Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pista Bácsi

0 bejegyzést írt és 457 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pirossal vagy kékkel írjunk róla? Ha kékkel, akkor nyugodt életünk lesz (egy darabig), diadalként fogadunk el minden helyére rakott utcakövet, minden elültetett árvácskát, minden, az amortizációpótlástól messze elmaradó buszbeszerzést – amit aztán lehetőleg facebook-hirdetésben jelent be saját…..
Pista Bácsi 2022.04.21 18:10:14
@midnight coder: "Pesten saccra úgy a polgárok fele az aki tud(na) homeoffice dolgozni, mert lényegében az otthoni számítógépe elől ül át a céges számítógépe elé."

Nagyon helyes, üljön otthon a számítógépe előtt és dolgozzon. De aki hétköznap munkaidőben a rakparton akar sétálgatni, az nem dolgozik, hanem henyél. Aki pedig henyél, az ne szóljon bele sorsfordító kérdésekbe.

Amúgy meg ahhoz, hogy ez a réteg otthon tudjon dolgozni, ahhoz szükség van rengeteg olyan termékre és szolgáltatásra, amit csupa olyan ember állít elő, akiknek igenis be kell menni a munkahelyére :-(((

Ahhoz, hogy a szerencsés réteg otthon tudjon dolgozni, ahhoz kell kaja, víz, áram, gáz, a gyerekének óvoda, iskola, orvosi ellátás, meg egy sor olyan dolog, mit nem lehet homeoffice-ban megcsinálni.

Elhiszem, hogy egy projektmenedzser úr otthonról osztja az észt a rabszolgáknak, de ez a projektmenedzser úr nem tudom, hogy mit szólna hozzá, ha beteg a gyereke, akkor az orvos mondaná neki, hogy vegyen elő egy fecskendőt, vegyen a gyerekétől vért és FOXPOST-al küldje már el a mintát a laborba, mert a homeoffice az állampolgári jog, tehát a gyerekorvosnak is jár.
Hónapok óta ugyanazokat a túlárazott lakásokat látom a piacon, nagyon durva árakon, mondta egy szombati beszélgetéskor az egyik ügyfelem. Van olyan, ami két hónapja a piacon van és emelik az árát Szerinted van értelme? Hát értelme biztosan nincs, mert ami nem ment el 50 millió forintért, az nem fog…..
Ez nem egy boldog cikk, írni sem volt könnyű, és olvasni sem lesz az. De nem is az a célom vele, hanem az, hogy megpróbáljam ismét felhívni a figyelmet arra, miért felelőtlen és rossz döntés kiengedni a cicánkat az utcára. A cikk végén szereplő képeket és tragédiákat látni mindig nehéz, de talán ha…..
Pista Bácsi 2021.04.19 14:13:55
@Bunkóné Barom Ildikó: Pista bácsi azért vesz fagyállót júliusban, hogy autóhűtő csere után ismét fel tudja tölteni a rendszert fagyállóval. Ha most sima vízzel tölteném fel, akkor októberben megint ereszthetném le és tölthetném újra.

Egyébként a cikk egy tipikus 40 éves gyermektelen belbudai bölcsész hölgy írása, akinél nagyon nem szeretnék macska lenni. (Férj se, mert azt is ivartalaníttatta volna, persze a férj valószínűleg már amúgy is tökön szúrta volna magát az elmúlt években.)

Hogy mennyire hibás dolog bent pátyolgatni egy állatot, arra a mi példánk is rámutat. Hosszú ideig éltünk Pesten, a kutyánkat hosszú évekig tipikus "szobakutya üzemmódban" működtettük, napi 3-4 séta, egyébként szunyókálás volt az élete különböző helyeken a szőnyegen, vagy az ágyon.

Egy éve családi házba költöztünk falura, van kert, a kutya szaladgálhatna kedvére, végezhetné a dolgát a kertben.

Ezzel szemben szegény kutya továbbra is bent fekszik a szőnyegen. A kertet ugyanolyan élettérnek tekinti, mint előtte a lakást, nem végzi a dolgát se a lakásban, se a kertben, hanem csak séta alatt végzi el :-(

Így sétáltatjuk szerencsétlen kutyát továbbra is naponta háromszor, nemkicsit néznek minket hülyének a faluban :-(((

Szóval aranyhörcsögnél nagyobb állatot TILOS a szobában, lakásban tartani, ha valaki állatot akar tartani és etikus állattartónak tartja magát, az csakis kertes házban tartson kutyát, macskát!
Pista Bácsi 2021.04.19 14:38:07
@Macropus Rufus: A "A benti cicák boldogok!" állítás pont annyira igaz, mintha azt mondanánk, hogy "A nős férfiak boldogok!" :-))
„Minden idők egyik legambiciózusabb televíziós látványossága” - Ezt írta a Starlog magazin az 1978-as ünnepi Csillagok háborúja különkiadásról. Egy dologban igazuk volt: tényleg ambiciózus vállalkozás volt. Olyannyira, hogy kis híján az előtt felrobbantotta a Star Wars brandet, mielőtt az még igazán…..
Lesz gombaszökőkút és lesznek bordó székek is, de villamos a Rákóczi úton már soha többet nem lesz. Ilyen egy projekt, amit az új, „zöld” városvezetés kritikátlanul átvesz Tarlóstól, hogy meglegyen nekik is a napi betevő szalagátvágásuk. Ez a fejlesztés is tipikusan a fenntarthatóság tökéletes…..
Idén egy olyan kategóriát vakteszteltünk, amit jól ismerünk és nagyon szeretünk. Véleményünk szerint 2.000 Ft palack áron megkaphatjuk a legkiválóbb ár/érték arányú pezsgőt. Így most kihagytuk a 1.000 Ft/palack ár alatti szortimentet és 11 extra száraz és brut peszgőt ízleletünk és értékeltünk 2.000…..
Pista Bácsi 2020.12.29 12:02:45
@lócsöcs: nekem is a Hungária Extra Dry a kedvencem, függetlenül ettől voltam olyan étteremben, ahol ez a pezsgő a habzóborok kategóriájában szerepelt az itallapon :-(
Ez bejegyzés nem tervezett tartalomként jelenik meg, de a olyan tévedésektől hemzsegő írás jelent meg egy nagy olvasótáborral bíró online felületen, amit nem lehetett szó nélkül…..
Pista Bácsi 2020.12.28 18:39:55
@molnibalage: Ha te idehoztad Észak Koreát, akkor én is nyugodtan hozhatok példát USA csatlós ország által lelőtt gépről. Ide illik az 1975-ben a Libanon előtt nemzetközi légtérben lelőtt MALÉV 240-es utasszállító járat esete, nehezen tagadható, hogy izraeli rakéta szedte le a TU-154-es gépet. Azt elfogadom, hogy nem biztos, hogy vadászgépről lőtték ki a rakétát, lehet, hogy hajóról indították...

Az viszont biztos, hogy 1973-ban izraeli F4-esek a Sinai félsziget fölött lelőtték a Libiai állami légitársaság Boeing 727-es utasszállító gépét. A másodpilóta életben maradt, be tudta azonosítani, hogy izraeli vadászgépek lőtték le az utasszállítót. Nyilván az izraeliek arra hivatkoztak, hogy akkor éppen megszállva tartották a Sínai félszigetet, tehát szerintük jogosan lőtték le a líbiai gépet.

Csakhogy ha ez az indok elfogadható lenne, akkor miért berzenkedett a fejlett nyugati világ a KAL902-es járat 1978-as murmanszki, illetve a KAL007-es járat 1983-ban történt szahalini lelövése ellen, ezek a területek nem ideiglenesen elfoglalt területek voltak, hanem elég régóta orosz területek voltak.

De sorolhatnám az USA által felfegyverzett mudzsahedek által Afganisztánban lelőtt polgári gépeket is, nyilván az USA mossa kezeit, ők ugye nem tudhatták, hogy ezek a nagyszakállú tálibok mindenre lőni fognak, ami repül.

Szóval nem azt mondom, hogy katonai felderítő repülőgépek legéppuskázása helyénvaló dolog lenne, de polgári gépek megsemmisítése (mégha az USA csak a technikát adta hozzá) méginkább elítélendő dolog.
Megszavazták. Nem, mintha bárkit meglepett volna. Mindenesetre az az amerikai nő, Joy Wright, akinek a történetét nemrég olvastam, itthon esélytelen lenne arra, hogy gyereke legyen. A hölgy ugyanis leszbikus. A történet elején még szingli is volt. Nem akart egyetlen férfival sem ágyba bújni annak…..
fáymiklós Carbonfools 2020.12.10 07:30:06
Eléggé úgy tűnik, hogy a Bogányi-zongora végül zsákutcának bizonyult. Nem éppen öröm, még azon a szinten sem, hogy ugye, megmondtam, mert jobb lett volna tévedni, jobb lett volna, ha az új hangszer nagyszerűsége előtt mindenki leteszi a fegyvert, és ma már a nagy múltú zongoragyárak is készítenének…..
A két atombomba ledobása után békés célokra is fel tudták használni az atomenergiát, amelynek eredményeképpen 1954. január 21-én vízrebocsátották a General Dynamics Electric Boat hajógyárban tervezett és legyártott  SSN-571 jelű és a majdnem fél évszázaddal korábban elhunyt Jules Verne nagysikerű…..
A Clovis kultúra annak a területnek a déli részén virágzott, amely most az Egyesült Államok és Mexikó északi fele között fekszik. Az egész amerikai kontinens legrégebbi, 13.250 és 12.66 évvel ezelőtti civilizációjának tartották – írja a La Vanguardia. Híres kőeszközeinek jellemzője, hogy barázdált…..
Pista Bácsi 2020.11.12 18:02:09
@jaegtoer: Nem hallottam arról, hogy az előttünk itt élő avarok bírósághoz fordultak volna jogaik fenntartása érdekében :-)

Ha bírósághoz fordultak volna, akkor lenne érdekes, hogy az előttük itt élő népek milyen nyomokat hagytak maguk után.
       Orbánék kiadták a parancsot, hogy meg kell győzni a magyar lakosságot arról, hogy Amerikában elcsalták a választást. Hihetetlen mennyiségű hülye tombolja most ki magát, ami úgy 1944 óta nem lepi meg a magamfajtát .      Az egyik baromság az, hogy az amerikai választás nem ment át a Benford…..
Pista Bácsi 2020.11.07 10:45:29
@Illyés Edith: Aha, ezek szerint igazából fogalmad sincs arról, hogy milyen adatokat elemez a reaktor posztja.

Na, mondja már meg valaki, hogy milyen "választási adatok" kerültek elemzésre, keresve a Benfod függvénynek való megfelelőséget.

A választók életkora évben? Annak első számjegye nyilván nem követi a Benford törvényt.

A választók magassága centiméterben? Ezen adatok első számjegye sem követi a Benford törvényt.

A választók súlya kg-ban? Ezen adatok első számjegye sem követi a Benford törvényt.

A szavazatok leadásának időpontja órában? Ezen adatok első számjegye sem követi a Benford törvényt.
Pista Bácsi 2020.11.07 11:13:28
@Önkéntes Véradó: Értem, a beérkezett voksok számát elemzik. Illetve egyre inkább nem értem dolgot. Ezekben az adatbázisokban a körzetenként (szavazóhelyenként?) leadott szavazatok száma szerepel összesenben, illetve a jelöltek szerint.

Csakhogy ezek nem független adatok. Az összesen adatok szétoszlanak a jelöltek között. Vagyis annyi az összesen, amennyit szétosztok.

Ebből nekem az következik, hogy nem lehetséges az, hogy az összesen adatok, meg két (három, négy) jelölt adatai megfelelnek a Benford törvénynek, csak Biden adatai nem felelnek meg.
A Járókelő 2012 óta segíti a városlakókat nem csak Budapesten, de 24 vidéki városban, hogy a közterületen észlelt problémáikat jelezhessék, és arra az illetékesek mielőbb megoldást találjanak. Gárdonyban már több mint két éve fogadják az önkénteseink az ott élők lakossági bejelentéseit, a helyi…..
Pista Bácsi 2020.10.29 13:35:14
@ebella2: Az igazi baj az, hogy már sok-sok tucat önjelölt hobbista gittegylet nevezte ki magát a magyar emberek támogatójának :-( Vannak a gyalogosok, az egykerekűek, a kétkerekűek, a tömegközlekedők, a levegővédők, a földvédők, az égvédők, a vízvédők, a munkavédők, a balesetvédők, a szélvédők, stb. stb. Úgy látom, hogy Gárdonyban is eljutottak oda, hogy az idős emberek nem mernek az út szélére menni, mert rögtön ott terem valaki valamelyik csoport képviseletében és akkor is átkíséri az út túloldalára, ha amúgy eszébe sem jutott volna átmenni a másik oldalra :-(

Nem csoda, hogy önvédelemből mindenki pénzt kér a közérdekű adatigénylések megválaszolásáért, mert ha minden ilyen csoport hetente csak egy adatigénylést ad le településenként, akkor is többszáz adatigénylést kell megválaszolni minden önkormányzatnál.

Szokták mondani, hogy Magyarországon kellene tíz-húsz érdekvédelmi szervezet, a gond csak az, hogy most többszáz van belőlük :-(((
Megtudtuk miért vonták össze a két állami mamut vállalatot. Egész egyszerűen időt akarnak nyerni ezzel a húzással, hiszen ez év végén kellett volna megkezdeni a Volán piacnyitást...
Az idők folyamán rengeteg írás jelent meg a római birodalom bukásáról Montesquieu 1734-ben megjelent elmélkedéseitől napjainkig. A közelmúltban egy német kutató 210 olyan jelentős művet számolt össze, amely a birodalom végnapjairól szólt, de mindegyik csak társadalmi-politikai magyarázatokkal…..
Senki ne keresse Garai Manó nevét az Életrajzi Lexikonban, mert nem fogja megtalálni. Garai Manó ugyanis semmilyen nagy dolgot nem vitt végbe, amellyel kiérdemelhette volna a helyét a lexikonban. Illetve nagy dolgot azt tett, csak éppen nem jót: a 20. század elején végigzsarolta gyakorlatilag egész…..
Pista Bácsi 2018.12.06 08:42:28
@kiskutyauto: Ha ő mondja, akkor pedig nyugodtan elhiheted!

Ők 100 %-os biztonsággal felismerik egymást, ha az egyik azt mondja a másikra, hogy ő bizony az, akkor az igaz!!!
A Ryanair sokak szerint nem random módon, hanem a lehető legnagyobb kényelmetlenséget okozva osztja szét az a helyeket az ülések lefoglalásáért pluszt pénzt nem fizető utasok között. Pl. szétültetik a családokat, vagy a középső ülést adják az utasnak, amit a legtöbben nem igazán kedvelnek. A cég…..
Pista Bácsi 2018.04.23 08:46:54
@Exploiter: Hihetetlen, hogy egyes légitársaságok pusztán a saját utasaikkal való kibaszás céljából szándékosan hajtanak végre ilyen szétültetési folyamatokat :-( Eléggé fura, hogy az utasok "jó ülés szerző" algoritmusokat kutatnak, ahelyett, hogy hagynák a fenébe ezeket a társaságokat.

Igazad van, hanyagolni kell ezeket a fillérbaszó légitársaságokat a fillérbaszó utasaikkal együtt. Ezért jó az, ha az ember már nem annyira fiatal, nem számít, hogy egy repülőjegy 20, vagy 200 euróba kerül. Az út teljes költsége amúgy sem csak a repülőjegyből áll, kicsit többet fizet az ember, és máris normális időpontban induló, normális szolgáltatásokat nyújtó légitársasággal repülhet.
A legtöbben úgy tudják, hogy egy egyszerű burkolt áremelésről volt szó csupán, mint a 4 decis sör esetén, pedig ennél érdekesebb a sztori. A helyiek árpolitikája és az anyacég központi akarata közötti ellentét szülte végül az új kiszerelést. Pár éve ugyanis a Coca-Cola európai anyavállalata új…..
Lefoglalóztuk a nyaralót. Egy, 5 éve sikertelenül hirdetett apró, lepukkant, vidéki, külterületi nyaralót. Nem ez lesz életünk befektetése, de valami megfogott a telekben. Az ingatlanossal majdnem egy hónapig alkudoztunk, hogy végre megnézhessük, majd heteket vártunk arra, hogy végre lerakhassuk a…..
Szomszédasszonynál érik a szilva. Kérdezi, van-e van valamilyen egyszerű receptem, meg egy pár befőttesüvegem. Hát persze, hogy van mindkettő. Valamikor, régesrég posztoltam a keverés nélküli szilvalekvár receptjét, azt megosztottam vele. Cserébe nem küldött el minket, amikor egy fél vödörnyi…..