Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Café Flore

28 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közel egy éve folyik a tervezés és 3 hónapja az intenzív felújítási munkálatok a Les Cadeaux de Flore-ban. Ebben az időszakban a koncepcióm is folyamatosan formálódott, fejlődött mind a bolt kínálatát, profilját, mind a dekorációt illetően. Ismerjétek most meg a hamarosan nyíló Flore boutique-ot és…..
Ha követitek az oldalt, akkor már biztosan láttátok, hogy a Flore hamarosan új egységgel bővül, ennek a kulisszatitkairól szeretnék most mesélni nektek egy kicsit!  A kávézót 2 éve nyitottam és azóta rengeteg interjút adtam, sok-sok cikk jelent meg rólunk és ezek nagy részében visszatérő kérdés…..
 Tavaly a születésnapomat a kávézóban egy 15 órás munkanappal ünnepeltem, aminek ugyan megvolt a maga romantikája, de idén szerettem volna máshogy tölteni ezt a napot. Bepótolva a tavalyit is, idén Párizsban a legjobb cukrászdák tesztelésével ünnepeltem. Az utat ez a cikk inspirálta: The Best…..
Ha Remélem egyre többen tudjátok, hogy én már hónapok óta teljes Diótörő lázban égek és ezért a kávézó karácsonyi témájának is ezt a csodaszép mesét választottam. Idén egyedi Diótörős dekorációval, Diótörős csomagolással és karácsonyi ajándéknak való termékekkel készülünk nektek.  A karácsonyi…..
Ahogyan a korábbi blogposztban is írtam, a Diótörő karácsony tervezésében és kivitelezésében Tóth Barbara volt a dekorációval és a teljes látvánnyal kapcsolatban a segítségem. Barbi tavaly nyáron végzett a látványtervező szakon, jelenleg pedig az Operettszínház és a Győri Balett jelmezein dolgozik.…..
Tavaly volt a kávézó első karácsonya, amire nem csak dekorációval, hanem kézműves finomságokkal telepakolt egyedi ajándékdobozokkal is készültünk. Mivel tavaly nyitottunk, első évben olyan témát választottam karácsonyra, ami szorosan kapcsolódott a kávézó franciás jellegéhez. Remélem nem mondok újat…..
Már megszokhattátok tőlem, hogy annak ellenére, hogy imádom a kávézót, nem rejtem véka alá, hogy ez időnként milyen nehézségekkel és (számomra) nem várt akadályokkal jár. Például sokszor csak utólag kapcsolok, hiába mondják körülöttem, hogy mit és hogyan kellene. Így jártam a süteményes pulttal is.…..
Sokan szoktátok tőlem kérdezni, hogy mi a legnehezebb a kávézó vezetésében és én ilyenkor a legtöbb esetben azt mondom, hogy a megfelelő munkatársak megtalálása és ha sikerült, akkor ennek az állapotnak a fenntartása. A nyitás előtt mindenki mondta nekem a környezetemben, hogy készüljek fel rá, hogy…..
Café Flore Flore x Nassfeld 2017.03.01 10:47:27
Február közepén 6 teljes napot voltam távol a kávézótól! Ausztriában voltunk síelni a családommal és Ági barátnőmmel. Ági nagy mázlimra lelkes hobbi fotós, úgyhogy sok jó kép született, amit meg tudok nektek mutatni!  A síeléssel kapcsolatban nem voltak nagy várakozásaim. Tavaly volt először síléc…..
Most voltam harmadszorra Párizsban, de ez az utazás tejesen más hangulatú volt, mint az első kettő! Most kettesben a párommal voltunk 3 napra és annak ellenére, hogy mindketten elég betegek votunk, kicsit felnőttesebbre, bulizósabbra szabtuk a programot.  Mire megérkeztünk a szállodába már farkas…..
Az az igazság, hogy annak ellenére, hogy már október óta tesztelgetjük a különböző kekszeket és tervezzük a díszcsomagolásokat, csak most a napokban ért meg teljesen a karácsonyi ajándék koncepció bennem. Az egyes termékeket, finomságokat már a múlthéten megmutattam nektek, most viszont leleplezem a…..
Az első Flore karácsonyra nem csak dekorációval, hanem apró, ajándéknak is tökéletes finomságokkal és a finomságokhoz való egyedi csomagolással készültünk. A karácsonyi csemegék csomagolását a dekorációhoz hasonlóan menta-fehér színben és mini arany Eiffel tornyokkal álmodtam meg. A kollekció…..
Café Flore #florekarácsony 2016.11.20 21:04:27
Végre eljött kis Florci első karácsonya! Nagyon vártam már ezt az időszakot, mert úgy érzem, hogy kicsit a nyitás körüli hangulatot hozhatja el újra. Ugyanúgy készültünk a háttérben, ételeket teszteltünk, kóstoltunk Szandival, dekorációt terveztünk és kiviteleztünk Judittal és ugyanolyan ámuldozva…..
Nyitottam egy picike franciás hangulatú kávézót és ezzel valóra vált az álmom! Azóta eltelt több, mint három hónap. Túl vagyunk az első nyarunkon és kóstolgatjuk az őszt, készülünk a karácsonyra. Mióta megnyitottunk nem volt időm hosszabb blogposztot írni, vagy egyáltalán végiggondolni, hogy mi…..
Szeretném megtalálni azt a lelkes, mosolygós, ugyanakkor profi és hozzáértő felszolgáló - pultos - barista  munkatársam, akinek a segítségével a Flore-t egy nagyon barátságos és otthonos hellyé tudjuk varázsolni. Amit tudnod kell: Ez már a második kör a munkatárs keresésben. Az első körben…..
Enni jó. Enni jó és ezt akkor is tényként jelenthetjük ki, ha a mély filozófiai vitát, miszerint azért élünk, hogy együnk, vagy azért eszünk, hogy éljünk - egyelőre - eldöntetlenül hagyjuk. Enni annál jobb, minél jobban összevágnak a jó evést elősegítő körülmények, mint az éhség, (mert teletömött…..
Café Flore 2016.05.23 11:01:27
Café Flore Keresem a munkatársam! 2016.05.01 21:59:58
Szeretném megtalálni azokat a lelkes, mosolygós, ugyanakkor profi és hozzáértő embereket, akikkel együtt a Flore-t egy nagyon barátságos és otthonos hellyé tudjuk varázsolni. Amit tudnod kell: A Café Flore egy kicsi, franciás hangulatú kávézó lesz, ahol a barátságos, kedves kiszolgálás alap.…..
Ha figyeled a Flore Facebook oldalát már biztosan láttad, hogy a kávézó átalakításához, felújításához Varga Juditot, a Juditu bloggerét hívtam segítségül. Judittal nemrég felmértük a terepet és gondolatban megálmodtuk a falak színét, az asztalok helyét, a pultot, a teraszt, szóval gyakorlatilag az…..
Szinte minden nap érkezik egy kedves, támogató komment, amiben azt írjátok, hogy ti is imádjátok Párizst és nagyon várjátok, hogy mikor nyit már a kávézó. Nagyon jól esnek ezek a bíztató szavak! Ugyanakkor az öröm mellett néha egy kis aggodalom lesz úrrá rajtam, hiszen félek, hogy esetleg nem fogok…..
A Ten Belles az egyik legeredetibb hely a Gare de L’est környékén. A laktató saláták, napi levesek és az eszméletlenül finom fahéjas sütemény mellett a helyi franciák társasága a hely erőssége. Kevés turista, sok eredeti élmény! A Ten Belles a HolyBelly kávézóhoz hasonlóan Párizs 10. kerületében…..
Sokat hezitáltam rajta, hogy legyenek-e a blogon outfit posztok is. A blog Párizsról és a Café Flore kávézóról szól, nem szeretném nagyon összekutyulni a dolgokat és a kávézó indítás kulisszatitkairól elterelni azt a picike figyelmet, amit eddig sikerült megszerzenem. Mégis újra és újra felmerült…..
Café Flore Bolhapiac Párizsban 2016.04.09 09:51:27
A Vanves bolhapiac a két hetes párizsi utam megkoronázása volt. Az indulás előtti utolsó napon találtam erre a fantasztikus helyre, ahol egyszerre lehet igazi kincseket találni és közben ráérősen beszélgetni a helyiekkel. Aki látta az Éjfélkor Párizsbant, egy percet sem csodálkozik azon, hogy…..
Az Ob-La-Di kávézó egy igazi modern, újhullámos, mégis barátságos és családias hangulatú hely. Jó a kávé, szép a sok márvány felület, kedves a barista lány és isteni a narancslekvár. A kávézó a Filles de Calvaire metró megállóhoz van a legközelebb. Én a Montmartre-ról, a 12-es metró vonal Jules…..
Az Au Bon Coin bisztró egy igazi franciás hely, ahol kevés a turista, inkább a helyiek esznek-isznak itt, ettől pedig nagyon klassz hangulata van az egésznek. A libamáj kifejezetten jó, de igazából nem a kulináris élmény, hanem a hangulat miatt ajánlom ezt a helyet.  Ebben a bisztróban kétszer is…..