…..
Szikáran, tényszerűen nézzük meg, miként tálal hírblokkjában egy, az emberek életviszonyait befolyásoló hatóságiár-változtatást a Hírtelevízió.Első mondat:Szeptember elsejétől módosul a közösségi közlekedés tarifarendszere.A változás lényegének összefoglalása,…..
borigabi 2012.08.28 23:10:40
@Blogger Géza: Blogger Géza, az ideiglenes közmunkát beleszámítani a munkahelyteremtésbe nem igazán valós adat, valamint a nem jegyzett munkanélüliek tömegét kivenni a kalapból úgyszintén nem ad valós képet. Mutatnál egy linket, ahol találok egy listát a rengeteg újonnan teremtett munkahelyről? A mezőgazdaságról írt bejegyzéseddel pedig nem foglalkozom, annyira hozzá nem értő, remélem a tudatlanság és nem a félrevezetés alapozza meg. (Mielőtt kontráznál, halkan jegyzem meg, hogy mezőgazdasági termékek exportjával foglalkoztam al elmúlt majd' 10 évben.)
ADrenalin De hová tűnt az Iwiw? 2012.08.27 10:38:42
Mert úgy tűnik, a magyar szociális média térképéről végérvényesen letörölte a közöny, legalábbis, amennyiben hihetünk (márpedig miért ne hinnénk) a Statcounter statisztikáinak. A mellékelt ábra szerint a tettes egyértelműen a Facebook, a jelek szerint egyeduralmát szinte…..
borigabi 2012.08.27 18:36:00
@Gee Halen: A twitter mire jó? (Komolyan kérdem.) A barátnőm szerint azért jó, mert lehet sms-t írni akkor is, ha nincs kinek. :)
borigabi 2012.08.27 21:16:06
@a rettegett drótos: Nos, igen. Itt veszti értelmét számomra a twitter. (Jó, forradalmi felhívások megbeszélésére nagyszerű, de a mindennapi szolciális értéke..?)
Nem csak egyes magyar autósok képesek néha bicskanyitogató módon parkolni, a kazah kollégák legalább olyan rosszak, sőt... Bizonyítékunk is van. Hatalmas népszerűségnek örvend Kazahsztánban egy honlap, a nemes egyszerűséggel csak „Úgy parkoltam, mint egy seggfej" („Я…..
borigabi 2012.08.16 16:13:56
@Dövan: hát, rendőrökre bőven alkalmazzák a férfi nemiszerv különböző szinonímáit is. :)
borigabi 2012.08.16 16:26:48
@Dövan: Mondjuk a büntetési tételek is viccesek, gyorshajtásért most most ugyan már 1000 rub az eddigi 100(!) helyett, de emellett nem nagyon kell korrumpálni. Persze nem irígylem őket egy-egy hidegebb januári napon, a méteres hóban, kockára fagyva.
Selmeczi alá valami elképesztően zseniális szöveget tolt az írnok, mert ugye Gabikáról nagy teljesítményeket sosem feltételezünk. Egy rövid MTI-sajtóközleménybe belezsúfolni a teljes "elmúltnyolcévet" tényleg példát mutat minden közleményíró pártállami (vagy állampárti)…..
borigabi 2012.03.12 18:29:35
@Frengi: És mégis lapos a föld
Örülünk, Vincent? A magyar polip 2012.03.11 13:45:00
Kremlinológust kellett volna hoznunk ehhez a melóhoz, bazdmeg. Olyant mond Lázár, hogy polip, meg hogy behálóz: Lázár János: – Egy-egy bank-konglomerátum születéséről az elmúlt húsz évben, hogy hogy jött létre egy magyarnak tűnő nagy bank, annak a vezetője milyen hatást…..
borigabi 2012.03.12 09:16:16
@lobster thermidor: Azért azt te sem gondolod komolyan, hogy Orbán és Putyin egy kaliber lennének? :)
Hány gyerek álma törik össze éppen most, fizetni képtelen szülők nélkül? - ezt kérdeztem a felsőoktatási felvételi határidő lejártának napján, és már itt is van a válasz: 32 ezer gyereké. Ennyivel kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly, ez a szám a tavalyi…..
borigabi 2012.03.12 07:24:20
@aritus: Mélyen egyetértek.
  Az utóbbi hetekben felpörögtek az események Magyarországon a kettős állampolgárság körül. Elsősorban annak kapcsán, hogy a szlovák belügyminisztérium a törvény betűjét szem előtt tartva elkezdte postázni azokat a felszólításokat, melyekben szlovák papírjaik…..
borigabi 2011.12.14 11:13:04
@Talon Karrde:

"Egyeztetésről nincs mit tárgyalni a továbbiakban."

Sajnos magyar részről a kezdetektől ez volt az álláspont. Te se menj diplomatának, hacsak nem akarsz ugyanúgy kiszúrni a határon túliakkal, mint jelen vezetésünk.
borigabi 2011.12.14 11:29:14
@Talon Karrde: Két okból. Egyrészt mert nagyon nem PONT ugyanolyan, ld. szavazati jog. Másrészt mert amíg a szlovákoknak nincs egy jelentős csoportjuk idealizált területi követelésekkel a fejükben, addig a magyaroknak meg van.
borigabi 2011.12.14 11:31:18
@Talon Karrde: ld. pár sorral feljebb tevevanegypupu hozzászólását. Erről beszélek.
Lehet, hogy már kicsit elfogott a karácsonyi hangulat, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy érdemben foglalkozzak az elmúlt napok politikai-gazdasági történéseivel, mégha mégoly jelentős események is zajlanak éppen. Valahogy olyan lerágott csont érzése van az embernek. És a…..
Érdekes jelenségnek lehetnek tanúi a nézők vasárnap 18:55-kor az m1-en, Orbán Viktor a Duna TV-be száműzött* Betlen Jánosnak ad interjút abban az idősávban, amikor Obersovszky Péternek menne A lényeg című műsora. A riporter személyéről szóló információinkat Szabó László, az MTVA kommunikációs…..
borigabi 2011.12.11 19:08:16
@vénkujon: Hajrá! :)
 A Mandiner  viccelődik azon, hogy a liberális értelmiségiek nem állnak ki határozottan a szlovák állampolgársági törvény ellen.  Nem vagyok liberális értelmiségi. Egészen pontosan sem liberális, sem értelmiségi nem vagyok a szó klasszikus értelmében.  De…..
borigabi 2011.12.11 16:18:30
@Lorp: Pedig teljesen világosan leírta, mi a probléma ezzel, mégcsak nem ismélyedt el annyira a negatívumokban, amennyire lehetett volna.
A Google nyáron életre hívott közösségi szolgáltatásának használata a legújabb adatok szerint csökken. Piaci részesedése a közösségi megosztásokban a Facebook egy ezrelékét sem éri el. Nézzük, hogy kik is használják?!Nagyításért kattints képre!..
borigabi 2011.12.06 20:33:18
@odamondó: Mi a különleges a gmailben, azon kívül, hogy ronda és nagy a tárhelye? (Nyilvánvalóan hasznos mindenkinek, aki nem szeret takarítani, de egyébként?)

Persze freemailről váltva tényleg egy felsőbb dimenzió, de én cc. 10 éve teljesen elvagyok a yahoommal.
borigabi 2011.12.06 22:54:21
@odamondó: Telefonról ugyanígy megy a yahoo is. Tud címkézni, automatice mappákba gyűjteni, több emai-címet kezelni szintén. Bár ez utóbbit nem használom már, de nem technikai okokból.
borigabi 2011.12.07 01:39:41
@flugi_: Egy közösségi oldalon az ismerősök és a velük való kapcsolattartás (ld. csacsogás) nem mondható lényegtelennek. Az értelmesebbje pedig iwiw kapcsán volt értelmezhető. :) Lévén hogy külföldön élek, ha kapcsolatban akarok maradni a barátaimmal, azt a fórumot fogom használni ahol leginkább megtalálom őket. Ma pedig ez nem más, mint a FB és nem úgy néz ki, hogy változás mutatkozna.

Persze nyilván lesznek google-fun geekek, akik alapból is használni fogják a G+-t - bár a minek kérdésre adott választ meghallgatnám -, de összességében csak azért fog valahogy talpon maradni - ha marad -, mert tanulva az előző próbálkozásaik hibáiból (buzz, wave) most jól összeintegrálnak mindent, hogy ki se lehessen kerülni. :)
Hosszú és parttalan vitát lehetne nyitni arról, hol pofátlanabbak, gátlástalanabbak és közveszélyesebbek a vadászbűnözők: Máltán, Cipruson, Olaszországban vagy esetleg Magyarországon. Nehéz lenne a korrekt sorrendet felállítani, mert például míg a két Földközi tengeri…..
Vége a hisztinek: Orbán Viktor politikai, gazdasági és kommunikációs szmpontból is megbukott. Évtizedes hazudozásai után most koppan a medence alján. Így jár az az ember, aki minden reformra azt mondta, hogy nemzethalál: a tandíj is, a vizitdíj is, a kórházi napidíj is. Meg az…..
borigabi 2011.11.25 16:55:21
@Epokit Drive: Nem értem, hogy jobboldali körökben miért nehéz a mai napig értelmezni az öszödi beszédet...
borigabi 2011.11.25 16:57:14
@MacPhisto: Ez most komoly?
borigabi 2011.11.27 08:34:13
@Epokit Drive: Én nem írtam, hogy igazságbeszéd. Épp hogy beismerőbeszéd.

DE!

Egyrészt épphogy azt mondta, ezen változtatni kell - ha szűk körben beszélek, én is sarkítok, ha erős hatást akarok elérni. Másrészt az eddigi semmittevést - joggal - ráhúzta az eddigi teljes politikai "elitre", nemcsak önmagukra. Én inkább el se akarom képzelni, hogy zajlik egy ugyanilyen összejövetel fidesz berkeken belül. Mert hogy hazugságban már fényévekkel múlták felül Gyurcsányt, az csak erősen tudatmódosított állapotban lehet kétséges.

Ja, és mielőtt rámsütné valaki a komcsi bélyeget - Gyurcsányt sem szeretném kormányon látni. Bár a táncos videója nem volt rossz... ;)
Félelmetes, ha egy demokráciában a nép egyszerű gyermekei az álltaluk választott képviselőket fenyegeti, de az esztergomi Fidesz valljuk be megérdemli.  Tegnap az esztergomi képviselőtestületi ülés után 40 perccel, csupán rendőrségi kísérettel tudta elhagyni az üléstermet…..
borigabi 2011.11.27 00:18:21
@gitron: Nem, nem félő...
borigabi 2011.11.27 00:36:11
@Saga: Igen, erre én is kíváncsi lennék, hogy sikerült az esztergomiaknak egy független mögé választani egy rakás fidesznyiket.