Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hangkert

11 bejegyzést írt és 215 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
On the Spot New York: George Pataki 2011.11.05 11:23:00
New York állam egykori kormányzójával a multikultiról szóló film forgatásán beszélgetünk.  Mi változott meg szeptember 11-e óta az Egyesült Államokban? Egyértelműen egy nagyon szigorú országgá vált.  Nem gondolom így, szerintem inkább proaktívabbak lettünk és…..
Hangkert 2. Párizs 2012.12.09 10:24:21
Párizsban a férfi nem a nő baloldalán, hanem mindig az út felőli oldalon megy. Mert a lovaskocsik felverte sártól oltalmazza a korzózó nő legújabb divat szerinti ruhakölteményét, avagy értékes bundáját. Nem pedig balfelől nagy ívben kardot rántva szándékozik jobbjával…..
...Szégyen.   "Mert aki hazudik az csal, aki hazudik az lop..." ..
A Népszava mai számában az ismert publicista a sokat mondó „Tudatlanok” címmel írta meg véleményét. Bár a gyávaságról értekező Mészáros Tamás neveket nem említ, nem volt nehéz magamra ismernem egyik példájában. A kioktató hangnem és a lekezelő érvelés több…..
Hangkert 2010.04.20 13:06:18
Csak most elolvasva a cikket, megnézve a videókat és idő hiányában csupán egy-két hozzászólásba beleolvasva szerintem érdemes szétválasztani két dolgot. (Ha mást ismételnék, elnézést.)

Van a Jobbiknak (és minden pártnak) egy *jelenlegi állapota* és van egy *potenciálja* a változásra.

Jelenleg a Jobbik szerintem is "csak" radikális jobboldali párt.
Másrészt kétségtelenül ez a párt foglalja magába a legtöbb szélsőjobboldali elemet, akiket tudatosan meg is szólít (sok más csoport mellett) éppen ezért a jövőre tekintettel ez a párt hordozza magában a legkomolyabb potenciált, hogy egyszer majd valóban szélsőjobboldali párttá váljon.
Ez azonban nem törvényszerűség, amely bekövetkezik, mint a Hold járásával a dagály. Egy párt ideológiai változatlansága, vagy mozgása nem kőbe vésett dolog. Korábban sokan a Fidesznek tulajdonították a szélsőjobboldalivá válás legkomolyabb potenciálját, Orbán Viktor antidemokratikus, tekintélyuralmi berendezkedését vízionálva, amikor a Fidesz megmondóemberei a szélsőjobb szimpatizánsok szája íze szerint mondogatták, amit a szavazatmaximalizálás érdekében mondaniuk kellett. Volt idő, amikor a MIÉP tudhatta magáénak a legnagyobb szélsőjobboldalivá válási potenciált. Emlékeim szerint a Fidesz liberális pártként kezdte pályafutását, most mégis inkább tartják mérsékelt jobboldalinak. Tehát egy párt radikalizálódása, vagy mérséklődése, vagy épp az ideológiai változásának iránya nagyban függ az adott politikai környezettől, amiben az adott pillanatban van (és vezetői rátermettségétől és/vagy ideológiai elkötelezettségétől).

Ha már Jobbik és szélsőjobb potenciál. A Jobbik szerintem két esetben vállalhatja fel, hogy valóban szélsőjobboldali párttá alakuljon.
Az első esetben ezt meg kellene előznie, hogy saját erőből hatalomra, kormányra jusson. Ez azonban jelenleg szélsőséges pártként nem lehetséges, ehhez szüksége lenne a mérsékeltek támogatására is. Éppen ezért arra látok nagyobb esélyt, hogy a szélsőségesség felé elmozdulás helyett (a szésőjobb szólamoknak a szólamok szintjén tartásával) a mérsékeltebb jobboldali szavazókért fognak harcot vívni a Fidesszel, csak épp a radikális oldalról közelítve. A Fidesz szintén ezen szavazók megtartása mellett esetleg a radikálisabb jobboldali szavazók visszazerzése és megbékítése felé veszi az irányt, hogy elszívja a levegőt a Jobbiktól. Meglátjuk, melyik párt lesz sikeresebb.
A másik elvi lehetőség arra, hogy a Jobbik valóban szélsőjobboldalivá váljon akkor következhetne be, ha lenne egy olyan hazai belpolitikától független külső erő, mely a választók többségének akaratával szemben hatalomra segítené a Jobbikot. Ilyen erő azonban jelenleg, tudomásom szerint nincs.
Éppen ezért nem látok esélyt arra, hogy a Jobbik radikális jobboldali pártból rövid távon nyíltan szélsőjobboldali párttá váljon, amennyiben komoly politikai tényező szeretne maradni. Megvan persze annak a harmadik forgatókönyvnek is a létjogosultsága, hogy győz a párton belül az a vonal, mely külső támogatás hiányában és a hazai viszonyok nem megfelelő felmérése után azelőtt lépi meg ezt a szélsőségessé válást, hogy hatalomra kerülnének. Így azonban szerintem nem lenne valódi esélyük a kormányra kerülésre és elszigetelődnének.

Tehát a Jobbik jelenleg egy radikális jobboldali párt, amely magában hordozza (ahogyan elviekben minden párt, csak épp jelentősen eltérő, vagy épp elenyésző eséllyel) a szélsőjobboldalivá válás potenciálját, ám ennek bekövetkezésére rövid távon kicsi az esély, szerintem.
Ylla Kier kirakata 25 oldal 2010.01.09 17:43:00
Azt hiszem valaki nagyjából kiolvasott. Vagy legalábbis végiglapozott. Egészen meglepő és félelmetes érzés ez. Nem is gondoltam volna. ..
Csak én emlékszem rá, hogy valamikor 2000 körül volt egy rajzfilm sorozat a tévében, aminek valami Őrült nyulak volt a címe? Egy lökött nyúlcsalád (mi más) volt a főszereplő, az apuka (legalábbis emlékeim szerint) egy nagydarab rózsaszín nyúl volt. És Nyúl Yorkban éltek. A…..
Ylla Kier kirakata erről ennyit 2009.11.02 23:03:00
Majd Sárvárról is, de most előbb azt akarom mondani, hogy ezennel befejeztem. Nem olvasom tovább. Nem baj az, hogy kitalált a főszereplő, attól lehet még érdekes. De ez már nem az. Sokkal érdekesebb egy blog, ha többféle gondolatok jutnak eszembe róla. Volt már egy amivel…..
Hangkert 2009.11.02 23:15:02
Ylla Kier kirakata izé... 2009.10.23 22:52:00
Voltam egy "olyan" boltban. Érteeeed, "olyan". Szexbolt na, fene az értetlen mindenedet! Bementem és jó alaposan körülnéztem. Azzal, hogy beléptem, menekülésre kényszerítettem egy férfit. Épp elindult kifelé a kazettás részről, aztán éreztem, hogy meglátott,…..
Ylla Kier kirakata pedig de 2009.09.15 21:45:00
Bizony van olyan nő, aki anélkül lép utcára, hogy a tükörbe nézne. És bizony megesik, hogy nagyon félrenyúl a szekrényben. Az ilyen nő aztán kénytelen tankolás közben beszaladni a teszkóba, hogy 3 percnyi hisztérikus és kétségbeesett keresgélés után jutányos áron…..
Minden változik. Tudja ezt az ember az eszével. Ettől függetlenül azt hiszi, van ami állandó. Mert az kell, biztonságot ad mint villamoson a kapaszkodó. Ha más nem, az emberi hülyeség. Esetleg a jó, ha nem az, akkor a rossz, vagy a jó és rossz harca. Minden hiába, nem, nincs ilyen.…..
1. a fiú még odavan a lányért2. a lány sincs még túl a fiún3. a lány szép öngólt lőtt, ezt már Hoppenkága is megmondta. :)4. még akár össze is jöhetnek. Igaz? :) ..
Hangkert 2009.07.22 16:48:08
Lapozd át a visszahozott könyveket!! - ezt áll(t) a Szabó Ervin Könyvtár netes adatbázisának rólam készített profiljában,.  Ergo minden egyes fiókkönyvtárban... És bárhol adtam vissza könyvet, ezt látta a könyvtáros a monitoron... Azért tűnt fel az egész, mert a minap…..
Ylla Kier kirakata koncertes 2009.07.15 19:41:28
Azt már meséltem, hogy láttam/hallottam a KLB-t? És itt most nem a Katolikus Labdarúgó Bajnokságról van szó. Nem vagyok oda a jazzért, felvételről hallgatva egy kis PatMetheny a maximum, nekem túl bonyolult az a zene. Az én egyszerű kis lelkemnek elég egy csöpp dallam, csak dallam…..
Az éjjel csak néhány órát tudtunk aludni, É.P-nek dolgoznia kellett. Emiatt elaludtunk kicsit, késve indultunk, rohanni kellett és egész napom tompa fáradtságban telt. (Igen, ez volt a mentegetőzős rész) A motorról leszállva még hűvösnek éreztem a levegőt, a villamos…..
Letának ajánlva :-pLeszáll az éj, a sötéttel felerősödnek a hangok, a nyitott ablakon át csak ritkán tör be a gyér forgalom zaja, még a holdfény is szinte szilánkosan roppan, ahogy megtörik a szemközti ház ablaküvegein, a sötétben a fridzsider dorombolása a legerősebb zörej,…..
műkörmös sminkelt nénike látványosan tart egy szál ubit a karjaiban, én már a sorban állok, ráutaló magatartás: engedj már előre, de persze semmi konkrét jelzés, nyúltáp a nyúlnak, a nénike mentálisan vívja állóháborúját, csak bűvölni próbál a szemhéj…..
Olyan kis nyamvadtnak érzem magam ma este. Már napközben is nyomott volt a hangulatom. Pl. azt vettem észre, hogy... Nem tudom miért zavar, de egyértelműen idegesít. A harsánysága, "mindenlébenkanálsága". Hogy mindig mindenről tudnia kell, ott kell lennie, neki benne kell…..
Alap, ugye, hogy a (megfilmesített) regények általában sokkal jobbak, mint a belőlük készült filmek... Na most itt éppen ama bizonyos "szabályt erősítő" kivételeket keressük. Van, hogy a remekmű szó kevés lesz az adaptáció leírására: mert hiába gyönyörű pl.…..
Hangkert 2009.04.11 06:17:47
A fringe egyik koncertjén. Lassan vége a hangpróbának, mögöttem két idősebb alak piaci kofa hangnemben próbál egymással suttogni - egyeseknek ez a műfaj nem megy, hát istenem. Aztán lassan kiderül: zsűritagok. Panaszolják egymásnak, hány helyre kell még estig menniük. Közben a…..