Regisztráció Blogot indítok
Adatok
harmadikszem

0 bejegyzést írt és 858 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
harmadikszem 2021.04.25 20:37:55
@Wolff: a speidl biankanál úgy sincs lejjebb egy bizonyos értelemben, de itt azért elvileg komoly embertől bohócon át senkiig van minden mint a kincses kalendáriumban. De a fülszöveg leírja hogy csupán egyetlen kérés volt, leírni hogy miért kurva jó az orbán viktor. Milyen megalázó kis feladat, btw.
harmadikszem 2021.04.25 21:15:25
@Wolff: nem tudom a pokol béla mennyire hülye manapság de nekünk az egyetemen nagy névnek volt eladva pedig akkor még nem volt a ner. A koltay andrás a saját területén kétségbevonhatatlanul kiváló (tudományos részről beszélek még mielőtt) és a szerkesztői tevékenysége a szabadságjogokról való magyar nyelvű diskurzus megteremtésének igen erőteljes részét képezte(i). Ezek nem csak konzervatív szabadságfilozófiák, sőt. Speidl Bianka-nak sikerült 0 darab cikkel vagy bármiféle érdemi munkássággal kutatóintézetet kapnia főatyaúristen iszlámszakértőként, de most látom hogy rá öt évre azért megjelent a phd disszertációja a routledge-nél. Előre látták a sikert, minden bizonnyal.
harmadikszem 2021.04.26 00:24:33
@Wolff: pont nem jutott eszébe :)
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
harmadikszem 2021.03.25 23:25:55
@jotunder: a Nemzeti Tükör-ről szólt?
  Lovász László és Avi Wigderson kapta az Abel-díjat.      ..
harmadikszem 2021.03.17 13:10:37
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
        Az állampárti propagandaoldal "Nemzetközi nagyágyúkat igazolt le az MCC" címmel adott ki eszmei iránymutatást.      A nemzetközi nagyágyúk között van az a német Werner Patzelt, akit valamiért Patzelnek írnak, akit a drezdai egyetem nem foglalkoztatott tovább szélsőjobboldali kapcsolatai…..
harmadikszem 2021.02.07 03:10:02
@lemniszkata: de hogy egyértelmű legyek: nem, általában nem sajnálnám a 10.000 ojrót, ha az általad fent felsorolt tényezők (jónevű usa egyetem professzora, aki válogathat hogy a Berkeley-re menjen -e vagy az MCC-hez) fennforognának. Sőt, kicsit meglepődnék ha Magyarországon hirtelen elkezdenénk ilyenekre költeni, és minden létező elitizmus ellenességem dacára azt mondanám, ez igen, na ennek végre van értelme, a világ legjobban jegyzett kutatóitól tanulni, networkölni, közösen dolgozni, projekteket elkezdeni, futó projektekbe beszállni. Erre még mindig mondhatná valaki - az nem én leszek - hogy ezt is minek, lehetne másra is költeni ezt a sok pénzt.

Itt azonban arról van szó, hogy a nemzetközi kiválóság szempontjából nem zs kategóriás, hanem ábácén kívüli emberek kapják meg ezt a magyar szemmel elképesztő pénzt, olyanok, akiket az általad hivatkozott egyetemek egyikére se vennének fel óraadónak, nem hogy tanársegédnek (professzorságba meg fizetett vendégprofesszorságba még viccből sem vagyok hajlandó belegondolni az esetükben). Én nem tudom ki az a száz ember akik pályáztak - ezt írja a cikk - de ha ezek voltak közülük a legjobbak, akkor az egy nagyon de nagyon durva felhozatal lehetett. Az MCC döntéshozói vagy teljesen fogalmatlanok a tekintetben, hogy mit jelent nemzetközi nagyágyúnak lenni, vagy pedig jót röhögnek rajtunk, hogy na, még ezt is lehet. Egyik sem megbocsátható, btw, közpénzt jó lenne tán felelősen elkölteni.
harmadikszem 2021.02.08 23:30:18
@Unseen Academical: az NKE-n ne fizetnek kétszer annyit, kb 15% a különbség. A Corvinuson vezettek be több kategóriát, ott el lehet érni az állami fizetés dupláját, ha a harmadik fokozatba kerülsz.
harmadikszem 2021.02.15 16:33:41
@közösperonos átszállás: az NKE-n nem magasabb a fizetés, de a q-s cikkekért valóban rendes pénzt lehet kapni. Ahol eleve magasabb fizetést lehet kapni teljesítmény prémium nélkül is, az a Corvinus. A problém(ácsk)a ezzel az, hogy egyelőre - akárcsak a bölcsész-társadalomtudós MTA intézeteknél - az értékelés úgymond minőségi, ami azt jelenti a tanszékvezető per intézetvezető az év végén megmondja, hogy kiváló voltál -e, mert csak. Ennél hatványozottan jobb ha d1-es cikkek re fizet egy egyetem, de ezt csak én gondolom így mert eléggé ismerem s ekképpen eléggé irtózom is a hazai SSCH minőségellenőrzési gyakorlattól.
       A  szabad véleménynyilvánításhoz  való  jog  a  véleménytannak érték-  és  igazságtartalmára  tekintet  nélkül  védi.Egyedül ez  felel meg  annak az  ideológiai  semlegességnek,amelyet az  Alkotmánynak az  1990. évi  XL. törvénnyel  valómódosítása azzal  fejezett ki,  hogy  törölte  az…..
harmadikszem 2021.02.05 22:36:02
@jotunder: beszarok.
harmadikszem 2021.02.06 10:32:25
@fortin: én elég gyakran foglalkozom ilyen kérdésekkel, a tőzsdei hasonlat teljesen fekszik, mint ahogy sok más közgazdaságból kölcsönzött fogalom is (presztízs-gazdaság, pl, amit szintén használnak tudományértékelésre). A magyaroknak mindig azt próbálom magyarázni, hogy ez a diskurzus az angolszász világban (és ennek megfelelően a legtöbb nemzetközi intézményben és hálózatban) releváns, amikor azt kell eldönteni, hogy feltétlenül jobb -e az 500 darab impakt faktoros cikk, vagy a 25 ilyen cikk plusz 3 nagyon erős monográfia beelőzi-e, illetve mi van akkor, ha 30 impaktos cikked van, két könyved, de nagy globális (vagy Európai) policy projekteket segítesz, aminek ilyen meg olyan társadalmi haszna van.

Ezzel szemben itthon sokszor arról van szó, hogy zéró teljesítménnyel (tehetséggel, kreativitással, munkakedvvel) rendelkező emberek TAKARÓZNAK a nyugati scientometria kritikájával. Igen, ott, ahol évtizedes kultúrája van a méricskélésnek, ott vissza kell venni, illetve lehet ezen gondolkodni. De a full informalitásokon, igen gyakran kontraszelekción működő magyar rendszerben életveszélyes minden, ami nincs számokkal és objektív faktorokkal kifejezve.

PS felkértek egy igen jelentős tudományértékelési feladatra Magyarországon, amiből több hónapos munka után ki fogok vonulni, mert iszonyatosan erős lobbi van azért, hogy semmilyen objektív kritérium ne legyen leírva, főleg ne számok. Nem, nem politikai lobbi. Akadémiai.
harmadikszem 2021.02.06 11:26:31
@fortin: ki vállal felelősséget személyesen???? Zsinórban nyernek OTKA-t pofára olyan kutatások aminek zéró tudományos kimenete van. Ilyenkor felelősségre vonják a bírálókat vagy a bizottságot? Én még ilyenről nem hallottam. Ami itt felelősségvállalás címen megy, és erről - az előzővel ellentétben - számtalan példát láttam, az inkább a kéz kezet mos, vagyis ha protekciót adok egy emberednek, akkor később visszakérem a szívességet. Ez is egyfajta felelősségvállalás persze, de jobban hasonlít a drog kartell működésére, mint egy ideális akadémiai mező működésére.

Lehet hogy te azt látod, a nagy impaktot hozó fiatalabb kutatók nem intelligensek - én meg azt látom, hogy sokan sem impakttal, sem intelligenciával nem rendelkeznek, ráadásul a legtöbben azok közül, akiknek a legnagyobb az arca, annyira fogalmatlanok módszertanilag, hogy a BA szintet sem hozzák, és ammikor megkérnek hogy segítsek nekik nemzetközi publikációt írni, akkor a nulláról kell kezdeni mindent, és sokszor nem is nagyon jutunk feljebb. Ja, és ezek mind azt hiszik hogy kurva okosak, mert sokat vannak a könyvtárban és tudnak eredetiben idézni mittudomén Habermas-tól.
    Itt nem csupán reformokról van szó, hanem világlátásról, szellemiségről.... nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg....mivel nagy igény van történelmi és irodalmi adaptációs filmekre, szeretnénk, ha hangsúlyosabb lenne a hallgatók történelmi témákra való hangolása. " (Sára Balázs SZFE-s…..
    GFG egyik rímhingyója, bizonyos Bohár Dániel kezdte mocskolni az SZFE diákjait, a prostisrácok.hu-n. Az SZFE Facebook oldalát kezelő új egyetemi vezetés, végtelen konzervatív értékrendűsége okán, megosztotta ezt a primitív, aljas, gusztustalanságot. Mára már levették.    A Mandiner verőemberei…..
     Az egymilliárd dollárral kitömött orbánista janicsárképző a Matthias Corvinus Collegium kutatási vezetője Surjányi Fanni soha életében nem publikált. Ha a Hit Gyülekezetének lapjait nem számítjuk... Azt állítja, hogy tanszékvezetője le akarta beszélni a tudományos pályáról, mert a…..
harmadikszem 2021.01.13 15:30:32
@naebneerG: kicsit magasra teszed a lécet, milyen ERC meg MSCA???? Ezek nem védhették volna meg a doktori disszertációjukat SEM egy normális képzésben, nem hogy tanársegédi állást kaptak volna. Soha egyikről sem hallottam semmit, mindenkinek csekkoltam én is a munkásságát Scopus/SciVal szisztémában, nulla zéró semmi, hogy úgy mondjam lóf@sz. A teljes akadémiai közösségnek fel kellene szólalnia, hogy ezek az emberek 100 milliárdot kaptak, miközben nemzetközileg jegyzett kutatók ácsingóznak a jó esetben havi brutto 100ezret fizető otka pályázatokra.
harmadikszem 2021.01.14 02:30:21
@naebneerG: aminő doktori iskolákat ismerek, igaz, társadalomtudományok területén, ott nagyon erőszakosnak kell lennie a doktorandusznak ahhoz, hogy ne olyan témavezetőt kapjon a nyakába, akit épp ad neki az iskola (mert mondjuk kell majd neki a habilitációhoz...). Ha annyi millióm lenne, ahány doktoranduszt menedzseltem a TÉNYLEGES témavezetője helyett, akkor megvehetném a sarki házat (na jó, nem, de a felét tutira).

PS van olyanom is, aki angolul írja a phd-ját de hát ugye a témavezetője nem tud angolul...
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
     Prof. Dr. Botos Katalin az Antall-kormány tárca nélküli minisztere írt egy cikket a Magyar Nemzetbe a "Szakmaiság bolsevista trükk?" címmel.     Idézem:  "A „puha” tudományok egy igen jelentős részénél is küzdünk a „szakmailag helyes” megítélésével. Ideológiamentes tudomány gyakorlatilag…..
harmadikszem 2020.10.30 22:27:02
@Bolygó Hollandi: ezeket azért tolják ilyen sebesen hogy ha beszolsz neki hogy mire fel docens nulla tudományos eredménnyel akkor elmondhassa hogy hatvan webinart (!!!) Sugaroztam (!!!) egy év alatt, lehet utánam csinálni! (Az eredeti verzió ugye a nógrádié csak ott művelődési házakban tartott előadásokra vonatkozik)
harmadikszem 2020.10.30 22:31:06
@jotunder: lehet itt viccelődni de ezeket hatvanezer ember nézte meg eddig. Nekem most szólt a Sage hogy van egy toplistás cikkem nyolcszáz letöltéssel. Kurva messze van a bogár naplojatol.
harmadikszem 2020.10.30 22:32:29
   Pedig a nyomozónak nagy szórakozottságában csak az jutott az eszébe, amit néhány nappal korábban egy fogorvosi váróban üldögélve valamilyen ostoba magazinban olvasott, miszerint Németországban évente tizenhétezer diák iratkozik be filozófiára és huszonkétezer pszichológiára. Ami azt jelentené,…..
    A kormánypárti elitértelmiség teljesítményéről szóló posztom zárolta az index/blog.hu.    Ebben a posztban egy árva mondat nem volt, ami érintőlegesen is sérthette volna bárkinek a jogos érzékenységét, jogi képviselőnk konkrétan elaludt az olvasása közben.    Ebben az országban bátran lehet…..
harmadikszem 2020.10.02 13:07:43
@jotunder: az inkriminalt poszttal nekem nem az a problémám hogy nem volt önmagában alkalmas arra hogy leirjon egy helyzetet hanem az hogy partikularisnak állított be valamit ami nagyon nem az. Ha valaki nekiallna rendesen empirikus adatokon nevekkel diszkutalni mi megy itt társadalomtudományokban képzés és kutatás címen az olyan lavina hogy a szerző aki egy ilyet kezdeményez ezután évekig csak ezzel foglalkozhatna ráadásul a szargörgeteg sokakat vinne közte olyanokat is akiket nem szívesen bantana. Enélkül viszont minden partikularis eset kipecezese csak propaganda mert ezek sajnos nem kivételek hanem foszabalyok. Ennek a dolognak valószínűleg csak akkor lehet majd rendesen nekimenni ha valaki a hazai társaságtól már teljesen független módon működik mind egzisztenciális mind intézményes szinten mert maga a közeg a legkisebb onkritikara sem képes és minden külső kritikát direkt támadásnak tekint S ekképpen reagál rá.
harmadikszem 2020.10.02 18:55:49
@jotunder: ezért jó a matek mert ott lehet ilyen egyszerű dolgokat mondani és ráadásul még működik is. Az egy másik világ.
harmadikszem 2020.10.02 19:11:33
@jotunder: ja amúgy remélem te is tudod mennyire leszarjak a q1-et palkovicsek is. Most ezt kellett mondania máskor meg majd azt mondja hogy a tudomanymetriai baromság nem fontos. Ugyanezt csinálják a társadalomtudományok nagy részén is, mikor melyik érv alkalmasabb arra hogy a haver kapja az állást vagy a pályázati pénzt. Fárasztó közeg indeed.
       Az ideológiai tévúton járó brit konzervatív kormány minap kiadott egy útmutatót az iskoláknak a tantervekről.  A brit konzervatív pártot 1834-ben alapították meg, amikor a magyar államfő Bonaparte Napóleon apósa volt, és nyilván nem véletlenül, Marx Károly pont 16 éves volt.  A brit…..
harmadikszem 2020.10.01 23:45:17
@jotunder: ez tök oké, én az oktatás mikéntjére lennék kíváncsi, pl ezek a fentiek mint történelmi tények fontosak lehetnek és kell is róla beszélni. Nekem a párhuzamos magyar ügy jutott eszembe, ti.: jó e ha a mesekönyvben két királyfi házasodik össze, kislány ruhát akar hordani az öreg király, a szarvas pedig agancs helyett tőgyet szeretne (vagy mi a fasz). A gyerekek még ilyen archetípusokban gondokodnak, az enyémek rohadtul konzervatívok pedig egy darab konzervatív arc nincs nem hogy a közvetlen családjukban, de szerintem a legtágabb családjukban sem.
           Szeptember elején jelent meg Michael Sandel, az egyik legismertebb kortárs politikafilozófus könyve:" Az érdem zsarnoksága" (The Tyranny of Merit).  Sandel még nem volt harmincéves, amikor megírta híres liberalizmuskritikáját a Liberalizmus avagy az Igazság határai-t, mely munkáját sokan…..
harmadikszem 2020.09.30 23:56:58
@jotunder: ja jó, akkor nem mondom le! Köszi :)
harmadikszem 2020.10.01 00:00:12
@jotunder: Hardcoverben 6500 forint, így zsákmányol ki az oxfordon doktorált gazember egy kelet-európait.
harmadikszem 2020.10.01 12:55:14
@jan: családi hátteret és szocializációt kihagytad pedig ez legalább annyit számít mint a tehetség, szorgalom, ambíció. A tehetséget leszámítva ezek mind osztályhabitusból és konkrét családi héttérből jönnek és ott tudnak kifejlődni, egyébként részben a tehetség is (a marótpusztai cigánygyerek lehet genetikailag iszonyú tehetséges, de sose derül ki, a Harvard alumni szülők pedig preparatory school-okon keresztül a közepesen tehetséges gyerekből is kitapostatják az ambíciót, szorgalmat, minimáltehetséget, és 30 évesen ő fog tehetségesnek tűnni, nem a amrótpusztai cigánygyerek)
      "Az összes pozitív esetszámhoz képest a kórházban ápoltaknak az aránya növekszik - mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs szerdai tájékoztatóján. "     De vajon miért? M lehet ennek az oka? Képzeljük el, kedves tiszti főorvosasszony, hogy maximálisan hatszáz embert…..
   1. A földrajzi helyzetből és a történelmi hagyományokból fakadóan különbözőképpenmegszervezett társadalmakon belül az egyetem autonóm intézmény, amely a tudományoskutatásban és az oktatásban hozza létre, értékeli és adja át a kultúra értékeit. Hogykielégíthesse a kor szükségleteit, kutatási és…..
harmadikszem 2020.09.22 20:24:17
@jotunder: a mab által felállított minimális követelményeknek társadalomtudományokban a paletta hetven és száz százaléka közötti S ekképpen igen jelentős resze nem felel meg. Ide értve nem csak a professzorok az de bizony az akadémiai doktorokat is, ezt a sasvariek Merre tovább egyetemi tanárok c. klasszikus darabjából lehet tudni mégse érdekel túl sok mindenkit csak akkor ha épp egyes egyéneket kell kipecezni miközben ez egy rendszerszintű probléma
harmadikszem 2020.09.22 21:34:51
@jotunder: mármint melyikben? Sajnos szerintem a magyar társadalomtudományi gárdát elég jól ismerem a sasvariek cikke meg full empirikus még csak kritika sincs benne. Azon lehet vitázni hogy vajon mennyire fontos a nemzetközi élvonalban való publikalas a soft tudomanyokban de az egy más téma és ott meg aztán tuti hogy nem értenenk egyet. A szilvay cikke nyilván nagyon szar és ordít róla hogy fogalma nincs hogy működnek egyetemek a világban de talán még az autonómia fogalmával is komoly gondjai vannak ebben nem vitatkozunk, viszont ez a ki felel meg a mab követelményeknek ki nem az vékony jég. Pl az én mab bizottsagom döntő része egész biztosan nem felel meg neki ami nem csak valahol kurva vicces de mindenhonnan nézve az.
        Békés  fajtestvér, az egykori szkinhed, ma ideológiai böllérbicska, interjút adományozott  Veszprémy exfajtestvérnek. Ez egy ilyen átlagos nap, itt be is fejezhetném a posztot.      Békés fajtestvér a Kommentár nevű fajlap újabb számát mutatta be, ahol olyan világhírű filozófusok harcolnak…..
        "Mottó:  Tudományos igazság kérdésében az állam nem jogosult dönteni, tudományos kutatások értékelésére kizárólag a tudomány művelői jogosultak. (Alaptörvény X.cikk, (2)"      A kormányzat állítása szerint kilenc esetben fordult elő az, hogy megváltoztatták az OTKA kuratóriumok által…..
harmadikszem 2020.09.14 12:56:52
@Strawdog: társadalomtudományokban nincsenek attoresek. Ott munka van amit lehet mérni, illetve magasabb szinteken azért kellenek jó ötletek meg némi tehetség de alapvetően munka.
harmadikszem 2020.09.14 14:29:50
@Strawdog: nem mondtam hogy a kurva anyját az erc kutatóknak (remélem) max azt hogy reflektalatlanul hagyja a belső problémákat amit nyilatkoznak. A politikai beleszolassal kapcsolatban szerintem senki nem vitatja hogy tűrhetetlen én nem is találkoztam ilyen emberrel. Másrészt a tudomanymetriat szerintem csak olyan ember tudja meghekkelni akármit is jelentsen aki elég jó azért. Ezek a q1 d1 lapok társadalomtudományokban 2-5 százalékos acceptance ratioval hetvenöt százalékos desc reject-el dolgoznak és az editor soha nem volt Magyarországon lehet azt se tudja hol van pontosan. Ide nem tudsz csak azért publikálni pláne nem sokat, mert ez az elvaras. Az ivy league meg a Russell group szintjén is ez az elvárás és te velük versenyzel az évi húsz slot-ert. Ez egy fals szöveg hogy ha akarnánk simán tudnánk az élvonalban publikálni én ezt max annak hiszem el aki már tett ilyet. Tudom miről beszélek van d1 editorial poziciom és tudom milyen cikkek repülnek ki desc reject-el és kiktol. Bocs az összes typo meg más cuccert rohadt autocorrectet nem kapcsoltam ki meg amúgy is utálok telefonról potyogni de most más nincs
harmadikszem 2020.09.14 20:01:56
@jotunder: jaja én tízből kilencszer kibaszott empirikus cuccokat csinálok legújabb cikkem két matematikussal írtam és informatikai lapban jelenik meg (d1, tudom, ezt le kell szarni). Én is szkeptikus vagyok sok 'ez ezt mondta az azt mondta" tudomanyaggal szemben annyit tudok tenni hogy ezeket nem muvelem. De ez demarkacios kérdés én tényleg nem akarom megmondani mi a tudomány és mi nem, persze ettől még van véleményem nem akármilyen. Interdisciplinalitas okán istentől elrugaszkodott területeken dolgozókkal is szoktam meetingelni néha dolgozni is te szerintem el se tudod képzelni milyen ez.
     " Mostanra odáig jutottam, hogy a magyar államnak nem kellene finanszíroznia a színészképzést. Ronald Reagan nem futott be jelentős színi karriert, de nem is járt semmilyen iskolába és az amerikai állam sem finanszírozta a tanulmányait. Magyarországon sem a korábbi gazdasági helyzet, sem a…..
harmadikszem 2020.09.07 23:11:03
@Hálátlan Gazember: legjobb írás amit a témában olvastam köszönöm. Mindezt úgy hogy belülről is láttam az szfe működését épp ezért mentem akadémiai pályára inkább. Hogy aztán ott is ugyanezt talaljam. Amilyen az ország olyanok az intézményei, de sajnos most még olyabbak lesznek, I'm afraid
harmadikszem 2020.09.08 10:53:37
@Hálátlan Gazember: én csak az egyik szakot ismerem az SZFE- n de az én időmben sikerult a 2000 jelentkezőből nyolc olyat felvenni akiknek a nyolcvan százaléka ismert rendező operatőr stb fia lánya unokája volt. Volt akinek a stáblista rajta maradt a felvételi filmjén (és az évszám is) miközben ugye a felvételi filmet egyedül és a felvételi időszakban kellett forgatni. Volt aki még második évben sem tudta kezelni a vágó programot pedig már a felvételi filmet is neked kellett vágni. Ezek gyomor forgató dolgok. Ezzel együtt legalább volt felvételi nem úgy mint az akadémiai szférában Magyarországon ahol elvétve van olyan ember akit felvételi eljárás keretében tesznek pozícióba sokkal inkább professzorok harcolnak meg boltolnak arról hogy kinek kell épp kitaposni egy állást. Más a két szféra szerintem de ami összeköti őket az az informalitasok ereje. Barabasi könyve nagyon szar gondolom a keplet-rol van szó aminek már a címe nevetséges a tartalma csak felteszi a koronát nettó populáris fecseges rég ismert dolgokról. Az egyetlen jó könyve szerintem a network science tankönyv abból lehet dolgozni tényleg ha nem matematikus vagy hanem soc sci kutato
harmadikszem 2020.09.08 14:08:03
@Hálátlan Gazember: a kutatásban semmi másnak nem szabadna fontosnak lenni mint az eredményeknek. Ez ma nagyon nincs így azokon a területeken amelyekre ralatok.
     "Miután a válasz ismét csak konok fogadkozás volt, hogy csütörtökön lesz, mert az Országgyűlés kétharmados többséggel megszavazza, Rosenberg úr körülnézett övéi során. A tekintetével először azt kérdezte, hogy jó helyen járnak-e, ez volna-e a régi, kedves Judapest, majd azt, hogy „mi az az…..
harmadikszem 2020.08.23 15:13:43
@libernyák: megnéztem a tgm cikket kár hogy az egyetemes elveket vallokat vagyis a transznacionalis elitet és az ezt az ideológiát képviselőket etikai terminusokkal írja le pedig rendes komcsi bajtarsamkent tudnia kellene hogy ezeket gazdasági terminusokkal is érdemes lenne leírni, az ideológia itt csak a fedő anyag. A felvállalt lgbtqia identitás pl ami szerintem tök oké az voltakepp legalább annyira egy új piaci szegmens látványos kinyitasarol szól mint valamiféle megható altruizmusrol. Az identitás politikák mindig jó üzletet is hoznak tekintve hogy azokat termekek széles skalajaval lehet leginkább kifejezni publikusan amit a transznacionalis nagytokesek szíves örömest készek legyártani nekijuk.
        Azt fogod mondani, nem tudod, hogy mi a hivatásod. Keresni fogod a formát, ahogy kifejezheted a világ teljességét, nemcsak író akarsz lenni, hanem filozófus is, lázadni akarsz a középszerűség ellen, anyád ellen, aztán egyedül maradsz és megölöd magad.     De nem baj, mert másnap is eljön…..
       Kádár Barnabás, jövőkutató, adatelemző, a Momentum alapítója, aki a mesterséges intelligencia kihívásait vizsgálja anélkül, hogy tudná miről van szó (ennek bazmeg még lesz jelentősége), a Facebookon elmélkedett arról, hogy a nyugdíjasoknak talán nem kellene szavazniuk.       Próbálom…..