Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anika Enikő

239 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 “az Úr házában lakom egész életemben.” Zsolt 23,6 Isten valamennyi jótéteményéből egyetlen egy van, ami még a földi életen túl is tart. A 23. zsoltár utolsó verse Isten jóságának tökéletes példája: „az ÚR házában lakom egész életemben.”(Zsolt 23,6). Ez azt jelenti, hogy nem kell félned a…..
 “Én vagyok az, aki feltámasztja a halottakat és újra életet ad nekik. Bárki, aki hisz bennem, mégha meghal is, mint bárki más, újra élni fog. Örök életet adott annak, aki hisz benne, és soha nem fog elveszni.” János 11,25-26 (TLB) Jézus feltámadása mindent megváltoztatott! Szó szerint…..
  „Íme az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.” (Jel 3,20 – GW fordítás) Isten megteremtette a szívedet elhelyezve benne szenvedélyeket, vágyakat, és álmokat; ám amíg a szíved nincs az Ő…..
 „Mivel az ő gyermekei vagyunk, birtokolni fogjuk azokat az áldásokat, amelyeket a népének tart fent, és Krisztussal együtt birtokoljuk azt is, amit Isten megtartott neki; mert ha osztozunk Krisztus szenvedésében, akkor az ő dicsőségében is osztozunk. Úgy gondolom, hogy a jelen szenvedései nem…..
 “Senki sem szolgálhat két úrnak.” (Lukács 16,13 NIV)  Amikor mindig aggódsz amiatt, hogy mások mit gondolnak rólad, akkor nem tudsz olyan lenni, mint amilyennek Isten teremtett. De amikor megtanulsz úgy gondolkodni, mint Jézus, akkor nem fogsz azon aggódni, hogy mindennek megfelelj. Jézusnak…..
  "Nem vagyok igazán egyedül, mert az Atya velem van." János 16,32 (GNT fordítás) A krisztusi gondolkodás, azt jelenti, hogy mindig tudatában vagy annak, hogy Isten veled van. Látjuk ezt Jézus életében. Jézus, Isten jelenlétében élt, és kapcsolatban maradt Isten kegyelmével. Bármilyen…..
“Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólnék is, de szeretet nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengőcimbalom.” ( 1Kor13,1 NIV fordítás) Az életünk értelme itt a Földön az, hogy megtanuljuk szeretni Istent és másokat. A szeretet a legnagyobb célunk az életben. Pál a…..
"Ha szeretsz valakit, hűséges leszel hozzá, bármi áron is. Mindig hinni fogsz benne, mindig a legjobbat várod tőle, és mindig bátran készen állsz, hogy megvédd őt.” (1 Korinthus 13,7) Jézus hisz benned. Rengeteg bizonyíték van erre a Bibliában! Nézd meg ezeket a verseket: „Ha akkora hitetek…..
"Arról ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást." János 13, 35 (NIV fordítás) Egy keresztény ember a szeretetéről ismerhető fel. Rólad hányan látják és tudják, hogy keresztény vagy abból, hogy szeretsz másokat? Énekelünk a szeretetről, beszélünk róla, imádkozunk…..
 „Engedjétek el egymás hibáit, és bocsássatok meg mindenkinek, aki megbánt benneteket. Ne feledjétek, hogy az Úr megbocsátott nektek, így nektek is meg kell bocsátanotok másoknak." (Kolossé 3,13 NLT fordítás) Sokan azt hiszik, hogy Isten haragos természetű. Úgy képzelik, hogy Ő fent a mennyben…..
 “Tudom, hogy szereteted örökké tart, hűséged olyan szilárd, mint a Menny.” Zsolt 89,2 (GNT fordítás) Isten szeretete soha nem fárad el, és nem múlik el. Isten szeretete türelmes, folyamatos és kitartó. Hát nem jó hír, hogy Isten soha nem mond le rólad? Nem számít mit teszel, a szeretete soha…..
 „Amikor csak teheted, tégy jót azokkal, akiknek szükségük van rá. Soha ne mondd a felebarátaidnak, hogy várjanak holnapig, ha már most segíthetsz nekik.” Péld 3,27-28 (GNT fordítás) A legmegfelelőbb idő arra, hogy szeress, most van. Nem holnap. Nem később. Nem majd egyszer. Nem valamikor a…..
   “Mert a Szentlélek, Isten ajándéka, nem azt akarja, hogy féljetek az emberektől, hanem azt, hogy bölcsek és erősek legyetek, szeressétek őket és élvezzétek a velük való együttlétet.” 2 Tim 1,7 (TLB fordítás) Ha szeretnél valakivel kapcsolatot teremteni, akkor hajlandónak kell lenned arra,…..
 “Ahogyan a mi testünknek sok része van, úgy van ez a Krisztus testével is. Mindannyian részei vagyunk Krisztus testének, és mindannyiunkra szükség van ahhoz, hogy ez teljes legyen, mert mindannyiunknak más a feladata. Tehát egymáshoz tartozunk, és mindegyikünknek szüksége van a másikra."  Róma…..
  “Aki ekkora halálos veszedelemből megszabadított minket, és meg is fog szabadítani. Benne reménykedünk, hogy ezután is megszabadít.”( 2Kor 1,10 GNT fordítás) Isten vigyáz rád – így nem kell hallgatnod a félelmeidre. Dönthetsz úgy, hogy bízol Istenben, és nem engedsz a félelmeidnek. A…..
“Rendkívüli mértékben, sőt erőnkön felül megterheltettünk, annyira, hogy az életünk felől is kétségben voltunk. Sőt mi magunk is elszántuk magunkat a halálra azért, hogy ne önmagunkban bizakodjunk, hanem az Istenben, aki feltámasztja a halottakat.” ( 2Kor 1,8-9 NLT fordítás) Az élet tele van…..
„Dicsérjék Őt a menny és a vizek az ég fölött! Hadd dicsérjék az ÚR nevét, mert azok az Ő parancsára jöttek létre. Mindörökre helyükre állította őket. Ő ezt törvényként alkotta meg, amit senki meg nem sérthet.” (Zsoltárok 148, 4-6 GW)   Lehet, hogy mondta már valaki neked azt, hogy a Biblia…..
“Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim soha el nem múlnak.” (Máté 24,35 NIV) A Biblia az egész történelem legmegvetettebb, legkigúnyoltabb, leginkább vitatott, legtöbbször megtagadott és legjobban ízekre szedett könyve. Évszázadok óta támadják mindenért, amit csak el lehet…..
  „Közel van az ÚR a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti.” (Zsoltárok 34,18) Nem lépheted át a veszteségeidet, a fájdalmaidat. Nem mehetsz át alattuk és nem tudod megkerülni őket. Át kell élned a gyászt. Ha félsz kimutatni érzelmeidet, és nem vagy hajlandó átélni őket,…..
“"Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. ... Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak."” (Prédikátor 3,1.4) Az élet nehéz. A világ elromlott, és semmi sem működik tökéletesen. A tested nem működik tökéletesen, az időjárás nem működik…..
„Felejtsd el, ami korábban történt, és ne gondolj a múltra. Figyeld az új dolgot, amit cselekedni fogok. Ez már történik is, nem látod?” ( Ézsaiás 43,18-19  NCV fordítás)  A múltad terméke vagy. Életed jó és rossz dolgai formáltak. De nem vagy a múltad foglya – lehetsz szabad! Erről szól a…..
  “Mindenben, amit teszünk, megmutatjuk, hogy Isten szolgái vagyunk azáltal, hogy türelmesen elviseljük a bajokat, a megpróbáltatásokat és a nehézségeket.” 2 Kor 6,4 (GNT fordítás) Gyakran azt gondoljuk, hogy a világot a sikereink nyűgözik le, és az, hogy hogyan élvezzük a jólétünket. De…..
  „Jóságod és szereteted körülvesz amíg csak élek.” (Zsol 23,6 NLT fordítás) Tegnap megnéztük, hogyan van jelen Isten jósága az életedben. Ugyanebben a versben Dávid király azt mondja, hogy Isten el nem múló, meg nem szűnő szeretetével vesz körül téged. Képzelj el egy szülőt, aki követ egy…..
„Jóságod és szereteted körülvesz amíg csak élek.” (Zsol 23,6 NLT)     Isten még az elakadásaidban, a sérelmeidben, és a szokásaid közepette is vigyáz rád.   Dávid király ezt mondja a Zsoltárok könyvének 23.fejezetének a 6.versében: „Jóságod és szereteted körülvesz amíg csak élek.”…..
 „A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel" (Róma 15,13) A karácsonyt az év legcsodálatosabb időszakának nevezik; de sok ember számára egyáltalán nem az. Elképzelhető, hogy a csodálat helyett, téged is az  aggodalom talál meg ezen a karácsonyon. Ahelyett,…..