Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cidi

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évekkel ezelőtt volt utoljára Fogyatékkal élők napja Móron. Részben a koronavírus miatt alakult így. Nem is igazán tudtuk, mire számítsunk ennyi év kihagyás után, már ami a részvételt illeti. Ráadásul tisztában voltunk azzal is, hogy ez a május 14.-e igen népszerű dátumnak bizonyult. Ezen a napon a…..
Hogy pontosan mi késztetett arra, hogy hosszú idő után újra írjak, jó kérdés. Sok hang és érzés motoszkál a fejemben, és igyekeztem megragadni azt a pillanatot, amikor mindezt össze is tudtam foglalni. Nem hittem volna, hogy ilyen hamar, és valószínűleg az érzéseim még jócskán formálódni fognak, de…..
A mostani szombati alkalmunk egy átlagos bócaszombat volt, gyakoroltuk a verseket, játszottunk. Vagyis a már megszokott menetrend zajlott. Én viszont már elég régen voltam a klubban ahhoz, hogy kicsit jobban ki tudjak emelkedni ebből a szombat érzésből. Örültem, hogy újra látom a többieket, és…..
A legjobb öt nap az évben. Évről évre ezt mondom mindenkinek, aki kérdezi, milyen volt a bócanyaralás. De hát mit mondjak, ha tényleg így van? Igaz, minden nyaralásunk teljesen más, nehéz lenne összehasonító mérce alapján azt mondani, ez vagy az volt a legjobb. De a csoda minden évben velünk van,…..
Lépten-nyomon azt kérdezik tőlem: tényleg Horvátországban voltatok a Bice-Bócákkal? Hogyan tudtátok ezt megoldani? És persze a „biztosan nagyon fáradt vagy” kiegészítések is hozzátársulnak. Nos, hol is kezdjem. Igen, fáradt vagyok, de ez csupán azért van, mert több napig nem a saját helyemen…..
Mint minden évben, idén is május első felére esett a Fogyatékkal élők napja. Ez a szeszélyes hónap mindig tartogat meglepetéseket számunkra. A hét elején még senki sem gondolta, hogy száraz, derűs időnk lesz, de a csoda ismét végigkísérte utunkat: napos, meleg szombati napon lehettünk valódi…..
Az idei Fogyatékkal élők napja úgy elrepült, hogy már csak csak az élményekből szemezgetve tudom megosztani gondolataimat. Elfogytak a fagylaltok, amiket az állomáspecsétek megszerzésével érdemeltek ki a résztvevők. Olyan furcsa belegondolni, hogy immáron hatodik alkalommal gyűltünk össze, hogy egy…..
Az első kirándulást sosem fogom elfelejteni. Belecsöppentem a mélyvízbe, előtte két hónappal érkeztem a klubba. Aztán egyszer csak csörgött a telefon: van egy szabad hely.  A fellegekben éreztem magam, és végig az út során. Hulla fáradtan érkeztem haza, de szellemi magaslatokban járva. Gary Chapman…..
Május 20.: idén ezen a napon Móron a fogyatékkal élők kerültek a középpontba. Valójában ez nagyon is közhelyes és torzító kijelentés. Szerintem ez a nap arról szólt, hogy a falaknak ismét esélyt adtunk arra, hogy egybeérő sík felületekké válhassanak. Mert bizony falak vannak, és nekünk kell…..
Férfiakkal dolgozom együtt többségében. Elsőre sokaknak furcsa lehet, de én már megszoktam, sőt mi több, szeretem. Főleg, hogy olyan kollégák vesznek körül, akik nap mint nap meg tudnak lepni. A cégnél sokan tudják rólam, hogy egy egyesületnél vagyok segítő. A bócákat sokat emlegetem, lelkesen…..
Nem könnyű a valódi ünnepre készülni. Külsőleg lehet, de szívvel-lélekkel korántsem. A díszek, fizikai erőfeszítés mit sem érnek, ha lelkünkben nem érezzük az ünnepet. És itt nem csak vallásos értelemben értem az ünnepet. Karácsony a maga szentsége mellett arról is szól, hogy Jézus születésén…..
Utálom a közhelyeket. Bagoly mondja, hiszen már a cím is az. De most komolyan, tényleg nincsen benne egy cseppnyi igazság sem? De még mennyire, hogy van. Az idei négy napos nyaralás semmi különlegesnek nem ígérkezett. A szokásosnál rövidebb időre mentünk, és több klubtársunk is úgy döntött, idén…..
Nem gondoltam volna, hogy a negyedik Fogyatékkal élők napja is tartogat még meglepetéseket. Pedig rá kellett, hogy döbbenjek: nagyon is sokat. Már nagyjából mindenki tudja a dolgát, ismerjük a szigorú értelemben vett „forgatókönyvet”, bár az tény, hogy van még új a nap alatt, hiszen a program minden…..
Az elfogadás manapság nehéz kérdés. Hiszen hogyan fogadjunk el másokat, amikor még magunkat sem vagyunk képesek? Folyton csak megfelelni az elvárásoknak kemény dió. De mi a helyzet a saját elvárásainkkal? Próbáltatok már színtisztán, csak magatoknak megfelelni, anélkül, hogy mások szavait,…..
Sokszor gondolkozom azon, hol is van a helyem a világban, megtaláltam-e már az igazi utamat, valóban jól érzem-e magamat a bőrömben. Ezek a kérdések szerintem nem csak az én fejemben kavarognak, és kuszálják össze a mindennapokat. Amikor már úgy érzem, kezdek kiégni, nem tudok semminek örülni…..
Tavaly augusztusban házasodtunk össze párommal...most már férjemmel. :) Ez minden ember számára különleges időszak, és élete egyik legszebb napja marad, azonban számunkra még inkább az volt, ugyanis a Bice-Bócák (a mi második családunk) énekeltek a templomi esküvőn. Az egésznek különleges,…..
Jobbá tenni a világot? Nem is tudom, létezik-e olyan ember, aki képes erre. Egy-egy apró cselekedet, szó, mosoly vagy gesztus azonban hozzájárulhat ahhoz, hogy mégis valami jobb, szebb vagy éppen más legyen...