Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bende

35 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  2017.03.31-én a Ma is tanultam valamit! blogon megtanulhattuk, hogy a legyek, a dongók és a méhek is F-dúr hangskálán repülnek! Az állat mérete és a szárnycsapások intenzitása függvényében a szárnyak által kiadott hang változik, de mivel a változatok mindig arányosak, így minden hang F-dúrban…..
Az Index portál egyik legnagyszerűbb rovata a "Ma is tanultam valamit!". Kiváló ötlet volt ezt a napi sorozatot elindítani, sok jó, érdekes ismeretet nyerhet a kiváncsi ember. 2017. március 30-án a világ legveszélyesebb fájáról írtak. A spanyolok a "halál kicsi almájának" nevezték a manchineel…..
2017. január 31-én a North Carolina Állami Egyetem munkatársai tették közzé a következő hírt. A tanulmány úgy találta, hogy radioizotópos kormeghatározási módszerek eredményeit meghatározó egyik folyamatot nagyban mellőzték, amely következtében a radioizotópos kormeghatározási módszerekkel…..
A gibraltári sakkfesztivál kilencedik fordulója után a 16 esztendős Gledura Benjamin - az általa elért 6 ponttal - másodszorra teljesítette a nemzetközi nagymesteri normát. Kiváló eredménye előtt le a kalappal. Ez a fiatal fiú olyannyira kitűnő sakkozó, hogy menet közben még a korábbi világbajnok, a…..
  2015 októberében az los angelesi UCLA egyetem geokémikusai bejelentették, hogy az élet a Földön az eddigi elképzelésektől korábban, mintegy 4,1 milliárd évvel ezelőtt születhetett a Földön. A következő mondatokkal jellemezték bejelentésüket: “Húsz évvel ezelőtt mindez…..
Érdemes elolvasni a vs.hu oldalán! ..
A Science Magazine hasábjain 2015. március 27-én egy nemzetközi csoport több magyar kutató részvételével egy tanulmányt tett közé, amely újabb részleteket szolgáltat azzal kapcsolatban, hogy világegyetemünk mennyire finoman az életre hangolt. A legtöbben úgy emlékszünk az…..
A Biblical Archaelogy Review 2015 március-áprilisi számában régészeti elemzésre kerülnek a második templom idejéből származó jeruzsálemi sírok. Mint kiderül, a 900 megvizsgált sír közül, mindössze 4 rendkívül magas társadalmi megkülönböztetést élvező ember sírja…..
A tudomány egyre inkább alátámasztja Isten szükségszerűségét A Wall Street Journal kiváló összefoglalója. 1966-ban Carl Sagan azt gondolta, hogy csak két paraméternek kell megfelelnie egy bolygónak ahhoz, hogy élet legyen rajta: egy megfelelő csillag mellett megfelelő…..
Biblia és tudomány Kövek... 2015.02.26 22:03:07
Néhány kövecskéről is felismerjük, hogy nem véletlen folyamatok, hanem valamely intelligencia akarata és cselekedete által kerültek egymásra. Az emberi genom 3 milliárd bázispárja teljes összhangban működő, felfoghatatlanul összetett szerkezetek ezreinek terveit tartalmazza egy…..
A Mississipi Állami Egyetem munkatársai 2014. dec. 15-én jelentették be, hogy több módon is datált Kr.e. X. századi lelőhelyen, Khirbet Summeily-nél, számos agyagból készült pecsétdarabot találtak. Ezek a pecsétek ugyanazon célt szolgálták, mint később a viaszpecsétek,…..
Lukács 15:1,2 "Közelgetnek vala pedig őhozzá a vámszedők és a bűnösök mind, hogy hallgassák őt. És zúgolódának a farizeusok és az írástudók, mondván: Ez bűnösöket fogad magához, és velök együtt eszik." Ítélet. Ítélet lehet a szívemben s leginkább nem is azok…..
Több magyar hírforrás is közzétette, hogy a legkorábbi evangéliumi részletet egy papiruszból készített múmia maszk egyik rétegében találták meg [1]. A töredék az I. századból származik, feltételezhetően Kr. u. 80-90 között készülhetett. Az értesülések eredetileg a Live…..
Megiddó a mai Izrael északi részén található, bizonyos korszakokban kiemelkedő jelentősséggel bírt. 2014. áprilisában tették közé az elmúlt évizedben végzett ásatások eredményeit. A feltárások során a korai bronzkorból (Kr.e 3500-2200) egy hatalmas, mintegy 1100…..
2014 tavaszán tették közzé a hírt miszerint az elmúlt másfél évtized rendkívül összetett ásatásai során sikerült a jeruzsálemi Gihon forrás körülegy kánaánita erődítményt feltárni, amit a Nagyközönség számára is láthatóvá tettek. A beszámolók egy rendkívüli…..
Hmmm, ezen a blogon 6 éve nem volt bejegyzés, természetesen azért sok helyen sok minden történt. Érdemes az alábbi honlapokat megnézni, ahol hírek és legutóbb egy nyomtatott füzet is…..
Az utóbbi idők legdurvább fantomtartozását sikerült megnyernie Ingridnek. 6 éve basztatja a Fibernet egy olyan dekóder miatt, amit soha nem is adtak oda neki. Még a korábbi kábelszolgáltatótól szerezte, ami megszűnt, ő pedig nekik visszavitte az áhított HBO-dekódert. A Fibernet…..
A Fidesz azokat a tényezőket hagyta figyelmen kívül vagy iktatta ki idehaza, melyek megvédhették volna a sokkal keményebb nemzetközi csapásoktól. Súlyos mulasztások történtek a kormányoldal részéről, mégis elmaradni látszik a felelősségre vonás. (Kép: [origo])…..
Az első okostelefonok megjelenése óta van egy kép előttem: van a zsebemben egy okostelefon, mellyel mindent meg tudok csinálni, amit egy telefonnal meg lehet - telefon, internet, sms, fényképezés, stb. Eddig nem is különös. Igenám, de ezt a telefont egyszerűen csatlakoztatom az otthoni…..
Akik - hozzám hasonlóan - már nagyon várják a vasárnap estét, amikor végre elindul az adatok özöne, és értelmét veszti minden korábbi ködszurkálás, azok számára a napközbeni részvételi jelentések is értékes információnak számítanak. Önmagukban azonban ezek a…..
A Citigroup egyik vezetője olyan fizetési csomagot szeretne kicsikarni munkaadójától, amely a százmillió dollárt is elérheti – írja a Világgazdaság Online. A követelés kiélezheti a helyzetet a kormány és az óriásbank között, hiszen a Citi 50 milliárd dolláros…..
bende 2009.07.25 10:44:37
Na úgy tűnik, hogy újra működik a blog.hu rendesen. Ha érdeklődsz a fiatal felnőtt csapat iránt, akkor keress meg engem. Nyáron péntek esténként van egy ima-evangélizációs alkalmunk, amire bátorítlak, hogy gyere, ha nem vagy friss hívő...
    index cikk fotókkal népszabi cikk fotókkal hírextra és egy hosszú hirszerzős cikk..
A júniusi EP-választáson (és valószínűleg a következő országgyűlési választáson is) pöcsöt rajzolunk a szavazólapra. Állampolgári részvétel nélkül nincs demokrácia, a jelenlegi kínálatból azonban egyetlen pártot sem lehet jó szívvel támogatni, különben meg minek.…..