Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tudom_ányos

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Az Utazónak több kérdése is lett volna, de ahogy a férfira nézett, csak ezt kérdezte: Tudja, hogy mire ítélték?– Nem – mondta a tiszt, és rögtön folytatni akarta magyarázatát, de az Utazó félbeszakította: – Nem tud a saját ítéletéről?– Nem – mondta újra a tiszt, majd egy pillanatra elhallgatott,…..
tudom_ányos 2016.11.01 22:11:14
Amint azt korábbi posztunkban is megírtuk, a számítógép egészen elképesztő dolgokat képes önállóan megtanulni, a hatalmas információhalmazok értelmezésétől kezdve a Go játékon át az emberi nyelven történő társalgásig. De hogyan is működik a gépi tanulás? (forrás: www.extremetech.com) A gépi…..
  Engedd meg, hogy felhívjuk a figyelmedet a Műegyetem Természettudományi Kara által első alkalommal megszervezett Sciencecamp elnevezésű nyári táborára. A tábor bentlakásos formában, ingyenesen, teljes ellátással kerül megrendezésre 2016. július 11-től 15-ig középiskolások számára Budapesten A…..
A közelmúltban több hír is megjelent arról, hogy egyes programok olyan új területeken képesek felülmúlni az emberi gondolkodást, ahol erre korábban nem számítottunk. A számítógépek hagyományosan a matematikailag jól megfogható, sok számítást vagy nagy lexikális tudást igénylő feladatokban jobbak az…..
Nemrég jelentették be, hogy a szlovák kormány és a Hyperloop Transportation Technologies előzetes megállapodást kötött egy Bécs-Pozsony-Budapest között megvalósítandó, villámgyors utazást lehetővé tevő csőhálózat kialakításáról. A tervek szerint nagyjából tíz perc alatt tehetnénk meg a…..
Mi is a π? A görög π (pi) szimbólum a perimeter (kerület) szó rövidítése, a kör kerületének és átmérőjének arányát adja meg. Értéke közelítőleg 3,14, ezért lett március tizennegyedike a π napja. A π-t teljes pontossággal nem tudjuk meghatározni, mert csak végtelen sok tizedesjegy felhasználásával…..
Miért pont a gravitációs hullámok? Az emberiség a történelem során mindvégig kénytelen volt az elektromágneses sugárzások különböző spektrumaiban vizsgálódni, ha a körülötte lévő világegyetemet szerette volna megismerni. Az elektromágneses sugárzások közé tartozik a rádióhullám, a mikrohullám, az…..
Tudom Ányos és Ágnes testvérek. Iskolába járnak, 14-17 évesek lehetnek, kedvencük a fizika, a matematika, a kémia, a technika és a számítástechnika óra. Bolondulnak mindenféle újdonságért és érdekességért a tudományok és a mérnöki találmányok világából. Ha igazán érdekes dologról hallanak, azt itt,…..