Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyula Valcz

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki csak harcolni szeretne valamilyen jól látható ellenséggel szemben (az egyébként eléggé kaotikus világunkban), azzal az emberrel nem érdemes és nem is nagyon lehet vitatkozni. Valójában mindegy is, hogy az ellenséget „reakciósnak”, „jobboldali elhajlóknak”, „burzsujnak”, „kommunistáknak”,…..
Orbán Viktort megalázták Strasbourgban, ami azt jelenti, hogy a közeljövőben tartani kell a bosszújától. Mindenki félhet tőle, akinek része volt a Sargentini-jelentés elkészítéséhez és elfogadásához. A magyar miniszterelnök azonban a hazai ellenlábasokon is elverheti a port, így eléggé…..
Lóvé a zsebben, a nagy demokrácia meg ki a f@szt érdekel. Ugye erről szól nálad az egész, a többi csak könnyű nyári szellő a magad által felállított erkölcsi mércéhez képest .Mert meg lettél mérve a cselekedeteiddel, és elmehetsz te a nagy büdös francba a sütizabáló szokásaiddal együtt a Közgépes…..
Gyula Valcz 2018.08.02 23:23:27
Az intézményesített hadviselés történelmében (hat vagy hét ezer év, könyörgök, ezen most ne vesszünk össze) számos írott és íratlan alapszabály keletkezett, elsősorban a megfigyelésekre alapozva. Ezeket a katona- és katonapolitikus-generációk egymásnak adták tovább, majd ezek jelentős részét…..
Gyula Valcz 2018.06.21 11:58:12
@Nabradius: Én határozottan harminc ezerre emlékszem, sajnos a könyvet már visszavittem a könyvtárba. De, amikor Csák Máté serege fogyatkozni kezdett mert a 21 székely íjász és a Margit szigeti templomosok nekimentek akkor is 25 ezerről ír, ha rosszul emlékszem akkor bocs, de az óriás túlerő az biztos. Gondolom a székely íjászok mondai elem.
A választási eredményeket követően politikusok, elemzők, újságírók, és úgy általában minden más, politika iránt érdeklődő ember levonta a következtetést: mást gondolnak budapesti szavazók, mint az ország szinte bármely más pontján lakó választók...
BEKIÁLTÁS Orbán félelembeszéde 2017.06.28 12:49:08
Győzelminek volt szánva Orbán Viktor június 27-ei értékelése, félelembeszéd lett belőle. Időnként úgy érzem, be vagyok kerítve, de aki fél, ne menjen erdőbe – mondta nem is oly rég Orbán Viktor rajongóinak győri tábora előtt. Csakhogy nekem az a benyomásom, hogy a kormányzó párt vezetője mintha…..
Gyula Valcz 2017.06.29 12:38:37
@DFK: Azért, ha mind az 1294 migráns ide jönne még mindig mi lennénk többen.
Nem egyszer fordult már elő életem során, hogy azt állították, a hitet nem szabad összekeverni a vallással. Keresztény koromban persze én is vallottam eme szent igét, viszont a meglepő dolog az, hogy még az ateisták között is vannak, akik megkülönböztetik a kettőt. Na most, ha teljesen korrektek…..
Gyula Valcz 2017.06.06 15:41:53
@Ésszelteli: Döntöttem. Nem hiszek neked amíg vissza nem térsz a túlvilágról és akkor mondod el amit láttál.
Gyula Valcz 2017.06.06 15:45:05
@Attilajukkaja: Lehet,hogy valaki hisz abban, hogy lopás bűn, de vállalja.Ha viszont arra gondol, hogy ezért büntetés jár akkor inkább nem lop.
Gyula Valcz 2017.06.07 08:12:07
@Attilajukkaja: Hogy mit nevezünk istennek az teljesen világos. Az attributtumai szerint azt ami örökkévaló, mindenható és mindentudó. Végtelen. Minden ami az ember nem. pontosan az ember ellentéte. A középkorban a király hatalmát isteni eredetűnek tartották, ezért mondták, hogy "Isten kegyelméből" pl. Magyarország királya. Az állam hatalmát Isten kegyelméből a király gyakorolta. A király és a császár ezt a pápa által szentesítette. Ezt VIII. Henrik szakította meg amikor nem ismerte el a pápa főhatalmát és saját magát tekintette a közvetlen kapcsolatnak Isten és a nép között. Cromwell pedig amikor a királyt a parlament ítélete alapján lefejezték és a király (I.Károly) megkérdezte, hogy milyen alapon ítélkeznek felette, mivel az ő hatalma Istentől származik, azt felelte,hogy ez nem igaz Isten a hatalmat a népnek adta és ezért Cromwell nem fogadta el az angol koronát és önmagát csak kormányzónak tartotta. Hitler önmagát a gondviselés küldöttének tartotta. Az államhatalom és a nép viszonyában mindig felmerül a végtelen hatalom (Isten) és nép viszonya. Thomas Hobbes szerint az állam a halandó Isten. A királyság eszméjét a felvilágosodás szüntette meg és ekkor keletkezett az a definició, hogy a demokrácia= néphatalom, népuralom (tehát nem a király hanem a nép uralkodik). A nép azonban nem tud uralkodni mivel a nép csak egy fogalom. A demokráciában pedig nem uralkodnak hanem kormányoznak. Ez teszi fontossá a választásokat és a választójogot. A demokrácia ezért szükségszerű, mert az ember nem isten. Az emberi közösség képes arra, hogy az isteni attributtumokat (mindentudás, mindenhatóság, örökkévalóság) közelítse a demokrácia útján. A diktatúra, amely a királyság eszméjének jelenkori folytatása az állatvilág maradványa, ahol az erősebb legyőzi a gyengébbet és uralkodik fölötte. Az ember azonban eszes lény és még a leggyengébb ember is képes megölni a legerősebbet (Dávid és Góliát), azáltal, hogy az eszét használja. Ezen alapul az emberi egyenlőség eszméje. A hit tehát az ember véges volta által kiváltott tudattartalom amelynek intézményesített, materializálódott formája a vallás és az egyház.
Szerző: Harmat Árpád Péter A magyarság 1100 éves Kárpát-medencei történetében számtalan fontos vezető, jelentős uralkodó, meghatározó politikus és önfeláldozó hős fordult elő, nagy mértékben alakítva népünk krónikáját. Ilyen volt például a honfoglaló Árpád vezér, a keresztény magyar államot…..
Pangea Bécsi határbiznisz 2016.09.14 18:00:00
1814 őszén a 131 évvel azelőtti török ostrom óta nem látott számú külföldi özönlötte el az Osztrák Császárság székvárosát, Bécset. Európa minden sarkából érkeztek a koronás fők, arisztokraták, városi küldöttek, hogy részt vegyenek az addig talán legnagyobb szabású béketárgyaláson, amelyen a Napóleon…..
Gyula Valcz 2016.09.15 19:49:26
@Gery87: Napoleon gondolata minden bizonnyal az egységes Európa volt. Tevékenységének maradványai az egységes decimális mértékrendszer bevezetése és a Code Napoleon. Nagy-Britannia és az USA a mai napig küzd a decimális mértékrendszer hiányával. A Code Napoleonnal szemben viszont az angolszász jogrendet (esküdt bíróság és precedensjog) jobbnak érzem a kontinentális jogrendnél, ami minden bizonnyal a római jogalkotás és filozófia utódja. Az angolszász filozófia terméke az USA demokráciája, ami az USA-ból származott vissza Európába. Európa ma is a feudális hagyománnyal küzd és az ebből fakadó jobb és bal oldali diktatúrákkal. helyette az amerikai demokrata-republikánus demokráciát látom jobbnak.
Gyula Valcz 2016.09.17 13:52:10
Napoleon tudósokkal vette körül magát. Szerepét "baloldali" történetírás valószínűleg eltorzította. Jelenleg a levéltárak megnyílása miatt folyik az európai történelem és kultúra átértékelése. Sok történelmi regény jelenik meg és ezek közül sokat nők írtak, akik kiemelten foglalkoznak a nők szerepével a történelemben az ókortól napjainkig. Ezek a regények az irodalom és a történetírás határán mozognak és már hallottam vitát arról, hogy vajon történelem tudománynak tekinthetők-e vagy "csak" irodalom. Pl. a francia Juliette Benzoni könyvei az egyik könyvtárban a történelmi regények között találhatók, a másikban a szépirodalom közé helyezték. A szerzők között megemlíteném Cornwell, Ion Iggulden, Iny Lorentz, Monaldi és Sordi nevét így kapásból. Ezekben a könyvekben nagy szerepet játszik a személyiség szerepe, amit a személyes levelezésekből, nők jobban értékelnek. Ez azt jelenti, hogy a döntések hátterét néha a személyiség partner kapcsolatai jobban befolyásolták, mint társadalmi helyzete és politikai nézetei. A történészek sokat foglalkoznak Napoleon tetteivel, de keveset írnak gondolatairól, nézeteiről. Bernard Cornwell egyik regényében érdekes képet fest N. gondolkodásáról. Érdekes, hogy francia forradalom előkészítőit a nagy francia filozófusok, Diderot, Voltaire, Russeau-nak tartják. Azt olvastam, hogy pl .Napoleon éppen az angol filozófusokat tanulmányozta mint John Locke és Thomas Hobbes. Ezután számomra a francia és német filozófusok felületesebbeknek tűnnek mint az angolok. Egyébként köszönöm válaszát!