Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GABO SFF

44 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly decemberben, amikor megírtuk egy blogbejegyzésben a 2020-as terveinket, mi sem tudtuk, milyen drasztikus változásokra kényszerülünk a járvány miatt. Az elmúlt évben gyakorlatilag nekünk is újra és újra át kellett terveznünk, mit és mikor jelentetünk meg. Akadt olyan könyv, ahol a külföldi…..
2018-ban nagy reményekkel vágtunk bele Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2018 kötet szerkesztésébe, amelyet már akkor is egy sorozat első darabjának szántunk. Most, 2020-ban már a harmadik kötet novelláira írtunk ki pályázatot, és közben – látva a horror és a weird népszerűségét – még…..
Május elsejétől már magyar felirattal is elérhető a Netflixen az Érkezés a sötétségbe (Into The Night) című belga sorozat. A történet alapját - egy csillagászati jelenség az egész emberiséget pusztulással fenyegeti – az itthon sem ismeretlen lengyel sci-fi és fantasyszerző, Jacek Dukaj (Extensa, Más…..
2019 nagyon izgalmas év volt nemcsak a fantasztikum egészére nézve, de számunkra is. Új szerzőket mutattunk be az olvasóinknak, klasszikus sorozatok gondozásába kezdtünk, és amire külön büszkék vagyunk, több magyar szerző kötetét is kiadhattuk. Regények, novellák, sci-fi, fantasy, horror, humoros és…..
A hatalmas, ármánnyal és harccal teli univerzumban létezik egy bolygó, amelyet végtelen sivatagok uralnak. Gigászi homokférgek úsznak a homokban, és minden csepp víz értékes – talán még az emberi életnél is értékesebb. Egy világ, amely kegyetlen és halálos veszélyekkel teli, mégis a legfontosabb a…..
GABO SFF 2019.12.09 15:06:59
@gothmog: valóban, ezt jól elírtuk! Természetesen az Érkezésre gondoltunk meg a Sicarióra... Javítjuk, köszönjük, hogy jelezted!
Idén negyedik alkalommal nyújtjuk át a magyar olvasóknak Jonathan Strahan válogatását a tavalyi év legjobb sci-fi és fantasy írásaiból, de ez az alkalom most különleges - idén utoljára jelenik meg ebben a formában a kötet. Tizenhárom év után ugyanis Strahan befejezi Az év legjobb science fiction és…..
Adventi kalendáriumunk utolsó része igazi öröm számunkra, hiszen Moskát Anita új regényéről van szó, az Irha és bőr című fantasyről, ami a tervek szerint a Könyvfesztiválon fog megjelenni. Az író a blogján már több infót is megosztott a regényről, mi pedig alig várjuk, hogy az olvasóinknak is…..
Catherynne M. Valente itthon leginkább Marija Morevna és a Halhatatlan című fantasy regényéről és a gyerekeknek írt Tündérföld-sorozatáról ismert. Az egyik legsokoldalúbb angolszász sci-fi és fantasy író, akit briliáns nyelvi játékai és pontos és megrázó költői képei a…..
Jonathan Strahan antológiáiban az egyik kedvencünk Sam J. Miller volt, akinek fantasy és sci-fi novellái remek írói vénáról árulkodnak. Nem is volt kérdés, hogy elolvassuk az első, felnőtteknek írt regényét, és azonnal magunkénak éreztük a történetet. Az Orkaváros ismerős közegben játszódik, hiszen…..
2019 a magyar fantasyk éve lesz a kiadónkban: befejeződik ugyanis Kleinheincz Csilla Ólomerdő-trilógiája is. Nagyon örülünk, hogy kiadhatjuk az Ezüstkezet, hiszen Csilla nem csak szerkesztőként, de szerzőként is többször bizonyított már, és biztosak vagyunk benne, hogy sokan várják az új…..
2019 júniusában, a könyvhétre érkezik az idei magyar antológiánkból ismerős Rusvai Mónika első regénye, a Tündöklő. Az egyszerre emberközeli és hősregéket idéző történetben egy bujdosó nép próbál új birodalmat építeni, miután az istenek által nekik rendelt szigetről az ismeretlen és elátkozott…..
Jövőre folytatjuk Joe Hill életművének gondozását: ahogy ígértük, egyelőre évente két könyvvel jelentkezünk tőle, egy újrakiadással és új kötettel. 2019-ben az előbbivel kezdjük: terveink szerint áprilisban érkezik a vaskos NOS4A2. Charlie Manx, a szörnyű öregember gyerekeket rabol el, hogy…..
2019-ben fordul elő velünk először (de talán nem utoljára), hogy külföldön élő magyar szerző regényét adjuk ki: a debreceni származású Tünde Farrand jelenleg Sheffieldben él, nyelvészként-nyelvtanárként dolgozik, első regénye pedig annyira friss, hogy Angliában is csak az év elején kerül boltokba,…..
Új köntösben és új fordításban jelenik meg év végén Isaac Asimov klasszikus trilógiája, amely az Alapítvány, az Alapítvány és Birodalom és a Második Alapítvány című köteteket tartalmazza a szerző előszavával együtt. A Galaktikus Birodalom tizenkétezer éve áll fenn békében. Úgy tűnik, a…..
Idén hunyt el Ursula K. Le Guin, az egyik legnagyszerűbb és legnagyobb hatású fantasztikus írónő. Nevéhez huszonegy regény, tizenegy novelláskötet, négy esszékötet, tizenkét gyerekkönyv, hat verseskötet és négy regényfordítás kapcsolódik. A tavaly év végén megjelent Valós és valótlan című,…..
Nemrég kiosztották az egyik legrangosabb fantasztikus díjat, a Hugót, amit regény kategóriájában zsinórban harmadszor is N. K. Jemisin hozott el, ezzel történelmet írt. (Innen is gratulálunk a szerzőnek, aki novelláival sem ismeretlen itthon.) Novella kategóriában mi is érintettek vagyunk, ennek…..
Hamarosan vége az évnek, mi pedig szokás szerint lerántjuk a leplet várható megjelenéseinkről. A héten már bejelentettük Jack Campbell Vakmerőjét, katonai sci-fi sorozatunk második kötetét, most pedig az epikus fantasy rajongóinak hozunk jó híreket: még az első félévben lezárul Brian Staveley…..
GABO SFF 2017.02.17 13:18:42
@Attila Basa: Nemsokára megkapjuk a fordítást, igyekszünk még tavasszal megjelentetni.
Márciusban megjelenik Mary E. Pearson szépséges krónikájának befejező része, Az árulás szépsége, amely exkluzív különlegességet is tartalmaz: a Morrighan című kisregényt, amely a Fennmaradottak krónikájának múltjából mesél el egy történetet. A borítón nem…..
2017-re várható könyveink közül az utolsó bejelentés (ám messze nem az utolsó meglepetés) személyesen is nagyon sokat jelent nekünk. Ursula K. Le Guin az egyik legnagyobb élő fantasztikus és szépirodalmi író, akinek olyan formabontó és maradandó klasszikusokat köszönhetünk, mint A sötétség balkeze,…..
GABO SFF 2017.01.09 10:07:38
@Attila Basa: Feltétlenül megtartjuk az eredeti borítókat, nagyon tetszenek. A megjelenést viszont a könyv terjedelme miatt a második félévre lehet várni.
Charlie L. Holmberg trilógiája az Amazonon tartósan a legnépszerűbb YA fantasy könyvek között volt 2015-ben és 2016-ban, a filmjogait a Disney vette meg. Az alternatív viktoriánus-kori Angliában játszódó történetben Ceony Twill a mágusképzőből frissen kikerülve alig várja már, hogy kijelöljék…..
A Hold meg akar ölni. Talán akkor öl meg, amikor kifogysz a számodra kijelölt élelem-, víz- és levegőkészletből, épp, mielőtt összekaparnál némi pénzt. Talán akkor öl meg, amikor csapdába esel az öt uralkodó család – az öt Sárkány – közti játszmában. A Holdon meg…..
Mary E. Pearson ifjúsági fantasy trilógiája az öntörvényű, de hatalmas felelősségérzettel bíró Lia hercegnőről a GABO SFF sorozat egyik közönségkedvence. A lezárást az első könyveink között hozzuk el, és egy különleges meglepetést is tartogatunk mellé: a kötet tartalmazni fogja a Morrighan című…..
Hamarosan vége az évnek, mi pedig elkezdjük leleplezni pár jövő évi címünket. A Szövetség már egy évszázada vívja háborúját a Szindikátus Világokkal szemben. Flottája csapdába esett az ellenséges terület szívében, és John „Black Jack” Geary flottakapitányra hárult a feladat, hogy a hajóit…..
A Radch Birodalom az első trilógia, amelyik a GABO SFF sorozatban lezárul, és több szempontból is mérföldkő. Amikor először olvastam a Mellékes igazságot, még érezni lehetett rajta a nyomda illatát, és legfeljebb csak sejteni lehetett, hogy siker lesz. Hogy mekkora, az még engem is meglepett – ritka…..
Előrendelhetőek novemberi könyveink. Katherine Addison A koboldcsászárában egy félvér, száműzött fiú kerül váratlanul a tünde birodalom trónjára, Ann Leckie pedig a Mellékes kegyelemben lezárja Breq, az egyetlen emberi testbe kényszerült hadihajó-tudat történetét. A koboldcsászárba ezen a linken…..