Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cotta

33 bejegyzést írt és 134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először is mindenkit üdvözlök az új blogomon, mely konkrétan a Kínában, Shanghaiban töltött félévemet fogja bemutatni. Sajnos a blogspotos blogomat (http://vlagyivosztok.blogspot.hu) nem igazán tudom innen elérni (szerkeszteni nem tudom), de egyébként is indítottam volna egy blogot…..
Jajjjjj mit találtam! :) koreainyelv.freeblog.hu/categories/1_szint/ Zseniális! Komolyan. A magyar fordítás is jó, de az eredeti az igazi. Végighallgattam a hanganyagot az elsö leckénél. Igazából kétszer, mert az elsöt végigvigyorogtam. Remélem a többi is ilyen lesz. Nekem…..
Ahhoz több mint tíz éve kétség sem férhet, hogy a Büszkeség és balítélet az örökös kedvenc Austen-könyvem. Ami viszont a többi Austen-regényt illeti, mostanában rájöttem, hogy mindig az a második kedvencem, amelyiket legutóbb olvastam. Most tehát a Klastrom titka.…..
Két éve ebben a percben jelent meg az első poszt ezen a blogon. Az első évet – meglepő módon – épp egy évvel ezelőtt összegeztem. Most pedig egy kis összegzés a második évről. Külső változás szinte egyáltalán nem történt a blogon – a sablon még mindig a…..
Tanuljunk nyelveket! Update 2011.12.04 21:02:00
Régen szerepelt a blogon új lecke, ennek több oka is van. Az okok közül az egyik, hogy be kellett látnom: nem tudtam tartani a saját ütemtervemet. Hamarosan ismét új leckék fognak itt megjelenni, nagy változásokkal. Ezek a következők: Nem lesz hetiterv, egyszerűen vannak helyzetek,…..
Pável olvasgat Tanga manga 2011.12.02 11:35:00
Szakáll Krisztina: Apró kis páratlanságok ill. Szakáll Szilvia Roder-Ocker K., 2011 [szöveg: 3 lábszőr;képek: 5 tanga]    "Jellegzetes mai szinglitörténet Szakáll Krisztina regénye, amit kiemel a műfajból meggyőző őszintesége, eredeti, kacér humora és az a…..
Segal Viktor: Ízek és formák Boook K., 2011. [öt pörkölt pisztáciamorzsa]      A sztárszakács kaffkai hangzású előző kötetét (Színek és ízek, 2010) csak messziről láttam, de ebbe most jobban belebújtam. Végig nem főztem, sőt csak abban az értelemben…..
Ez a poszt, mint a régi kedvenceimről szóló posztok általában, szinte kizárólag a blog egóvonalát fogja erősíteni és a könyvről nem fog sok minden kiderülni. Viszont ha már újraolvastam a regényt, nem állom meg, hogy ne írjak róla (vagyis hogy ne írjak a könyv apropóján…..
Cotta 2011.10.26 11:33:15
(Jó sok hete tologatom már ezt az ártatlan kis posztot ide-oda az adminfelületen, és most is inkább csak azért rakom ki, mert unom már a címét nézegetni. A csúszás oka az, hogy miután ez a könyvajánló megjelent az Ekultúrán, néhány tudós(nak tűnő) személy meglehetősen…..
Halász Margit: Éneklő folyó Geopen, 2011. (+ CD) [négy és fél aranyszálú szák]   "Él a Tisza mélyén egy víziszörny, ami a tavaszi napéjegyenlőségkor feléled, s éppen Kandicsfalvánál kezd bele szomorú, mégis oly gyönyörű énekébe, amelytől sírni támad kedve…..
Helikon, 2011 [négy és fél emigráns olvasó]   Márai itthon is magányos volt, mégis, elmondható, hogy egy csapat, egy zenekar tagja volt, még ha ez egy elég vegyes banda is volt, mondjuk Herczegh Ferenctől - a nőírók, Kosáryné Réz Lola, Erdős Renée kórusa mellett -…..
Cotta 2011.06.22 13:11:54
A Koreai Köztársaság hivatalos honlapja idén januárban egy The Korea Blog névre hallgató oldalt indított, amelyet a dél-koreai Kulturális, Sport és Turisztikai Minisztériumhoz tartozó Koreai Kulturális és Információs Szolgálat üzemeltet. Az itt meghirdetett pályázat alapján…..
Cotta 2011.03.06 08:57:21
Sokáig úgy gondoltam, nem vesztegetek külön posztot a blogom első születésnapjára, mert a statisztikáim meg úgy általában a blogírással kapcsolatos gondolataim szerintem rajtam kívül senkit nem érdekelnek. Viszont ha engem érdekelnek ezek a dolgok, az pont elég ok arra, hogy…..
Pável olvasgat xXx - játék 2010.12.06 11:42:00
Újabb, érdekes könyvesblogos játék, én Lobótól kaptam: 01 – A múlt év legjobb könyve Máté Angi: Mamó  Csakis! (már ha a kérdés 2010-re utal) 02 – Több, mint 3 alkalommal olvastad Mándy Iván: Robin Hood (kamaszként nem is figyeltem a Delfin sorozat szerzőinek a nevét -…..
Cotta 2010.12.06 18:50:34
Bár olvastam már néhány indiai vagy éppen japán regényt, nem vagyok a Kelet megszállott rajongója, nem vonz különösebben egyik ősi keleti kultúra sem, s azt sem érzem, hogy egyszer feltétlenül el kell látogatnom a Távol-Keletre, vagy minimum valamelyik arab országba, hogy…..
Last autumn I visited the Korean Film Archive (KOFA) in Seoul and took some pictures which I've already shared with my Hungarian readers. Celebrating the first Korean Cinema Blogathon (props to Martin Cleary over at newkoreancinema.com), here comes the bilingual edition of that exlusive photo…..
Cotta 2010.11.18 11:28:56
Noha a koreai fiataloknak november 11-e kapcsán előbb ugrik be a Pepero Day, mint a G20-as csúcstalálkozó, mi nem hagyhatjuk szó nélkül az eseményt, tekintve, hogy jelentősége a '88-as szöuli olimpiához mérhető. Ha eddig bárki is kételkedett volna abban, hogy Dél-Korea…..
Ez még szeptemberi hír, csak elfelejtettem róla írni: egy szöuli musical (Pimatgol yeonga) kapcsán meginterjúvolt a Korea Times mint reprezentatív külföldit...
  Ismét itt a Shinshoku Fever, k-pop fanok, egyesüljetek! A magam részéről már alig várom, hogy újfent reprodukáljam a Genie legendás lábemelgetős, illetőleg a Bo Peep Bo Peep überelhetetlen csípőtologatós koreográfiáját^^ És akkor még az idei nyár koreai…..
namhanman, a Korea-fan Update! 2010.10.04 21:21:19
A zajos sikerre tekintettel update-eltem az angol nyelvű koreai könyvlistát (minden link újra működik), valamint a Koreáról szóló, azzal kapcsolatos magyar blogok kisokosát.Ahogy Szent Ágoston mondotta: "tolle, lege!" Vegyétek és olvassátok!..