Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Moncsi79

134 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben a blogban könyvajánlókat, könyvkritikákat, könyvvel kapcsolatos eseményeket fogtok találni.  Néhány szó magamról: Imádok olvasni, szinte mindent. Legyen szó regényről, tényirodalomról, újságról... Menet közben, evés közben, bármikor. Az élményeimet szeretném itt megosztani, hogy könnyebb…..
Mégpedig ide: http://novagyok.wordpress.com/ Várok mindenkit sok szeretettel...
Megvettem, mint mindig, és most sem bántam meg. Bőven van benne olvasnivaló. Talán egy-két ételt is meg fogok belőle főzni... Ára: 695 Ft Lássuk: Thaiföldi ízek - receptekkel, beszerzési tippekkel, az egyes hozzávalók magyarázatával (nekem nem a kedvencem ez a világ, de aki…..
Találtam egy könyvet: Jennifer Ford Berry: Organize Now! Megvásároltam, és arra gondoltam, hogy végigcsinálom. Hétről-hétre. Itt a blogon lehet követni az alakulást. Minden csütörtökön írom a heti feladatot, aztán beszámolok az eredményekről. Az írónő…..
Vannak rossz szokásaink. Vannak olyan szokásaink, amelyek nem rosszak, de mégis szeretnénk felhagyni velük, megszabadulni tőlük. Esetleg vannak olyan jó szokások, amelyeket szeretnénk felvenni a mindennapi életünkbe. Legyen szó a dohányzás abbahagyásáról, a körömrágásról, az…..
Vannak rossz szokásaink. Vannak olyan szokásaink, amelyek nem rosszak, de mégis szeretnénk felhagyni velük, megszabadulni tőlük. Esetleg vannak olyan jó szokások, amelyeket szeretnénk felvenni a mindennapi életünkbe. Legyen szó a dohányzás abbahagyásáról, a körömrágásról, az…..
Nekem nagy probléma az energia. Rengeteg mindent szeretnék csinálni, de nehéz betartani a magamnak tett ígéreteket. Hívhatjuk lustaságnak, fáradtságnak, bárminek. A lényeg, hogy képes akadályozni a mindennapi tevékenységünket. A plussz feladatokról ne is beszéljek. Jöjjenek…..
Mi is a por? Lehet kődarab, fűrészpor... Ha a mikroszkóp alatt nézzük meg hajszálbó, elhalt hámsejtekből és apró bogarak tetemeiből áll. A lakásban akár reggeltől-estig törölgethetnénk a port. Amint végeztük, azonnal kezdhetjük is elölről. Mivel ezt nem tehetjük,…..
Most láttam másodszor a filmet, és igazi, könnyű kis limonádé. A szerelmi szálak nem hétköznapiak (vagy éppen nagyon is hétköznapiak), gyönyörű tájak, szerethető szereplők. Ez volt az első film, amelyet angol nyelven, angol felirattal néztem végig (persze szigorúan vasalás…..
Nagyon kedves, szórakoztató könyv. Az Anne-sorozat első kötete,érdemes lehet elolvasni mind a nyolcat. Attól függetlenül, hogy lányregény, vannak benne nagyon magvas, megszívlelendő gondolatok. Ezek inspirációnak sem utolsók. Íme a kedvenceim: Tudja, azért is elhatároztam,…..
Tegnap Lego-kiállításon voltunk. Bevallom őszintén, nem fűztem hozzá nagy reményeket, mert már kétszer is voltunk Legoland-ban - Németországban. És most azt is be kell valljam, hogy nagyon kellemesen csalódtam. A kiállítás látványos volt, sok-sok terepasztallal. Működő…..
Az életünkben rengeteg a rutinfeladat. Kiterjed az élet minden területére. A többség valószínűleg nem azonosítja, hogy rutinfeladatot végez, illetve nem szervezi azokat meg. Meggyőződésem, hogy a sikeres időbeosztás alapja, hogy legyenek összeszervezett rutinjaink. Nekem külön…..
Azt hiszem, szinte mindannyian használunk valamilyen feladatlistát. Lehet ez egy cetli, amire felírunk valamit, amit nem akarunk elfelejteni, például, hogy mikor kell a gyerek ebédjét befizetni. Lehet, hogy már továbbléptünk, és naptárba írogatjuk, hogy mikor hová kell mennünk. Ma…..
Most fejeztem be ezt a könyvet, azt hiszem három nap alatt sikerült végeznem vele. Érdekes, olvasmányos, nem túl mélyenszántó. Az 1900-as évek fordulóján kezdődő fordulatos történetben két nem mindennapi nő sorsa fonódik össze elválaszthatatlanul. Az első részben egy…..
Ma néhány azonnal használható tippet szeretnék adni. Velem is megesik, hogy halogatok, várok. Túl nagy a feladat, majd hamarosan belekezdek. Aztán ez a hamarosan valahogy nem jön el. A feladat marad, nekem meg lelkiismeret furdalásom van. A rendszerezett élet nem alakul ki egyik napról…..
Mindenkit érint, legyen az egy sportoló, egy üzletember, egy író, egy tudós. Aki a mai világban sikeres akar lenni, annak előre kell terveznie. Mi a helyzet veled? Előre tervezel, átgondolsz mindent, vagy csak szaladsz a dolgok után. Te irányítasz, vagy a napi történések…..
Mindannyian tudjuk, hogy az egészség fontos. Talán nincs is fontosabb ennél. Ha egészségesek vagyunk, minden van. Tudunk dolgozni, gyereket nevelni, háztartást vezetni, barátkozni, szórakozni. Ha nem vagyunk teljesen egészségesek, akkor szinte semmink sincs. Egészségünk nagyrészt…..
A rendszer keretet ad életünknek. Legyen szó bármiről - munkáról, otthonról, teendőkről, gyerekről. Rendszer nélkül rengeteg stressz ér minket, amelyet kisebb időráfordítással, elhatározással kiküszöbölhetünk életünkből. Nem kíván sok magyarázatot, csak bele kell…..
Azt hiszem, egyéretlmű, hogy mennyi feladata van egy nőnek. Jó esetben napi 8 órában dolgozik, van egy lakása - esetleg háza - , ahol takarítani, főzni, mosni - és még ezerféle dolgot kellene tennie. Ott van a kert is. Vannak gyerekei, akiket nevelni kell, odafigyelni a bölcsire,…..
http://www.amazon.com/gp/product/1451646208/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&tag=monsavmom-20&linkCode=as2&camp=217145&creative=399373&creativeASIN=1451646208    ..
Rizseshúst, savanyúsággal...
Haladjunk tovább a háztartáskönyvvel. Nálam legelölre került a naptár. Ez egy egyoldalas, havi naptár.Külön használok egy határidőnaplót, amelybe mind a munkahelyi, mind a magánéleti időpontokat, eseményeket, találkozókat vezetem. Szabály, hogy csak egyetlen helyen vezessük…..
Amikor a konyhát csináltuk (2003), egy dologban biztos voltam. Nekem lesz mosogatógépem. A többség persze le akart beszélni róla. Ilyen érveket mondtak: nem mosogat rendesen, nem fogod használni, úgyis el kell öblíteni előtte még a tányérokat is, akkor már kézzel is lehet…..
Ha ezen a napon olvasod a bolgomat, nagyon megtisztelsz vele. Remélem, egy ki kikapcsolódást nyújt a hajrában. Van egy nagyon nagy becsben tartott könyvem: Dr. Hevesi Sándorné: Az ideális háztartás - A szép otthon és a jó konyha. 1935-ös kiadás. A Vaterán jutottam…..