Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hamupupocska

140 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenkinek más a reggel. Sőt, minden reggelünk más és más lehet. Az azonban a legtöbbünk reggelében közös, hogy az ébredés elmaradhatatlan kelléke a kávé. Lehet az fekete, lehet tejes, lehet habos, lehet kapszulás és sorolhatnám ... Mi sem bizonyítja jobban a kávé iránti elhivatottságomat, mint a…..
Hamupupocska 2020.06.05 12:00:36
@uni-cum-laude: Köszönöm a kedves megjegyzést! :)
Valahogy úgy adódott, hogy el kellett telnie sok napnak, hónapnak, jönnie kellett jó sok változásnak az életemben, bennem, és le kellett csapnia egy járványnak is :D  ami karanténba zárt 2 hónapra - ahhoz, hogy megszülessen a nagy BUMM.  Ez a dolog valahogy még  INNEN indult Van az úgy, hogy az…..
A legjobb dolgok mindig így érkeznek... Máshonnan és máskor mint ahogyan az ember reméli. Na, de a rosszak is! :D Sokszor van az úgy - és ez Karácsony környékén ki  is szokott csúcsosodni - hogy az ember egy olyan lényeges részletet, infót téveszt szem elől, ami ott kiabál nap mint nap az orra…..
Igen ... nagy léptekkel közeleg a Karácsony és megint minden az élvezetekről szól. :D Ide is valahogy a kávéfüggőségem vezetett, mert ha nem innék ennyi kávét, akkor talán nem szeretném ennyire a bögréket. És mivel ennyire szívemen viselem a bögréimet :P így szeretem szép tálcán is tálalni, akkor…..
Érdekes egy állapot az amikor az ember annyira belemerül valamibe,  hogy már eszre sem veszi, hogy a mindennapi élete során minden agyi rezdülése a rutinfeladatokon felülemelkedve a saját funkcionális életétől elkülönülve, betölti a gondolatait és önállóan gazdag színes lufiáradatként ömleszti,…..
Történt, hogy egy álmos szürke napon belebotlottam egy facebook posztba. Ennek hatására kaptam ajándékba egy kecses kerámia szalvétatartó alapot, a Katica Kerámiának egyetlen egy feltétele volt, hogy díszítsem ki, majd az elkészült alkotásomról képet küldjek. Már jó ideje viszketett minden porcikám,…..
Valahogy ma ilyen őszi hangulatban hirtelen felindulásból kedvem támadt egy gyertyás asztali dísz összeállítására. A színvilágát eleve eldöntöttem, így összeszedtem pár alapanyagot hozzá, abból ami itthon volt. És igen, tudom, hogy ez most nem mozaik, de olyan egyszerű és…..
Korábban írtam arról, hogy egy későn lemondott családi nap miatt, kissé több aprósághoz való alapanyagot fogok hasznosítani. Ezek mind olyan darabok, amelyeket kezdők és gyerekek is el tudnak készíteni. Úgyis itt van nemsokká az ajándékozás ideje - így akár egy-egy kis magunk…..
Vigyázz mit kívánsz.... végül még teljesül! - Én így jártam.... Mindig is úgy véltem nincsenek véletlenek, és a csodák angyalok által születnek. Most nem egy csillámporos szivárványfelhőn csücsülő angyallal hozott össze a sors - csak egy hétköznapi kedves és…..
Már november van.... Ez a hónap mindig, szomorkásan indul, (gondolom nem csak nekem). Kint a szél összekócolja a csupasz fák  ágait, a kopár járdákon meg fogócskáznak a száraz lehullott levelek.  Ilyenkor úgy érzem, szerencsés vagyok, hogy olyan dolgokhoz nyúlhatok, amelyek a…..
Több mint négy éve kezdett irányt váltani az életem - mármint ilyen formában, hogy a kézműves alkotás teret követelt magának, eleinte csak egy icipicit, majd egyre többet és egyre komolyabban.   Ez idő alatt, tényleg sokat alkottam. De nézzük is csak mivel járt ez: sok anyagot…..
Hmm .... Még mielőtt bárki gyors hátraarccal visszavonulót fújna abban a tévhitben, hogy valami, ömlengős, lelkihulladék rinyával szembesülne itt, szeretném icipicit leszögezni, hogy igen is a téma továbbra is a kézműves egyedi alkotás, a mozaikozás:) Szóval úgy adódott,…..
No nem mintha a mozaik témáról hirtelen átálltam volna az étkezési szokásokat boncolgató szakértővé és most boncolgatnám a mindennapi olaszos kulináris előnyöket, hátrányokat a fényevők étkezési szokásaival szemben. Neeem ....   :) Én inkább maradok a barkácsbajnok…..
Teafű, ugyan... dance in the dark 2014.01.11 00:58:23
mindenki alszik. csak én és a zene. egyedül, ahogy mindig. körülöttem a sötétség. kérdeznék, de nincs jobb válasz. 42...
Hamupupocska 2014.10.19 23:34:36
Nem, nem. Semmi erkölcstelen, semmi büntethető, semmi kőkemény fetisiszta hajlamokkal fűszerezett polgárpukkasztó dolog, még csak nem is adócsalás,  ... bár lehet, hogy attól még elítélendő - vagy ha mégsem, legalább egy korbácscsapást, egy fenékbebillentést, de minimum egy…..
Az Ötletmozaik a legfrissebb 2013 szeptemberi számában közzé tette az Ötletmozaik, a Praktika magazin és a Henkel közös pályázata - A 2013-as Barkács Bajnokság  - eredményhirdetését. Nagy megtiszteltetés, hogy a zsebes mozaik konyhafalam  a Felújítás…..
Ismét Mozaikvilág a Praktika magazin oldalain :) Ezennel az ÖtletMozaik, a Praktika valamint a Henkel közös pályázatának eredményhiredése alkalmával mint a Felújítás kategória gyöztese - a zsebes mozaikfalam! Köszönöm a lehetőséget :)    ..
Amikor pár éve birtokba vettem a házat, és az építtető cserbenhagyva, félkész állapotokat hagyott maga után, akkor még nem gondoltam volna, hogy eljön egyáltalán az az idő amikor hálás leszek neki például azért, mert a konyhám falait csupaszon, burkolat nélkül…..
Van valami varázsa a munkanélküliségnek. Neeem, nem arra az állapotra gondolok amikor a hiteltörlesztés közelgő fizetési határideje tudtán az ember belemerül a számolásba, a számlák összesítésébe, az ezekkel való sakkozásba és rájön, hogy nem akar a holnappal…..
Az a megtiszteltetés ért, hogy az egyik korábbi alkotásomat publikálták az Ötlet Mozaik barkácsmagazin legújabb számában, amely telis-tele van jó ötletekkel, tippekkel, elemzésekkel, részletes leírásokkal, útmutatókkal.Néhány tipp, milyen témákról olvashatunk Magyarország…..
Érdekes... lt az idei Goldenblog mainstream etapja, már második napja lehet szavazni a legjobbnak tartott blogokra. Ha rajtam múlott volna, én a kívülálló nyugalmával figyeltem volna az idei HVG Blogok versenyét, de hát valaki benevezett, ezt most tudtam meg és közhírré tenném,…..
"... ott minden lépés nyomtalan, és minden hajnal színarany.... "  - Kowa Már régen beleszerettem 5 db antik porcelán ruhaakasztóba és a hozzáillő két darab fánkszerű konzolba :). Mindig is tudtam, hogy, ezekből fog összeállni valamikor az én egyedi fogasom. Hát eljött az…..
Emlékeztek, Kati barátnőmre,  Ugye !? ... Igeeen, az, az  - a laposüveges! :) és a kötélszínű nappalis... :)Mostanában szülinapja volt. Hányadik??? Háááát,  ... jól van, elárulom, a 20. :))) Telefonon felköszöntöttem, de valahogy még nem sikerült összehozni a bizonyos…..
Szilvikének szülinapja volt. Nem beszélek itt most arról, hogy mennyi is, hisz ez irreleváns információ az ajándék és a mi szempontunkból, és Szilvi amúgy is egy örök és csodaszép ifjú hölgy - akiről annyit még elárulok, hogy ott lapul a pocakjában a családjuk legifjabb…..
A nemrég elkészült nagyméretű víz témájú mozaik képem, a Nebula Aqua megtalálta a helyét és kikerült a hátsó kert teraszára.  Hááát, mit is mondjak kicsit tovább tartott a falra ragasztás mintha háromszor összecsaptam volna a sarkaimat, de azért sikerült. Flexibilis,…..