Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sárkánylovasok SE

34 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben a rohanó világban bizonyára az edzések mellett nem sok embernek adatik meg, hogy otthon is tudjon gyakorolni. Heti 40 óra munka és család, valamint szociális élet mellett nehéz időt keríteni arra, hogy otthon is tudj edzeni, főleg, ha egy kicsit lelazulnál és sorozatot is néznél néha...
Így hangzott a mondat egy jóakaró szájából, ami elvezetett a Kung Fu világába és egy olyan ember kezébe adott, aki újra összerakott. Azért, mert elmúltál 40 éves, nem törvényszerű, hogy fáj itt meg ott, jobb esetben. Mozogsz? Mozogsz eleget? Mozogsz megfelelően? Az én történetem úgy kezdődött, hogy…..
Amikor az elménk el van csendesedve, úgy látjuk a dolgokat, ahogy valójában vannak. Ezzel szemben, amikor mindenféle gondolatok cikáznak a fejünkben, azok eltorzítják a valóságot. Mindegy, mit csinálunk, amíg az elménk zaklatott, nem lesz elég erős ahhoz, hogy egy hosszabb meditációt kibírjon. 10-15…..
Az elmúlt 1-2 hétben újfajta gyakorlat van főszerepben az edzéseken. Mindenkit meglepetésként ért, amikor a Mester egy halom kendővel, valamint ördögi mosollyal az arcán fogadott mindenkit...
Mindennapok Harcosai Terápiahatás 2017.12.05 18:35:00
Néha elég egy ölelés, azt mondják, és minden rendben lesz. De mi van akkor, ha ölelés előtt megrúgnak? Akkor is hat? (Vagy hét?)..
Szokás mondani, hogy vigyázzunk, mint kérünk, mert még a végén teljesül. Így esett ez az egyik tanítványunkkal is. Az alábbiakban törhetetlen lelkesedéssel számol be ezen élményéről.  A befektetett energia mindig megtérül: nem vész el, csak átalakul. Egyik nap erősebbek,…..
Minden az első levegővétellel kezdődött... Többen is mondták már, milyen fontos lélegezni. Lélegzem, tehát élek...
E. is nemrég kezdte nálunk az edzéseket, s lehetőségeihez és élete alakulásához mérten jött le testét és lelkét erősíteni. Az alábbiakban az ő tapasztalatairól olvashattok. Figyelem! Igen bölcs gondolatokat tartalmaz, mely gondolkodásra késztethet!..
Már több, mint egy hónapja elindult az új, kezdő csoportunk, s megkértük az újonnan érkezetteket, hogy ha van kedvük, számoljanak be tapasztalataikról. Meséljék el, hogyan, honnan, milyen indíttatásból érkeztek, és mit vártak és/vagy kaptak a kung-fu-tól eddig. Íme az ősz első beszámolója!…..
Lin-csi kolostorában egy reggel ezzel a kérdéssel fordultak az apáthoz a szerzetesek. - Mondd, apát! Mi az a tanítás, mely túlmutat Buddhán és az összes pátriárkán? - Egy szezámmagos pogácsa – felelt azon nyomban Lin-csi, aztán nagy nyugalommal fürkészte szerzetesei arcát. A hívek zavartan…..
[ A fontos az, hogy tiszteljük a szellemet, és ne a névre és rangra figyeljünk. Van, aki igazi dolgot tanít, mégsem hívja magát mesternek, de akik előbbre tudtak jutni a tanításai által, mesterként bánnak vele. Az üres cím eltűnik, de a lényeg megmarad. [ Ha valaki becsap másokat, furcsa stílust…..
  Erősebb és stabilabb lettem. Fizikailag és lelkileg is. 160 cm-s, 49 kg nőként eléggé kiszolgáltatott tud lenni az ember, ha kevés a fizikai ereje. Eleve ezt feltételezheti egy külső szemlélő, de ezt meg is élni, eléggé hervasztó. Nyilván nem kell átalakulni a női Schwarzeneggerré, hogy a…..
Joe már 60 éve él a montana-i prérin. Gyönyörű ültetvényei vannak, állatokat tenyészt, virágzik a gazdasága. Majd megérkezik Jim. Jim most kezdené a gazdálkodást, többszáz holdat vásárolt, de nem talál vizet. Egyre csak fúrja a kutakat: 30 méter, 40 méter, megint 35, eredménytelenül. Mellette ott…..
Nos, jelentem: eddig 100%-os a túlélési rátám a harci edzéseket illetően! :D A keddi edzés menete:- ugrókötelezés - nekem a kanapétól lila, dagadt és fájó kislábujjam (!!!) miatt mabo-ban súlyáthelyezés,- nyújtás,- medicinlabda-dobálás (50 jobb, bal és két kézzel),- testkeményítés (külső-belső…..
A heti alapedzések és a pénteki fegyveres fenomenális volt! Végre kicsit pörgősebb, hajtósabb! Zsolt megtalálta a kávéját meg a vitaminjait :D Hétfőn az Öt Elem (a Xing Yi Quan öt alapmozdulata - admin) lépéssel volt számomra az edzés fénypontja, ugyanis ezt úgy szoktuk gyakorolni, hogy beállunk a…..
Lin-csi kolostorában egy reggel ezzel a kérdéssel fordultak a szerzetesek az apáthoz. - Mondd, apát! Milyen módon lelhető föl a jelenségek világában az igazság? Miről ismerünk rá? Lin-csi, mielőtt válaszolt volna, elgondolkozott. Vajon mit állít erről a Tanítás? Nem emlékezett rá. Ahol viszont…..
Mivel ma van a költészet napja, így ide is illik valami témába vágót alkotni. Ó sport, izzadás, kihívás! Az életet jelented...! Mikor felgyorsult szívdobbanások sorával közelítek a terem... mit terem, A Terem felé s jóleső sóhajjal nyugtázom meglétét! Még frissek, festékszagúak a falak s így olyan…..
Tegnapi párommal, M.-mel az egyik kombináció gyakorlása közben újra arra jutottunk: ez az egész harc-dolog a fizikai követelményeken túl főleg a lélekjelenléten múlik. A fő kérdés, hogy mennyire hiszed el, hogy sikerül; s mennyire állsz bele a helyzetből való kilépés helyett. Számomra a tegnapi…..
Az Élet nem arról szól, hogy megtaláld Önmagad, hanem arról, hogy megalkosd Önmagad! George Bernard Shaw Lehet, hogy még sosem gondoltál arra, hogy közelebbről megismerkedj a harcművészetekkel. Lehet, hogy nem vonz a kemény edzés, nem kifejezetten érdekel a harcosok világa, verekedni meg végképp…..
A különféle harcművészeti stílusok mindegyike rendelkezik sajátosságokkal és előnyökkel. Ki-ki eldöntheti, melyik szimpatikus számára. A stratégia és a technikák hatékonysága mindig az adott harci helyzettől és az ellenfél tudásától függ. Gyakran előfordul, hogy valaki viszonylag kevés időt…..
Tegnap edzés előtt felébredtem már reggel 7 körül - félig tudat alatt izgulok, hogy időben felébredjek, meghalljam a telefon rezgését és odaérjek. Hogy ne maradjak le - pedig tudnék ám sokáig aludni, majd egész nap abban a hétvégi tompa fáradtságban létezni, ami sokszor annyira jellemző. Az…..
Lin-csi kolostorában egy reggel így szólt az apáthoz ifjú tanítványa, Jen-csao szerzetes. - Mester! Éppen kerek egy évet töltöttem kolostorodban. Részt vettem foglalkozásokon, szorgalmasan dolgoztam, számos alkalommal vonultam vissza meditációra. Lelkem nyugalmát mégsem lelem. Most tehát…..
Lin-csi kolostorában élt egyszer egy jóravaló öreg szerzetes, név szerint Ling. Hallgatag, töprengő öreg volt, a tudás titkát kutatta egész életében.   "Mi a titka annak, hogy egyesek tudás nélkül is bölcsen elhelyezkednek a világban, s boldogan élnek benne, mások meg kiolvassák a kolostorok és a…..
Mindennapok Harcosai Zen gondolatok 2017.03.19 13:13:46
Egy Vajon az alkohol vagy drog, amit fogyasztasz, békéssé tesz? Sokan hiszik, hogy azok a pótszerek, amiket a testükbe tömnek, kulcsot nyújtanak a békéjükhöz. A mesterséges kábítószerek ellazíthatnak. Feldobhatnak. Ám ami művi, az művi. Amint abbahagyod a szer fogyasztását, a békétlenséged…..
Kolostorában egy reggel így fordult szerzeteseihez Lin-csi apát   - Hívek! Ma elmesélem nektek, mit mondott régi mesterünknek a bölcs paraszt. Amikor a mester, még vándorfilozófusként, lent járt délen, találkozott egyszer egy paraszttal. A paraszt kutat ásott a földjére, és ennek a kútnak a…..