Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zámbori Zita

8 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Kedves Olvasók!2010: Új év, Új blog :) azaz, hogy csak a hely új. Kérelek, ha az oldalra navigáltál, kattints még egyet, és lépj tovább ide. Itt bővített tartalmat, újdonságokat, kalkulátorokat találhattok. ..
 Ahhoz, hogy gyermekünk kiegyensúlyozottan táplálkozzon, általában öt étkezésre van szüksége. A főétkezések szerepe az, hogy a szükségletünk nagy részét fedezzék. Azt amit nem tudunk reggel, délben, este elfogyasztani a kisétkezések hivatottak fedezni. Ezáltal…..
TÜNETMENTES időszakban érdemes fehérje és enregiabő étrendet tartani, mert a hasmenések során nem csak a felszívódott kalória mennyiség csökken drasztikusan ,de a hasznosított fehérje is. Érdemes kipróbálni a kókuszzsírt, mivel ez a zsiradékfajta könnyen emészthető,…..
Zámbori Zita 2009.10.30 12:06:48
@citromosjegestea:
Szia!

www.ideal.hu/egeszseg/932-elont-az-epe.html ez az oldal jó lehet neked. én annyit javasolnék így látatlanban, hogy kerüld a fűszeres, zsíros ételeket, a rántásr, mindent maiben sok zsír,olaj van: étem ezt a húsokra, tejtermékekre, zsíradékfélékre, kekszekre, süteméynekre, csokoládéra. Fogyassz ezekből sovány fajtát, margarint, könnyű piskótából készült édességeket. Főzz teflon edényben kevés olajjal, vagy használj grillt, sütőzacskót, fogyaszs sok zöldséfet, gyümölcsöt, lehetőleg minden étkezésre.
  A magnézium pótlására 350 mg mennyiség elegendő naponta. A magnéziummal gyakran találkozhatunk úgy is, mint az idegrendszer védő hatású ásványi anyagával. Ez valójában találó is, hiszen nagy szerepe van az idegrendszer működésében, bár ezen kívül köze van az…..
   Az ásványi anyagok egy komponensű, azaz egy alkotóelemből felépülő anyagok. Mind a természetben, mind pedig az emberi szervezetben megtalálhatók. Különbség csak annyi, hogy míg a természetben elemi formában találkozunk velük, pl. egy darab vas, vagy egy magnézium…..
A vegetáriánus étrend nagyon jó hatású lehet, de annak aki belekezd tisztában kell lennie azzal, hogy a húsok kizárásával elvesztett fehérjét, vitaminokat, ásványi anyagokat hogyan pótolja. Véleményem szerint nem a vegán, hanem a megengedőbb vegetáriánus étrend az ami…..
Zámbori Zita 2009.09.19 21:07:33
@ardeacinerea: :) Nem vagyok vega... bár néha gondolkozom, hogy jobb lenne annak lenni. A húsról le tudnék mondani, a tejtermékekről nem.
Van viszont ismerősöm, nem is egy, akik egymástól függetlenül az nyilatkozták, hogy sokkal jobban érzik magukat, nagyobb a viltalitásuk, mióta nem esznek húst. Mivel sokkal jobba odafigyelnek arra,mit esznek, így el is hiszem. Hogy maga a hús hiánya ebben mennyiben játszik szerepet, nem tudom.
 A táplálkozás a fejben kezdődik. Érezzük az éhséget, eldöntjük mit eszünk, majd bepakoljuk a hasunkba. De mitől is vagyunk éhesek?? Csak az utóbbi időben jöttek rá a kutatók, hogy az éhséget nem csak a gyomor üressége, és a vércukor szint leesése hatérozza meg, Ha…..
 A legtöbb diétás étel elkészítéséhez a legkülönfélébb, és gyakran a legextrább hozzávalók szükségesek, melyek némelyike nagyon nehezen szerezhető be. Ennek ellenére a legtöbben időről időre belevágnak, amikor megelégelik felesleges kilókat. Csakhogy saját…..
Sajnos ma Magyarországon a lakosságot nem csak az elhízás fenyegeti. Talán az orvosok, sem beszélnének erről annyi ha a plusz kilók csak esztétikai problémát jelentenének. Az utóbbi években fedezték fel, hogy van egy tünettcsoport ami mindig együtt jelenik meg, illetve ha már az…..
Zámbori Zita 2008.03.14 19:20:44
Kedves Tamás!

A fogyókúra azért lehet ártalmas, mert a szervezetben a hirtelen felszabaduló zsír, a benne lekötött méreganyakokkal együtt bomlik le. Mint amikor kiszakad egy zsák sóder, és a luk méretétől függően folyik ki belőle az anyag... nos ez a luk esetünkben a fogyás intenzitás. Ha a fogyás gyors, nem csak metabolikus acidózis, és káros zsír lebontási oxidációs termékek keletkeznek, de ha a zsírt túl gyorsan égetjük el, annyira megnőhet az oxidítív (reakcióképes szabad oxigéngyököt tartalmazó anyag) mennyisége, hogy az már káros is lehet. Ezért fontos ,hogy a fogyást lassan érjük el, és fogyasszunk mefelelő mennyiségben antioxidánst: C-vitamin, E vitamin, és ne csak tablettában. Sok gyümölcs, zöldség, telejes kiőrlésű gabona, csírák, mérsékelt máj, hús, hal, tojás, és olivaolaj fogyasztása ajánlott.
A mérsékelt itt hangsúlyos. A túlzott bevitel A vitaminból, olva olajból pl bizonyítottan rákkeltő. Tehát répa és sütötök , máj tojás stb fogyasztása mellett lehetőleg csak olyan vitamint válasszunk amelyben az A vitamin a napi ajánlott mennyiság (RDA) max 45%-a. Ne főzzünk olivaolajjal, mert a hő hatására pont olyan jobbára a zsírsav összetétele mint a napraforgó olajnak. Ajánlom azonban az ismert elnevezésű.. duo, és .... Trió olajokat. Ezekben Omega + zsírsavak is vannak (lsd hal) és mivel megfeleő az összetételük nem kell arra figyelni, hogy miből mennyit viszek be.
Az előnyös zsírsavösszetétel pedig elősegíti a szabad gyökök megkötését, kürülását, pozitív irányba befolyásolja az anyagcserét, így segítve a fogyást. Szép barokkos kört futottam, de remélem válaszom kielégítő volt.
Zámbori Zita 2009.09.01 12:12:20
@Huszár József: Nos igen. A gond a szemlélettel van. Azt hisze mkicsit az én szakmám szemléletével is. Talán akkor tudnám hatkéonyan kezelni a túlsúlyos embereket, ha magam is az lennék, de akkor hogyan lennék hiteles??? Jó mi?

Na de visszatérve: ÉLETMÓDVÁLTÁS. ez s jolie joker. Jaja, de hogyan??? Hiába mondogatja neke mvalaki: változtasd meg az életmódodat... ez olyan mintha azt mondanák: gazdagodj meg! HA olyan könnyű lenne mindenki meg tudná csinálni. Csak manapság, amikor annyi de annyi mindent akarunk egy napba belesűríteni, legkevésbbé jut idő magunkra. Nekem az egyik célom, úgy segíteni a túlsúlyos emberken, hogy napi email kapcsolattal egy életmódvátáson essenek át. addig, ameddig ez nem lesz rutin, addig segytenék nekik szoros kapcsolattal, amit aztán szép lassan le lehet építeni. Ez az elmélet. Aztán, hogy hány embernek segítene, nem tudom....
Zámbori Zita 2009.09.01 16:41:06
@gigla: zambori.zita@gmail.com
Írjatok nyugodtan!
Babázok így kérek tőletek egy kis türelmet, de igyekszem néhány napon belül válaszolni
  Jó, kövér, de menynire?? Egyáltalán ki a kövér? Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk határozni visznyítanunk kel lvalamihez, meg kell mérni bizonyos paramétereket. Lássuk hát, a gyógyítók ma milyen eszközöket vetnek be, hogy az elhízás mértékét megállapítsák?  …..
A fogyókúra boncolgatását először is ott kezdeném, hogy miért hízunk meg. A válasz egyszerű, ám maga a téma koránt sem il  Elhízás = több energiát viszünk be a szervezetbe mint amennyire szükségünk van. Természetesen ez nem jelent feltétlenül drasztikus hízást rövid…..
Zámbori Zita 2009.09.01 11:36:12
@Ansinn: Szia!

Majd gyúrunk rá.... engem is foglalkoztat ez a kérdés, de még nem mert egy ilyen dologba belevágni, mert úgy érzem pár évet el kell töltenem a szakmában ehhez. De fejben már foglalkoztat az ötlet!
Zámbori Zita 2009.09.01 11:56:44
@nyúl77:
Kedves Kommentelő!
EZ ÍGY VAN!Természetesen a lélek is nagyon fontos, és én is egyre inkább látom, hogy ez így van. Van aki kövér, de nem érdekli. Van aki halálosan szenved tőle, és az önbizalma romokban.Itt nem azzal kell kezdeni, hogy ne egyél ezt meg azt!! A Szent Imre Kórházban Pados Gyula oszt.vez. főorvos igyekezett egy olyan teamet összesedni, akik a betegnek nem csak a kilóit, de a lelkét is kezelik. Sőt, olyan gyógyszeres terápiával is eredményesen segítenek a páciensnek amivel a legnehezebb kezdeti hónapokban sikerül átlendülni.

Ez nem a reklám helye, tudom, és semmi érdkem nem fűződik hozzá, hogy őket ajánjam. Csupán tudom, hogy nem egy esetben nagyon jó eredményt értek el. Kerssétek fel őket, ha tehetitek!
Zámbori Zita 2009.09.01 11:34:38
@Igi:
Ez így van. Sajnos a genetikát nehéz megregulázni, sokszor lehetelen. De azt hiszem annak oka van, hogy 100-200 évvel ezelőtt nem volt ennyi túlsúlyos. Ha megnézed a dolgokat, az elhízás a jóléti tárdsadalom egy olyan hozadéka, amit nem lehet a genetikával magyarázni. Amerikában indult, aztán elérte Angliát, és halad kelet felé, mint egy járvány. Amerikában már minden második gyerek elhízott, as Angliában minden harmadik, és a tendencia nálunk is a plusz kilók felé mutat. A genetika 200 év alatt nem csinál ilyet. Egy ilyen mérvű, populáció szintű mutációhoz a 200 év nagyon kevés- Ehhez több nemzedék kell.

Hacsak nem egy olyan tényező a kiváltó ok, amit eddig nem vizsgáltak, nem vettek figyelembe. De ez csak spekuláció, ebbe ne menjünk bele.

A lényeg, hogyaz elhízottak nagy százalékát jó hatásfokkal lehet kezelni mozgással és logikusan felépített diétával.

Ami a yoyo effektust illeti amiről írtál, nos annak egy jó módja van: fel kell táplálni a szervezetet, hogy az anyagcsere kicsit visszaálljon normálba,(akkor i ha 120 kiló az illető. Leglább 2 hétig rendesen kell enniÍ!) majd lehet fogyókúrázni. Erről részletesebben egy következő postban írok.
Az elmúlt egy hétben a családommal töltöttem szinte minden percemet kihasználva az éves szabim maradékát (ezért is volt kevesebb post a szokásosnál). Csodásan telt a mai napig. Ma a feleségemmel és a fiammal elindultunk Budapestre. Mivel a Nyugati mellett volt dolgunk így most…..
Zámbori Zita 2009.08.29 16:49:12
@Blogger Géza:
Tahonya a nénikéd! kÉrdés: voltál már Pázmáneumon??? Párszor szálltam már fel a gyerekkel egyedül is, nem hogy segítséggel, soha nem volt semmi, mert leszállt a kaller ahogy kell, néha még segített is. Az, hogy más bunkó, nem végzi a dolgát, azért ha ne én legyek már a sz*r. Rajtunk kívül hatan voltak akik felszálltak kb négyen le. Amikor láttuk jönni a vonatot kaptunk magunkat elidultunk felé. Simán még a vezért is láthatta a babakocsit,mközben megérkezett a vonattal. Azért van ott az a szép panorámaablak az arca előtt.A babakocsi sem volt kis jőszág, és nem volt 200 fős tömeg, hogy ne látott volna meg. Meg volt részünkről a ráutaló magatartás is. Ez szimpla hanyagság volt több rend beli, na meg ha bele nézett a tükörbe,látta h ott vagyunk, akkor meg szimlán nagyon bunkó. Írta nininini, hogy mi magyarok csak jót röhögünk a másik szerencsétlenségén, jaaa. Magyar mentalitás: bunkózunk,hárítjuk a felelősséget, sz*rba hagyjuk a másikat, sőt szándékosan kib*sznuk vele... Gratulálok!
Ami azt illeti a vonat elindulásától totál lehültem. TÉNYLEG csak 15-20 mp-ig állt meg. Egyszerűen nem fér a fejembe az egész.. talán azért, mert ha én lettem volna a mozdonyvezető, akkor biztos nem b*szok ki az utassal... Mondjuk én a közúton is betartom a közlekedési szabályokat, és nem értem valaki miért rohan előz meg kanyarban záróvonalnál, hogy a lámpánál utólérjem.. ne de ez egy másik blog témája.

Egy biztos: azt hiszem ezután ha kiteszem a lábam otthonról,akkor jóra nem fogok senkitől számítani. A szomorú az hogy így is le fogok dermedni életem során párszor!
Zámbori Zita 2009.08.29 19:22:16
@Kocsivizsgáló80: georgejr a férjem:)
Ahogy ígértem, folytatjuk a BKV-sztorit, megpróbáljuk kirakni a rengeteg darabból álló zavaros kirakóst. Összesítés következik a közlekedési válallatnál kiosztott (és eddig napvilágot látott) végkielégítésekből, avagy Aba Botondtól Szalainéig, és mégtovább. 2006.12.14.:…..
"A hét óráig feljelentkező tizenegy jegyvizsgálóból nyolcan sztrájkolnak, körükben tartott közvélemény-kutatás alapján egységesen azt mondják: „Nincs Karácsony!” , az eredményes megállapodásig sztrájkolnak."A fenti maszlag olvasható a Gaskó féle…..
Zámbori Zita 2008.12.22 12:12:53
Kedves Martinasz! Hogy ha ilyen okos vagy, és úgy gondolod senki ne dolgozzon ennyi pénzért, akkor mondd el kérlek azt is, hogy a Te és mindenki 1200-1500 Euros fizetését, honnan termeljük ki? Hm? Szerinted mi lenne, ha mindenki felállna ebben az országban most és elkezdene tüntetni??? Gondolkozzál már egy kicsit, nyisd ki a szemed , és nézd meg a világgazdasági helyzetet. Úgy ahogy írta itt valaki jó pár száz bittel feljebb: az a 250 ezer, amiért most megy a balhé - papíron- kb egy kiló kenyérre lenne elég. Akkor aztán kihez fordulnál fellebezésért? Hova mennél sztrájkolni hmmm??? Igen totál szívás, hogy ilyen pénzekért dolgozunk. Az is szívás, hogy emberek milliókat tesznek zsebre a semmiért, és felháborító, hogy átverik a fejünket nap mint nap. De ha folyton ezt hánytorgatjuk fel, ezért tüntetünk, hogy visszamenőleg a jogainkat… stb. Akkor sosem fogunk előrébb jutni!Lehet okolni mindenkit, a kormányt stb (én leginkább azt a 2 millió munkanélkülit szidom, akit eltartunk, és nem is akart dolgozni, de ezt hagyjuk!!!), de jó lenne kicsit körbenézni a világban, és reális célokat megfogalmazni, mielőtt kinyitja az ember a száját. Tudom, hogy a MÁV -nál a sztrájkolók közül nem érdekel senkit, hogy mivel jár a követelésük teljesítése... hát ezért tart ott az ország ahol tart: csak kapalozik mindenki, hogy neki mi kell, de hogy azt megnézné mit tehet azért, hogy előrébb mozdítsa a szekeret azt már nem. Hát akkor isszuk a levét - mindenki! Ha az összefogás, amit emlegetsz összejönne, akkor előre tekintve, és az adott helyzete megoldva talán lehetne valamit tenni annak érdekében, hogy 1-2 év múlva ne a mai 300 eurónak megfelelő összeget keresd, de az, hogy odaverünk az asztalra, hogy márpedig holnaptól… ez nem fog működni! Ha mindenki azon lenne ebben az országban, hogy letegyen valamit az asztalra és nem csak azt várná, hogy eltartsák, akkor talán előrébb is lendülne a gazdaság… de ameddig több 100 ezren állnak úgy hozzá, hogy majd az állam eltartja őket, mert nem is akarnak dolgozni, addig te se álmodj 1500 eurókról, mert nem lesz aki kitermelje – inkább te termeled a kenyerét annak akinek esze ágában sincs dolgozni. Na itt tartunk most…
Bár nyilván erre sem fog reagálni a UPC, mióta besértődtek valami "valótlan rágalmon", azért megírjuk, hogy bár nagyon korrekten fekete alapon kék apróbetűvel értesítik előfizetőiket törvény adta jogaikról, az előfizetést lemondani mégsem hagynak: Szerettem volna…..