Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stoppard

10 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lesz harmadik évad a True Detective (A törvény nevében) című sorozatból - ez már önmagában is hír, de a Variety még néhány részletet is megosztott róla. Egészen idáig nem volt egyértelmű, folytatódik-e az HBO rendkívül jól induló, de a második évaddal jókora csalódást okozó misztikus krimisorozata,…..
Mind jobban látható, hogy a görög adósságválság kérdésében elsősorban kulturális különbségeken – például stíluson, alkumódszeren, problémamegközelítésen – csúszott és csúszik ma is egyre jobban szét a felek közötti álláspont. Nem pedig holmi kibékíthetetlen…..
stoppard 2015.03.13 09:18:23
@Gerilgfx: "ha mindenki, aki az EU mellett veri a nyálát, befizetne személyesen 800 ezer évi forintot a görög állam számlájára, semmi gond sem lenne."

Látom, kicsit sem sikerült megérteni a poszt lényegét :)
Ez az ember gyakorlatilag mindent tud, most Billy Joel tiszteletére énekelt és harmonikázott a PBS-en. Joel megkapta a Gershwin-díjat a Library Of Congresstől, vagyis a kongresszusi könyvtártól, annak örömére közvetítették a tévében ezt a ritmusdáridót: Your browser does not…..
stoppard 2015.01.02 17:49:27
A JFK indította, a mélyűr meghódítására készülő generációs űrhajó sztorija az előzetes alapján faszább lesz, mint eleinte gondoltam. A hat részt 3x1,5 órában le is zavarják december 15-16-17-én.  ..
Persze nem olyan nehéz a legmenőbbnek lenni ebben a kategóriában, hiszen Budapesten kívül nincs túl sok 5 csillagos szállodánk. Ám a tarcali Andrássy Rezidencia tényleg a legjobbak közé tartozik. A Gault&Millau listáján még fél éve is simán az élen végzett a Dunától…..
Komolyan, az utóbbi évek messze legjobb brit sorozatából ki tudja mi lett volna, ha a címszerepet nem Cumberbatch kapja, hanem mondjuk John Simm, mert dögösebb. Mindezt Steven Moffat, a sorozat egyik alkotója árulta el a Hay Festival nevű irodalmi-művészeti fesztiválon. Az is kiderült,…..
Matolcsy György (2009. április 18.): Lesz még Magyarországon 7 százalékos növekedés! Matolcsy György (2009. november 18.): Cutting bureaucracy by 25 percent could generate 7 percent GDP growth. Matolcsy György (2010. június 17.): Magyarország 2013-tól a térség…..
stoppard 2013.02.08 09:33:37
@odabas: Ez az "utóbbi 100 évben nem sok pénzügyminiszter tette így rendbe a gazdaságot" remek példája, hogy miként hiszi el egy politikai tábor a saját hazugságát. Matolcsynak egyetlen politikai érdeme, hogy Orbán "azonnal adócsökkentést" programját nem kellett lenullázni, hanem a manyup-trükkel szépen végre lehetett hajtani egy méretes lazítást 2011-ben.

Persze ezek mellékhatásai még rátettek egy lapáttal az euróválság nehézségeire, és most szépen futunk a pénzünk után. Ennyi. Nehogy már géniusz legyen az, akinek szemlátomást egy kétperces, összeszedett fellépésre sem futja. Ennyit az is lásson már, aki amúgy nem ért hozzá, csak hinni szeretne.
Múltkor, mikor Javier Bardem fizimiskáit tekintettük át, már tudtam, a következő "áldozat" a témában Gary Oldman lesz. Talán vele kellett volna kezdeni, hiszen kevés olyan kaméleon van a filmszakmában, mint ő. Ahogy nézegettem a filmjeit és a benne alakított karaktereket, ismét…..
Az amerikai Szerencsekerék szabályalkotóinál vaskalaposabbat nem is nagyon tudunk hirtelen mondani, na jó, a Kód című vetélkedőben is elég szőrös szívűek tudnak lenni (egy páros az egyik feladatban felvillanó képekhez nem tette hozzá, hogy "fa", csak annyit mondtak, hogy…..
Ejnye no, ez a huncut Merkel... Valami furmányos női praktikával igazságszérumot csempészhetett szeretett miniszterelnök urunk italába a csütörtöki berlini találkozón. Másra nem tudok gondolni Orbán Viktor szokatlanul nyers és meglepően, sőt: már-már megdöbbentően őszinte…..
„Földrészek nyilhatnak föl szemedbe - / hiába nincs itt semmi: / Törökszentmiklóson vagy Fegyverneken / nagyon keserves / egyedül lenni.” (Szabó Lőrinc: Újsághírben a végtelen)   Van egy feladat. Erős politikai közösséget kell teremteni. Európában ma…..
Tallinn tornyai Keletről felhőkarcolók, nyugatról középkori tornyok keretezik a tallinni kikötőt, ahogy a hajók az észt fővároshoz közelednek. Két balti fénykor jelképei ezek: Észtország, Lettország és Litvánia az orosz/szovjet elnyomás után újra saját útjukat járhatják.…..
stoppard 2012.09.04 11:24:23
@Alfőmérnök: nálunk meg lehetett volna Németország vagy Ausztria
"Egy nap épp a fürdőkádban ültem, amikor rájöttem, miért is vagyok én hivatva a nagyságra." Akkor bizonyíthatod legjobban képességeid, ha rád bíznak egy sorozatot, egy képregényt, egy komplett világot, hogy azt mennyire sikerül asszimilálnod (ahogy az Alien rendezői újra és…..
Hiba volt az országot bóvli kategóriába sorolni, teljesen egyértelmű, hogy sohasem voltunk azok. Az utóbbi egy hét nagy ralit hozott a magyar eszközök számára. Erősödött a forint, zuhantak az államkötvény hozamok. A magyar államkötvények hozamai forintban 7-7,5% körül,…..
A világon csak néhány olyan Zeppelin van, amelyik utasokat is szállít. A legnagyobb, a Boeing 747 típusú repülőgépnél is hosszabb Eureka Zeppelin az Egyesült Államokban repül és egyetlen női kapitánya Katharine Board. Katharine-t azért választották ki a számtalan…..
Sokszor hallani, hogy Magyarország legnagyobb problémája a múltban felvett államadósság kamatterhe, amely csak idén mintegy 1100 milliárd forinttal terheli meg a költségvetést. Az ember fantáziája beindul ilyenkor, hogy milyen jó lenne ha nem lenne államadósságunk, egyből…..
Állítás 1: „A kormányzás óta a Fidesztől elpártolt szavazók – akiknek a számát a Nézőpont kétszázezernek mondja, minden más kutatás azonban közel másfél millióra teszi” (Török Gábor) Állítás 2: „Török Gábor minimum téved, amikor nem először…..
Tanulságos újraolvasni azt a sok különböző nyilatkozatot, ami mondjuk csak az elmúlt egy hónapban az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatban a magyar kormánypárt politikusaitól elhangzott. Tárgyalástechnika – mondják erre baráti értelmezők. Totális káosz – vélik mások.…..
Szokatlan bejegyzés következik. Nem fűzünk az alaphírhez sok kommentárt, önmagában is  mindent megmagyaráz a mai Magyarországból. A 2006-ban zárt körben kibocsátott svájci frank alapú kötvény kapcsán keletkező árfolyamveszteség megosztását kéri az Erste Banktól a…..
stoppard 2011.12.30 09:22:08
@FILTOL:

nem egészen. Egyrészt Lázár nem azt írja, hogy perel, hanem hogy esetleg perel, de amúgy 30 nap múlva ráuszítja az országgyűlést a a bankra. gusztus dolga, hogy ki hogyan értékeli ezt, én nem vagyok Erste-fan, de innentől kezdve bárki kaphat egy ilyen levelet.

Ha csak a perről lenne szó, a levél akkor is ízléstelen lenne, de akkor elő lehetne venni a precedens perek eredményeit, és meg lehet állapítani, hogy az árfolyamkockázatot bizony a bíróság is elismerte ügyfélkockázatnak.

amúgy meg: mostanában csak azt az egyszerű összefüggést felejtik el néhányan, hogy az adós is "ki lett fizetve" a magas kockázatért. Az alacsony kamatokkal. A kockázatok élesedtek, ez speciel pont hmv esetében azért érdektelen, mert neki meglett volna a lehetősége hogy nem vesz fel 12 yard hitelt, vagy esetleg lefedezi a megfelelő helyzetben.

ami most történik, amúgy nem ismeretlen. a szakirodalom azt a jelenséget, amikor a súlyosan eladósodott, csőd szélén álló gazdasági szereplők utólag megkérdőjelezik a polgárjogi szerződést, úgy hívja: "debt intolerance" nihil novi sub sole
stoppard 2011.12.30 10:11:10
@soulclipse: forintforrásból bajosan nyújtottak volna 5%-os hitelt.

amúgy tényleg nem hitel, hanem swap volt a forrás.

van azért ennek az agyament "én forinthitelt kaptam, semmi közöm a frankhoz" címen futó hülyeségnek eggyel szofisztikáltabb változata is, talán azzal lenne érdemes előállni.
Csupa jó hírt közöltem Barroso úrral – mondta pikírten ma esti interjújában Orbán Viktor, amikor beszámolt arról, hogy elutasító választ küldött az uniós bizottsági elnöknek. Miután az előző bejegyzésben részletesen elemeztem a racionális mérlegelés szempontjait,…..
Forintblog IMF, gyere már! 2011.12.16 05:46:00
Nem tudom, ki hogy van vele, nekem most kezd igazán elegem lenni. Ezen a hét már annyira töményen jött a hülyeség, hogy ezt nehéz befogadni. Amikor  egyszerre ül tort a hatalmi gőg és az inkompetencia, akkor tényleg sok, na. Előbb-utóbb eljön az a pont, hogy az utolsó baromságnál…..