Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tanczer Viki

74 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minap az ENSZ Instagram oldalán láttam egy képet egy indiai férfiról, aki nyakig érő vízben szed füvet az állatainak. Eszembe jutott erről egy korábbi poszt, mely arról szólt, hogy mikor ekkor az áradás Indiában, hogyan járnak az ottani gyerekek iskolába. Frissített posztunk következik...
Nyár van, meleg és egzotikus helyre utazna mindenki. Így mi most repülőre ülünk, és nem törődünk semmivel. Irány Costa Rica!..
Egy gyerekblog számára az év legjelesebb napja egyértelműen november 20-a. Miért olyan különleges ez a nap? Mert 1959. november 20-án az ENSZ ezen a napon fogadta el a Gyermeki Jogok Nyilatkozatát, majd 30 évvel ezelőtt, 1989-ben ugyanekkor a Gyermekjogi Egyezményt. Ez az egyezmény fektette le a…..
A reggeli rohanásban sokszor az ember szeretne egyszerűen csak odaröppenni a gyermekével a háztól az iskoláig, mellőzve dugót, zajt, tolongást, kipufogógázt. Mennyivel szívesebben lennénk olyankor szép környezetben, jó levegőn, csendben, hallgatva a madarakat, éledezni a reggeli természettel...
Itt az ősz, egy ideje újra tömve vannak az utak, a buszok, a villamosok minden hétköznap reggel. Zavaró a nagy forgalom és a zaj, a legtöbb gyerek reggelente egy "Vigyázz magadra!"-val, vagy "Nézz körül!"-lel indul útnak. Más helyeken bezzeg azon aggódnak a szülők, nehogy a gyerekek…..
Ha azt halljuk, „az egyik kicsi, a másik pici” általában arra gondolunk, hogy valaki nagyon kicsi korkülönbséggel szül gyermekeket. Arra már kevésbé, hogy ezt a mondást bizonyos esetben anya és gyermeke viszonylatban is értelmezhetjük...
Majdnem másfél éve, hogy előszedtük itthon a DVD-k közül a Szeleburdi család c. filmet, és megmutattuk a gyerekünknek. Nagyon retro, nagyon sok benne a gomba frizura, a trapéz nadrág és a régi bútor, de imádom!..
Egy 1993-as ENSZ határozat óta minden év május 15-én ünnepeljük a Család Nemzetközi Napját...
Közeleg az Anyák napja és természetesen ez is egy olyan hétvége lesz, amikor hazautazunk...
Alle wünschen sich dass ihre Kinder glücklich werden. Es gibt allerdings ein Land wo neben den Tulpenfeldern auch gleich die Laune der Jüngsten aufblüht...
A reggeli rohanásban sokszor az ember szeretne egyszerűen csak odaröppenni a gyermekével a háztól az iskoláig, mellőzve dugót, zajt, tolongást, kipufogógázt. Mennyivel szívesebben lennénk olyankor szép környezetben, jó levegőn, csendben, hallgatva a madarakat, éledezni a reggeli természettel...
A gyereknapokról szóló sorozatunk legjelesebb napja egyértelműen november 20-a. Miért olyan különleges ez a nap? Mert 1959. november 20-án az ENSZ ezen a napon fogadta el a Gyermeki Jogok Nyilatkozatát, majd 1989-ben ugyanekkor a Gyermekjogi Egyezményt. Ez az egyezmény fektette le a világ minden…..
A tanévnyitó hagyományokat bemutató poszt végén ígértem, hogy érkezik majd a folytatás is arról, hogy hogyan lehet emlékezetessé tenni az első iskolai napot...
Szeptember közeledtével nekem mindig valami belső nyüszíthetnékem támad, mert elmúlik a nyár. A szandálos, rövid nadrágos, balatonos, sokáig világos, nyaralós, semmittevős napoknak vége (bár ez utóbbi ritkán fordul elő velem, mióta gyerekünk van), és csak azzal tudom vigasztalni magam, hogy…..
Országról országra nagyon eltérő lehet, hogy a gyermekvárás idején, illetve a szüléssel kapcsolatban milyen dolgokat írnak elő a leendő, vagy épp a frissen sült anyukáknak, hogy milyen javaslatokat kapnak az orvosoktól, a szülésznőktől, vagy épp hogyan bánnak velük ez időszak alatt. Ezúttal egy…..
Mindenki hazaért már a gyermeknapi mulatozásból, városi ünnepségekről vagy épp falunapokról. Megtörtént már a romeltakarítás is: Kimosódtak a fagyi foltok a pólókból, ragtapasz és puszi járt az ugrálóvárban szerzett égető horzsolásra, kompenzáló palacsinták sültek a leejtett jégkrémért cserébe és…..
Május 17-e nemzeti ünnep Norvégiában, mégpedig az „Alkotmány napja”. Ez a több, mint 100 éves ünnep szorosan összekapcsolódik a gyereknappal is. Így a norvég fiatalokat tarka program köszönti ezen a napon. Hip-hip-Hurrá! :)..
Hollandiai kalandozásaink lezárásaképpen jöjjön a múltkor elkezdett interjú második része. Az első részben már sok mindenről képet kaptunk, hogy mi mindenben különbözik egy hollandiai nemzetközi iskola élete egy magyar iskoláétól. A folytatást ifjabb válaszadónk beszámolójával kezdjük arról, hogy…..
Mivel a szerkesztőség nem tud mindenhová elutazni, ismét interjút készítettünk, hogy megtudjuk, milyen is a gyerekes élet a Föld többi országában. A tavaszi tél ellenére virágos kedvünk nem lankadt, és új-zélandi interjúnk után Hollandiában élő kedves barátaink fogják bemutatni, hogy hogyan telnek…..
A jeles napok alkalmából körberepülünk a Föld körül és megnézzük, mivel töltik a gyerekek nagypéntektől húsvéthétfőig az időt. Harapjuk le a csokinyúl fülét, és induljunk kalandozni a nagyvilágba!..
Mindenkinek az a vágya, hogy gyermeke boldog legyen. Van egy ország, ahol a tulipánmezők mellett a legfiatalabbak kedve is „csak úgy” virágba borul. Pár nappal Húsvét előtt hova is utazhatnánk máshova, mint Hollandiába. Indulunk is, azt se mondjuk, fapapucs!..
A Gyerekek a Föld körül indulása óta nagyon sok országot bemutatott. Voltak köztük gazdagabbak, szegényebbek, fejlettebbek és nagyon elmaradottak is. Sok érdekességet lehet megtudni arról is, hogy milyen különleges iskolák léteznek a világ számos pontján...
Annyit csatangoltunk az utóbbi időben a délkeleti féltekén, hogy hirtelen felindulásból most az északnyugatira megyünk kirándulni. Új-Zéland után ismét egy másik hegyes-sziklás, hasonlóan érdekes országba utazunk. Land-land, irány Izland!..
Küldené a gyermekét macska alakú óvodába, vagy tetőkertes gyerekmegőrzőbe? Ha igen, most megnézheti, hogyan is néznek ki ezek a gyönyörűen megkomponált épületek...