Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Novák Gréta

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretnéd, ha az önéletrajzod átjutna az első rostán? Olvasd el, mit néznek meg a HR-esek elsőként az önéletrajzodban, vagy töltsd le az önéletrajz ellenőrző listát!    ..
  Mit jelent ma Magyarországon a versenyképes fizetés?   Mivel Magyarországon még mindig szeretnek a vállaltok titkolózni a fizetésekkel kapcsolatban, a munkavállalóknak sokszor nehéz a dolga a felvételi interjún, ha a bérezés szóba kerül.   A versenyképes fizetés a varázsszó, amit a cégek…..
 Mégis mi lehet az a home staging? Kiből lehet home stager és hol érdemes megtanulni? Hogy zajlik ez a folyamat és mennyire éri meg? Mit tehetünk saját magunk, hogy többet érjen az ingatlanunk és hamarabb találjon vevőre? Kis-Németh Marcsival, az Otthome Stage Studio megalapítójával…..
Szeretsz állásbörzére járni? Szerinted kiknek szól egy ilyen rendezvény? Érdemes részt venned akkor is, ha éppen nem keresel állást? Az állásbörzék nevükkel ellentétben nem csak az aktuálisan álláskeresőknek szólnak. Legtöbb esetben színes szakmai programok várják az érkezőket. Válogatni lehet a…..
Miles & Meals vendégposztja Időutazáson voltam: egy városi séta alatt az előző századforduló pezsgő pesti életébe csöppentem. Oda, ahol a kávéház volt az otthon. Nem a második…   New York kávéház belső fotója (New York-palota). A felvétel 1890 után készült. A kép forrása: Fortepan /…..
Volt olyan, hogy úgy érezted, mókuskerék az egész napod, aztán pénteken meg csodálkozva néztél, hogy nahát megint eltelt egy hét és nem is tudom igazán mi történt... Szerencsére egyre több cég ismeri fel ennek a jelenségnek a veszélyeit és szervez kreatív csapatépítő tréningeket (főzőiskola,…..
Mielőtt belépsz az interjúztató ajtaján tedd fel magadnak a kérdést: Mit szeretnél az állásinterjún? Vizsgázni, vagy egy jót beszélgetni?     Itt következik néhány példa, miket érdemes kérdezni.  1. Hogy néz ki egy tipikus munkanap az adott pozícióban? 2. Mik az elvárások az új munkatárssal…..
"Hatalmas hiány van itthon informatikusból: a kormányzat részére készített tanulmány alapján 22 ezer informatikust tudnának felvenni a hazai cégek, és az IT-iparág fejlődése miatt ez a szám csak nőni fog."- írja Stubnya Bence az Index cikkében. Ebből a 22 ezer főből jelentős a szoftver fejlesztők…..
Mégis mi az a Vision Board? Mennyi idő elkészíteni? Mire jó? A Vision Board egy motivációs montázs, ami nagyon sokrétűen felhasználható. Nagyrészt képekből és látványos elemekből áll, illetve kulcsszavak és akár kedvenc idézetek is szerepelhetnek rajta...
Ülsz az irodában a gép előtt és már órák óta vacakolsz egy feladattal. Ok, ez nem megy. Másnap reggel meg 10 perc alatt megcsinálod. Ismerős a helyzet?   Mi történt?..
Gondolkoztál már rajta, milyen lehet egy profi fotózás? Milyen lenne, ha egy napra te lennél a főszereplő és csak hátra kellene dőlnöd és hagyni, hogy kicsit átváltoztassanak? Milyen ruhában tudod elképzelni magad? Dívás? Elegáns? Üzleti megjelenés? Ereszd el a hajam? Mivel érdemes készülni…..
Te kipróbálnád, milyen kávéval alkotni? Ki az a Red és hogy fest kávéscsészével? Megnéznéd Han Solo, Daenerys Targaryen és Hugh Laurie kávé portréját? Hogy fest a kávé a vintage papírokon? Sok alkotónak jelent inspirációt a kávé. Most olyan művészek következnek, akik ezt tovább…..
Szerencsére már nem érzem magamat olyan nagyon fura szerzetnek, ha kávéról van szó. De azért kicsit még igen, elmondom, miért. Gyerekkoromban voltak a felnőttek, akik szerették a kávét, meg én, aki kóstolgattam-kóstolgattam...- vendég bloggerem Alexandra kávé sztorija következik: Tejszínhabbal…..
A válság ellenére, amely az elmúlt években Spanyolországot sújtotta, elmondhatjuk, hogy Katalónia fővárosában a munkakeresés csak nagyon nehéz, ám nem lehetetlen. Farkasková Gabriela írása. Hogyan kell felkészülnöd ahhoz, hogy belépj a helyi munkaerőpiacra?   Mit kel tudnod, mielőtt Barcelonába…..
Te melyiket választanád? Az állatos, a dr Who, a Darth Vaderes, vagy a ninja bögre jön be jobban? Inkább lovagi korsóból innál és talán nem is kávét? Rókás bögre - 19 $..
Behívtak interjúra. Felkészültél. Átnézted a cég honlapját, Facebook oldalát, rákerestél az iparág híreire. Profi voltál és még a Linkedinen is utána olvastál.Az interjún aztán eljön egy pont, amikor megakadsz. Nem tudsz válaszolni a feltett kérdésre.  Van jobb megoldás. Mégis mit tehetsz…..
Szerinted mennyi időt tölt egy HR-es egy önéletrajz átnézésével átlagosan? A The Ladders felmérése szerint nagyjából 6 másodperc jut egy önéletrajzra a kiválasztás első körében. A tanulmányt 30 HR-es bevonásával 10 héten keresztül folytatták. Figyelték, hogy a résztvevők mennyi időt töltöttek el…..
Két állás között vagy?Most lenne időd arra a sok mindenre, amit már rég tervezel és mégsem jutsz semmire?Néha egyszerűen kimozdulni sincs kedved?Nem lelkesít az álláslehetőségek böngészése?Kevés helyre jelentkezel? Nincs is kedved foglalkozni az egésszel? Álláskereső Blues - Jelek Ismerős…..
El tudod képzelni, hogy egy kávézóban legyen az állásinterjúd? Komolyan vennéd? Hogy öltöznél? Mit rendelnél? Ahogy egy üzleti megbeszélés helyszíne lehet egy kávézó, úgy egy állásinterjúé is. Mire kell figyelni egy kávézó interjún? Vedd komolyan! Vigyázat a látszat csal, ez ugyanolyan komoly…..